Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vildere end nogensinde: MATHstore går all in på julen

Af Emil Kjær Jørgensen

Julen er i høj grad lig med traditioner, og her på redaktionen kommer vi først for alvor i julestemning, når vi har besøgt herretøjsbutikken MATHstore i Støvring, kun 15 minutters kørsel fra Aalborg.

For der hvor andre butikkers fantasi, tid og evner rækker, hvad angår juleudsmykning, der er ejer Mads Thorhauge først lige gået i gang …

2018 havde Mads fået en 1:1 isbjørn udstillet i butikken, i 2019 var butikken blevet indtaget af en kæmpemæssig elg.

Hvordan overgår man så lige det i år? Især et år, hvor der i ekstra høj grad er brug for noget at glæde sig over?

Den sidste tid har Mads sammen med venner, familie og sin kreative sparringspartner Anne Marie brugt tiden fornuftigt og simpelthen valgt at kreere et gigantisk isbjerg af papmache midt i den store butik, der tog over fem dage at bygge.

“Jeg har slet ikke tal på hvor mange bøtter tapetlim vi har brugt, men det tog lidt overhånd – igen,” siger Mads med et kæmpe grin.

Vildere end nogensinde: MATHstore går all in på julen

Og endnu engang må vi give Mads en klapsalve: Han har absolut ingen grænser, når det gælder om at få den allervildeste julebutik.

I tidens ånd er det hele naturligvis også bygget bæredygtigt, for Mads har været på jagt i folks skraldespande (med tilladelse naturligvis) for at finde de enorme mængder avispapir, som sådan et kunstværk kræver.

Udsmykket efter alle kunstens regler – og lidt til

Men Mads går som altid mere end all in.

“Jeg har brugt flere penge og mere tid end nogensinde før, men jeg synes, at det er det hele værd,” siger han.

Årets is-tema betyder, at butikken allerede nu er blevet omdannet til et ægte is-eventyr, hvor du finder alt fra de smukkeste istapper i loftet, snelandskaber, og naturligvis masser af dyr; lige fra pingviner, ræve, isbjørne, husmår, dådyr og mange, mange flere.

Vildere end nogensinde: MATHstore går all in på julen Vildere end nogensinde: MATHstore går all in på julenVildere end nogensinde: MATHstore går all in på julen

Derudover er der naturligvis også alt, hvad julehjertet begærer, og der mangler hverken juletræer, julemusik, nøddeknækkere, sne, stjerner, indpakkede “julegaver” eller julestjerner i butikken.

En anden julenyhed i år er udsmykningen i vinduerne, som i år (også) er blevet endnu mere julepyntet.

Vinduerne er beklædt med gran hele vejen rundt, og indgangsdøren er prydet med en kæmpe guldsløjfe, som helt symbolsk åbner op for julegodterne, når du træder ind i butikken.

“Folk i byen har allerede for sjov kaldt butikken mini-Salling på grund af sløjfen, og mit store fokus på jul. Det er en kæmpe cadeau i mine øjne,” siger Mads.

Vildere end nogensinde: MATHstore går all in på julenVildere end nogensinde: MATHstore går all in på julen

“Du er jo sindssyg, Mads!”

Udover daglige roser fra de besøgende, får Mads også anerkendende nik fra de helt store spillere i tøjbranchen.

“Tommy Hilfigers salgsansvarlige har ringet og kaldt mig sindssyg – men dog på den gode måde,” siger Mads med et smil og fortsætter:

“Jeg har også allerede haft besøg af butikker fra Århus og Aalborg, der har taget billeder af juleudsmykningen for at få inspiration. Det er virkelig en fed anerkendelse.”

Vildere end nogensinde: MATHstore går all in på julen

Men der er naturligvis en mening med hele jule-“galskaben”. For Mads handler det om at give, ikke kun julestemningen, men hele stemningen et løft, når man besøger butikken.

“Hvis den fysiske butik skal overleve fremover, så handler det om at skille sig ud og give folk en oplevelse.

Det handler naturligvis om at give den bedste service, men også om at kræse for alle detaljerne, som gør den samlede oplevelse så god som overhovedet muligt,” siger Mads.

Vildere end nogensinde: MATHstore går all in på julen Vildere end nogensinde: MATHstore går all in på julen

Kæmpe opbakning under corona

For at kunne blive ved med at leve op til sine egne høje krav for både service og kvalitet, har Mads fået en ny førstemand i butikken i form af Jonatan Løth, som han har hentet hos Bestseller.

“Han er sgu min bedste julegave i år,” siger Mads, der allerede har modtaget talrige rosende ord til hans nye ansatte. Og det er netop Mads’ filosofi: Alle skal gå fra hans livsværk med en god oplevelse.

Mads og Jonatan er nu klar til at tage fat på de travleste måneder på året, hvor der både venter en Black Friday med lækre tilbud og en travl juletid.

“Vi er vildt taknemmelige over den opbakning, vi har haft under hele corona-situationen, hvor folk virkelig har bakket op både online og i butikken.

Vi gør meget ud af, at det skal være en tryg oplevelse at handle her, og vi har altid gratis mundbind og masser af håndsprit,” fortæller Mads.

Vildere end nogensinde: MATHstore går all in på julen

Udover det legendariske jule-slaraffenland, har Mads naturligvis også masser af lækre julegave-idéer i butikken.

Butikken er fyldt med lækre nyheder fra fede mærker som eksempelvis Hugo Boss, Tommy Hilfiger og Gabba og så den helt store nyhed i år: Det danske mærke Les Deux, som allerede går som varmt grød i butikken.

Derudover har han i år lanceret et adventsgave-koncept, der gør det nemt og bekvemt at finde julegaver til manden, der har alt.

Kan Mads overgå sig selv næste år?

Det helt store spørgsmål er så, hvordan vil Mads overgå det her Winter Wonderland næste år?

“Jeg har faktisk helt styr på 2021,” siger han meget hemmelighedsfuldt, inden han afslutter:

“Det bliver noget helt andet, men et projekt, som nok kommer til at tage endnu længere tid.”

Du finder som altid MATHstore på Støvring Bytorv 1, 9530 Støvring. Her holder man åbent alle dage til og med den 23. december kl. 18.00.

Du kan også foretage juleindkøbene online, hvor du senest skal bestille 21. december kl. 15.00, hvis pakken skal nå frem inden juleaften.