Masser af aktiviteter: Find påskeharen og drømmehuset på Marshalls Allé

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Marshalls Allé, der er beliggende tæt på Gigantium, Universitet og det nye supersygehus, er gået fra at være marker til murstens-hjem i trygt og populært nabolag.

Forandringen i det attraktive boligkvarter, som der fortsat udvikles på, rummer masser af nye boliger, der står klar til nye beboere – og flere er på vej.

Den 17. april afholder Frost & Kjøller Ejendomme et påskeevent fra kl. 14.30 – 16.30, hvor der er mulighed for at se boligerne på Marshalls Allé – men tag hele familien med, for der er chance for at finde Påskeharen og dens mange påskeæg, som kan indeholde præmier.

Mød det gode naboskab

Påske betyder ferie, afslapning og sammenkomster for de fleste familier. Ved det attraktive Marshalls Allé kan du tage hele familien under armen til en dag med masser af påske-aktiviteter i familiens tegn.

Frost & Kjøller Ejendomme gør deres åbent-hus arrangement til en påske-aktivitetsdag for hele familien, hvor det er muligt at opleve de lækre nybyggede boliger, alt hvad området byder på, og det helt ekstra ordinære naboskab, som ejendomsudviklingsselskabet har stort fokus på.

Til åbent hus-arrangementet er der lagt op til leg, hvor Påskenharen har gemt alle sine påskeæg i boligkvarteret og ved omkringliggende grønne stisystemer ved Marshalls Allé. Måske er du heldig at finde et af de farverige påskeæg, der har en lille præmie med sig. Kort over området bliver uddelt kl. 14.45. hvor Påskeharen også hjælper med at guide børnene på påskeægs-jagten.

Marshalls Allé summer allerede af liv og aktiviteter blandt de nye beboere, der rummer en bred diversitet af lejere. Her bor der både, unge, ældre, familier, og singler med og uden børn, og du har mulighed for at møde flere af naboerne til arrangementet. Du kan læse meget mere om eventet her.

Ejendomsudviklingsselskabet viser gennem deres nyeste indsats, at et godt naboskab ikke kun er for borgere der ejer deres boliger. De er nemlig oprettet en særlig nabofællesskabspulje, hvor der er mulighed for at søge om tilskud til forskellige fælles indsatser, for at naboer sammen kan lave sociale initiativer sammen.

Et godt naboskab er med til at give tryghed, velvære og er ikke i lige så stor grad en svingdør blandt lejerne, i de smukke murstens boliger.

Marshalls Allé er en stor succes

Ejendomsudviklingsselskabet Frost & Kjøller Ejendomme udvikler og investerer i små og mellemstore boligudlejningsejendomme, primært i Aalborg. Siden 2016 begyndt firmaet at lave store projekter, hvor Marshalls Allé blandt andet har været ét af disse, da firmaet ser et stort potentiale i det østlige Aalborg, som er i særdeles forandring.

Boligerne er nybygget, lyse med masser af luft i rummene og her er der tænkt på kvalitet med eksklusivt inventar og materialer i topkvalitet.

Uanset ønske på størrelser og hvor mange værelser behovet er efter, så er der helt sikkert en bolig der passer til dine behov. Dette er også en af årsagerne til at netop dette område særligt tiltrækker, børnefamilier, voksne par og teenage-familier til område. Se hvilke boliger der er ledige lige nu, ved at klikke her.

Området har det helt rigtige mix af natur og rekreative arealer. Fra området er der nem adgang til kollektiv trafik og motorvej, samt kort afstand til dagligvareindkøb og Aalborg Midtby.

Bo helt majestætisk: Historisk herskabsvilla sat til salg tæt på Aalborg

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
foto: Thorkildkristensen.dk
foto: Thorkildkristensen.dk

Mange drømmer om en bolig, der ikke er som alle andre.

Kan man kombinere det med masser af plads i rolige omgivelser tæt på bylivet, så er man tæt på at have en drømmebolig for de fleste.

Drømmen kan nu blive indfriet i denne historiske herskabsvilla på Storskovvej 25 i Dronninglund, der er opført i 1939  som en hofjægermesterbolig, og langt fra er som alle andre boliger i boligmagasinerne.

Karen Blixens grandfætter, Hofjægermester J.C. Esbern de Folsach, opførte ejendommen – og du kan nu, ligesom ham, blive ridder af din egen gård.

Koster 7,5 mio. Kr.

Den store skovridergård er sat til salg for 7,5 millioner kroner ved Thorkild Kristensen.

Det er de færreste boliger i Nordjylland, der rummer både denne størrelse både på bolig- og grundareal, og det gør det oplagt at kombinere boligen med erhverv.

Ejendommen har et boligareal på 541 m2, samt et kælderareal på 136 m2 med blandt andet en vinkælder. Ejendommen er bygget i en herskabelig stil med mange unikke detaljer, der passer godt ind i de smukke naturomgivelser.

foto: Thorkildkristensen.dk

Grunden på de knap 6.500 m2 byder på en parkgrund med et fornemt indgangsparti med smedejernslåger, som man møder, når man kører ind til boligen.

Det bliver endnu mere majestætisk end det, når man kører op ad en flot allé, som fører til en cirkelrund plads mellem de to vinklede bygningslænger.

Ejendommen er indenfor de senere år blevet renoveret med stor respekt for de oprindelige detaljer og byggestil.

De nuværende sælgere har haft stor fokus på de mange fede detaljer, hvilket man i høj grad kan se, når man kigger billederne igennem på mæglerens hjemmeside.

Det er ikke kun indvendigt, der er kræset for detaljerne.

På ejendommens sydlige og vestlige side er der indrettet store, delvist overdækkede terrasser, og her kan man sidde og skue direkte ind i den fredfyldte skov.

foto: Thorkildkristensen.dk
foto: Thorkildkristensen.dk

Bosætter man sig her flytter man ind i en bolig med et stilfuldt og unikt interiør med store naturoplevelser i gåafstand, og så er det kun 20 minutters kørsel fra Aalborg.

Uanset om man er en stor familie eller erhvervsdrivende, så byder ejendommen på mange formål. En skov hvor familiens børn kan bygge mere end én hule, og en ejendom hvor møder kan afholdes på adressen.

Du kan finde mere info omkring ejendommen her.

Byprojekt får stor opmærksomhed: Aalborg nomineret til national byplanspris

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Dansk Byplan Laboratorium har netop offentliggjort, at Himmerland Boligforening og Aalborg Kommune er blandt de tre nominerede til Byplanprisen 2019.

”Vi er i fællesskab blevet nomineret for den gennemgribende omdannelse af Kildeparken i det østlige Aalborg.

Juryen har hæftet sig ved, at vi på forholdsvis kort tid er lykkedes med at skabe en positiv udvikling i et udsat boligområder.

Det er sket med afsæt i den helhedsplan for Kildeparken, som blev godkendt for kun syv år siden, og som har effektivt har koblet det store boligområde på de massive investeringer i bydelen”, fortæller direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

Tjener som inspiration

Juryen fremhæver i nomineringen ”den klare fortælling og vision, innovationskraften, samarbejdet mellem aktørerne og den konsekvente kobling mellem investeringerne på tværs af parter og kommunale sektorer.

Modellen kan tjene som inspiration for andre kommuner og boligorganisationer, der skal i gang med den svære opgave det er at vende en negativ spiral i et udsat boligområde”.

Byplanprisen bliver givet til en kommune, region eller organisation for en særlig indsats for at fremme gode, smukke eller innovative bymiljøer. Ole Nielsen siger videre:

”Hidtil har det været kommuner alene, der er blevet nomineret til prisen, så vi kan godt tillade os at være stolte over, at vi er kommet med i dette selskab.

Og hos Aalborg Kommune er man ikke uvant med at være med i opløbet, for så sent som i 2016 vandt kommunen prisen.”

Flere store skridt mod et attraktivt område

Det første skridt til forandringen af Kildeparken blev taget med opførelsen af Sundheds- og Kvartershuset på Blåkildevej, der i dag rummer læger, apotek, fysioterapeuter, politi, fitness, cafe og socialøkonomiske virksomheder – og tjener som et centralt mødested.

Efterfølgende er flere end 1.000 boliger fra 1970’erne blevet gennemgribende renoveret og der er skabt stor variation i udbuddet af boligtyper.

”Området har fået et generelt arkitektonisk løft ved udvikling af nye rækkehuse og tagboliger, mens seks privatopførte punkthuse har medvirket til fortætning midt blandt de almene boliger. En omskabelse, som vi er glade for, at også Dansk Byplan Laboratorium har fået øje på”, siger Ole Nielsen.

De tre nominerede til Byplanprisen 2019 er Aabenraa Kommune, Partnerskab for Vestkystturisme (11 kommuner og tre regioner) samt Himmerland Boligforening og Aalborg Kommune. Vinderen bliver afsløret i forbindelse med Byplanmødet i oktober 2019.

Gode nyheder til Aalborgs midtby: Her kommer der snart 105 nye p-pladser

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Visualisering: Dimension Design
Visualisering: Dimension Design

Længe har manglen på parkeringspladser i midtbyen været et omdiskuteret emne.

I forbindelse med åbningen af Budolfi Plads i starten af november, er der også godt nyt til Aalborgs billister.

105 offentlige parkeringspladser i hjertet af Aalborg

Vi kan se frem til et storartet smukt område, når Budolfi Plads en dag står helt klar, og det forventes at blive et særdeles attraktivt område.

En anden god nyhed i forbindelse med det nye områder er, at der står hele 105 nye P-pladser klar i den nye parkeringskælder under Budolfi Plads.

Parkeringen bliver i kælderen under pladsen, hvor bilerne har adgang til parkeringskælderen fra Vingårdsgade.

“Parkeringskælderen er i niveau med Vingårdsgade, så bilisterne skal ikke køre ned af en stejl og smal rampe for at komme ind i kælderen.

Kælderen har faktisk mere karakter af overdækket parkering” fortæller Mikkel Højsleth fra Budolfi Plads A/S.

Her bliver der god mulighed for at parkere, imens der blandt andet kan handles dagligvarer i den nye Rema 1000 forretning.

Visualisering: Dimension Design

Allerede nu kan Mikkel Højsleth fortælle, hvad taksten bliver:

“Bilisterne kan holde i parkeringskælderen for 16 kr. i timen.”

Det forventes at parkeringspladserne kan tages i brug i starten af november, når Budolfi Plads åbner igen.

Flere trafikale ændringer i midtbyen

En stor del af området omkring Budolfi Plads, er blevet omdannet for fremover at blive til en attraktiv, grøn plads, der skriver sig ind i byens karakteristiske netværk af byrum, og medvirker til at sammenbinde gågaderne omkring Plads.

Vingårdsgade vil fortsat være åbent for bilister, men dele af Algade er blevet lukket ned for den tunge – og parkerings-søgende trafik.

Algade vil fremover tilgodese fodgængere og cyklister med undtagelse af nødvendig varekørsel med forbindelse til gadens butikker samt renovation.

Det forhenværende lyskryds er nu lavet til en skøn gå-plads med parkering til cykler.

Midtbyen får endnu flere trafikale ændringer, hvor Nytorv snart skal omdannes til et grønnere område uden busser og med en supercykelsti.