Det løg’n?!: Her kan du få smørrebrød med bøf og sovs
Smørrebrød er og bliver en sikker vinder hos de fleste – men er du typen, der altid vælger Dyrlægens Natmad eller den klassiske med æg og rejer, så har vi et tip, du bør se nærmere på.
Restaurant Mapak har ved flere lejligheder udmærket sig på smørrebrødsfronten – og det gælder både de klassiske og de innovative.
Faktisk er de i år blandt de tre nominerede til Danmarks Bedste Smørrebrød af Danske Madanmeldere. Prisen uddeles i september.
Det har vi selvfølgelig ikke tid til at vente på, så vi tog sagen i egen hånd for at teste et stykke smørrebrød, vi gennem længere tid har bagt på.
Navnet er “Bøffen” og dækker meget godt over lige præcis, hvad den er:
Stegt hakkebøf på kartoffelmos med bløde løg, rødvinssauce og spejlæg.
Sådan smager den
Ved første øjekast kunne denne ret lyde som en klassisk “bøf med løg”, men to ting adskiller den markant: Den serveres på nybagt rugbrød og tilberedes af nogle af Danmarks bedste smørrebrødskokke.
Det lød simpelthen for vulgært til, at vi kunne overse den … og det er vi glade for.
Allerede når maden serveres, stiger en vanvittig god duft fra tallerkenen direkte op i lugtesansen.
Udseendemæssigt er der heller ikke meget at sætte en finger på, selvom vi samtidig fik associationer til en god, gammeldags parisertoast. Blot i en noget mere æstetisk indpakning.
Det er dog på smagen, at smørrebrødet virkelig tager kegler.
De bløde konsistenser fra både bøf og løg spiller perfekt sammen med det grove rugbrød og den sprøde kant på spejlægget – og smagen af alle komponenter er simpelthen himmelsk.
“Bøffen” kunne meget vel blive starten på en decideret smørrebrødsrevolution i Aalborg, og vi garanterer, at vi står først i køen, hvis andre finder på noget lige så lækkert og genialt.
“Bøffen” koster 130 kr., og du finder den hos Mapak Ved Stranden 9.