Åbent hus i weekenden: Populære Mani Pine viser værkstedet frem

Skrevet af: Jens Erik Møller

I den kommende weekend 6. og 7. april ruller Nicolai Adamsen og Jonas Damm – møbelsnedkerne fra Mani Pine – den røde løber ud til deres værksted i Aalborg Øst.

Her inviteres aalborgenserne indenfor til et eksklusivt event med loungemusik i højttaleren, ild i pejsen og god stemning samt lidt godt til ganen i form af tapas og vin – og så har man selvfølgelig muligheden for at gøre et godt kup.

Mani Pine giver nemlig 25 procent på sidste års kollektion, til alle der kigger forbi.

De to Aalborg-drenge bag det succesfulde møbelbrand inviterer indenfor i værkstedet, fordi de gerne vil vise det rustikke og autentiske miljø frem, hvor de eftertragtede og særdeles populære træmøbler fremstilles.

Det bliver et eksklusivt kig ind bag facaden til det rå værkstedsmiljø, lover Nicolai Adamsen.

Nicolai Adamsen fra Mani Pine arbejder i værkstedet. Foto: Mani Pine

Mulighed for at komme tæt på

De holder dog også åbent hus, fordi de meget gerne vil vise os alle sammen, hvad de kan.

”Det startede med vores plankeborde, men vi vil også gerne vise aalborgenserne, at vi er meget andet end det,” fortæller Nicolai Adamsen.

Mani Pine er blevet kendt for deres costum made møbler af træ – i første omgang især plankeborde, men efterhånden også stole, sofaborde, reoler, hylder og meget andet.

”Vi har visse af vores standardprodukter liggende på hylden, så det er også muligt at få et møbel med hjem, men det er ikke et lagersalg.

Det er en mulighed for at se, hvad vi kan, og få en snak med os i forhold til, om dine ønsker kan lade sig gøre,” fortæller Nicolai Adamsen.

Arrangementet skal derfor ses som et slags udstillingsvindue med eksempler på Mani Pines mange designs, uden at det bliver et egentligt showroom.

”Det er et værksted, og det er også det rustikke miljø, som inspirer os.

Vi viser rammerne frem, og hvad vi kan, så folk kan få en snak med os, om hvad de gerne vil have med hjem, stille spørgsmål om træsorter og den slags,” siger Nicolai Adamsen.

Foto: Mani Pine

Populære som aldrig før

Det er gået stærkt de sidste fem år for Aalborg-duoen.

Efterspørgslen på Mani Pines møbler fra både private og virksomheder har efterhånden nået et niveau, hvor der dagligt kommer ordrer fra hele Europa.

De har derfor værksteder flere forskellige steder i ind- og udland, og så deler de adresse med det verdensberømte arkitekt-hus BIG Group, hvor deres københavnske showroom ligger.

Her kan du læse historie om de to barndomskammerater bag Mani Pine.

Den store succes betyder også, at de henover vinteren har udvidet værkstedet på Mineralvej i Aalborg Øst til dobbelt størrelse.

Totalt set har de to Mani Pine-drenge nu hele 500 kvadratmeter at boltre sig på – for selvom de har værksteder flere steder, så er og bliver Aalborg stedet, hvor Mani Pine hører til.

Det er også her, at Nicolai og Jonas har deres daglige gang.

Weekendens event er derfor også en fejring af det nye og større værksted, forklarer Nicolai, der håber at se så mange som muligt til eventet på værkstedet i Aalborg Øst.

Udover at du kan opleve Mani Pines produkter og få et indblik i det kreative univers bag, så gæster plakatdesigner Julie Nete fra nete design studio også eventet.

Så skulle du få lyst til ny kunst til at hænge ved det nye spisebord, så er der også tænkt på det.

Hvad: Åbent Hus ved Mani Pine
Hvor: Mineralvej 21 A, 9220 Aalborg Øst
Hvornår: Lørdag 6. april og søndag 7. april. Begge dage kl. 10-16.

Foto: Mani Pine

Bliv under dynen: DMI varsler kraftigt blæsevejr i Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

For mange er søndagen den oplagte dag til at hygge under dynen med uldne sokker, varm kakao og binge watching af din yndlingsserie.

Netop denne søndag bliver måske oplagt til formålet.

DMI har nemlig udsendt en varsel om blæsevejr, der siger spar to.

Fra kl. 12 til 23 i aften vil der være risiko for stormende kuling fra vest med vindstød af stormstyrke, og DMI advarer om, at både tog- og vejstrækninger kan blive spærret, mens broer kan risikeres at skulle lukkes for gennemkørende trafik.

Især Skagerrakkysten forventes at rammes hårdt med vindstød på op mod 25-28 meter i sekundet.

En blæsende dag i Aalborg

Aalborg bliver dog heldigvis ikke lige så hårdt ramt, hvor styrken sandsynligvis når op på 21 m/s allerede fra middagstid og resten af dagen.

“I Aalborg nærmer vinden sig kulinggrænsen, så ifølge den nuværende prognose er der ingen grund til at frygte stormstyrke,” siger vagtchef ved DMI, Martin Lindberg til MigogAalborg og fortsætter:

“Men det er første gang i lang tid, at vi har haft så kraftig en vind, så det er selvfølgelig et aspekt, man skal tage med.

Prognosen kan også nå at ændre sig løbende, så vi anbefaler, at man følger med for at holde sig opdateret på eventuelle ændringer.”

Det er et dybt lavtryk nord for Færøerne, som i løbet af søndagen bevæger sig mod øst til Mellemskandinavien. Samtidig ligger et højtryk næsten stille vest for den Engelske Kanal.

Den store trykforskel giver Danmark et blæsevejr om søndagen, og især syd for Norge, over Skagerrak og ind over nordligste Jylland bliver vinden kraftig.

Der vil løbende blive holdt øje med udviklingen og om nødvendigt opgraderet til varsel eller justeret i risikomeldingen.

Følg med her.

Over 30 slags konditorkager: Scheelsminde inviterer til overdådig kagebuffet

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Søndag d. 13. oktober kan du godt sætte et stort, fedt kryds i kalenderen.

Hotel Scheelsminde inviterer nemlig endnu engang til sit voldsomt populære kagebuffet-arrangement.

Her vil hotellets konditor trylle med lækkert bagværk, der vil kunne få selv den mest kagesultne nordjyde til at overgive sig … før eller siden.

For vi elsker jo kage. Hele året rundt. Men der sker nu alligevel noget særligt, når kalenderen skifter over til efterår og tanken om, hvorvidt bikinien passer, bliver pakket ligeså langt væk som den dårlige samvittighed.

Nu gælder det bare om at nyde synet af Aalborgs bronzefarvede landskaber, duften af nyfaldne blade og selvfølgelig smagen af din absolutte favoritkage.

Og det bliver der rig mulighed for.

Over 30 hjemmelavede kager

Netop denne kage-buffet består af mere end 30 forskellige hjemmelavede lækkerier: alt fra citrontærte, hindbærsnitter, gateau marcel, gulerodskage til den ikoniske Othellolagkage.

Fik vi sagt, at det hele er hjemmelavet?

Hotellets konditor bager for eksempel selv lagkagebundene og koger selv kagecremerne.

”Alt er lavet fra bunden – som i virkelig alt!” har hotellets konditor, Mia Bragenholt, tidligere fortalt om det overdådige kagebord.

Du skal være hurtig

Scheelsminde introducerede for første gang konceptet i februar sidste år, hvilket viste sig at være en massiv succes.

Faktisk så stor en succes, at alle pladser lynhurtigt blev udsolgt.

Derfor er det altså en god idé at tjekke sin kalender allerede nu, så du kan nå at sikre dig en plads til en drøm af et kagebord.

Efter kageædegildet har du sandsynligvis brug for lidt frisk luft … Her kan man passende tage en tur i Scheelsmindes dejlige park, hvor efteråret tager sig allerbedst og smukkest ud, i takt med at de gyldne blade daler ned fra træerne.

En plads til årets mest syndige arrangement koster 148 kr. og kan sikres lige her.

Hvad: Kagebuffet
Hvor: Hotel Scheelsminde
Hvornår: 13. oktober 2019

Farvel til Eatlow: Plantebaseret takeaway tager over

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I øjeblikket løber Aalborg Bæredygtighedsfestival af stablen i midtbyen, og hundredevis af aalborgensere har kigget forbi til en sludder om, hvordan vi hver især kan være med til at gøre Aalborg til en endnu grønnere by.

I Utzonparken har hele 70 standholdere stået klar til at berette om bæredygtige initiativer, der hver dag er med til at gøre en forskel for kloden.

Én af dem er PLA:NT: en 100 % plantebaseret takeaway og tilmed den første af sin slags i Aalborg.

Som enhvert anden plantefrø er PLA:NT lidt pludseligt skudt op af jorden uden at gøre nogen særlig stor opmærksomhed af sig.

Men det skulle vise sig, at PLA:NT ikke har valgt et tilfældigt sted at slå sine grønne folder ud.

Dette er nemlig sket i Reberbansgade 20, hvor Eatlow ellers har holdt til siden 2013.

Fra Eatlow til PLA:NT

Eatlow var kendt for blandt andet at tilgodese de aalborgensere, der gik ekstra op i sund kost med de rigtige næringsværdier – uden at gå på kompromis med smagen.

I september 2018 blev Eatlow tilbagekøbt af folkene bag SushiMania, der også oprindeligt startede konceptet op.

Siden har koncernen arbejdet på videreudvikling af det stærke Aalborg-brand, og det er altså nu blevet til PLA:NT.

Vi har taget en snak med nuværende indehaver samt COO i SushiMania Aalborg, Nathalie Ina Kühl:

“Det nye sted hedder Plant og bliver 100 % plantebaseret takeaway.

Det er noget, vi har arbejdet på i meget lang tid, da vi ville være sikre på, at vi kunne lancere noget mad, der smager minimum lige så godt som ikke-plantebaseret mad. Ellers gav det ikke mening for os,” fortæller Nathalie.

Mange ting på menukortet vil være velkendt af inkarnerede Eatlow-kunder, og blandt andet er shakes, burgere og wraps stadig at finde – bare uden dyr.

Rødbedebøf, socialt ansvar og verdensmål

Du kan for eksempel nyde godt af en no-hamburger med plantebøf, iceberg, tomater, pickles, løg, ketchup, sennep, mayo eller en signature burger med rødbedebøf, plante mozarella, avocado, salatmix, tomater og pickles.

PLA:NT har også tilføjet en proteinburger på menukortet, der i følge Nathalie indeholder mere protein end alle Eatlow’s kødbjerge.

“Vores koncept er skabt ud fra de beslutninger og erfaringer, vi har draget i vores andre virksomheder, gode som dårlige, sådan at vi i dag står med en sluttet cirkel af bæredygtighed.

Det betyder, at vi tager socialt ansvar, bruger bæredygtig emballage og samarbejder med Jysk Energi sådan, at vi kan udnytte strøm og el på den bedst tænkelige måde,” fortæller Nathalie, der slet ikke er i tvivl om, at fremtiden indbyder til, at endnu flere skal tage ansvar for den grønne udvikling.

“Klimasnakken kan jo blive lang, men faktum er, at kød bruger nogle ressourcer, som vi er ved at slippe op for. Det betyder også, at vi må begynde at tænke i andre baner, og derfor er blandt andet verdensmålene vigtige for os.

Personligt elsker jeg bøffer; og jeg kan sagtens spise en rød bøf om lørdagen og få frokost fra Plant om mandagen. Det ene behøver jo ikke at udelukke det andet,” fortæller hun.

PLA:NT bliver altså god, veltilberedt mad med god samvittighed – for både din krop, miljøet … og alt andet.

Du kan se hele menukortet her.