Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Mangler du D vitamin i kroppen?

Af Annoncør

I en travl og hektisk hverdag kan det være nemt at glemme, hvorvidt du nu også husker at få de nødvendige vitaminer og mineraler tilført igennem kosten.

Annoncør betalt indhold leveret af Apopro.dk

D vitamin er blot et af de mange vitaminer, der er særdeles vigtige for at opretholde en høj grad af sundhed og velvære.

Det er det fordi, at den hjælper kroppen med at optage calcium igennem fordøjelsen, ligesom den også både regulerer og tilføjer calcium og fosfor i blodet – som tilsammen er med til at styrke dine knogler, dit immunsystem og meget andet.

Du kan få D vitamin tilført igennem kosten, eller når din hud møder direkte sol. Dette er en af grundene til, at rigtig mange danskere lider af D vitaminmangel – især om vinteren.

Heldigvis finder du i dag et stort udvalg af forskellige kosttilskud med D vitamin, som kan give dig den nødvendige balance i kroppen.

Har du brug for mere D vitamin?

Det kan være svært at lægge mærke til, om du mangler D vitamin i kroppen. De typiske symptomer på D vitaminmangel er som følger:

  • Muskeltræthed
  • Humørsvingninger
  • Depression
  • Knogle- og rygsmerter
  • Hyppigere infektioner

D vitaminen har mange forskellige funktioner for vores krop, og derfor er det en god idé at tage det som kosttilskud, hvis du er i ”risikozonen” for at få for lidt i hverdagen.

Typisk anbefales et kosttilskud til gravide, ældre, små børn og tildækkede kvinder – men måske også til dig, der ikke får nok fisk igennem kosten eller arbejder meget indendørs.

Små babyer behøver ekstra D vitamin

Nyfødte og små børn i alderen fra 2 uger til 2 år behøver et dagligt kosttilskud af D vitamin, eftersom de befinder sig i en afgørende udviklingsfase af både knogler og mælketænder. Derfor anbefales det, at du køber et tilskud i dråbeform til daglig anvendelse, som er nemt at dosere.