Boom på Aalborgs madfront: Disse spisesteder åbnede i 2019

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Aalborg kan i den grad følge med på den gastronomiske front, og selvom vi allerede er fyldt til randen med gode spisesteder og madoplevelser, så har 2019 bevist, at der stadig er plads til flere.

Vi har her samlet en liste over de spisesteder, der åbnede i Aalborg i 2019.

Har du mon været hele listen igennem?

Alimentum

Vi var knap nok trådt ind i 2019, før Aalborg fik sin næste ambitiøse gourmetrestaurant.

Den 8. januar slog Alimentum dørene op i Løkkegade 23, hvor drømmene om at skabe skæve kvalitetsmenuer, der også kan tilpasses naboerne Musikkens Hus’ og Nordkrafts rytme, forestillinger og koncerter, blomstrede i bedste velgående.

Siden har Simon og Søren, der begge har været en del af Restaurant Tabu, lagt lokaler til mange smagsoplevelser for aalborgenserne, og høster formidable anmeldelser fra både gæster og anmeldere, der ikke er bange for at sige “Alimentum” og “Michelin” i samme sætning.

Nåede du ikke at besøge Alimentum i år, så sørg for, at få sat dit kryds i 2020.

Læs mere om Alimentum her. 

ubat veggie

Det var en stor dag for Aalborg, da ubat veggie åbnede i januar.

Ikke nok med, at det var Restaurant Tabu, der havde valgt at “udvide” sine spisemuligheder – så blev ubat også byens første vegetar- og veganerrestaurant.

Ambitionerne om et sæsoninspireret køkken med fokus på minimalt madspild blev taget imod med åbne arme og siden er udviklingen fortsat i en positiv retning.

I oktober valgte ubat veggie og restaurant tabu at lave en sammensmeltning mellem de to restauranter, sådan at helhedsoplevelsen og ikke mindst kapaciteten blev øget for både gæster og køkken.

Læs mere om ubat veggie her. 

Restaurant Tian Fu

Mens nogle går på januar- og detoxkur, så går andre helt andre veje.

Sådan var tilfældet, da en ny kinesisk buffetrestaurant åbnede i Shoppen i januar.

Restauranten har kapacitet til hele 260 gæster, der på alle ugens dage kan spise sig mætte i kinesiske lækkerier til en god, nordjysk pris.

Kokkene er uddannede i Kina, og sushien laves i hånden af erfarne sushikokke.

Folkene bag ejer desuden også Golden Palace i Holstebro, hvor konceptet med kinesiske retter, sushi og mongolian barbecue også er i højsædet.

Tian Fu er især blevet populært for dem, der skal en tur i nabobiografen eller de familier, der har været på shoppingtur i centrene.

Læs mere om Tian Fu her. 

James Robertson

Det var ikke kun det kinesiske køkken, der flyttede til byen i 2019.

I februar måned kunne MigogAalborg afsløre, at fastfoodkæden James Robertson havde gjort sit indtog i Aalborg.

Modsat andre fastfoodkæder, så var James Robertson’s fokus på den ædle spise kebab, som aalborgenserne jo har vist sig at være vilde med.

Hos James Robertson kan du blandt andet få durums med forskellige former for kebabkød – og er du ekstra sulten, kan disse købes som en menu.

James Robertson har det seneste stykke tid holdt lukket pga. omlægning i driften, men inden længe kan folk igen få stillet sin kebablyst i Østerågade.

Læs mere om James Robertson her. 

Café Min Olivia

En ny måned betød åbningen af flere nye spisesteder i Aalborg.

To af dem åbnede i Vesterågade, Aalborgs restaurantgade nr. 1, og den første i rækken var Café Min Olivia.

Caféen havde ambitioner om at tilbyde byens flotteste café – dette blev gjort med farverig indretning, vild belysning og med fokus på at skabe et hyggeligt miljø med plads til alle.

Siden er Min Olivia blandt andet blevet kendt og elsket for deres vilde brunchbuffet og voldsomme milkshakes. 

Læs mere om Café Min Olivia her.

Struktur 

Et andet spisested, der kom til verden i marts måned, var Restaurant Struktur.

Restauranten havde indtil da gået under navnet “Studie 4” og blev drevet af Thorsten, der også står bag nabocaféen Vesterå.

Den nye Restaurant Struktur skulle fremadrettet drives af blandt andre Dennis Juhl, der står bag Aalborg-restauranten Textur.

Alle de rette forudsætninger for at blive et velbesøgt spisested var altså lagt på forhånd – og dette kom Struktur i den grad også til at leve op til.

I dag er Struktur stedet, man tager hen, hvis man vil have god og velsmagende mad næsten uanset budgettet og tidspunkt.

Et madhus, der huser alle slags gæster, hvor både mad og cocktails er en kunstart i sig selv.

Læs mere om Restaurant Struktur her. 

Menendez

Det var ikke kun i Vesterå, at madprofiler valgte at udvide familien.

Ved Stranden skete der også spændende ting, da Restaurant Nam i marts måned meddelte, at de åbnede endnu et spisested i byen.

Denne gang med det med latinamerikanske rytmer, og stedet blev da også opkaldt efter Anne Menendez, der sammen med sin kæreste Kim har Nam på Vesterbro.

Menendez blev skabt ud fra Annes sydamerikanske rødder, og det blev netop fokus i den nye restaurant – med samme høje, kulinariske niveau, som man kender det fra Nam.

Siden er konceptet blevet udvidet med latino-aftener, hvor du kan nyde en veltilberedt menu og svinge hofterne med en god drink i hånden.

Læs mere om Menendez her. 

Kawayi Sushi

Er der noget, som Aalborg har boomet med det sidste år, så er det sushi!

Det er efterhånden svært at tælle de mange muligheder, som aalborgenserne i dag har, når de har lyst til sushi i lange baner.

I marts måned åbnede Kawayi Sushi tæt på City Syd, hvor de siden har lokket med sushi ad libitum for 198 kr.

Konceptet med all you can eat sushi er set før ved buffet-restauranter, men ved Kawayi Sushi, og mange af de andre nye steder, laver de sushien frisklavet efter gæsternes bestilling.

Ligesom bland selv slik om fredagen, kan du på menukortet mixe din egen favorit-menu med frisklavet sushi.

Læs mere om Kawayi Sushi her. 

Panda Sushi

Næste stop på mad-ruten er Panda Sushi, der åbnede i juni måned.

Dette spisested fandt sig til rette på Boulevarden, hvor der ligeså er garanti for frisklavet sushi direkte til bordet.

Sushien tilberedes af restaurantens sushikokke, mens du kan nyde en kinesisk forret og selvfølgelig udsigten til Aalborgs pulserende byliv.

I den faste pris, for all you can eat, er der her også fri isbar og kaffe.

Som noget nyt kan du også fejre din fødselsdag i restauranten og spise al den sushi dit hjerte begærer til blot 8 kr. ekskl. drikkevarer.

Læs mere om Panda Sushi her. 

SMAEK

Mens de nye sushirestauranter på mange måde ligner hinanden, så var sagen en anden, da Restaurant SMAEK åbnede i juli måned.

Også her var der tale om et seriøst collab mellem flere af Aalborgs mest fremtrædende madprofiler.

Mads Hyllested (Applaus og Dejavú), Kim Jeppesen og Anne-Marie Menendez (Nam og Menendez) var alle en del af det nye sted, der åbnede i de gamle Casa Blanca-lokaler tæt ved havnen.

Klassisk rørt oksetatar af himmerlandskvæg: Rørt med kapers, cornichoner, sennep, cognac, estragon og krydderurter, serveres med spæde salater.

SMAEK tilbyder blandt andet treretters menuer til den nette sum fra 225 kr. – og dét har fået nordjyderne til at valfarte til.

Konceptet er udviklet ud fra kærligheden og passionen for maden – men uden at du behøver lægge en formue for et måltid.

Læs mere om SMAEK her. 

Restaurant DaAn

En sushi-restaurant kommer sjældent alene – eller hvad er det, man siger?

I hvert fald kunne vi i september byde endnu en restaurant, med sushi ad libitum på menuen, velkommen til byen.

Denne gang var navnet Restaurant DaAn, og den flyttede i i Nam Noodles’ gamle lokaler på Vesterbro.

Konceptet er overordnet set det samme, som i de tidligere nævnte restauranter – men det er også værd at nævne, at børn under 12 år får maden til halv pris og at der også her er fri kaffe og isbar, som du kan nyde efter det store måltid.

Udover de klassiske sushi-retter som nigiri, hosomaki og futomaki for at nævne et par stykker, kan du også bestille forretter som forårsruller og laksesalat samt varme retter i form af stegte udon-nudler og dybstegt and med teriyaki sauce.

Læs mere om Restaurant DaAn her. 

Chickies

Selvom at året har været spækket med innovative madnyheder, så skete der igen noget i oktober Ved Stranden.

Her åbnede det lille takeaway-sted Chickies nemlig – til stor glæde for de aalborgensere, der har hungret efter ægte fried chicken.

I de amerikanske sydstater er Fried Chicken tæt på at være den uofficielle nationalret, og “retten” har da efterhånden også gjort sit indtog i resten af verden.

Derfor var det vel blot et spørgsmål om tid, før turen kom til Aalborg.

Hos Chickies bliver kyllingen marineret i minimum 16 timer, hvorefter den bliver friteret og serveret i bedste amerikanerstil med pommes frites, pickels og coleslaw.

Læs mere om Chickies her. 

Min Jiang Restaurant

Som vi så det med den kinesiske restaurant i Shoppen, der åbnede i januar, så blev november den tid på året, hvor midtbyen også fik sig en ny kinesisk spiller.

Min Jiang åbnede sin kæmpe restaurant som nabo til Kvickly i vestbyen med plads til over 200 siddende gæster til både frokost og aften.

Lokalerne er blevet totalrenoveret og udsmykket efter alle (Kina)kunstens regler og buffeten bugner af asiatiske lækkerier for enhver.

I buffeten finder du blandt andet kødboller i karry, stegte kinarejer, kinesiske retter som fx. Gongbao Kylling, spareribs, andesteg, indbagte rejer, hot wings, forårsruller, pommes frites, rösti, stegte nudler, diverse salat og grønt, diverse toppings og frisklavet sushi – både nigiri, makiruller og tilbehør som syltet ingefær, wasabiærter, soja, tangsalat.

Derudover er der også frisk frugt og kage.

Læs mere om Min Jiang her. 

Aktuel

Som rosinen i pølseenden finder vi Aktuel, der åbnede 15. november på det nye Budolfi Plads.

Spisestedet er opdelt i en over- og underetage.

På overetagen finder du restaurantdelen, der både til frokost og aften kører med måltider til fornuftige priser. Eksempelvis kan du vælge tre varianter ud af 20 forskellige muligheder til 150 kr.

Du kan bl.a. få nakkefilet, unghane, bagt laks, tartar, rustikke fritter, svampe risotto, rodfrugter, salater og mere.

Der er selvfølgelig også den gode burger, som der skal være på en Aalborg-café.

I underetagen startede Lars Helmuth, der står bag Aktuel, med at tilbyde morgenmad to stay og på farten.

I slutningen af december besluttede han dog i stedet at satse på Surdejsbageren, der med sit lækre hjemmebag har fået en forrygende start i byen.

Du kan læse mere om Aktuel her. 

Stort hovedhavn afsløret: Simon Kvamm og nyt band spiller på musikfestival

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Musikkens Hus løfter nu sløret for et af de helt store kunstnernavne, som skal optræde til musikfestivalen Musikkens Beat i april.

Med sit splinternye band HUGORM er Simon Kvamm klar til at invitere nordjyderne ind i sit helt særlige, musikalske univers.

Det skriver Musikkens Hus i en pressemeddelelse.

Melodiøst univers af rocket rastløshed og blæsende, bastante beats

Det splinternye, danske band HUGORM med Simon Kvamm i spidsen er klar til at invitere nordjyderne ind i et melodiøst univers af rocket rastløshed og blæsende, bastante beats, når bandet går på scenen den 25. april.

Festivalens gæster kan desuden se frem til at opleve Go Go Berlin, Freja Kirk, Barselona, Mags og mange flere etablerede og upcoming kunstnere fordelt på koncerthusets fem scener i løbet af to dage.

Der er derfor god mulighed for at gå på opdagelse i husets sale og nyde drikkevarer fra festivalens barer og delikate snacks fra Musikkens Spisehus.

Musikkens Beat løber af stablen den 24. april fra kl. 18.00 og den 25. april fra kl. 17.00.

Festivalens hovednavne og øvrige kunstnere offentliggøres løbende lige her.

Kæmpe transfer: AaB sælger Mikkel Kaufmann til FC København

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: AaB
Foto: AaB

AaB har pr. 1. juli 2020 solgt angrebstalentet Mikkel Kaufmann i en transfer, der er klubbens tredjestørste nogensinde og angiveligt den næststørste handel to danske klubber imellem.

Det skriver AaB her til morgen i en pressemeddelelse.

Mikkel Kaufmann skiftede ved overgangen fra U/13- til U/14-spiller til AaB fra partnerklubben Hjørring I.F. og havde kontrakt med AaB indtil 30. juni 2023.

AaB’s administrerende direktør Thomas Bælum udtaler:

“Det var på ingen måde vores plan, at Mikkel Kaufmann skulle sælges nu, men efter FC Københavns henvendelse har der været ført konstruktive forhandlinger parterne imellem, og efterhånden nåede vi et sted, hvor der for AaB’s bedste ikke længere var fornuft i at sige nej.

Naturligvis er vi kede af allerede til sommer at skulle tage afsked med Mikkel, men i et større perspektiv må vi betragte et salg af denne kaliber som en styrkelse af vores klub, så vi fremdeles kan bevæge os fremad såvel på som uden for banen,” siger Thomas Bælum.

Eksplosiv udvikling

“Herudover er spillersalg en afgørende del af vores strategi og forretningsmodel, og vores ambitioner er intakte, hvorfor vi også er i gang med overvejelser omkring, hvordan Kaufmann skal erstattes,” påpeger Thomas Bælum.

“I forhold til udviklingen af Mikkel Kaufmann så er det gået stærkt, hvilket han med sin dedikation selv bærer en stor del af æren for, men der er også grund til at rose alle vores dygtige trænere i både AaB Talent og i Superligaregi, ligesom samarbejdet med vores flere end 120 partnerklubber og i dette tilfælde særligt Hjørring I.F. er uvurderligt for os,” lyder det fra Thomas Bælum.

For 19-årige Mikkel Kaufmann er tingene gået hurtigt i de seneste dage:

“Jeg skal være ærlig at indrømme, at jeg for få dage siden ikke havde tænkt tanken, at jeg skulle væk fra AaB til sommer, men da jeg blev forelagt, at klubberne var i forhandling, så valgte jeg også at indgå i en dialog og i sidste ende sige ja, og jeg er glad for, at AaB som klub får belønning for at have troet på mig og vist mig tillid.

Med skiftet kommer jeg til at tage næste step i min karriere, og det glæder jeg mig selvfølgelig til,” konstaterer Mikkel Kaufmann.

“Omvendt så har jeg også mine følelser for AaB og er så professionel, at jeg vil gøre mit maksimale for, at vi i foråret kan komme så langt som muligt i Sydbank Pokalen og også blive en del af Top 6,” slutter Mikkel Kaufmann.

Mikkel Kaufmann er foreløbig noteret for 28 officielle kampe og otte scoringer for AaB, mens det i landsholdssammenhæng er blevet til 21 U-landskampe og fem mål.

På baggrund af transferen af Mikkel Kaufmann forventer AaB et resultat for 2020 i niveauet minus 8-13 mio. kr. Heri er indregnet investering i spillertruppen og strategiske investeringer i den kommercielle udvikling.

Der er i resultatforventningen ikke indeholdt yderligere transferindtægter.

Åbning af Maximum, bryllupsmesse og MGP-fest: Her er din weekend i Aalborg

Skrevet af: Anne Dyg Christensen

 Weekenden er lige rundt om hjørnet, og som altid sørger vi for, at din weekend ikke bliver kedelig.

Blandt festlige begivenheder er det værd at nævne Fabrikken, som åbner dørene til en nostalgisk MGP-fest.

Derudover inviteres alle kommende brude og gomme til bryllupsmesse i AKKC.

Maximum åbner i City Syd

Fredag den 24. januar

Ønsker du en hammersjov weekend, så kender vi stedet, hvor aktiviteter, oplevelser og grin går hånd i hånd.

I dag fra kl. 14.00 åbner Maximum nemlig dørene til Aalborgs største center til dato med mere end 10 forskellige, vilde aktiviteter og to restauranter.

Maximum, som tidligere hed Bowl’n’fun, huser 16 bowlingbaner, cube ultimate challenge, kæmpe trampolin- og legeland, virtual reality, laser hero, escape- og break in rooms, minigolf, boule og social dart.

Vi lover, at der er noget for alles smag og alle aldersgrupper.

Du kan læse mere her.

Rasmus Kaj og Jannie.

MGP-Fest på Fabrikken

Fredag d. 24. januar

Allerede i aften fra kl. 23 kan du slå dig løs til dine barndomsminder i form af tidens bedste MGP-hits, som bliver spillet hele natten på Fabrikken.

Indtil kl. 2 kan du tilmed slukke tørsten i en lang række sammensatte MGP-tilbud, heriblandt Shake shake shake (10 shaked shots).

Rammerne for den perfekte aften er sat, så der er ingen undskyldninger for at blive væk.

Du kan læse mere her.

Pressefoto DR

Gør et kup ved Nordjysk Auktion

Lørdag d. 25. januar

Er du på udkig efter en ny, billig cykel, møbler, armbåndsur eller andet, så skal du tage til Nordjysk Hittegodsauktion på lørdag kl. 9.00, hvor du får mulighed for at gennemse alle varerne før selve auktionen starter kl. 11.00.

Hittegods er genstande, som er tabt eller efterladt af en person og derefter fundet af en anden person eller tyvekoster fra indbrud, som politiet ikke har kunne finde ejeren til.

Før eller siden skal hittegodset sendes videre til en ny ejermand, og det kan blive dig.

Du kan læse mere her.

Bryllupsmesse i Aalborgs Kongres og Kultur Center

Søndag d. 26. januar

Bryllup.dk inviterer alle kommende brude og gomme til Danmarks største bryllupsmesse nu på søndag i tidsrummet 11.00 – 16.00.

Her vil der være rig mulighed for at suge en masse inspiration til sig fra alverdens udstillere, der fremviser brudekjoler, smykker, vielsesringe, blomster, brudebuketter, musik til festen, bryllupskager og meget mere.

Udover stande vil der også i løbet af dagen være modeshows, hvor modeller fremviser de nyeste trends indenfor brudekjoler og herretøj.

Derudover vil der hele dagen være eksperter til rådighed, som vil vejlede og svare dig på alle de spørgsmål, du måtte have.

Du kan læse mere her.

Sparekassen Kronjylland indvier ny stor filial

I dag fredag d. 24. januar kan medarbejderne med områdedirektør Keld Jakobsen i spidsen endelig byde kunder, samarbejdspartnere og nysgerrige aalborgensere indenfor til et nyt, smukt hovedkontor for områdecenter Nord.

Alle er velkomne til at kigge forbi til et glas bobler den tidligere kjolefabrik og et kig ind i Aalborgs nye, store bankfilial, som har facade ud til Sønderbro – en af de mest trafikerede veje i Aalborg.

Hvad: Reception for alle interesserede i Sparekassen Kronjyllands nye kontor
Hvor: Nålemager 6, 9000 Aalborg
Hvornår: Fredag d. 24. januar kl. 14-17.30
Man kommer bare

 

Events i weekenden

24/1 Aalborg mesterskab i karaoke på Café Frederiksberg – livemusik kl. 20.00
24/1 Aalborg Pirates vs. Sønderjyske i Gigantium Isarena kl. 19.30
25/1 Design huse i LEGO og udforsk i Minecraft i Utzon Center kl. 10.00 – 17.00
25/1 Fernisering af Indoors i Kunsthal NORD kl. 13.00-17.00
25/1 Foredrag: Styrk dit helbred med kunst og kreativitet i Kunsten kl. 13.00 – 16.00
25/1 Hans og Grete i Aalborg Teater kl. 11.00 og kl. 13.00
25/1 VinterMetal i Skråen kl. 19
26/1 Familieyoga med udsigt til Limfjorden kl. 11.00 – 12.00
26/1 Kreativt familieværksted i Kunsten kl. 11.00 – 15.00