ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Mange afgange fra Aalborg: Norwegian indfører nye bagageregler fra i dag

Af Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

Norwegian er et af de største luftfartselskaber, som opererer i Aalborg Lufthavn.

Norwegian har bl.a. afgange til København, London, Barcelona, Alicante og andre destinationer fra Aalborg.

Derfor er det relevant for en hel del aalborgensere og øvrige nordjyder, at Norwegian fra i dag indfører nye bagageregler.

Det bliver nemlig dyrere bare at rejse med håndbagage på Norwegians fly. Hidtil har man kunne medbringe en kabinekuffert eller taske gratis, men det kommer til at koste penge nu.

Håndbagage bliver dyrere

Hvis man fremover køber en LowFare-billet, må man kun medbringe et lille stykke håndbagage, som kan være under sædet foran.

Vil man have ekstra håndbagage, som skal placeres på bagagehylden, skal man enten købe en dyrere billet eller tilkøbe det for et gebyr. Gebyret afhænger af flyvingen og er på mellem 50 og 90 kroner hver vej.

Det oplyser Norwegian torsdag i en pressemeddelelse.

Ændringerne i håndbagagereglerne indebærer også, at det lille stykke håndbagage, som alle kunder kan tage med ombord, bliver større end tidligere.

Vægtbegrænsning øges

Vægtbegrænsningen på indtjekket bagage øges også fra 20 til 23 kilo, og kunder med fleksibel billet kan medbringe 15 kilo håndbagage i stedet for tidligere 10 kg.

“Det er en almindelig misforståelse, at der er plads til alles kabinekufferter om bord, men det fleste af vores fly har plads til 186 passagerer og kun cirka 80 små kabinekufferter i bagagehylderne,” udtaler Cecilie Nybø Carlsen, chef for produktudvikling i Norwegian, i pressemeddelelsen.

Ifølge Norwegian gør man det primært for at sikre sig imod forsinkelser af fly, men lavprisselskabet Ryanair har længe taget gebyr for håndbagage.

“Det vigtigt, at vi har gode regler på plads, sådan at vi undgår at bruge tid på at omorganisere håndbagage om bord og flytte håndbagage til lastrummet, hvilket kan skabe frustration og let føre til forsinkelser.

At flyene afgår til tiden, er noget af det vigtigste for Norwegians rejsende, og vi oplever stor opbakning til de nye bagageregler blandt vores kunder,” siger Cecilie Nybø Carlsen fra Norwegian.

Del artikel

Andre læser også