Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Voldtægtsforsøg i Aalborg: Nordjyllands Politi efterlyser formodet gerningsmand

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Kim Matthai Leland
Foto: Kim Matthai Leland

Opdatering kl. 15.50:

“Den formodede gerningsmand, en 25-årig mand fra lokalområdet, blev i dag, d. 28. september 2021 kl. 1400, anholdt og sigtet i sagen. Politiet takker offentligheden for henvendelserne i sagen, der førte til anholdelsen

Sagen skal nu juridisk vurderes med henblik på fremstilling i grundlovsforhør i morgen.

Mand bad først om hjælp – og ændrede adfærd

Nordjyllands Politi efterlyser nu den formodede gerningsmand til en alvorlig episode i Aalborg, som politiet betragter som et forsøg på voldtægt. Ring 114 med oplysninger.

Det oplyser lederen af politiets efterforskning, politikommissær Lene Madsen.

Søndag d. 12. september 2021 kl. 05.34 fik politiet en anmeldelse fra en 19-årig kvinde, der efter en bytur i Aalborg samme nat, på Vesterbro, omkring kl. 04.15 var blevet passet op af en ung mand, der – under påskud af at have brug for hjælp – fik lokket kvinden med sig.

”Kvinden fulgte med ham til Stengade, bag Sygehus Nord, og hér ændrede manden pludselig adfærd: Han greb hårdt fat i kvinden og fik hende skubbet omkuld. Det lykkedes dog heldigvis for kvinden snarrådigt at slippe ud af situationen – og hun henvendte sig straks til os,” forklarer politikommissær Lene Madsen.

Politiets efterforskning i sagen har nu tilvejebragt nogle video-overvågningsbilleder af den formodede gerningsmand, der beskrives som: mand, ca. 25 år, mørk i huden, cirka 175 cm høj, lettere buttet. Mørkt kort hår, kort sparsomt skæg. Iført sort cap, sort hættetrøje med orange lynlåse på fronten. Sorte addidas bukser med orange bånd/stribe om det venstre ben, grå sportssko.

”Vi tager sagen yderst alvorligt – og vi opfordrer ham til at melde sig til os med det samme,” fastslår Lene Madsen, der også opfordrer andre med oplysninger i sagen om at rette henvendelse til politiet på 114.

Af hensynet til den verserende efterforskning så kan Nordjyllands Politi ikke gå i detaljer med sagens enkeltheder.

”Men der er nogle omstændigheder omkring episoden, der gør, at vi betragter det som forsøg på voldtægt,” lyder det fra Lene Madsen.

Nordjyllands Politi kan kontaktes på 114.