Mama I made it: Aalborg-iværksættere danner fælles front

Skrevet af: Michael Qureshi

I Gråbrødregade sidder ti virksomheder under samme tag ved kontorfællesskabet Mama I Made It.

Men det betyder ikke, at de kun deles om huslejen og kaffemaskinen. Ved Mama I Made It løftes der i flok, og man prøver at skabe succes virksomhederne imellem.

Kontorfællesskaber popper jævnligt op i Aalborg, der efterhånden agerer postnummer for mange af slagsen. Men opskriften på succes i Gråbrødregade er ikke kun at dele kontor – også netværk, viden, kontakter og ikke mindst oplevelser.

”Det er relevant at sidde sammen med nogen, der er i samme situation som en selv, men som alligevel laver noget andet. Så kan man vidensdele, hjælpe hinanden, når der opstår udfordringer og bruge hinandens netværk,” forklarer medstifter Jeppe Rahbek, der selv har videoproduktionsselskabet Rahbek Media.

Konkurrerer ikke med hinanden

En af de vigtigste detaljer ved Mama I Made It er, at hver enkelt iværksætter har sin egen profession på kontoret. Virksomhederne konkurrerer ikke, og kan dermed løse store opgaver i samlet flok – eller inddrage sidemanden, når en mulighed dukker op i et projekt.

Dermed arbejdes der ofte på kryds og tværs af de mange skriveborde.

”Én sælger hjemmesider. En anden laver søgemaskineoptimering eller indhold til hjemmesider. Jeg laver eksempelvis video. På den måde kan vi referere vores kunder til hinanden. De har ofte brug for flere ydelser på én gang. Så ved man, at man kan stå inde for dem, man anbefaler, fordi man deler kontor med dem og har dem som en slags kolleger,” siger Jeppe Rahbek.

Har praletorsdag

På trods af forskelligheder og skiftende evner fra stol til stol dyrkes fællesskabet på ugentlig basis hos Mama I Made It.

Selvom de enkelte sidder med hver deres CVR-nummer, arbejder kontorfællesskabet for at dyrke hinanden som kolleger og skabe sammenhold. Det strækker sig også længere end frokostordning og fredagsøl.

”Vi laver meget sammen. Vi har blandt andet praletorsdag, hvor det udelukkende handler om at prale. Mange går lidt for stille med dørene med deres succesoplevelser, men vi dyrker det i stedet,” siger medstifteren.

Selvom det at prale ikke er specielt nordjysk, fungerer det i det centrale Aalborg. De opløftende historier skaber nemlig motivation.

“Når andre på kontoret laver et godt salg og får succes, så smitter det af på resten af gruppen, selv om succeskriteriet er forskelligt fra virksomhed til virksomhed. Én kan have fået sit største salg, og jeg kan eksempelvis fejre, at en video, jeg har lavet for en kunde, er gået viralt.

Motiverende at følge hinandens succes

Kontoret skifter jævnligt ud ved skrivebordene. Men i kontorfællesskabet er det ikke altid dårligt at sige farvel til nogen, man har arbejdet med dag ind og dag ud gennem længere tid.

“Vi ser, at virksomheder for eksempel skal ansætte og vokser ud af kontoret. Det betyder selvfølgelig, at vi skal sige farvel til nogen, der er en slags kolleger for os. Men det er også den største motivation at se andres succes,” slutter Jeppe Rahbek.

Mama I Made It fylder to år til februar.

Vi har lovet Mama-drengene at skrive, at hvis du vil have info om priser og ledige pladser så kan man kontakte info@mamaimadeit.dk

Hyggeligt for hele familien: Sig godnat til dyrene i Aalborg Zoo

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Aalborg Zoo
Foto: Aalborg Zoo

Hvis man vil prøve noget nyt i Aalborg Zoo, så bør man overveje at tage til helt særlige Late Night åbning fredag d. 6. september.

Her får man en helt særlig rolig stemning i hele Zoo, når mørket begynder at sænke sig, og der bliver roligt i omgivelserne. Aalborg Zoo holder åbent helt frem til kl. 20.00 denne dag, så man kan være med til at sige godnat til dyrene.

Man kan nyde sin aftensmad i Zoo, hvor bålpladsen er åben og deres forskellige grill er tændt op. Efter aftensmaden kan man så gå en tur i parken, hvor dyrene stille og roligt gør sig natklar.

Zoo har årligt også deres totalt udsolgte sov med dyrene på savannen, men det er lidt anderledes her, hvor man trods alt skal være ude senest klokken 20.00.

Læs også: August slutter vildt: Så meget sker der i Aalborg

Tigerungerne vokser hurtigt

Man kan måske også være heldige at få et glimt af de hastigt voksende tigerunger.

Faktisk går det over alt forventning med de to unger, der i april kom til verden – som en stor overraskelse for Zoo.

Fødslen var en stor glæde, da tigerne tilhører den stærkt truede Sumatra-art, som der kun findes omkring 400 individer tilbage af i naturen. Det er især skovfældning og krybskytteri, som truer tigrene.

“Det går forrygende fantastisk!” siger dyrepasser Frank i en video, som Aalborg Zoo har delt på YouTube.

Måske læste du den skønne historie om dengang dyrepasser Frank reddede tigerungerne ned fra højderne.

Bethari også vist sig at være en både omsorgsfuld og rolig mor.

Hun passer tålmodigt ungerne, men er også tryg nok til at lade dem være alene af og til.

Dyrepasserne har derfor haft mulighed for at undersøge og veje ungerne løbende.

Hvis man vil være med til at putte dyrene, så skal man bare købe almindelig entré-billet til Zoo på dagen.

Læs også: Rekordhandel: Vild penthouse-lejlighed er den dyreste nogensinde i Aalborg

Tæt på Aalborg: Nu kan du købe et hus med egen landingsbane

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom vi i Aalborg har en velfungerende lufthavn med gratis parkering og gode forhold for passagererne, kan man indimellem godt drømme om en privat landingsbane, hvor du er fri for både kø og lange security-checks, og hvor din egen seng kun er få meter væk.

Den drøm kan nu gå i opfyldelse her i Nordjylland på adressen Ellehammersvej 150 i Vadum.

Mæglerhuset har nemlig fået Vadum Flyveplads til salg, hvor du i købet både får et fint stuehus på 195 m2 og tilhørende 5 ha jord for 1.695.000 kr.

På grunden finder du den famøse landingsbane, der må siges at være en helt unik detalje ved stedet.

Foto: Mæglerhuset

Landingsbanen er godkendt og har en længde på godt 600 meter.

Åbent hus i weekenden

Mæglerhuset holder Åbent Hus på søndag den 25. august fra kl. 16.00-16.30, og her kan du få stillet nysgerrigheden om både hus og landingsbane.

Den nuværende ejer Kaj, er tidligere pilot og har sågar selv været med til at bygge fly. Han har været særdeles glad for landingsbanen, men nu skal der nye luftlag til.

Foto: Mæglerhuset
Foto: Mæglerhuset

”Ejendommen ligger i Aalborg kontrolzone. Derfor skal der rapporteres til Aalborg Lufthavn før start og landing,” fortæller den nuværende ejer.

Du finder mere info om ejendommen her.

Vælg alle dine favoritter: Helmuth lancerer Hverdagsbrunch

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Byens brunch-scene shiner som aldrig før, og der findes snart ikke én café eller restaurant, der ikke har det legendariske måltid på menukortet.

At skille sig ud på den front kan derfor være en udfordring, men alligevel har mange forsøgt at bringe noget helt nyt på bordet.

Heriblandt Helmuth Bar & Kitchen, der i weekenden serverer en overdådig brunch-buffet med alt, hvad den rumlende mave kan begære.

Nu har Helmuth dog også valgt at jonglere med sine brunch-kundskaber i hverdagene med konceptet Helmuths Hverdagsbrunch.

Fra tirsdag til fredag, kl. 10.00-14.00, kan du kigge forbi Helmuth og sammensætte, hvad der for dig er den helt perfekt brunchtallerken.

Med en liste på bordet, en blyant i hånden og mere end 20 valgmuligheder er du nu klar til kamp.

Skarp pris med drikkevarer ad libitum

Eneste spørgsmål er: Hvad har du lyst til?

Brunchpølser og sprødstegt bacon? Røræg? Ost og marmelade? Årstidens frugt? En smørbagt croissant?

Det kan være svært at fravælge – men det behøver du faktisk heller ikke.

Helmuth anbefaler, at du vælger 4-5 retter, men det er naturligvis muligt at gå all in og bestille lige så meget, som din brunchsult beder dig om.

Prisen for 4 retter er 178 kr., 198 kr. for 5 retter, og herefter 20 kr. pr. ekstra ret. Der er altid én lille brødkurv inkluderet i prisen.

Et sådant gilde kræver selvfølgelig også noget at skylle ned med. Men her er der heller ikke noget at frygte – drikkevarer ad libitum er nemlig inkluderet i prisen.

Her kan du vælge alt fra ingefærshots, juice, hjemmelavet saft og kaffe i alle afskygninger.

Noget for enhver smag

Her på MigogAalborg satte vi selvfølgelig krydser ad libitum på den mangfoldige liste, og efter at smagt alle retterne, kan vi kun konkludere, at det her koncept bliver et sikkert hit på brunchhimlen i Aalborg.

Der er – bogstaveligt talt – noget for enhver smag, og uanset om du er til de sunde valg, de syndige eller en blanding, er der masser af valgmuligheder på menukortet.

Vi har svært ved at udpege deciderede favoritter, men vi vil dog lige fremhæve retter som hjemmelavet limeguf(!) til den friske frugt, hashbrowns med aioli, den chokoladeovertrukkede romkugle og selvfølgelig Helmuth’s berygtede hjemmelavede nutella, som går perfekt sammen med den smørbagte croissant.

Konceptet er også den oplagte mulighed, hvis du og venindegruppen aldrig kan blive enige om, hvem der har opfundet den dybe brunchtallerken.

Her burde alle kunne få stillet sine lyster, og er du veganer, vegetar, glutenallergiker eller laktoseintolerant, så er det med små, grafiske markeringer, også nemt at navigere rundt i madlabyrinten.

En stor anbefaling herfra.

Hvad: Helmuths Hverdagsbrunch
Hvornår: Tirsdag-fredag, 10-14
Hvor: Boulevarden 28, 9000 Aalborg

Læs mere her.