Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tag dem med: Malede sten er placeret rundt omkring i byen

Af Ane Johanne Damgaard

Hvis du i Aalborgs gader og stræder får øje på en malet sten, så er den din, hvis du vil have den.

Stenene er nemlig malet af unge mennesker fra Kirkens Korshærs ungeindsats “Grobund” for at give noget tilbage til Aalborg.

Med det vil de gerne sprede mere glæde i byen og på den måde give anledning til fællesskab og gode øjeblikke.

Så tøv endelig ikke med at putte stenen i lommen, hvis den fanger din opmærksomhed.

Skaber glæde og fællesskab

Grobund er et tilbud til unge mellem 18 og 30 år, som døjer med forskellige udfordringer og har brug for at være en del af et fællesskab.

Her øver de hverdagsmestring ifølge Lene Højland Laursen, der er leder af Børne-og Familiearbejdet hos Kirkens Korshær– hvordan man får en god og indholdsrig hverdag og træner arbejdsopgaver med henblik på job og uddannelse.

Der er op til 25 unge af gangen og med dem laver Kirkens Korshær alle mulige forskellige ting for at åbne byen op for de unge og vise dem, hvor meget fedt der er uden for døren.

“Hver tirsdag arbejder de i Kirkens Korshærs butik i Søndergade og her er de begyndt at fremstille de skøre kreationer, som du nu kan finde rundt omkring i byen,” fortæller Lene Højland Laursen.

Tanken om at male på sten opstod som et ønske om at kunne give noget tilbage til vores skønne by. Og her var en sjovt måde at gøre det på at lægge hilsner ud i byen. Nogle af stenene har en eller anden form for budskaber, mens andre blot har et sjovt motiv.

Stenene er fordelt på en rute fra butikken i Søndergade 14, ned gennem Algade, hen til Salling, igennem Hjelmerstald, ned til Vor Frue Kirke og tilbage igen.

Ønsket er at folk vil undre sig, og man må også gerne tage en med hjem.

De har indtil videre lagt 15-20 sten på ruten, men er allerede nu igang med at lave flere.

“Budskabet med stenene er, at selvom man bakser med alt muligt i livet, kan man sagtens komme ud i byen, møde andre mennesker og give noget tilbage til dem og den by, man bor i,” forklarer Lene Højland Laursen.

Læs mere om Grobund her.

Del artikel

Andre læser også