ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spiddet isbjørn: Makaber skulptur opsættes foran Musikkens Hus

Af Nathalia Hentze Nielsen

Der er netop nu ved at opsættes en 12 meter lang og fem tons tung skulptur foran Musikkens Hus, og den er ikke kun svær at overse; den er også svær at glemme igen.

Det er nemlig et noget makabert motiv, som skulpturen Unbearable viser.

Kunstneren Jens Galschiøt har skabt en en naturtro isbjørn støbt i kobber, der er spiddet på en 6 meter høj olierørsledning. Dette skal afspejle udledningen af CO2 fra år 1700 til i dag og menneskets påvirkning af klimaet, fortæller Musikkens Hus.

Skulpturen vakte (med god grund) stor international opsigt ved COP21 i Paris, og nu skal den berejste isbjørn stå foran Musikkens Hus i forbindelse med festivalen Demokratiets Genklang den 20. og 21. marts, som afholdes for anden gang.

Spiddet isbjørn: Makaber skulptur opsættes foran Musikkens Hus

Spiddet isbjørn: Makaber skulptur opsættes foran Musikkens Hus

Bygger bro mellem kultur og natur

Hele marts måned vil Musikkens Hus danne rammen omkring en vifte af spændende og oplysende arrangementer, som alle sætter særligt fokus på klimaet – og isbjørnen er kun et element.

Andreas Matthew, der er Executive Producer i Musikkens Hus, fortæller følgende om motivationen bag at gøre marts til en særlig klimamåned:

”Som kulturinstitution ønsker vi at binde kultur og bæredygtighed sammen. Vi vil bygge bro mellem kulturen og naturen – og tage ansvar for det samfund, vi er en del af.

Derfor er vi stolte over at kunne skabe et særligt fokus via denne klimamåned, hvor vi via kunsten og kulturen vil få folk til at tænke anderledes og give dem nye input til måden, vi diskuterer bæredygtighed på,” fortæller han.

Klimakoncert, foredrag og udstilling

Udover Demokratiets Genklang er der også linet en masse andre spændende arrangementer op i den kommende tid, uddyber Musikkens Hus i en pressemeddelelse.

The Sound of Climate er en visuelt imponerende og lærerig koncert med et bredt symfonisk repertoire, der stiller spørgsmål om netop menneskets eget ansvar over for klimaforandringerne og tager temperaturen på den nuværende situation. Koncerten finder sted den 24. marts, og den er oprindeligt skabt af Oslo Symfoniorkester og David Chocron. Christian Schumann er dirigent og desuden også komponisten bag et af de originale værker, der indgår i koncerten.

Den 26. marts tager Musikkens Hus del i Earth Hour – verdens største klimabegivenhed, hvor alt lys slukkes fra halv ni til halv ti om aftenen. Denne særlige aften kan man få et unikt indblik i den rejse til Kenya, som de to ambassadører for organisationen Gate To Nature Malte Ebert og Alex Høgh Andersen har været på. De vil fortælle om kampen mod ulovlig skovhugst i Masai Mara i Kenya gennem foredrag, en akustisk koncert med Malte Ebert og fotos med billeder fra rejsen taget af Alex Høgh Andersen.

Disse vil blive sat til salg efter ferniseringen, og overskuddet fra både billederne og billetsalget fra arrangementet vil gå til Gate To Nature.

Man kan også se frem til at opleve den verdensberømte amerikanske mezzosopran Joyce DiDonato, der den 11. marts vil byde på en enestående operaoplevelse, som uden tvivl vil række ud over scenekanten. EDEN, som oplevelsen kaldes, kombinerer nemlig musik, drama og læring, og DiDonato vil optræde sammen med det prestigefyldte ensemble, il Pomo d’Oro. Alle vil i forbindelse med koncerten modtage et frø, som de efterfølgende kan plante – og på en simpel og kollektiv måde dermed være med til at få plantet flere træer over hele verden.

Del artikel