Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Magisk jul i Skulpturparken: Nu åbner et af Nordjyllands smukkeste julemarkeder

Af Stine Kjølby Christensen

Magisk Jul i Blokhus har de seneste år været et enormt trækplaster for nordjyderne, når det imponerende lys- og lydshow i Skulpturparken med over en million julelys tændes i anledning af juletiden.

I år bliver ingen undtagelse, og gæsterne kan igen se frem til et væld af smukke sandskulpturer, der stråler om kap med julelys i alle regnbuens farver, samt et kæmpe julemarked i den nybyggede markedsarkade.

Åbningsindvielsen finder sted på fredag d. 1. november med et festligt program, som bl.a. byder på musikoptræden af Brovst Pigegarde, julemandstræf, borgmestertale, ponyhestevogn, gospelkor og ikke mindst tænding af det 17,5 m. høje juletræ.

Parken åbner allerede kl. 11, og markedsboderne åbner kl. 14, mens selve indvielsesfesten foregår fra kl. 16.

1 million kulørte lys

Igen i år byder Skulpturparken på intet mindre end 20.000 m2 fyldt til randen med meget smukke dekorationer, en lysende juletunnel (Europas længste RGB lystunnel), en kyssepergola, et gigantisk juletræ på hele 17,5 meter (Danmarks største), julekaner, rensdyr, smukke guldkareter, store engle, oplyste isbjørne og snemænd, blinkende julestjerner, glaskugler, kærlighedstræer, julehjerter, Disney-figurer, stort Jesus krybbespil, og meget mere.

Som om at det ikke skulle være nok, så bliver parken i anledning af julen oplyst af mere end 1 million kulørte julelys, der med sine skiftende farver sætter de enestående skulpturer og kunstværker i absolut fokus.

Der bliver noget at opleve for både store og små, og du er næsten garanteret at gå derfra med et fuldt opladet julebarometer.

Helt nyt julemarked

Men selvfølgelig ingen jul uden et vaskeægte julemarked.

I Skulpturparken kan du gå på opdagelse blandt juleboderne i markedsarkaden, mens du nyder duften af julen.

Der vil blandt andet blive mulighed for at shoppe årets nisser, julepynt, beklædning, julekaffe, vin, spiritus, chokolade, juleslik, bolcher, julelys, bordpynt, julegaver, juleunika, mandelgaver, juledekorationer og meget mere.

Arkaden, hvor julemarkedet er placeret, er endda fuldstændig nybygget og følgende boder, vil være at møde:

  • Blomsterhytten, Pandrup
  • Nord Sko, Blokhus
  • Plantorama
  • Hanne Jonassen (striknisser)
  • Kræmmerland

I bygning nr. to vil du kunne juleshoppe løs af alt fra fødevarer og specialiteter, julepynt fra Det Gamle Apotek, masser af skønne kvalitetsvine fra Vinspecialisten Aalborg samt chokoladelækkerier og klassisk isenkram som f.eks. Stelton, Kaj Boyesen og Lyngby Porcelæn i Scan Choco’s butik.

Når benene trænger til hvile, kan det ske i den tilhørende markedscafé, der lokker med alt fra æbleskiver, gløgg, belgiske vafler, kakao, popcorn, candyfloss, brændte mandler, fransk hotdog, kage, kaffe og meget mere!

Julestemningen er med andre ord sikret.

Danmarks største julebuffet

Skulle julesulten melde sig for alvor, er der masser af muligheder for at købe mad og drikke samt et stort udvalg af spændende julelækkerier i både caféen, orangeriet og i den nye, flotte julemarkedsarkade.

Besøger du Skulpturparken i weekenden, er der tilmed mulighed for at springe om bord i en kæmpe julebuffet fyldt til randen med alle de klassiske juleretter, og alt hvad et julehjerte kan begære.

Skulpturparken Blokhus er ikke bange for at antyde, at julebuffeten muligvis er Danmarks største … så der skulle altså ikke være nogen grund til at frygte, at du går sulten derfra.

Der vil både være frokostbuffet fra 12.30 og aftenbuffet fra 18.00. Det kan du læse mere om her.

Magisk Juleshow & Julemarked i Skulpturparken holder åbent i hele november og december måned fra 11-21.

Juleboderne åbner kl. 14, mens lys- og lydshowet – som ikke er set lignende i miles omkreds – tændes hvert 15. minut fra kl. 14 – og hver aften kl. 20,45 afsluttes dagen med et fantastisk ”Nord-Lys-Show” som heller ikke er set tidligere i Danmark.

Bemærk, at parken i år holder lukket om mandagen samt d. 24.12., 25.12., 30.12. og 31.12.

Du kan læse mere om Magisk Jul i Skulpturparken Blokhus lige her.