Havde tændt 1,5 mio. julelys: Kæmpe jule-event i Nordjylland er lukket ned

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Skulpturparken
Foto: Skulpturparken

Rigtig mange mennesker er berørte af de nye restriktioner i Nordjylland.

Mange kan ikke komme på job, mange kan ikke se deres familier som bor i andre kommuner og store virksomheder må lukke ned.

Et af årets største jule-events i hele Nordjylland “Magisk Jul” i Skulpturparken i Blokhus er hårdt ramt af de nye restriktioner.

De har således valgt at holde lukket, indtil situationen er under kontrol – og myndighederne igen giver grønt lys til, at de hårde restriktioner ophæves i de berørte nordjyske kommuner.

Rigtig mange mennesker fra Aalborg-området havde ellers købt billet eller planlagt en hyggetur til den flotte park.

Læs også: Stor gourmet-uge i Aalborg – fire af de bedste restauranter laver aften til særpris

Meget berørte af situationen

Med henvisning til regeringens udmelding om restriktioner og nedlukning af Nordjylland, herunder Jammerbugt kommune, i forbindelse med den kritiske situation med COVID-19, er Skulpturparken- og Kulturhuset Blokhus tvangslukket – foreløbigt frem til og med den 3. december 2020.

“I Skulpturparken- og Kulturhuset Blokhus er vi meget berørte af situationen. Dels i forhold til egne interesser her i huset – men selvfølgelig tænker vi også meget på alle de mange andre berørte virksomheder og personer. Det er ganske frygteligt,” lyder det fra indehaver John Andersen.

Han har sammen med 24 kollegaer – i over 2 uger – arbejdet benhårdt for at gøre klar til den mest magiske jul nogensinde, der åbnede søndag den 1. november.

John Andersen

Ser ud til at blive den værste jul nogensinde

“Vi og alle andre borgere trængte også til at den blev enormt magisk ovenpå et hårdt Corona-ramt 2020.

Det ser dog lige nu ud til at blive den værste nogensinde.

Vi og gæsterne nåede at have glæde af 1,5 million julelys, 16 julebutikker, en butiksarkade, og en oplyst park der kunne lysne i mørket – i bare 5 dage,” siger John Andersen der samtidig tilføjer, at alt personale er hjemsendt.

“Bare i indkøb af varer, mandetimer og estimeret tabt omsætning, står jeg til at skulle hive 4 millioner op af lommen.

Det må jeg leve med, hvis det er det, der skal til, for at få situationen under kontrol. Men jeg forventer samtidig også, at folk virkelig tager det seriøst og overholder retningslinjerne. Af samme grund har jeg hjemsendt alt personale, så de har forudsætningerne for at gøre det samme,” forklarer John Andersen.

Flere kendte hoteller er også lukket ned

Hvis situationen kommer under kontrol således Skulpturparken – og Kulturhuset Blokhus helt forsvarligt og med bred opbakning kan åbne igen, så genåbnes der igen den 4. december.

“Magisk Jul i Skulpturparken Blokhus er helt klar – aldrig har parken været flottere, aldrig har vi haft så flotte butikker, så velforberedt et personale og så stort et sortiment af julevarer,” afslutter John Andersen.

Flere store nordjyske hoteller er også hårdt ramt. Kendte hoteller som Ruths Hotel, Hotel Viking Spa & Welness samt Himmerland Resort har valgt at lukke ned i perioden.

Aalborgs største Sushi Festival fortsætter

Få 24 stk. for 115 kr. på flere af Aalborgs bedste sushi-steder – book her