Magi i luften: Verdens bedste kommer til Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
International Magic Festival er med branchens tunge drenge i Aalborg.
Foto: PR hokuspokus.dk
International Magic Festival er med branchens tunge drenge i Aalborg. Foto: PR hokuspokus.dk

Er du typen der surfer rundt på YouTube for at se de bedste tryllekunstnere optræde?

Så skal du i hvert fald ikke gå glip af den magiske verden, som Aalborg Kongres og Kultur Center åbner op for i den kommende weekend.

Allerede fra fredag vil flere af verdens allerbedste tryllekunstnere indfinde sig på nordjysk grund til en weekend fyldt med illusioner og magi.

International Magic Festival afholdes fra på fredag 3. juni og slutter først søndag eftermiddag.

Der er lagt op til et tætpakket program af arrangørerne, som er Magisk Cirkel Danmark, Magisk Cirkel Aarhus og Magisk Sønderjylland i tæt samarbejde med Aalborg Kongres og Kultur Center.

Det er foreninger, der samler danske tryllekunstnere både på landsplan og lokalt.

Der vil være noget for enhver smag. Både for dem der gerne vil lære tricks fra branchens tungeste drenge på verdensplan, og så for dem der bare gerne vil underholdes og opleve magi i verdensklasse på tæt hold.

Præsident Erik Bo Bruhn for Magisk Cirkel Danmark forklarer her over for MigogAalborg, hvad man kan forvente af den magiske weekend.

Hvem henvender International Magic Festival sig til?

”Vi har to former for gæster. Der er dem, som køber et kongreskort. De kommer ind fredag morgen, og slipper først ud i frisk luft søndag. Det er dem, der interesserer sig rigtig meget for trylleri, og nok beskæftiger sig med det på hobbyplan eller lidt mere seriøst. De får mulighed for at lære fra de allerbedste i branchen med nogle workshops og seminarer i løbet af den spændende weekend.”

Men en god tryllekunstner røber vel aldrig sine tricks?

”Nej, men pointen er, at selv de allerbedst vil gerne lære fra sig. Jeg kender ikke nogen tryllekunstnere, som ikke gerne giver gode råd. Men selv hvis man lærer nogle spændende tricks, så er der sådan noget træls noget, der hedder træning. Og der giver de fleste op på halvvejen.”

Men gider en verdensmester virkelig at lære fra sig til en dansk entusiast?

”Det er traditionen på sådan en kongres, at de store navne er iblandt os hele tiden. Man kan altid gå hen og få et godt råd af dem, og jeg ved af personlig erfaring, at de elsker at dele ud af deres viden.
Det er det, der gør sådan en kongres uhøjtidelig. Det er også sådan, at mange af dem, der er blevet til noget i Danmark er kommet ind i branchen. Man har fået nogle dygtige internationale mentorer, og det har ofte været starten på et venskab.”

Trylleri i Aalborg
Erik Bo Bruhn er præsident for Magisk Cirkel i Danmark

Hvad med os andre, der nok bare er fascineret af magi som tilskuere. Hvad kan vi være med til?

”Der er der også masser af muligheder i løbet af dagene. Der er blandt andet det store gallashow lørdag, hvor vi præsenterer nogle af verdens allerbedste tryllekunstnere lige nu.

Det er virkelig branchens tunge drenge, vi har besøg af. Du har verdensmesteren Hector Mancha, der vandt Grand Prix i 2015. Og så kommer vel nok verdens bedste i korttrylleri, Benjamin Earl, der både laver workshop og seminar.

Vi har også feltets yngste, en nordmand der hedder Alexx, som jeg ikke tror mangler meget, før han kan blive en af verdens bedste illusionister. Hvis man ikke kan være med hele weekenden kan man for eksempel købe et dagskort til lørdag eller søndag og få en heldagsoplevelse ud af det.”

Kommer Aalborg til at mærke, at der er verdensmestre i trylleri i byen?

”Det gør man i den grad. Både fredag og lørdag er der gadetrylleri i gågaden. Vi har otte-ni stykker ude af gangen, som giver en smagsprøve på, hvad man ellers kan opleve ved vores festival.”

Hvordan bliver sådan en international magisk kongres-weekend til i Aalborg?

”Det er Magisk Cirkel Danmark sammen med Magisk Cirkel Sønderjylland og Magisk Club Aarhus der står for at arrangere magien. Men årsagen til at der overhovedet er en kongres, er Ernst Trillingsgaard (direktør for Kultur og Kongres Center). Han har lavet magiske kongresser før, og vi kalder ham for ægte ”trillekunstner”. Ernst Trillingsgaard er i øvrigt æresmedlem i Magisk Cirkel Danmark.

Hvor mange tryllekunstnere er der i Danmark?

”I vores forening har vi 100 i København. Godt 35 i Aarhus og 20-25 stykker i Sønderjylland. Jeg vil skyde på, at i det aktive tryllemiljø i Danmark er der nok omkring de 200 stykker.”

Er der nogen unge mennesker, der gider at trylle?

”Nu er jeg jo af den ældre generation, men der står heldigvis et ungt kuld af entusiastiske gutter klar til at overtage i foreningen. Det er vi glade for, at der kommer nye impulser fra en yngre generation.”

For yderligere informationer omkring programmet for weekenden klik her

 

Madfestival skudt i gang midt i Aalborg: Det kan du opleve i morgen

Skrevet af: Michael Qureshi

For andet år i træk blev Nordjysk Madfestival skudt i gang fredag eftermiddag.

Det er brancheforeningen Nordjysk Mad og Turisme, som står bag den store Madfestival, der byder på både aktiviteter og masser af smagsoplevelser for de mange besøgende.

I eftermiddag var der fuld knald på Gammeltorv, hvor der blandt andet blev afholdt Østers Battle. 10 restauranter lavede hver deres version af en lækker østers-ret.

Foto: Dennis Blok

På festivalpladsen er der bar, madboder og foodtrucks, hvor festivalens gæster kan forsynes sig af de nordjyske retter.

Lørdag er der noget for alle aldre. Børnene kan opleve dyr til dyrskue. De voksne kan opleve pastaskole og madworkshop og i det hele taget få et indblik i hvor mange skønne råvarer, der produceres i Nordjylland.

Lørdag den 24. august

Festivalspladsen
10.00 Dyrskue, madboder og stande er åbne.
18.00 Tak for i dag.

Madværksted
10.00 Madworkshop – Tonny’s Tips & Tricks.
12.00 Paulas Pastaskole  og Kornets Hus – Lær at lave italiensk håndlavet pasta af lokale råvarer
14.00 Madworkshop – Tonny’s Tips & Tricks.

De 10 køkkener
11.00 Årets Grønt-ret – Nordjyske restauranter kæmper om at lave den bedste ret med grønsager.

VIP-Lounge
14.00 Jonas Jensen – skab den æstetiske bordopdækning til at fuldende madoplevelsen.

Hvad: Nordjysk Madfestival
Hvor: Gammeltorv
Hvornår: 23. og 24. august

Du finder mere info her.

Ude i god tid: Billigblomst har åbnet en kæmpe juleudstilling

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Om 124 dage er det juleaften,
der er længe, længe til …

Hva’ skal vi dog finde på?
Vi ku’ ta’ i Billigblomst!

Ja, det kan ikke vare længe, før supermarkederne sætter chokoladejulekalendere, pebernødder og plastikgrannet frem på hylderne – men i år er der alligevel en butik, der er kommet dem i forkøbet.

Billigblomst i City Syd har allerede nu taget den helt store kasse med julepynt ned fra loftet. Faktisk har de været i gang siden slut juli: til både stor begejstring og en snert af skepsis fra visse kunder.

Og der er altså ikke bare tale om et par uskyldige julekugler eller lidt dekorations-ler. Tværtimod.

Fyldt til randen med julepynt

Billigblomst har valgt nærmest at proppe hele den ene hal til randen med alt fra juletræer, julemænd, nøddeknækkere, flamingoforme, kagedåser til rensdyr i keramik.

Fethi Polat, der er medejer af Billigblomst, er slet ikke i tvivl om, at sæsonen er skudt i gang lige præcis til tiden.

“Faktisk er vores salg af julepynt på sit højeste i september og oktober. Når vi så rammer december, står det ironisk nok næsten stille,” fortæller han.

Men hvorfor så alligevel sætte frem flere måneder før folk begynder at købe? Det er der et ret praktisk svar på.

“Vi indkøber så store mængder ind, at det ville være helt umuligt for os at nå at pakke det ud og have så kort tid at sælge det i.

I stedet vil vi gerne bruge en masse ressourcer på at få det stillet pænt op, så vores kunder allerede nu kan købe årets julepynt,” siger Fethi Polat.

Kun positiv feedback indtil videre

Den tidlige julestemning deler som altid vandene blandt folk. Nogle af os kan ikke udstå synet – imens det for andre er en længe ventet kulmination på ulideligt mange måneders venten.

Indtil videre har Fethi dog kun oplevet positiv feedback på julelandskabet.

“Vi får rigtig mange reaktioner på det,” siger Fethi med et grin.

“De fleste elsker det og er vilde med at komme i lidt julestemning. Andre synes, det er lige tidligt nok – men det er altid sagt med et smil på læben, og folk er så søde,”

Der er selvfølgelig heller ingen i Billigblomst, der har tænkt sig at proppe julekugler ned i halsen på kunderne. Det klarer de faktisk helt selv og ganske frivilligt.

Krybbespillet har været en bestseller i Billigblomst. I dag, fredag, havde Fethi kun et enkelt tilbage.

“Vi sælger rigtig meget … Man tror det, måske ikke, men mange både private og virksomheder køber deres julepynt så tidligt på året, og derfor er de glade for, at vi allerede nu har et stort udvalg,” forklarer Fethi.

Så hvem ved – måske varer julen også lige til påske i Billigblomst? I hvert fald kan du allerede nu få stillet dine juleabstinenser og sikre et pyntet hjem, der ville gøre selv Gertrud Sand misundelig.

DGI Huset holder stort åbent hus: Prøv en gratis træning

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

DGI Huset i Nordkraft har skabt nogle rammer, som er helt unikke.

Her kan man træne under nogle gode forhold med nogle af Aalborgs allerbedste instruktører.

Blandt andet arbejder Aalborgs egen jernkvinde ultraløberen Stine Rex her, og skaber en fed stemning, når hun træner hold.

Lørdag d. 24. august åbner DGI Huset i Nordkraft dørene op, og byder alle interesserede inden for. Her kan man helt gratis prøve forskellige hold og mærke stemningen og opleve rammerne.

Stærkt sammenhold og god stemning

Om man er til cirkeltræning, yoga, Pilates, Zumba og en masse mere så byder DGI Huset på det hele. Der er også hold for børn, som også er gratis at deltage i lørdag.

Så hvis du er nysgerrig på at træne et sted, hvor man bliver udviklet og har et stærkt sammenhold, så bør man kigge forbi til Åbent Hus.

Der er desuden også Åbent Hus for børnene, hvor der også er særlige hold til de yngre. I løbet af formiddagen og lørdag eftermiddag kan aldre som 6-9 år, 4-6 år samt ældre og yngre børn være med og opleve børne-fitness som er sjovt og skønt at være en del af.

“Vi havde Åbent Hus i sidste weekend, og her kom der rigtig mange forbi og fik oplevet det vi har at byde på. Mange har måske hørt om, hvad vi kan tilbyde, men når man først har været her og fornemmet stemningen, så kommer de fleste igen. Vi håber også at se mange igen lørdag,” siger Stine Rex.

DGI Huset har også et tilbud, hvis man køber et hold klippekort til deres Åbent Hus. Hvis man køber et klippekort med 10 klip, så får man 3 klip gratis.

Du kan se hele holdplanen for lørdag d. 24. august her

Du kan tilmelde dig Åbent Hus her