Magi i luften: Verdens bedste kommer til Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
International Magic Festival er med branchens tunge drenge i Aalborg.
Foto: PR hokuspokus.dk
International Magic Festival er med branchens tunge drenge i Aalborg. Foto: PR hokuspokus.dk

Er du typen der surfer rundt på YouTube for at se de bedste tryllekunstnere optræde?

Så skal du i hvert fald ikke gå glip af den magiske verden, som Aalborg Kongres og Kultur Center åbner op for i den kommende weekend.

Allerede fra fredag vil flere af verdens allerbedste tryllekunstnere indfinde sig på nordjysk grund til en weekend fyldt med illusioner og magi.

International Magic Festival afholdes fra på fredag 3. juni og slutter først søndag eftermiddag.

Der er lagt op til et tætpakket program af arrangørerne, som er Magisk Cirkel Danmark, Magisk Cirkel Aarhus og Magisk Sønderjylland i tæt samarbejde med Aalborg Kongres og Kultur Center.

Det er foreninger, der samler danske tryllekunstnere både på landsplan og lokalt.

Der vil være noget for enhver smag. Både for dem der gerne vil lære tricks fra branchens tungeste drenge på verdensplan, og så for dem der bare gerne vil underholdes og opleve magi i verdensklasse på tæt hold.

Præsident Erik Bo Bruhn for Magisk Cirkel Danmark forklarer her over for MigogAalborg, hvad man kan forvente af den magiske weekend.

Hvem henvender International Magic Festival sig til?

”Vi har to former for gæster. Der er dem, som køber et kongreskort. De kommer ind fredag morgen, og slipper først ud i frisk luft søndag. Det er dem, der interesserer sig rigtig meget for trylleri, og nok beskæftiger sig med det på hobbyplan eller lidt mere seriøst. De får mulighed for at lære fra de allerbedste i branchen med nogle workshops og seminarer i løbet af den spændende weekend.”

Men en god tryllekunstner røber vel aldrig sine tricks?

”Nej, men pointen er, at selv de allerbedst vil gerne lære fra sig. Jeg kender ikke nogen tryllekunstnere, som ikke gerne giver gode råd. Men selv hvis man lærer nogle spændende tricks, så er der sådan noget træls noget, der hedder træning. Og der giver de fleste op på halvvejen.”

Men gider en verdensmester virkelig at lære fra sig til en dansk entusiast?

”Det er traditionen på sådan en kongres, at de store navne er iblandt os hele tiden. Man kan altid gå hen og få et godt råd af dem, og jeg ved af personlig erfaring, at de elsker at dele ud af deres viden.
Det er det, der gør sådan en kongres uhøjtidelig. Det er også sådan, at mange af dem, der er blevet til noget i Danmark er kommet ind i branchen. Man har fået nogle dygtige internationale mentorer, og det har ofte været starten på et venskab.”

Trylleri i Aalborg
Erik Bo Bruhn er præsident for Magisk Cirkel i Danmark

Hvad med os andre, der nok bare er fascineret af magi som tilskuere. Hvad kan vi være med til?

”Der er der også masser af muligheder i løbet af dagene. Der er blandt andet det store gallashow lørdag, hvor vi præsenterer nogle af verdens allerbedste tryllekunstnere lige nu.

Det er virkelig branchens tunge drenge, vi har besøg af. Du har verdensmesteren Hector Mancha, der vandt Grand Prix i 2015. Og så kommer vel nok verdens bedste i korttrylleri, Benjamin Earl, der både laver workshop og seminar.

Vi har også feltets yngste, en nordmand der hedder Alexx, som jeg ikke tror mangler meget, før han kan blive en af verdens bedste illusionister. Hvis man ikke kan være med hele weekenden kan man for eksempel købe et dagskort til lørdag eller søndag og få en heldagsoplevelse ud af det.”

Kommer Aalborg til at mærke, at der er verdensmestre i trylleri i byen?

”Det gør man i den grad. Både fredag og lørdag er der gadetrylleri i gågaden. Vi har otte-ni stykker ude af gangen, som giver en smagsprøve på, hvad man ellers kan opleve ved vores festival.”

Hvordan bliver sådan en international magisk kongres-weekend til i Aalborg?

”Det er Magisk Cirkel Danmark sammen med Magisk Cirkel Sønderjylland og Magisk Club Aarhus der står for at arrangere magien. Men årsagen til at der overhovedet er en kongres, er Ernst Trillingsgaard (direktør for Kultur og Kongres Center). Han har lavet magiske kongresser før, og vi kalder ham for ægte ”trillekunstner”. Ernst Trillingsgaard er i øvrigt æresmedlem i Magisk Cirkel Danmark.

Hvor mange tryllekunstnere er der i Danmark?

”I vores forening har vi 100 i København. Godt 35 i Aarhus og 20-25 stykker i Sønderjylland. Jeg vil skyde på, at i det aktive tryllemiljø i Danmark er der nok omkring de 200 stykker.”

Er der nogen unge mennesker, der gider at trylle?

”Nu er jeg jo af den ældre generation, men der står heldigvis et ungt kuld af entusiastiske gutter klar til at overtage i foreningen. Det er vi glade for, at der kommer nye impulser fra en yngre generation.”

For yderligere informationer omkring programmet for weekenden klik her

 

Fest til den lyse morgen: Nyt morgenværtshus åbner i Gaden på fredag

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvis man har boet i Aalborg i mange år, så kan man måske huske det legendariske nat- og morgenværtshus Onkel Tom.

Siden har konceptet med nattelivsted der holder åbent til den lyse morgen haft sine kvaler i Aalborg. Men nu får Jomfru Ane Gade en ny bar med det koncept, mange har savnet i Aalborg.

Natten mellem fredag og lørdag i denne uge åbner Tyren i lokalerne ovenpå legendariske LA Bar.

Tyren bliver en rigtig hyggelig bar med fokus på Aalborg, og byens behov og historie – heraf navnet.

Åbner klokken 03.00-10.00

Som den eneste beværtning i byen kommer Tyren til at have morgenbevilling, og åbner derfor først kl. 03.00 men kører så til gengæld på helt til klokken 10.00.

På Tyren vil der blive spillet god og glad musik, som man kan danse og synge med til.

Der vil være mulighed for at rafle og spille beerpong.

Gratis rundstykker i åbningsweekenden

“Vi glæder os meget til at byde nattelivets gæster velkommen til vores nye bar.

Med Tyren får vi mulighed for at tilbyde gæsterne en kontrolleret og hyggelig morgenfest, så de ikke skal hjem og holde fester i deres lejligheder i byen.

Vi håber det kan være med til at give et mere roligt miljø og sikre nogle trygge rammer for vores gæster,” siger Kristoffer Storm, Head of Marketing and Relations i barkoncernen Rekom.

I åbningsweekenden vil der være gratis rundstykker fra kl. 05.00 til 07.00 samt DJ.

Bliver Aalborg-områdets vildeste villa: Byggeriet starter på Bjarke Ingels tegnet gigantvilla

Skrevet af: Redaktionen
Illustration: BIG Group
Illustration: BIG Group

Det bliver en bolig  som aldrig er set magen i hele Aalborg-området.

Den nordjyske entreprenørvirksomhed TL BYG er valgt som hovedentreprenør på opførelsen af en ny, ikonisk gigantvilla i Gug Alper ved Aalborg.

Villaen er tegnet af arkitektfirmaet Bjarke Ingels Group og er den kun tredje i rækken af private BIG-boliger på verdensplan.

Snart får området ved Gug Alper ved Aalborg sin helt egen landskabsskulptur.

Det drejer sig om den såkaldte Villa Gug, som er tegnet af den verdenskendte arkitektgruppe Bjarke Ingels Group.

Her er TL BYG nu valgt som hovedentreprenør på det omfattende boligbyggeri, der omfatter knap 300 kvadratmeter beboelse og intet mindre end 700 kvadratmeter integreret garage, som skal rumme bygherrens imponerende samling af blandt andet klassiske Porcher, Ferrari og andre drømmebiler.

Illustration: BIG Group

Mads Peter Veiby flytter ind med familien

Bygherre og boligens kommende beboer er den danske iværksætter Mads Peter Veiby, som er medstifter af blandt andet M1 A/S og Spilnu.dk.

Veiby har med visioner om at skabe et attraktivt nyt område omdannet en opdyrket mark til beboelse og rekreativt område.

Hos TL Byg ser man frem til byggestart.

“Vi glæder os over, at byggeriet snart bliver en realitet og ser i den forbindelse frem til at bringe vores kompetencer i spil i forhold til boligens særlige krav til æstetik og arkitektur.

Der er ingen tvivl om, at dette byggeri vil placere Aalborg på det arkitektoniske verdenskort inden for ekstraordinære boligbyggerier,” siger Jens Nielsen, der er salgsdirektør hos TL BYG.

Illustration: BIG Group

Unikt stykke land-art i Gug Alper

Boligen opføres med hvidpudsede facader, store glaspartier og sedum på taget. Husets runde form og mange niveauer udgør boligens helt særlige karakteristika.

“Tanken har været at skabe et unikt stykke land-art i Gug Alper.

Bygningen skal placeres solitært i et meget dramatisk og rekreativt landskab, og det har derfor været afgørende for os, at bygningen fremstår skulpturel udefra samtidig med, at boligen er privat indefra,” forklarer David Zahle, der er partner i Bjarke Ingels Group, og fortsætter:

“Det er ikke første gang, vi samarbejder med TL BYG, og vi glæder os til at samarbejde om byggeriet, som uden tvivl bliver en fantastisk bygning af højeste kvalitet.”

 En drøm der går i opfyldelse

Byggeriet har været undervejs i over otte år, og for Mads Peter Veiby er det en stor milepæl, der nu er nået:

“Det er en stor drøm, der lige om lidt går i opfyldelse, når den første spade stikkes i jorden.

Det er i samarbejde med BIG, COWI og TL BYG lykkedes at skabe en unik bolig, der både kan rumme min store interesse for biler og familiens ønske om at blive i Gug, hvor vi har tilbragt de sidste mange år af vores liv.

Derudover er jeg ikke i tvivl om, at projektet vil have en stor tiltrækningskraft på Gug og hele Aalborg-området,” lyder det fra Mads Peter Veiby.

Kun tredje private BIG-tegnet bolig i verden

BIG beskæftiger sig primært med byarkitektur, og Villa Gug bliver således kun den tredje i rækken af private boliger, som arkitektgruppen står bag.

“Det er ret unikt for os at være en del af et projekt som dette med en privat aktør som bygherre.

I dette tilfælde var det særligt Mads Peters lokalpatriotiske ønske om at udvikle naturområdet ved Gug Alper samt den fascinerende idé om at integrere garage og bolig, der tiltalte os og i sidste ende blev udslagsgivende for vores beslutning om at gå ind i projektet,” fortæller David Zahle.

 Byggeriet kommer til at beskæftige mellem 20 og 30 håndværkere gennem hele byggeperioden, som løber fra januar 2020 frem til påsken 2021.

Politiet og PET har anholdt 20 personer: Havde planer om terroraktion

Skrevet af: Redaktionen

Onsdag eftermiddag gennemførte politiet sammen med PET en omfattende aktion på landsplan.

Heriblandt i to områder i Aalborg. I Stormgade i det centrale Aalborg og på Ravnkildevej i Aalborg Øst.

Ifølge B.T. er mindst to anholdt på adresse i Stormgade.

Klokken 17.00 afholdt politiet og PET et ganske kort pressemøde på Københavns Politigård, hvor kort briefede om den alvorlige situation.

Jørgen Bergen Skov, chefpolitiinspektør i København sagde;

“Vi har ransaget flere end 20 adresser og har anholdt cirka 20 personer. Flere af dem vil i morgen i et lukket grundlovsforhør blive sigtet for terrorparagrafen.

De har skaffet sig remedier til at fremstille sprængstoffer og de har forsøgt at fremskaffe skydevåben. Det er vigtigt at understrege, at dem vi har søgt, dem har vi fået fat i. Der er ingen mistænkte på fri fod, og vi har styr på situationen.”

Intensiv efterretnings-indsats

Flemming Drejer, chefpolitiinspektør i PET sagde ligeledes;

“PET har gennemført en intensiv efterretnings-indsats.

Flere personer har haft planer om at gennemføre terrorangreb med islamistisk motiv.

Det er en stor sag, og det vidner om, at der er kræfter, som har kapacitet til at begå terror i Danmark.

Sammen med landets politikredse gør vi vores bedste for at forhindre at noget alvorligt sker. Vi skal være ekstra opmærksomme alle sammen, men vi skal ikke lade os kue af terror.”

Der var ikke mulighed for pressen at stille spørgsmål.

Det ved vi om aktionen i Aalborg

Ifølge EB har politiet blandt andet gennemført ransagning i nogle kollegieboliger på Stormgade.

Ifølge Nordjyske og TV 2 Nord har politiet gennemført ransagninger på Ravnkildevej.

B.T. skrev følgende på deres Live-blog;

“Et af de steder, hvor politiet i dag har slået til, er angiveligt i det centrale Aalborg.

Her blev to mænd af mellemøstligt udseende tidligere i dag ført væk i hvide DNA-dragter af kampklædte politistyrker.

Det oplyser en nabo til B.T.

Kvinden fortæller, at der var mere end ti store civilvogne fra politiet på stedet og 15 betjente ved lejligheden.”

Et øjenvidne fortæller til TV 2 Nord, at han også så en person blive anholdt på Ravnkildevej.

“Vi sad i stuen og øvede tysk, og omkring klokken 12 så vi en politibil komme kørende. Så så vi en håndfuld tungt bevæbnet politi, som stormede op ad trapperne og brød ind i en lejlighed, siger Emil Thoftgaard Christiansen.

Han fortæller, at han så en person blive arresteret.”

Nordjyske skriver ud fra øjenvidner om aktionen på Ravnkildevej;

“Naboer fortæller til NORDJYSKEs udsendte reporter Peter Witten, at lidt før klokken 13 ankom otte betjente iført hjelme, skudsikre veste og bevæbnede med geværer og rykkede ind i området på Ravnkildevej.”