Magi i luften: Verdens bedste kommer til Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
International Magic Festival er med branchens tunge drenge i Aalborg.
Foto: PR hokuspokus.dk
International Magic Festival er med branchens tunge drenge i Aalborg. Foto: PR hokuspokus.dk

Er du typen der surfer rundt på YouTube for at se de bedste tryllekunstnere optræde?

Så skal du i hvert fald ikke gå glip af den magiske verden, som Aalborg Kongres og Kultur Center åbner op for i den kommende weekend.

Allerede fra fredag vil flere af verdens allerbedste tryllekunstnere indfinde sig på nordjysk grund til en weekend fyldt med illusioner og magi.

International Magic Festival afholdes fra på fredag 3. juni og slutter først søndag eftermiddag.

Der er lagt op til et tætpakket program af arrangørerne, som er Magisk Cirkel Danmark, Magisk Cirkel Aarhus og Magisk Sønderjylland i tæt samarbejde med Aalborg Kongres og Kultur Center.

Det er foreninger, der samler danske tryllekunstnere både på landsplan og lokalt.

Der vil være noget for enhver smag. Både for dem der gerne vil lære tricks fra branchens tungeste drenge på verdensplan, og så for dem der bare gerne vil underholdes og opleve magi i verdensklasse på tæt hold.

Præsident Erik Bo Bruhn for Magisk Cirkel Danmark forklarer her over for MigogAalborg, hvad man kan forvente af den magiske weekend.

Hvem henvender International Magic Festival sig til?

”Vi har to former for gæster. Der er dem, som køber et kongreskort. De kommer ind fredag morgen, og slipper først ud i frisk luft søndag. Det er dem, der interesserer sig rigtig meget for trylleri, og nok beskæftiger sig med det på hobbyplan eller lidt mere seriøst. De får mulighed for at lære fra de allerbedste i branchen med nogle workshops og seminarer i løbet af den spændende weekend.”

Men en god tryllekunstner røber vel aldrig sine tricks?

”Nej, men pointen er, at selv de allerbedst vil gerne lære fra sig. Jeg kender ikke nogen tryllekunstnere, som ikke gerne giver gode råd. Men selv hvis man lærer nogle spændende tricks, så er der sådan noget træls noget, der hedder træning. Og der giver de fleste op på halvvejen.”

Men gider en verdensmester virkelig at lære fra sig til en dansk entusiast?

”Det er traditionen på sådan en kongres, at de store navne er iblandt os hele tiden. Man kan altid gå hen og få et godt råd af dem, og jeg ved af personlig erfaring, at de elsker at dele ud af deres viden.
Det er det, der gør sådan en kongres uhøjtidelig. Det er også sådan, at mange af dem, der er blevet til noget i Danmark er kommet ind i branchen. Man har fået nogle dygtige internationale mentorer, og det har ofte været starten på et venskab.”

Trylleri i Aalborg
Erik Bo Bruhn er præsident for Magisk Cirkel i Danmark

Hvad med os andre, der nok bare er fascineret af magi som tilskuere. Hvad kan vi være med til?

”Der er der også masser af muligheder i løbet af dagene. Der er blandt andet det store gallashow lørdag, hvor vi præsenterer nogle af verdens allerbedste tryllekunstnere lige nu.

Det er virkelig branchens tunge drenge, vi har besøg af. Du har verdensmesteren Hector Mancha, der vandt Grand Prix i 2015. Og så kommer vel nok verdens bedste i korttrylleri, Benjamin Earl, der både laver workshop og seminar.

Vi har også feltets yngste, en nordmand der hedder Alexx, som jeg ikke tror mangler meget, før han kan blive en af verdens bedste illusionister. Hvis man ikke kan være med hele weekenden kan man for eksempel købe et dagskort til lørdag eller søndag og få en heldagsoplevelse ud af det.”

Kommer Aalborg til at mærke, at der er verdensmestre i trylleri i byen?

”Det gør man i den grad. Både fredag og lørdag er der gadetrylleri i gågaden. Vi har otte-ni stykker ude af gangen, som giver en smagsprøve på, hvad man ellers kan opleve ved vores festival.”

Hvordan bliver sådan en international magisk kongres-weekend til i Aalborg?

”Det er Magisk Cirkel Danmark sammen med Magisk Cirkel Sønderjylland og Magisk Club Aarhus der står for at arrangere magien. Men årsagen til at der overhovedet er en kongres, er Ernst Trillingsgaard (direktør for Kultur og Kongres Center). Han har lavet magiske kongresser før, og vi kalder ham for ægte ”trillekunstner”. Ernst Trillingsgaard er i øvrigt æresmedlem i Magisk Cirkel Danmark.

Hvor mange tryllekunstnere er der i Danmark?

”I vores forening har vi 100 i København. Godt 35 i Aarhus og 20-25 stykker i Sønderjylland. Jeg vil skyde på, at i det aktive tryllemiljø i Danmark er der nok omkring de 200 stykker.”

Er der nogen unge mennesker, der gider at trylle?

”Nu er jeg jo af den ældre generation, men der står heldigvis et ungt kuld af entusiastiske gutter klar til at overtage i foreningen. Det er vi glade for, at der kommer nye impulser fra en yngre generation.”

For yderligere informationer omkring programmet for weekenden klik her

 

Perfekt start på mandagen: Gratis kaffe i Lagkagehuset

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I slutningen af september kunne vi her på MigogAalborg afsløre, at Lagkagehuset åbner i midtbyen i det nye år.

Det kan du læse mere om her.

Lagkagehuset har dog allerede en yderst populær lokation her i byen; nemlig drive-in på Otto Mønstedsvej 1 ved Meny.

Her holder mange bilister i kø hver morgen for at få det lækre brød og ikke mindst en tiltrængt kop kaffe.

Men i morgen giver Lagkagehuset det sorte guld. Frem til kl. 10 kan du nyde gratis kaffe i alle Lagkagehusets butikker i landet.

Det skriver de i en pressemeddelelse.

Lagkagehuset på Otto Mønstedsvej åbner allerede kl 6.00 mandag morgen, så der er masser af muligheder for at komme forbi og få den perfekte start på en ny uge.

Fejrer nye bønner

Årsagen til den gratis kaffe er, at Lagkagehuset tager yderligere et par trin op ad kvalitets-trappen ved at investere i et af Englands førende risterier, Modern Standard.

Det er netop fra i morgen, mandag d. 10. december, at danskerne kan smage de nye bønner.

“Alle skal se, smage og opleve, at vi gør os umage med kaffen, og vores kaffemestre i hver eneste Lagkagehuset i Danmark har været på træningslejr for at sikre, at kaffen ved servering giver gæsterne smil på læben,” skriver Lagkagehuset blandt andet i pressemeddelelsen.

De fortsætter:

“Når du drikker kaffe fra Modern Standard i Lagkagehuset, drikker du Specialty Coffee, der dækker over kaffe af særlig høj kvalitet, og et indgående kendskab til hvilken farm bønnen kommer fra, og hvordan den er blevet behandlet i alle led i kaffens rejse.

Vores kaffe er brygget på arabicabønner fra Brasilien og Colombia, og er etisk handlet direkte mellem risteri og kaffefarm, hvilket indebærer at kaffefarmen er betalt 30 % over Fair Trade prisen.”

Foto: Lagkagehuset

De nye bønner i Lagkagehuset beskrives således:

Filterkaffe fra Colombia:

“Vores colombianske filterkaffe er fyldig og har en afbalanceret sødme, med noter af karamel. Kaffen er brygget på arabicabønner fra farmen El Porvenir, der breder sig over områderne La Castilla og Pitalito i regionen Huila.”

Espresso fra Colombia og Brasilien:

“Vores espressoblend består af 30% bønner fra samme farm El Porvenir i Colombia og 70% bønner fra farmen Santa Luzia, der ligger i området Sul de Minas, Minas Gerais i Brasilien.

Således kombinerer vi fylden fra den brasilianske bønne med kompleksiteten fra den colombianske bønne. Det giver en fyldig, rund og afbalanceret espresso med noter af chokolade og karamel.”

Hvad: Gratis kaffe
Hvor: Lagkagehuset over hele landet
Hvornår: Mandag den 10. december frem til kl. 10

HiFi Klubben har stor succes i Slotsgade: Alt kan testes i butikken

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

1. maj var dagen, hvor HiFi Klubben endegyldigt kunne vinke farvel til de gamle og forældede lokaler på Vesterbro i Aalborg.

De har nu til huse i Slotsgade 7 i centrum af Aalborg, og selvom kæden består af 30 butikker fordelt i hele landet, betragtes butikken i Aalborg centrum som en af kædens allerflotteste.

Vi tog en tur forbi den lækre butik til en lille snak med med butikschef, Lars Bo Pedersen, om hvorvidt det også var lykkes at rykke succesen med sig.

Her fik vi en sludder om alt lige fra perfekt lyd, æstetik og ikke mindst et lille, men meget vigtigt spejl …

Husfreden kan sikres med det rette udstyr

Vi starter rundturen i tv-afdelingen, for når det er tid til at skifte fjernsynet, er det ofte en jungle at finde rundt i og mulighederne synes uendelige.

Men hos HiFI Klubben har de gjort det meste af arbejdet for én.

Der er nemlig kun et helt skarpt og håndplukket udvalg med garanti for det bedste af det bedste.

“Vi har eksempelvis ingen 2017-modeller i vores udvalg. Alt er med den nyeste teknologi,” uddyber Lars Bo.

Men de fleste har nok opdaget, at lyden i fladskærmen er alt andet end lækker. Det er der heldigvis råd for.

HiFi Klubben oplever især en stor efterspørgsel efter de såkaldte Soundbars. De løfter lydniveauet betragteligt, og stjæler ikke ret meget plads under fjernsynet.

“Vi hører ofte, at de er en direkte grund til, at husfreden er sikret derhjemme. En Soundbar er meget æstetisk og fylder ikke meget, så det er et fint kompromis, hvis man både vil have et stilfuldt hjem og en god lydoplevelse.”

Sonos er stadig et af mest populære mærker inden for Soundbars, men mærket som canadiske Bluesound er ifølge Lars Bo, et endnu bedre valg, hvis man går efter den bedste lydoplevelse.

Jyllands største udvalg inden for lyd til hjemmet

Hvis man vil gå skridtet videre i den samlede lydoplevelse, er indbygningshøjtalere i væg eller loft det helt rigtige valg.

Hi Fi Klubben i Aalborg har med den nylige flytning til Slotsgade, faktisk Jyllands største udvalg i indbygningshøjtalere, som er lækker lyd, der nemt kan skjules i hjemmet.

Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan med indbygningshøjtalerne. Det kan både indbygges i køkkenet, soveværelset – eller som mange vælger – i stuen, hvor det både kan fungere som en lydopgradering til fjernsynsoplevelsen eller som prikken over i’et, når der skal holdes fest.

“Vi oplever en større og større efterspørgsel efter det. Vi har mange forskellige løsninger, og noget for enhver prisklasse. En god tommelfingerregel er, at man for 6-10.000 kr. pr. rum, kan få rigtig lækker indbygningslyd i hjemmet,” fortæller Lars Bo.

HiFi Klubben står som altid klar med de helt rigtige råd, til lige netop dit behov. De kommer gerne hjem og tjekker mulighederne hjemme hos dig, inden de foreslår en løsning.

“Mange vælger at tage os med på råd i starten af en byggeproces, hvor vi i fællesskab med håndværkerne kan sikre, at man får den fedeste indbygningslyd, uden at gå på kompromis med indretningen i hjemmet.”

Hvis man tilmelder sig HiFi Klubbens kundeklub, vil man løbende modtage invitationer til diverse events og demoaftener. Du kan også følge med på Facebook lige her.

ALT kan testes i butikken

Inden man tager beslutningen om enten fjernsynet, indbygningshøjtalerne eller de helt rigtige høretelefoner, kan de testes i butikken.

“Jeg talte lige op her den anden dag, og der havde vi over 240 højtalere sat til! Vores mantra er, at der skal komme lyd ud af alting herinde. Uanset kombinationen, kan vi afspille det, så man kan høre, om det er den helt rigtige løsning,” fortæller Lars Bo

I Slotsgade har de også et seperat lytterum, hvor akustikken er lavet, så den er så tæt som muligt på den, man oplever hjemme i sin egen stue.

“Vi lever af tilfredse kunder, så vi vil være helt sikre på, at man får den rigtige lyd med hjem. Vi oplever en stor tilfredshed med, at man lige kan teste det af her, inden man siger endeligt ja.”

Når man har taget den svære beslutning, er der ingen tvang om køb. Medarbejderen taster blot ens valg ind i systemet, og så bliver det sendt videre til ens e-mail.

Der kan man så finde online links til de påfølgende produkter, og når beslutningen er taget trykker man blot “Godkend” og vælger om man vil have sendt alt hjem, eller hente det i en af HiFi Klubbens 30 butikker på landsplan.

Lille spejl på væggen der …

Her seks måneder efter åbningen, er Lars Bo og resten af staben utrolig glad for den modtagelse, de har fået.

Men selvom HiFi Klubben er de førende eksperter inden for lyd og billede, var der alligevel noget, som de var nødt til at ændre efter ganske kort tid.

“Vores udvalg af høretelefoner er en af byens største, men kunderne efterspurgte hele tiden et spejl; de skulle jo se, om de så cool ud med dem på,” siger Lars Bo med et smil og fortsætter:

“Så nu har vi hængt et fint spejl op ved siden af vores mange høretelefoner, så både lyd og look kan tjekkes ud.”

Gælder også Aalborg: Politiet varsler stor aktion i næste uge

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Rigspolitiet
Foto: Rigspolitiet

Julefrokostsæsonen er over os.

Alle ved, at man skal lade bilen stå, når mængden af snaps, vin og juleøl blevet for stor til at man kan sætte sig bag rattet.

Men for nogen er fristelsen til at tage egen bil, frem for at vente på en taxi eller bussen, altså for tillokkende.

Derfor er samtlige politikredse er på stikkerne den næste uge i jagten på spritbilister.

Det skriver eb.dk fredag.

“Vi lægger et massivt tryk, så der er mange flere betjente på gaden end normalt til at lave de her spritkontroller.

Det er både betjente på motorcykler, i civile biler med videoudstyr, og kantstenskontrol, hvor man for eksempel stopper samtlige bilister,” siger Jens Henrik Jensen, vagtchef ved Østjyllands Politi, til eb.dk

Ekstra kontrol i hele landet

Vagtchef ved Østjyllands Politi, Jens Henrik Jensen, fortæller, at den øgede indsats er en del af en national indsats.

“Fra i går (torsdag 6. dec red.) til og med 16. december løber denne nationale kontrol, hvor vi har særligt fokus på spiritus- og narkokørsel.

Også i hverdagene er vi mere opmærksomme, men det er klart, at indsatsen er særligt koncentreret omkring weekenderne,” fortæller han til eb.dk

Jens Henrik Jensen opfordrer i stedet folk til at lade bilen stå og tage en taxi, men her skal man være opmærksomhed på at tage en rigtig taxi og ikke pirat-taxi, hvor dem der samler dig, ikke altid vil dig det bedste.

I Aalborg skal du derudover være særligt opmærksom på prisen, når du sætter dig ind i en taxi. Det kan du læse mere om her.