Magi i luften: Verdens bedste kommer til Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
International Magic Festival er med branchens tunge drenge i Aalborg.
Foto: PR hokuspokus.dk
International Magic Festival er med branchens tunge drenge i Aalborg. Foto: PR hokuspokus.dk

Er du typen der surfer rundt på YouTube for at se de bedste tryllekunstnere optræde?

Så skal du i hvert fald ikke gå glip af den magiske verden, som Aalborg Kongres og Kultur Center åbner op for i den kommende weekend.

Allerede fra fredag vil flere af verdens allerbedste tryllekunstnere indfinde sig på nordjysk grund til en weekend fyldt med illusioner og magi.

International Magic Festival afholdes fra på fredag 3. juni og slutter først søndag eftermiddag.

Der er lagt op til et tætpakket program af arrangørerne, som er Magisk Cirkel Danmark, Magisk Cirkel Aarhus og Magisk Sønderjylland i tæt samarbejde med Aalborg Kongres og Kultur Center.

Det er foreninger, der samler danske tryllekunstnere både på landsplan og lokalt.

Der vil være noget for enhver smag. Både for dem der gerne vil lære tricks fra branchens tungeste drenge på verdensplan, og så for dem der bare gerne vil underholdes og opleve magi i verdensklasse på tæt hold.

Præsident Erik Bo Bruhn for Magisk Cirkel Danmark forklarer her over for MigogAalborg, hvad man kan forvente af den magiske weekend.

Hvem henvender International Magic Festival sig til?

”Vi har to former for gæster. Der er dem, som køber et kongreskort. De kommer ind fredag morgen, og slipper først ud i frisk luft søndag. Det er dem, der interesserer sig rigtig meget for trylleri, og nok beskæftiger sig med det på hobbyplan eller lidt mere seriøst. De får mulighed for at lære fra de allerbedste i branchen med nogle workshops og seminarer i løbet af den spændende weekend.”

Men en god tryllekunstner røber vel aldrig sine tricks?

”Nej, men pointen er, at selv de allerbedst vil gerne lære fra sig. Jeg kender ikke nogen tryllekunstnere, som ikke gerne giver gode råd. Men selv hvis man lærer nogle spændende tricks, så er der sådan noget træls noget, der hedder træning. Og der giver de fleste op på halvvejen.”

Men gider en verdensmester virkelig at lære fra sig til en dansk entusiast?

”Det er traditionen på sådan en kongres, at de store navne er iblandt os hele tiden. Man kan altid gå hen og få et godt råd af dem, og jeg ved af personlig erfaring, at de elsker at dele ud af deres viden.
Det er det, der gør sådan en kongres uhøjtidelig. Det er også sådan, at mange af dem, der er blevet til noget i Danmark er kommet ind i branchen. Man har fået nogle dygtige internationale mentorer, og det har ofte været starten på et venskab.”

Trylleri i Aalborg
Erik Bo Bruhn er præsident for Magisk Cirkel i Danmark

Hvad med os andre, der nok bare er fascineret af magi som tilskuere. Hvad kan vi være med til?

”Der er der også masser af muligheder i løbet af dagene. Der er blandt andet det store gallashow lørdag, hvor vi præsenterer nogle af verdens allerbedste tryllekunstnere lige nu.

Det er virkelig branchens tunge drenge, vi har besøg af. Du har verdensmesteren Hector Mancha, der vandt Grand Prix i 2015. Og så kommer vel nok verdens bedste i korttrylleri, Benjamin Earl, der både laver workshop og seminar.

Vi har også feltets yngste, en nordmand der hedder Alexx, som jeg ikke tror mangler meget, før han kan blive en af verdens bedste illusionister. Hvis man ikke kan være med hele weekenden kan man for eksempel købe et dagskort til lørdag eller søndag og få en heldagsoplevelse ud af det.”

Kommer Aalborg til at mærke, at der er verdensmestre i trylleri i byen?

”Det gør man i den grad. Både fredag og lørdag er der gadetrylleri i gågaden. Vi har otte-ni stykker ude af gangen, som giver en smagsprøve på, hvad man ellers kan opleve ved vores festival.”

Hvordan bliver sådan en international magisk kongres-weekend til i Aalborg?

”Det er Magisk Cirkel Danmark sammen med Magisk Cirkel Sønderjylland og Magisk Club Aarhus der står for at arrangere magien. Men årsagen til at der overhovedet er en kongres, er Ernst Trillingsgaard (direktør for Kultur og Kongres Center). Han har lavet magiske kongresser før, og vi kalder ham for ægte ”trillekunstner”. Ernst Trillingsgaard er i øvrigt æresmedlem i Magisk Cirkel Danmark.

Hvor mange tryllekunstnere er der i Danmark?

”I vores forening har vi 100 i København. Godt 35 i Aarhus og 20-25 stykker i Sønderjylland. Jeg vil skyde på, at i det aktive tryllemiljø i Danmark er der nok omkring de 200 stykker.”

Er der nogen unge mennesker, der gider at trylle?

”Nu er jeg jo af den ældre generation, men der står heldigvis et ungt kuld af entusiastiske gutter klar til at overtage i foreningen. Det er vi glade for, at der kommer nye impulser fra en yngre generation.”

For yderligere informationer omkring programmet for weekenden klik her

 

Lækker lejlighed: Her du får mange kvadratmeter på Vesterbro

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
ambolig.dk, Vesterbro 39 2., tv 9000 Aalborg
ambolig.dk, Vesterbro 39 2., tv 9000 Aalborg

I Aalborgs midtby finder man en lejlighed, som netop har ramt boligmarkedet.

På Vesterbro bor man tæt på alle byens faciliteter. Her tæller beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed. Så om du er til shopping i byens skønne gågader, eller til stille og rolige gåture langs Aalborgs smukkeste havnefront, så kan du ikke komme tættere på.

Aalborg Mægleren har fået denne smukke herskabelige lejlighed til salg, og så er den på hele 106 kvadratmeter.

Herskabelig med alle de rette moderniseringer

Lejligheden har en entré, som ender ud i en fordeler gang. Fra gangen er der døre, som fører ind hvert enkelt rum i lejligheden.

Lejligheden har et smukt renoveret køkken og badeværelse, som er blevet moderniseret med respekt for den ældre ejendom. Her er der installeret spots i loftet.

ambolig.dk, Vesterbro 39 2., tv 9000 Aalborg
ambolig.dk, Vesterbro 39 2., tv 9000 Aalborg

Lejligheden har et godt soveværelse. Derudover er der intet mindre end 3 stuer som i loftet har smuk stuk. Her er indretningsmulighederne uendelige.

Der er masser af plads til et rum til et godt sofaarrangement, en spisestue eller hvis man ønsker et endnu større soveværelse.

ambolig.dk, Vesterbro 39 2., tv 9000 Aalborg
ambolig.dk, Vesterbro 39 2., tv 9000 Aalborg

Lejligheden er udbudt i en pris til 2.498.000 kroner.

For at læse mere omkring lejligheden, så kan du klikke her.

Eller du kan kontakte Aalborg Mægleren på 98138800 eller på vejgaard@ambolig.dk.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Vind billetter til Aalborg Vinfestival: Se den eksklusive festivalvin her

Skrevet af: Michael Qureshi

I oktober løber Aalborg Vinfestival for tredje gang af stablen i Nordkraft.

Det plejer at være lidt af et tilløbsstykke, når man bliver sluppet løs i vin-himlen, hvor der i år er smagsprøver på intet mindre end 200 vine fra 14 forskellige vinproducerende lande?

Det bliver fredag den 26. oktober og lørdag den 27. oktober, at Aalborg Vinfestival kører. I den forbindelse har MigogAalborg fået muligheden for at udlodde 5 x 2 billetter til Aalborg Vinfestival (læs mere om konkurrencen nederst i artiklen).

Til Aalborg Vinfestival bliver der præsenteret vine fra hele 23 forskellige vinimportører. De byder på smagsprøver, fortæller spændende historier og giver inspiration til gode vinoplevelser i privaten.

Her er den officielle festivalvin

Til lejligheden er den officielle vin for Aalborg Vinfestival 2018 netop præsenteret.

Noir 16, Rebel Bridge, Pinot Noir, Napa Valley, Californien, 2016

“Den har, hvad der skal til, og det sidder, hvor det skal. En meget lækker rødvin med et rent og klart billede af druen Pinot Noir, blød, frugtagtig og med en lang eftersmag.

Vinen har lige fået 5 stjerner i vinavisen i uge 38 og er en super spændende vin.

Alle gæster som fylder deres vintaske med vin købt hos vores udstiller på vinfestivalen, får gratis en festivalvin oven i (max 1 pr. billet),” siger Brian Thomsen, der er medarrangør af Aalborg Vinfestival.

Han er glad for den gode modtagelse, som vinfestivalen har fået i Aalborg, og gæsterne sidste år var meget tilfredse med festivalvinen.

“Kunderne blev meget overrasket over konceptet sidste år. De syntes, det var nytænkning og anderledes, at man fra arrangøren side gav en vinfestivalvin gratis, og at den også kunne smages på vinfestivalen.

Festivalvinen kan i år smages hos Gallovini, en af vore trofaste udstiller som har været med i alle tre år,” forklarer Brian Thomsen.

Flere lokale vinimportører

Blandt importørerne, som har en stand i Nordkraft, er eksempelvis Vineriet, Sydafrika Vinimport, Exclusiva International Gourmet, Nordjysk vinimport, D’Wine (som blev kåret til Årets Vinbar til AALBORG AWARDS), Quist Vine og mange flere.

Her er prisen og detaljerne

Prisen er 190 kr., og selve eventet varer to og en halv time.

“På dagen udleveres et Spiegelauglas samt en vintaske med plads til 6 flasker vin. Fylder du tasken med 6 flasker vin fra vore udstillere, topper vi med 1 flaske FESTIVALVIN oven i – ganske gratis,” fortæller arrangørerne af Aalborg Vinfestival.

Gæsterne til den store vinfestival sluses ind på forskellige tidspunkter i løbet af fredagen og lørdagen.

Du kan se de forskellige tidspunkter og priser herunder;

Fredag den 26. oktober kl. 14.00-16.30 Pris 160,00
Fredag den 26. oktober kl. 17.30-20.00 Pris 190,00

Lørdag den 27. oktober kl. 11.00-13.30 Pris 190,00
Lørdag den 27. oktober kl. 14.00-16.30 Pris 190,00
Lørdag den 27. oktober kl. 17.30-20.00 Pris 190,00

Du kan købe billet og læse mere her

 

KONKURRENCE

I samarbejde med Aalborg Vinfestival udlodder vi 5 x 2 Goodiebags til vinfestivalen. Det inkluderer bl.a. to indgangsbilletter.

Det kan du vinde

2 Billetter til Vinfestivalen fredag kl. 14.00.
2 Vintaske med plads til 6.fl vin
2 Spiegelau glas
2 festivalvin

Man får glas, taske og vin når man har tjekket ind på vinfestivalen.

Sådan vinder du;
Like opslaget på MigogAalborgs Facebookside (publiceret 20.35 mandag d. 24 sep.)
Skriv hvem du vil tage med til vinfestival

Følg gerne MigogAalborg på Facebook – vi har allerede rundte 51.000 følgere.

Kæmpe nyhed afsløret: Lagkagehuset åbner inde midt i Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Lagkagehuset er de seneste år blevet Danmarks førende bager-kæde med deres lækre udvalg af kager og bagværk.

Hidtil har det kun været i Skalborg, man har kunne nyde godt af Lagkagehusets lækkerier her i Aalborg.

Men det ændrer sig i det nye år.

MigogAalborg kan nu afsløre, at Lagkagehuset i 2019 åbner en kæmpe afdeling i Aalborgs midtby. Det bliver i det nyåbnede Magasin, hvor Lagkagehuset kommer til at ligge med facade ud til Nørregade.

Magasin og Lagkagehuset ligger sammen i andre byer

Magasin bekræfter nyheden over for MigogAalborg, og det giver i det hele taget god mening, da Lagkagehuset også har afdelinger i Magasin i Århus, Lyngby og på Kgs. Nytorv i København.

“Vores kundematch passer bare rigtig godt til hinanden, og hele konceptet med kombineret bager og café er også helt ideel for vores kundesegment, der gerne vil forkæle sig selv både i og mellem deres shopping,” fortæller Ricky Van Overeem, Head of Food i Magasin, til MigogAalborg.

Men det bliver bedre endnu.

Den nye Aalborg-afdeling kommer til at rumme intet mindre end 127 kvadratmeter – og bliver altså tredobbelt størrelse af afdelingen i Århus.

“Lagkagehusets afdeling i Århus er den, vi har allerstørst succes med pr. kvadratmeter, og her har den gode placering ud mod Strøget rigtig meget at sige. Dog er vi lidt udfordret på pladsen dernede, hvorimod at afdelingen i Aalborg bliver fuldstændig optimal både på størrelse og placering.

Derfor forventer vi selvfølgelig også, at det bliver en stor succes og samtidigt kan gavne de andre butikker,” forklarer Ricky Van Overeem.

Foto: Lagkagehuset

Masser af plads indenfor og udeservering

Der bliver masser af plads til at nyde kagerne, brødet, kaffen og deres helt vildt lækre sandwich i butikken. Derudover bliver der også udeservering ud mod Nørregade.

“Afdelingen i Magasin kommer både til at tilbyde hurtig takeaway, men også den mere afslappende caféstemning med mulighed for udeservering i form af morgenbrød, frokost, kage, eftermiddagskaffe – eller en kold fadøl,” forklarer han.

Foto: Lagkagehuset

Aftalen med Lagkagehuset har været på tegnebrættet i et lille års tid, men da indflytningen kommer til at kræve en større ombygning af den facade, som i dag vender mod Nørregade, så har flere ting, skulle falde på plads.

“Det har været et kompliceret stykke med forskellige udfordringer omkring renovationen, men nu er formaliteterne endelig faldet på plads. Det er svært at sige, hvornår vi står endeligt klar til åbningen – men vi forventer, at det bliver omkring marts eller april 2019.

Nogle gange tager de gode ting lidt ekstra tid, men vi har meget store forventninger – og vi glæder os helt vildt,” slutter Ricky Van Overeem, Head of Food i Magasin.