Maggie Mae er lukket ned: Her er den nye satsning

Skrevet af: Simone Vestergaard

Tidligere på året blev Penny Lane Café kåret til Årets Café ved AALBORG AWARDS.

Nu sker der nyt på den populære café med eget bageri- og konditori.

Er man kommet forbi på Boulevarden, har man sikkert bemærket, at skiltet med Maggie Mae er fjernet på den gule facade i lokalerne, der engang var den gamle B.T. Centralen.

Årsagen er, at man har valgt at lukke ned for Crepérie Maggie Mae, som de åbnede i november 2016.

I stedet har man satset ekstra meget på Penny Lane med en ekstra afdeling for sig selv, dog med direkte gennemgang fra den oprindelige café.

Velkommen til Kaffepausen

Penny Lane Cafeen er kendt for den hyggelige og hjemlige atmosfære hvor ikke to stole er ens, og den flotte indretning med små hyggelige kroge som Privaten og Kaffestuen. Det er også noget der er ført videre ind i den nyåbnede Kaffepausen.

’’Vi har lavet rummet i rigtig Penny Lane stil ligesom Privaten. Vi har prøvet at lave sådan et slags stue-bedstemor miljø, hvor man kan sætte sig ned og slappe af. Et sted hvor der er knap så ’’hektisk’’, som det måske kan være nede i cafeen, fordi der både er salg inde og ude,’’ fortæller Lisa Søgaard, indehaver af Penny Lane, til MigogAalborg.

Tid til forandring

Der blev satset, og forventningerne var høje, da Crepériet Maggie Mae i 2016 slog dørene op, men der gik ikke længe før at Lisa bed mærke i, at det ikke fungerede som håbet.

’’Vi var klar over at det ikke fungerede, og så måtte vi sadle om, og tænke nyt.’’

Hvorfor lukkede Maggie Mae?

’’Det var faktisk lidt en kombination af flere ting. En kombination af at Aalborg måske ikke helt forstod pandekagen som madpandekage. Den fangede ikke rigtig. Det der helt klart var det bedste, var de søde pandekager. Alt der var sødt, var egentlig det der fungerede. Vi fik egentlig god respons på madpandekagerne, men det var stadig svært.

Jeg tror heller ikke, at kunderne kunne finde ud af lokalet. I starten troede de også, at man kunne ringe ind og bestille bord. På grund af størrelsen og pladsen, så blev det egentlig mere brugt som Take Away, eller et sted hvor man lige kommer ind og køber en is, tager den i hånden og smutter igen,’’ tilføjer Lisa Søgaard.

Lisa fortæller også, at det på intet tidspunkt var i tankerne, at Maggie Mae lokalerne skulle sælges fra.

Maggie Mae ånden lever videre

Det er dog ikke alt fra Maggie Mae-delen, som er forsvundet. De har valgt at bevare den populære Vebbestrup softice.

’’Som udgangspunkt er der på nuværende tidspunkt ikke noget på menukortet med pandekager. Hvis vi kobler noget på, så bliver det i Maggie Mae ånden, og det kunne godt være, at vi kunne finde på at snige noget ind på menukortet. Vi ændrer det jo løbende.

Det vi har bevaret af Maggie Mae, er vores softice med Vebbestrup is med vores hjemmelavet drys. Vi kommer blandt andet også til at bruge softicen til nogle af vores kager og desserter.’’

Flere pladser på Penny

Penny Lane har altid haft et godt udvalg af blandt andet brugskunst. Nu har de valgt at lave en større afdeling til det i Kaffepausen.

’’Det gav ligesom en mulighed for at få det hele mere samlet, så det er mere overskueligt at se på. Nu kan vores kunder bedre se hvad vi har herinde.’’

Lisa fortæller slutteligt, at det helt sikkert var den rigtige beslutning at åbne op for endnu mere plads på Penny Lane.

’’I privaten har vi flere og flere forespørgsler på arrangementer såsom fødselsdage eller konfirmationer. Dette afholder vi i Privaten, hvilket betyder at den bliver lukket af, og så står vi og mangler en del pladser til de resterende gæster. Det problem har vi ikke mere fordi Kaffepausen er åbnet – det fungerer rigtig godt.’’

Har du set vores Spiseguide, hvor man får det store overblik over byens bedste spisesteder i forskellige kategorier?

Tjek den lige her – og find hurtigt det næste sted du skal prøve i Aalborg

Får egen søpark og fitnesscenter: De første 92 lejligheder i Oasen klar til udlejning

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

I Skalborg begynder Calums nye lejeboliger i Oasen, der er beliggende på hjørnet af Ny Nibevej og Hobrovej, at stå klar.

Oasen skal rumme i alt 220 lejeboliger, og de første 92 lejligheder er nu sat til udlejning med indflytning fra 1. juni 2019.

Udlejningen af de nye boliger er startet, og der er mulighed for at opleve boligerne hver søndag fra klokken 11.00 – 12.00 – men du skal være vaks ved havelågen, da interessen for boligerne allerede er stor.

220 lejelejligheder i et grønt fællesskab

Lejerne af de nye boliger får glæde af helt unikke omgivelser.

Bygningerne opføres rundt om den tidligere grusgrav, der forandres til et rekreativt område med en privat søpark, som er omkranset af gamle træer og små private haver, legeplads samt grill-områder.

 

“Oasen er et unikt og attraktivt boligprojekt båret af nogle værdier, som markedet efterspørger lige nu.

De første åbent hus-arrangementer har været godt besøgt, og der er stor interesse fra alle målgrupper,” siger Maivi Herup, udlejningschef i DEAS, der står for udlejningen af Oasen samt idriftsætning og administration.

Meget mere end “bare” lejeboliger

Bebyggelsen er opført som en karré i sandfarvede teglsten. Alle lejligheder vender ud mod den grønne gårdsplads, hvor store vinduespartier fra boligerne giver udsigt til livet i det grønne.

Boligerne varierer i størrelse fra 48 til 117 kvadratmeter og fokus har været på planløsningen, så selv de mindre lejligheder har 2 værelser. De store boliger har enten 3 eller 4 værelser.

Men lejeboligerne rummer meget mere end blot at være et sted at bo.

Oasen byder nemlig på en række fællesfaciliteter som fælleslokale med køkken, der kan anvendes til festlige begivenheder, to eldrevne delebiler, fælles fitnessrum, små private haver med redskabsskur, værksted, naturlegeplads til børnene, wellness med spa og sauna samt et fitnesslokale.

”Vi har valgt at prioritere de grønne, rekreative områder og fællesskabet i Oasen højt.

Der er ingen tvivl om, at det er kvaliteter, der taler direkte til den moderne forbrugers værdier og ønsker til sin bolig,” udtaler Jakob Axel Nielsen, direktør i CALUM.

Med City Syd få minutter fra boligerne, hvor der er frit valg på alle hylder af indkøbsmuligheder, så er der ikke noget der mangler i området.

Læs meget mere om boligerne og projektet, ved at klikke her.

Legeplads og byskov: Aalborgs nye grønne oase i midtbyen er snart klar

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Engang var det en grå parkeringsplads præget af beton og triste omgivelser.

Nu er området lige omkring Budolfi Kirke, hvor Nordea banken og den store p-plads engang lå, slet ikke til at kende.

Ved det nye Budolfi Plads er der lige nu gang i en rivende byudvikling.

Boliger, dagligvareforretning og grønne områder skal forbinde og understøtte det omkringliggende byliv i midtbyen. Planen er også, at der gerne skal ligge caféer og kaffebar, så der virkelig kommer til at summe af liv.

Et af de kommende grønne områder er Lommeparken, som aalborgenserne snart kan glæde sig til at benytte.

Grønt område midt i centrum

På den tidligere parkeringsplads ved Algade, øst for Budolfi Kirke, står Lommeparken snart klar.

Lommeparken bliver anlagt for at sikre at Budolfi Plads bliver et af de nye attraktive områder i Aalborgs midtby. Flere borgere har efterlyst grønne områder og en legeplads til leg.

“Lommeparken forventes at stå færdig i løbet af maj måned. Men der arbejdes stadig i området,” fortæller Niels Bresemann Jensen, der er projektleder ved Aalborg Kommune til MigogAalborg.

Der er blevet plantet en masse grønne træer, og anlagt små hyggelige brostensstier. Men selvom det begynder at ligne noget, skal aalborgenserne vente en lille måned endnu.

“Lige nu er vi igang med beplantnings- og belægningsarbejdet. Det vil forsætte i en 2-3 uger frem.

Derudover skal der etableres trapper – både inde i Lommeparken og ned til Gammel Torv, samt skal der laves belysning,” fortæller Niels Bresemann Jensen.

Udover de hyggelige stier og grønne beplantninger, så bliver Lommeparken især noget for de børnefamilier, der bor i centrum.

De får nu en park i byen, hvor der er plads til ophold og leg.

“Der kommer en legeplads til børnene. Der er allerede blive opsat en rutchebane,” fortælle Niels Bresemann Jensen.

Lommeparken bliver et idéelt sted at opholde sig, hvis man bor i byen og ikke har haveadgang fra sin bolig. Børn kan lege, og voksne kan samles om en kold drink, frokost eller en is, når vejret tillader det.

Spar op til 80%: Tøjbutikken Tiffany holder kæmpe lagersalg i denne uge

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I 50 år har Tiffany i Aalborg stået forrest i køen, når de aalborgensiske kvinder skulle have fingrene i tidens mest moderigtige tendenser.

Den 26., 27. og 28. april bliver det dog vores tur til at stå i kø, når Tiffany i samarbejde med Noella, der er stiftet af én af tøjbutikkens medejere, åbner dørene til deres ekstraordinære lagersalg, hvor du kan gøre et kup udover det sædvanlige.

Store besparelser i vente

Tiffany holder til dagligt til i Bispensgade 6, men i den kommende weekend er det på deres nye lager på Kaolinvej, at du kan shoppe amok og spare helt op til 80 % – og hvad der er sparet, er jo tjent – hvilket åbner muligheden for, at du med god samvittighed kan shoppe lidt mere end sædvanligt.

Tiffany forhandler mærker som Ganni, American Vintage, Acne Studios og Noella – og sidstnævnte har tilmed en shop-in-shop i Tiffany, og dermed bliver der altså også en masse kollektionsvarer fra det stærkt voksende brand.

”Vi glæder os til at byde aalborgenserne velkommen til tre dage med lager- og kollektionsprøvesalg ude hos Noella og Tiffany.

Vi kommer til at sælge ud af alt fra kjoler til bluser, nederdele, sko og tasker – alt sammen med besparelser på op til 80%.

Vi sørger for at der bliver fyldt op hele dagen, så uanset om du kommer fra morgenstunden eller senere på dagen vil der være et stort udvalg af gode varer,” garanterer Lau Knudsen, der er stifter og direktør af Noella.

Du kan læse mere om lagersalget lige her.

Hvad: Lagersalg – Tiffany & Noella
Hvor: Kaolinvej 6, 9220 Aalborg SØ
Hvornår:
Fredag d. 26 april: kl. 10-18
Lørdag d. 27 april: kl. 10-16
Søndag d. 28 april: kl. 10-15