Magasin vil trække mode og livsstil i en mere bæredygtig retning

Skrevet af: Michael Qureshi

’We Love To Care’ er navnet på Magasins nye og ambitiøse ansvarlighedsstrategi, der allerede nu er godt i gang med at flytte Magasin i en mere bæredygtig retning.

Strategien bygger videre på en indsats, som blandt andet har omfattet uddannelse af indkøbere i bæredygtighed og udskiftning af al indpakning til miljøvenlige alternativer.

Som Danmarks ældste og største stormagasin har Magasin i over 150 år udgjort en vigtig aktør inden for mode og livsstil – og med alderen følger et ansvar. Et ansvar, der i den nye ansvarlighedsstrategi aktivt skal sætte handling bag ord.

Det skriver Magasin i en pressemeddelelse.

Bevidste om stort ansvar

For Magasin handler ansvarlighed ikke kun om at tage ansvar for mennesker, miljøet og for planeten. Det handler også om at skabe nogle rammer, der gør det nemmere og mere transparent for forbrugerne selv at træffe mere ansvarlige valg.

“Forbrugerne bliver i stigende grad bevidste om at tage bæredygtige valg, også når det gælder shopping.

Som et af Skandinaviens største stormagasiner er vi meget bevidste om det ansvar, der følger med, og derfor har vi stort fokus på at indføre bæredygtige initiativer løbende,” siger Tina Mikkelsen, der er Store Manager i Magasin Aalborg.

Et af initiativerne i den nye ansvarlighedsstrategi er Magasins egen kollektion, Magasin du Nord Collection, der er blevet endnu mere bæredygtig på tværs af både fashion, lingeri og bolig.

Målet for kollektionen er, at 50 procent på tværs af alle kategorier i 2023 skal være produceret på bæredygtige materialer, og lige nu gælder det allerede for 34 procent af kollektionen.

Kollektionens børnemærke, Bakito, er allerede produceret 100 procent på bæredygtige materialer, og det samme gør sig gældende for nattøj til både mænd og kvinder.

 Udviklingen skal løftes i flok

Som en del af ansvarlighedsstrategien opfordrer Magasin alle brands og partnere til at dele viden, erfaringer og praksis.

Ifølge Magasin har alle aktører i værdikæden en forpligtelse til at tilstræbe en ansvarlig virksomhedspraksis, og derfor er alle Magasins indkøbere uddannet i at kunne guide de mange partnere i en mere bæredygtig retning.

“Vi kan tydeligt mærke, at vores partnere og samarbejdspartnere ønsker at omstille sig til en mere bæredygtig tilgang. Den omstilling kan og vil vi rigtig gerne understøtte, og det kan vi i høj grad ved at tydeliggøre de bæredygtige produkter i vores butikker og online, så forbrugerne kan træffe ansvarlige valg,” fortæller Magasins indkøbsdirektør Margrethe Dal Lehrmann og fortsætter:

“Vores ansvarlighedsstrategi og vores bidrag vil ikke ændre branchen med et enkelt knips.

Men hvis vi er sammen om at være ambitiøse og tager hinanden med på rejsen, så er jeg sikker på, at mode- og livsstilsbranchen i langt højere grad formår at gå en mere bæredygtig fremtid i møde.

Mere end 1400 forskellige brands

Som en del af Magasins initiativer har alle samarbejdspartnere modtaget 10 gode råd til en mere ansvarlig udvikling, så branchen bedre kan løfte i flok.

Derudover har Magasin opstillet en lang række retningslinjer og guidelines, der skal sikre, at de mere end 1.400 forskellige brands og samarbejdspartnere, der er repræsenteret i Magasin, lever op til en række minimumskrav.

Magasin har derudover en klar ”Partner code of conduct”, som skal sikre, at samarbejdspartnere forstår og tager ansvar for implementering af et klart defineret adfærdskodeks gennem egne forsyningskæder og forretningsdrift, når de leverer varer til Magasin.

I de nye retningslinjer indgår blandt andet et øget fokus på bæredygtige certificeringer, så kunderne tydeligt kan se, om varerne eksempelvis er økologiske, GOTS-certificeret, Svanemærket, BCI Cotton, Oeko-Tex eller Fairtrade.

Stort talent afviser AaB-kontrakt: Nu er han på vej til AGF

Skrevet af: Redaktionen
Foto: AaB Sport
Foto: AaB Sport

AaB meldte her fredag eftermiddag ud, at deres veje skilles med stortalentet Søren Tengstedt.

Trods mange forsøg er man ikke blevet enige om en ny kontrakt. Men der er en helt særlig grund til, at Tengstedt ikke forlænger med AaB. Han underskriver nemlig snart en 4-årig kontrakt med AGF.

Det skriver Ekstra Bladet.

AaB skriver ikke noget om AGF i pressemeddelelsen, men Søren Tengstedt lægger ikke skjul på i et citat, at han er frisk på et eventyr i en ny klub.

“For mig handler det udelukkende om, at jeg gerne vil prøve noget nyt, og derfor har jeg valgt at finde en anden klub fra den kommende sæson, men jeg vil gerne takke alle i AaB for mine syv år i klubben,” lyder det fra den 20-årige offensivspiller, der står noteret for 15 officielle kampe og to scoringer for Hele Nordjyllands Hold.

Ser stort potentiale i Tengstedt

AaBs sportschef Inge André Olsen ærgrer sig over bruddet med spilleren, der har vist lovende takter, når han har spillet i AaB-trøjen.

“Vi ser et potentiale i Søren og ville gerne have haft ham med videre, og derfor er vi selvfølgelig også ærgerlige over hans valg, men det må vi respektere, og Søren ønskes fra vores side al mulig held og lykke i fremtiden,” siger Inge André Olsen.

Efter at have overstået en korsbåndsskade blev Søren Tengstedt sidste sommer rykket op i Superligatruppen fra AaB Talent.

Forinden havde Tengstedt i de tidlige ungdomsår optrådt hos partnerklubberne Nibe Boldklub og Aalborg Freja.

Lys forude i vejarbejde-kaos: Central vej i Aalborg åbner det ene spor

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Aalborg Kommune
Foto: Aalborg Kommune

Hvis du ofte befinder dig rundt omkring i Aalborg og omegn, så har du nok bemærket, at der er meget vejarbejde for tiden. Faktisk rigtig meget.

Aalborg Kommune har valgt at skrue ekstra op for blusset på planlagte projekter både i Corona-perioden, og så er det typisk, at man i sommerferie-perioder giver den en tand ekstra.

Derfor føles det nærmest som et stort kaos med vejarbejde lige nu i Aalborg. Men der også lidt lys forude.

Således åbner det ene spor på den centrale Jyllandsgade allerede i morgen lørdag d. 11. juli.

Det skriver Aalborg Kommune fredag formiddag.

“Jyllandsgade åbner for trafik i det sydlige spor.

I løbet af lørdag 11. juli er det atter muligt for bilister og cyklister at køre på Jyllandsgade i retningen fra Dag Hammarskjølds Gade til krydset ved Sønderbro.

I det nordlige spor arbejdes der fortsat med forberedelserne til den nye Plusbus-rute, og denne strækning på Jyllandsgade åbner først i løbet af efteråret.”

Kulturbroen lukkes

Men ellers er det småt med gode nyheder. I onsdags kom det frem, at Kulturbroen lukkes fra næste uge og en måned frem på grund af et Jernbane Danmark-arbejde.

Det betyder, at cyklende og gående over Limfjorden skal søge alternativer, og Limfjordsbroen er også hårdt ramt af vejarbejde.

Fra i dag spærres Viaduktvej i Nørresundby, som også er en meget befærdet strækning.

Aalborg Kommune har udsendt en mini-guide til, hvordan du lettest kommer forskellige steder hen.

𝗛𝘃𝗶𝘀 𝗱𝘂 𝘀𝗼𝗺 𝗻𝗼𝗿𝗱𝗴𝗮̊𝗲𝗻𝗱𝗲 𝘁𝗿𝗮𝗳𝗶𝗸𝗮𝗻𝘁 𝘀𝗸𝗮𝗹 𝘁𝗶𝗹

Nørresundby: Så opfordrer vi dig til at benytte Østre Alle og Limfjordstunnellen.

Sauers Plads: Så opfordrer vi dig til at benytte Østre Alle og Dag Hammarskjølds Gade.

Nytorv (Salling, Magasin, Friis m.m.): Så opfordrer vi dig til at benytte Østre Alle, Sønderbro, Karolinelundsvej og Nyhavnsgade.

𝗛𝘃𝗶𝘀 𝗱𝘂 𝘀𝗼𝗺 𝘀𝘆𝗱𝗴𝗮̊𝗲𝗻𝗱𝗲 𝘁𝗿𝗮𝗳𝗶𝗸𝗮𝗻𝘁 𝘀𝗸𝗮𝗹 𝘁𝗶𝗹

City Syd: Så opfordrer vi dig til at benytte Østre Alle, Sønderbro og Over Kæret.

Sauers Plads: Så opfordrer vi dig til at benytte Østre Alle og Dag Hammarskjølds Gade.

Nytorv (Salling, Magasin, Friis m.m.): Så opfordrer vi dig til at benytte Gammel Strandvej og Nyhavnsgade.

Panoramaudsigt over Limfjorden: Åbent Hus på nye store lejligheder på Havnefronten

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Når man går forbi Stjernekvarteret på Østre Havn i Aalborg, bliver du nødt til at strække halsen for at få alle indtrykkene ind.

Havneområdet er som forvandlet med store, imponerende byggerier, der formår at forene Aalborgs position som storby med den smukke, rolige fjord.

Én af kronjuvelerne i kvarteret er V-husene, som består af 172 elegante boliger, der er skabt med fokus på lys og tekstur.

Lejlighederne spænder fra 30 til 177 kvm, og de største af dem – Type R – er netop sat til salg ved ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen.

Kom til åbent hus

”Vi har taget alt, det du kender fra et hus, f.eks. i form af bryggers, lækkert materiale og gulvvarme, og tænkt det ind i lejlighederne,” forklarer Martin Holm Lindhøj, ejendomsmægler hos Thorkild Kristensen, om Type R.

”Du får dermed funktionaliteterne fra et hus, men slipper for vedligeholdelsen.”

Oveni det hele får man også en udsigt som intet hus kan slå; fra altanen har man nemlig panoramaudsigt over hele Limfjorden.

Overvejer du også at lave skiftet fra hus til lejlighed, kan du opleve en af de 177 kvm store lejligheder til åbent hus nu på søndag den 12. juli fra kl. 13.00 til 14.00 på Stjernepladsen 7, 7 sal.

Masser af albuerum

Med 177 kvm følger der selvfølgelig også en masse lækre detaljer og funktioner.

Udover gulvvarme overalt og bryggers får man også egen elevator fra p-kælderen og direkte op i lejligheden samt et kvalitetskøkken i HTH-elementer.

Med lejligheden hører også en rummelig terrasse på 27 kvm, der vender ud mod Limfjorden, og en vestvendt altan på 9 kvm.

Priserne på de 177 kvm store lejligheder ligger fra 6 millioner.

Ejerlejligheden byder blandt andet på

  • To altaner
  • Køkken-alrum
  • Tre værelser
  • To badeværelser
  • Bryggers
  • Og mange lækre detaljer såsom gulvarme

Åbent Hus på søndag den 12. juli fra kl. 13.00 til 14.00 på Stjernepladsen 7, 7 sal.

Du kan læse mere om V-husene her.