Støtter udsatte unge: Magasin lancerer samarbejde med Råt & Godt i Aalborg

Af Michael Qureshi

Som en del af Magasins ansvarlighedsstrategi, der skal bidrage til en mere bæredygtig mode- og livsstilsbranche og forankring i lokalsamfundet, har stormagasinet netop indgået et samarbejde med den socialøkonomiske, aalborgensiske virksomhed Råt&Godt.

Hos Magasin har bæredygtighed og ansvarlighed længe stået højt på dagsordenen, og stormagasinet har således præsenteret en ny ansvarlighedsstrategi, som skal bidrage til en mere miljøbevidst mode- og livsstilsbranche og støtte børn og unge i de lokalområder, hvor Magasin har forretninger.

Laver Pop Up stand i Magasin i Aalborg

Derfor har Magasin netop indgået et samarbejde med den socialøkonomiske, aalborgensiske virksomhed Råt&Godt, som støtter udsatte unge og i høj grad arbejder med genbrug og bæredygtighed.

Magasin hjælper blandt andet Råt&Godt med økonomisk støtte og forskellige andre tiltag, som understøtter arbejdet med udsatte unge og bæredygtige initiativer.

Magasin har ligeledes indledt et samarbejde med Danmarks første børne- og ungekrisecenter, Joannahuset, i København.

Allerede på søndag d. 6. december kommer nogle af de unge fra Råt&Godt forbi Magasin i Aalborg for at hjælpe med at pakke julegaver ind i stofrester fra Magasins eget brand Magasin du Nord Collection, som de har konverteret til bl.a. flotte stofposer.

Råt&Godt vil have en pop up-stand i stueetagen, hvor der også er mulighed for at købe noget af det bæredygtige håndværk, som de unge arbejder med til daglig.

Vil give noget tilbage

Stifter og leder af Råt&Godt, Christian Helweg, vil ligeledes være til stede og fortælle nærmere om Råt&Godts arbejde med udsatte unge.

“Hver eneste dag bidrager mange unge mennesker til vores forretning, og det er derfor oplagt for os at give noget tilbage til netop de unge – ikke mindst til dem, som desværre er udsatte.

Vi er derfor meget stolte af, at vi kan være med til at støtte en virksomhed som Råt&Godt, der gør en stor indsats for unge i lokalområdet,” lyder det fra Thor Palmhøj, HR-direktør i Magasin.

Magasin har blandt andet i år valgt, at julegaver til alle medarbejdere skal gives og deles med hjertet.

Det betyder, at de penge, som Magasin normalt ville bruge på medarbejdergaver, i år doneres til Råt&Godt og Joannahuset i København.

Samarbejde styrker udvikling og værdier

Den socialøkonomiske virksomhed Råt&Godt startede i 2015 som et mindre træværksted og er i dag vokset til at indeholde blandt andet smedeværksted, syværksted og en mindre butik i Urban City i Aalborg.

“Det er vigtigt for os at tage hånd om de unge mennesker, som er på kanten af samfundet, så de får en chance for at komme videre i beskæftigelse.

Vores mål er at hjælpe de unge med at opnå håndværksmæssige kompetencer, så de bliver bedst muligt rustet til at komme i job eller starte på uddannelse,” forklarer Christian Helweg, stifter og leder af Råt&Godt, og fortsætter:

“Vi er utrolig glade for at indlede et samarbejde med Magasin, som vi deler mange værdier med. Blandt andet gør Magasin en stor indsats for miljøet og lokalsamfundet, og derfor var et samarbejde helt oplagt,” lyder det fra Christian Helweg.

Hvad: Mød Råt&Godt i Magasin
Hvor: Magasin i Aalborg
Hvornår: Søndag d. 6. december kl. 12-15