Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efter stor politiaktion: 7 mænd fra bandemiljøet anholdt

Af Aske Bisgaard Pedersen
Foto: Kim Matthai Leland
Foto: Kim Matthai Leland

Det kom frem tirsdag aften, at politiet var i færd med en større politiaktion i Dronninglund.

Flere personer blev her anholdt i forbindelse med en voldssag tilbage i marts tidligere i år.

Nu er der kommet flere detaljer i sagen, hvor politiet oplyser, at syv personer med tilknytning til det aalborgensiske bandemiljø blev anholdt.

Det fremgår ligeledes i en pressemeddelelse fra Nordjyllands Politi, at en person med relation til sagen fortsat eftersøges.

26-årig mistænkt til knivstikkeri anholdt 

Nordjyllands Politi foretog i tidsrummet efter kl. 17.00, den 18. juli 2023 en koordineret anholdelsesaktion rettet mod en adresse i Dronninglund.

Aktionen er en direkte følge af længere tids efterforskning af en sag om knivstikkeri i Aalborg i det tidlige forår, hvoraf én af aftenens i alt syv anholdte sættes i forbindelse med denne sag.

Det oplyser efterforskningsleder, politikommissær Kenneth Rodam, der også har koordineret aftenens anholdelsesaktion, der slår fast:  

”Det er en alvorlig sag om knivstikkeri det offentlige rum, som vi efterforsket intenst i siden marts måned.”  

Og det var da også Nordjyllands Politis efterforskningsskridt af knivstikkeriet, der i løbet af i går pegede politiet i retning af en adresse i Dronninglund; her formodes en af de mistænkte personer i sagen nemlig at have taget ophold. 

”Derfor gennemførte vi med adskillige patruljer her til aften en succesfuld anholdelsesaktion på Nordre Ringgade – og vi fik anholdt én person, en 26-årig mand, som vi mistænker for at have deltaget i knivstikkeriet på Algade i Aalborg den 2. marts 2023,” fortæller Kenneth Rodam. 

Flere antrufne blev anholdt 

I forbindelse med aktionen anholdt politiet yderligere 6 personer ude på stedet. 

Den ene, en 21-årig mand, blev anholdt, da han forsøgte at rømme huset, hvor aktionen blev gennemført.

Han blev nemlig fundet i besiddelse af en skarpladt pistol.

De 5 personer blev anholdt omtrent samtidig, da de kom til stedet i en bil, og de blev af politiet fundet i besiddelse af pebersprays samt isoleringsknive.

Alle de anholdte har ifølge politiet tilknytning til den samme lokale bandegruppering i Aalborg.  

Politiet ved, hvem den eftersøgte er

Den 26-årige, der mistænkes for knivstikkeriet, bliver i løbet af i dag, onsdag, fremstillet i et grundlovsforhør i retten i Aalborg.

Også den 21-årige, der blev fundet i besiddelse af et skarpladt våben, bliver i løbet af dagen fremstillet i et grundlovsforhør. 

I forhold til de 5 øvrige anholdte, der i øjeblikket afhøres af politiets efterforskere, skal det nu vurderes juridisk, hvorvidt der er grundlag for en fremstilling af dem. Nordjyllands Politi leder desuden aktuelt efter en 3. person, som man også sætter i forbindelse med knivstikkeriet i marts. 

”Vi ved, hvem han er, og han er bekendt med, at politiet leder efter ham, så vi opfordrer ham til at melde sig,” siger Kenneth Rodam.  

Del artikel

Andre læser også