Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gigantisk madmekka: Her finder restauranterne deres inspiration

Af Ane Johanne Damgaard

Rigtig mange Instagram-feeds er spækfyldt med tonsvis af madbilleder. De bliver spist med øjnene og får maven til at knurre.

Som amatørkok er det ofte kun med øjnene, du bliver inspireret til nye retter, som du kan prøve af i dit eget køkken.

Men er du professionel kok, bliver du nødt til at smage, mærke og dufte dig frem, når du søger inspiration til menuerne i dit restaurantkøkken.

I går blev Gigantium i Aalborg forvandlet til et madmekka for mere end 5.000 professionelle køkkenfolk fra hele Nordjylland. Her kunne de finde inspiration og undersøge nye trends og tendenser.

Historien bag tallerkenen

Flere end 170 store og små fødevareproducenter fremviste nyheder og lod gæsterne smage, se og høre sig igennem deres sortiment.

Der blev nørdet gastronomi på højt niveau til Cateringmesse Nord, som fødevaregrossisterne AB Catering og BC Catering stod bag.

“Til messen får kokkene en masse inspiration inden for nye produkter og trends.

De kan nemmere fortælle historien bag den tallerken, de serverer, når de selv har mødt producenterne og eksperterne,” siger salgschef hos AB Catering, Anders Bo Andersen.

Gigantisk madmekka: Her finder restauranterne deres inspiration

Cateringmesse Nord er blevet en tradition i uge 9 og har efterhånden været afholdt i Gigantium mange gange.

Og igen i år var det en kæmpe succes.

Smagsprøver i lange baner

Gigantium blev i løbet af dagen omdannet til én stor umami-bombe. En skøn blanding af dufte spredte sig helt ud til hovedindgangen.

Der var uanede mængder af smagsprøver stillet frem, så ingen gik sultne derfra.

Vi spiste os mætte i alt fra ost, is og chokolade til friteret fisk, falafler og pizza.

Gigantisk madmekka: Her finder restauranterne deres inspiration

“De, der kommer på messen, er alt lige fra sygehuskøkkenet og pølsevognen til gourmetrestauranten.

Vi kan sagtens inspirere dem via Instagram, men man får helt klart mere ud af at få påvirket alle sine sanser,” siger Anders Bo Andersen.

Der blev fortalt historier i massevis ved de forskellige stande, og det nordjyske køkkenfolk tog derfra med ny inspiration, som de skulle hjem i deres professionelle køkkener og afprøve.

“Der er en høj grad af troværdighed forbundet med at vide, hvor alle råvarer kommer fra – hvordan de kommer fra jord til bord.

Det giver en bedre spiseoplevelse til restaurantgæster, når de kan høre lidt om producenten,” siger Anders Bo Andersen.

Tidens trends

En af de 170 stande var Gasa Nord Grønt. De serverede den japanske madpandekage okonomiyaki.

I samarbejde med Fantastisk Frisk, som er et af AB Caterings egne brands, giver Gasa Nord Grønt skæve grøntsager en ny chance.

Konceptet kalder de Gartnerhjælpen. Ved at servere den japanske ret, som man kan lave med stort set alle slags grøntsager, viste de, hvordan frasorterede grøntsager kan få nyt liv og blive til den rene gourmet.

Gigantisk madmekka: Her finder restauranterne deres inspiration

Generelt var økologi, madspild og bæredygtighed i spotlightet til årets cateringmesse. Der var både fokus på miljøvenlig emballage, plantebaserede fødevarer og et hav af økologiske råvarer.

Grøntsager, frugt og urter var linet up på smukkeste vis, så man blev ramt af hele farvepaletten, når man kiggede ud over Gigantiums storhal.

Ene gode råvarer

På messen var det tydeligt at se, hvad der trender.

Men der var også stadig plads til at sætte fokus på alt det gode kød og pålæg, som man blandt andet kunne finde hos Fantastisk Frisks Gastro Kalv og Bertels Grise.

Gigantisk madmekka: Her finder restauranterne deres inspiration

I det søde hjørne langede det familieejede mejeri fra 1888, Ryå Is, litervis af flødeis over disken.

Her kunne man smage sig gennem et væld af forskellige varianter – alle lavet så vidt muligt med lokale råvarer fra Nordjylland.

Og så var der brød med smør. Mejeriet er nemlig også eksperter i en smør så god, at den giver anledning til et godt lag tandsmør.

Gigantisk madmekka: Her finder restauranterne deres inspiration

Messen bar også præg af masser af nytænkning.

Vi stødte blandt andet på I Scream Ice Cream, som tager softice til nye højder.

Her var det slut med kun at vælge mellem vanilje og jordbær, for de kunne byde os på en lang række varianter, hvor vi fik æren af en brownie & vanilje og en pistacie.

Blev man tørstig, kunne man svinge forbi Skagen Bryghus og smage deres IPA Tågedis eller få sig en friskpresset juice hos BARDJUS.

Vi var helt blæst bagover af, hvad standene havde fået stablet på benene. Der var de lækreste anretninger i små træbåde. Og vi kom i gennem stort set alle verdenskøkkener på de timer, vi var der.

Cateringmesse Nord er alt i alt det rene paradis for madentusiaster. Så vi glæder os til at opleve alle de gode retter omsat til lækre retter på de nordjyske spisesteder.

Og vi fik næsten lyst til at åbne vores egen restaurant bare for at kunne købe alle de lækre produkter hjem i kæmpestore mængder.

Du kan læse mere om AB Catering her.

Igen i 2024 kan alle professionelle køkkenfolk se frem til at blive inspireret til Cateringmesse Nord.

Del artikel

Andre læser også