Madfestival, fødselsdagsfest og hurtige biler: Her er din weekend i Aalborg

Skrevet af: Nana Veilov Carlsen

Både Fredagsfest og Skovrock får fint besøg denne fredag når Johnny Madsen spiller op til fest i Karolinelund, og Jacob Dinesen og Hjalmer giver den gas i Skovdalen til Skovrock.

Fårup Sommerland får fint besøg af musikeren Skinz, og så er der Nordjysk Madfestival, hvor de nordjyske restauratører for alvor slår fast at Nordjylland bestemt er med helt i front den på kulinariske scene.

Vi har samlet en list over de events som du bare ikke må gå glip af denne weekend, og vi kan godt afsløre at der både er fart over feltet, store motorer, propeller og vinger i vente.

Fødselsdagsfest på Salling ROOFTOP

Salling ROOFTOP fylder i weekenden 1-års fødselsdag, og det bliver selvfølgelig fejret med maner.

Den store satsning som har vist sig at være en kæmpe succes har i ét år lagt rammerne for en overdådig udsigt over Aalborg midtby og ikke mindst Limfjorden.

ROOFTOP har på bare ét år allerede rundet en halv million besøgende, og har samtidigt snuppet en plads på Visit Denmarks Top 15 liste over populære attraktioner i Danmark.

Programmet for fødselsdagsfejringen

Fredag 23. august 10.20

  • 2 stk. smørrebrød for ens pris
  • Gratis bobler og cupcakes kl. 16-17
  • 2 cocktails for ens pris
  • DJ fra 16-19

Lørdag 24. august 10-17

  • 2 stk. smørrebrød for ens pris
  • DJ fra 12-16

Læs vores artikel om 1-års fødselsdag på Salling ROOFTOP her.

Læs mere om eventet her.

Hvad: 1-års fødselsdagsfejring af Salling ROOFTOP.
Hvor: Salling ROOFTOP, Nytorv 8, 9000 Aalborg.
Hvornår: Fredag d. 23/8 og Lørdag d. 24/8.

Suspekt i Skovdalen

Stemningen kommer helt i top når Suspekt på lørdag gæster Skovdalen.

Trioen som består af Emil Simonsen som er kendt under kunstnernavnene Orgi-E og Klamfyr, Andreas Bai Duelund der går under navnet Bai-D og ikke mindst Rune Rask, fik for alvor slået deres navne fast på den danske musikscenes hall of fame da de med Suspekt i 2015 tog hele 4 af de eftertragtede priser til Danish Music Awards med sig hjem.

Den populære trio har et kæmpe musikkatalog i bagagen og har gennem tiden udgivet hele seks studiealbums. Ørehængerne med de eksplicitte titler som ”Proletar”, ”Fuck af”, ”Misbrug” og ”Sut den op fra slap” har blandt andet været medvirkende til trioens 20 år lange succes.

Har man købt billet til Suspektkoncerten på lørdag kan man også se frem til at opleve kunstnerne Emil Lange og Jonny Hefty & Jøden.

Hvis du er hurtig kan du stadig nå at få fingrene i en billet her eller læse mere om koncerten her.

Hvad: Suspekt Koncert.
Hvor: Skovdalen, Kong Christians Alle, 9000 Aalborg.
Hvornår: Lørdag d. 24/8 kl. 20.00-23.00.

Cool Car Race og Romsmagning på Streetfood

Er du vild med benzin, store motorer og dyre bilmærker? Så er det på lørdag du skal slå vejen forbi Aalborg Streetfood når Cool Car Race gæster Aalborg.

Det er luksusbilmærker som Ferrari, Lamborghini, Porsche, Jaguar, Rolls Royce og Maserati som blandt andet vil være at finde til arrangementet.

Bilerne har tidligere gæstet Århus og København, og Aalborg bliver altså sidste stop og dermed også målstregen for de mange dyre biler når Cool Car Race ruten lørdag slutter.

Udover de luksuriøse biler vil der ved arrangementet være en DJ som sætter stemningen med god musik og en udendørs bar hvor der vil være mulighed for at fugte ganen – Man kan jo godt blive lidt tør i munden af at kigge på alle de flotte biler.

Læs mere om cool car race på deres hjemmeside her eller på begivenheden her.

Udover de seje biler er der lørdag også romsmagning med ROMeriet på Streetfood fra kl. 16.00.

Læs mere om Romsmagning her.

Hvad: Cool Car Race 2019.
Hvor: Aalborg Streetfood, Skudehavnsvej 35-37, 9000 Aalborg.
Hvornår: Lørdag d. 24. august kl. 16.30-17.30.

Fly-in træf på Blokhus strand

20 fly lander og letter søndag fra stranden i Blokhus i forbindelse med Fly-in træf, som er et samarbejde mellem Erhvervsforeningen Destination Blokhus og VisitJammerbugten.

Eventet har vist sig at være populært både for tilskuere, men bestemt også for piloter fra hele Danmark og udlandet.

Der er i år en pilot som skiller sig ud, nemlig den 18-årige Rebecca Roos Jensen, der som 17-årig fik sit flyvecertifikat og dermed kun har haft sit certifikat i mindre end et år.

Under de mange flyvemaskiner som vil lande nær vandkanten vil Nordjysk Faldskærmsklub også deltage med falskærmsudspringere der fra 4 kilometers højde vil lave et fantastisk show i luften og med stor præcision lande på stranden.

Læs den fulde artikel om Fly-in træf ved Blokhus strand her.

Læs mere om eventet her.

Hvad: Fly-in træf.
Hvor: Blokhus Strand.
Hvornår: Søndag d. 25. august kl. 12.30-16.30.

Events:

23-24/8 Nordjysk Madfestival  Læs vores artikel om NM her

23/8 Seafood buffet og DJ Carsten Schmdit på Mortens Kro

23/8 Skovrock med Jacob Dinesen og Hjalmer 

23/8 Fredagsfest Johnny Madsen Band og Jesper Theis

23-26/8 Menenskelige Kroppe Udstilling på Comwell Hvide Hus

24/8 KATO på Zurf 

24/8 Suspekt + support i Skovdalen

24/8 Skinz i Fårup Sommerland 

24/8 Fløs Fever & DJ Vivien Oldy

24/8 Åbent hus i DGI Huset

For Børnefamilier

24/8 Babyudstyr lagersalg

24-25/8 Toy Stroy 4 forpremiere 

25/8 Sjov søndagslegeland i DGI-Huset Nordkraft

Ugens tip: Kom i julestemning med Duus Vinkjælders julebuffet

Skrevet af: Redaktionen

I sidste uge introducerede vi Ugens Tip, som er vores kulinariske omgang Public Service, hvor vi giver jer de madtips, som i (måske) ikke vidste, at i manglede.

Sidste uges tip er stadig mere end aktuelt; nemlig andeburgeren fra Grillen Burgerbar, som du kan læse meget mere om her.

Nu er vi klar med denne Ugens Tip, og vi fortsætter i det julede hjørne med Duus Vinkjælders overdådige julebuffet.

Julebuffet i historiske omgivelser

Er man en lille smule historieinteresseret, så er man måske bekendt med Jens Bangs Stenhus, der er et af Aalborgs vigtigste vartegn.

Bygningen blev opført i 1624, så her er altså tale om et lokalt klenodie af de helt store – ikke mindst fordi, at Jens Bangs Stenhus stadig bruges i dag.

I husets kælder, under de historiske hvælvinger, finder man restauranten Duus Vinkjælder.

Kun få trin fra byens pulserende liv hersker der vaskeægte middelalderstemning, hvor klassisk mad serveres i uanede mængder – naturligvis hjemmelavet efter de bedste danske opskrifter og traditioner.

Derfor er det vel kun naturligt, at Duus Vinkjælder op mod højtiderne får gæsternes særlige gunst. Her forvandler den stemningsfulde kælder sig til et sandt juleparadis i form af en overdådig julebuffet, der kan nydes til både frokost og aften.

Julebuffeten har faktisk næsten 30 år på bagen, og det skulle vise sig, at være en klokkeklar fejl, at vi endnu ikke har stiftet bekendtskab med julebordet.

Det sker ikke sjældent, at vi bruger vendingen “Er du også træt af den klassiske julemiddag?” – men denne gang vil vi i stedet spørge jer: “Er du overhovedet ikke træt af den klassiske julemiddag?” – for så er Duus’ stedet i november og december.

Vinterdepressionen kureres (selvfølgelig) med mad

Vi kiggede ned i kælderen på en grå og kedelig mandag i november, hvor vinterdepressionen bankede insisterende på døren. Der skulle dog ikke gå mere end 10 sekunder, fra vi trådte ind af Duus’ hoveddør til at det hele så meget lysere ud.

Ikke bogstaveligt talt; for vinkælderen er et dunkelt og mørkt sted, men til gengæld blafrer stearinlysene om kap, og stemningen er både hyggelig og rar.

I midten af lokalet stod en overvældende julebuffet klar til os.

Køen til den var allerede lang, men alle ingredienserne var særdeles velkendte og dermed krævede det ikke nogen særlig overvindelse at øse det hele op på tallerkenen … og dermed tog det heller ikke mange minutter, før man var nået igennem.

Julebuffeten består blandt andet af tre forskellige slags sild, rødspættefilet med remoulade, rejer med mayonnaise, æg med kaviar, ferskrøget laks med asparges, leverpostej med bacon og champignon, stegt julemedister, frikadeller, lun ribbenssteg, andebryst med rødkål, lun skinke, julesalat, grønlangkål, brunede kartofler, ostebord med kiks og risalamande med varm kirsebærsauce.

Det hele er naturligvis hjemmelavet, hvilket i den grad kan smages.

Man kunne måske frygte, at buffeten hurtigt ville blive en omgang snasket kaos med så mange ivrige hænder – men de ansatte hos Duus er hurtigt på pletten til både opfyldning, aftørring og servering.

Maden var en udsøgt fornøjelse, og det var den generelle stemning i lokalet bestemt også.

378 kr. (for to personer) for en helt fantastisk omgang julebuffet en højhellig mandag i november i autentiske omgivelser – som tilmed giver garanti for julestemning. Det er et tip, der er til at forstå!

Duus Vinkjælder anbefaler, at man altid bestiller bord, da buffeten er meget populær

Hvad: Julebuffet
Hvor: Duus Vinkjælder
Hvornår: Helt frem til 23/12

Julebuffeten kan nydes til frokost helt frem til 23. december fra kl. 12 søndag – torsdag (189 kr.), fra 11.30 fredag – lørdag (218 kr.).

Du kan også gå ombord i buffeten om aftenen, hvor du altid skal forudbestille; søndag – onsdag fra kl. 18 (218 kr.), torsdag fra kl. 18 (258 kr.) og fredag – lørdag fra kl. 19 (298 kr.) 

Du kan finde mere info her.

Har jagtet de værste mordere: Drabscheferne holder intenst foredrag i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Les Karner/Pressefoto
Foto: Les Karner/Pressefoto

I løbet af et år dukker mange spændende mennesker op i Aalborg for at holde foredrag.

Men det er sjældent, at man møder to så fascinerende foredragsholdere på samme scene.

Drabscheferne Kurt Kragh og Ove Dahl kommer nemlig til Aalborg næste år, hvor de fortæller om de mest spektakulære drab i nyere dansk historie.

Kurt Kragh og Ove Dahl er Danmarks mest erfarne og respekterede drabsefterforskere og har indgående kendskab til nogle af de mest gruopvækkende drabssager i Danmark.

På denne aften deler Kragh og Dahl detaljer om sagerne, som du ikke havde mulighed for at læse i aviserne. Der er dog noget tid endnu, men arrangørerne fra Tikko melder, at billetsalget stryger afsted, så man skal nok være hurtigt ude.

Du skal sætte kryds i kalenderen ved den 5. maj 2020, hvor du kommer i over to timers selskab med de profilerede drabschefer i Musikkens Hus. Du kan booke billetter her – måske som en god julegave

De syv motiver – unikt indblik i politiets efterforskningsmetoder

De to garvede drabsefterforskere fortæller om de syv motiver, der typisk ligger bag et drab – jalousi, begær, profit, magt, udstødelse, hævn eller fanatisme.

De kommer i foredraget ind på konkrete og store landskendte sager som Amagermanden, Stewardesse-drabet og Sonay-drabet, der i tidens løb trak store overskrifter, og giver et helt unikt indblik i politiets efterforskningsmetoder.

Foredraget gør dig også klogere på, hvorfor nogle mennesker vælger at begå den ultimative og frygtelige forbrydelse – at slå et andet menneske ihjel.

Har mødt mange mordere

Kurt Kragh og Ove Dahl har været med til at opklare nogle af de mest opsigtsvækkende mord i Danmark og har siddet ansigt til ansigt med både mænd og kvinder, der har taget livet af andre mennesker

Kurt Kragh har været i politiet i 37 år, heraf 27 år som kriminalkommisær og souschef i Rejseholdet. Her var Kurt primært efterforskningsleder af en række af de tungeste drabssager både i Danmark og uden for landets grænser.

Ove Dahl har været ansat 40 år i politikorpset, heraf de sidste otte år som drabschef ved Københavns Politi, hvor han også har været souschef og røverichef.

Både Kurt Kragh og Ove Dahl er kendte ansigter på TV og er forfattere til flere bøger om efterforskningsarbejde og de konkrete sager, de gennem tiden har arbejdet på.

Hvad: Foredrag – Drabscheferne
Hvor: Musikkens Hus
Hvornår: Tirsdag d. 5. maj
Billetsalg her

5 års jubilæum fejres: Vinguru og mesterkok besøger La Locanda

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto. La Locanda
Foto. La Locanda

Der venter en international klasseoplevelse, når La Locanda fejrer 5 års jubilæum.

Det fejres nemlig med en jubilæumsmiddag, hvor intet mindre end to internationale kapaciteter besøger restauranten. Det drejer sig om vinguruen Oz Clarke og mesterkokken Luca Biancucci.

Den helt særlige jubilæumsmiddag finder sted den 27. november, hvor du kan se frem til 10 spændende retter og tilhørende vine krydret med Oz Clarkes anekdoter.

En helt særlig aften

Særligt blandt vinentusiaster vil mange nikke gen- og anerkendende til vinguruen Oz Clarkes deltagelse.

Det 70-årige britiske mediefænomen vil underholde med relevante anekdoter mellem de mange ekstra spændende serveringer den aften, som Oz selvfølgelig også har været med til at udvælge matchende kvalitetsvin til.

Men også mesterkokken Luca Biancucci’s engagement på den særlige aften er noget af et scoop, da han hører til Italiens mest kendte vingårdskokke og til dagligt huserer på Avignonesi-huset i Nobile di Montepulciano-området.

”Jeg er overbevist om, at de tos involvering vil løfte begivenheden til ekstra mindeværdige højder for de 40 gæster, som vi den aften får plads til. Vi vil gerne gøre fejringen af La Locandas første 5 gode år til noget ud over det sædvanlige,” siger Carlo Liberati, indehaver af La Locanda.

Foto. La Locanda

For kun fire år siden blev La Locanda kåret til årets autentiske italienske restaurant i Danmark af Den Danske Spiseguide. Og i år var Carlos søster Mariarita Liberati, der arbejder som restaurantens sommelier, desuden af spiseguiden nomineret som en af kun seks til titlen som Årets Sommelier i Danmark.

Det er da også Mariaritas personlige bekendtskab med Oz Clark, der har gjort det muligt at overtale den internationale vinguru til at lande i Aalborg den aften. Clarke er bl.a. kendt for sin særlige passion for vinene fra Piemonte og Toscana, som La Locanda også har pænt fyldt op med i sin vinkælder.

Tidligere formand for de danske madanmeldere og nuværende mad- og vinskribent ved branchebladet Gastro, René Langdahl, siger om Oz Clarks besøg i Aalborg:

“Imponerende, at det er lykkedes Mariarita og Carlo at trække en af verdens mest læste og TV-kendte vinskribenter til Aalborg. Oz Clarke gør vinstoffet underholdende og bobler af fortælleglæde live. Jeg SKAL bare selv se ham.”

Om selve jubilæumsmiddagen, som Luca og Carlo komponerer og serverer sammen med La Locandas kompetente stab af overvejende italienske kokke og tjenere, fortælles det bl.a., at den bliver på ca. 10 ekstra flotte retter.

Både menuen og de valgte vine, der præsenteres som en masterclass i Nebbiolo – den verdenskendte Piemonte-drue – kan man læse mere om her.