Madfestival, fødselsdagsfest og hurtige biler: Her er din weekend i Aalborg

Skrevet af: Nana Veilov Carlsen

Både Fredagsfest og Skovrock får fint besøg denne fredag når Johnny Madsen spiller op til fest i Karolinelund, og Jacob Dinesen og Hjalmer giver den gas i Skovdalen til Skovrock.

Fårup Sommerland får fint besøg af musikeren Skinz, og så er der Nordjysk Madfestival, hvor de nordjyske restauratører for alvor slår fast at Nordjylland bestemt er med helt i front den på kulinariske scene.

Vi har samlet en list over de events som du bare ikke må gå glip af denne weekend, og vi kan godt afsløre at der både er fart over feltet, store motorer, propeller og vinger i vente.

Fødselsdagsfest på Salling ROOFTOP

Salling ROOFTOP fylder i weekenden 1-års fødselsdag, og det bliver selvfølgelig fejret med maner.

Den store satsning som har vist sig at være en kæmpe succes har i ét år lagt rammerne for en overdådig udsigt over Aalborg midtby og ikke mindst Limfjorden.

ROOFTOP har på bare ét år allerede rundet en halv million besøgende, og har samtidigt snuppet en plads på Visit Denmarks Top 15 liste over populære attraktioner i Danmark.

Programmet for fødselsdagsfejringen

Fredag 23. august 10.20

  • 2 stk. smørrebrød for ens pris
  • Gratis bobler og cupcakes kl. 16-17
  • 2 cocktails for ens pris
  • DJ fra 16-19

Lørdag 24. august 10-17

  • 2 stk. smørrebrød for ens pris
  • DJ fra 12-16

Læs vores artikel om 1-års fødselsdag på Salling ROOFTOP her.

Læs mere om eventet her.

Hvad: 1-års fødselsdagsfejring af Salling ROOFTOP.
Hvor: Salling ROOFTOP, Nytorv 8, 9000 Aalborg.
Hvornår: Fredag d. 23/8 og Lørdag d. 24/8.

Suspekt i Skovdalen

Stemningen kommer helt i top når Suspekt på lørdag gæster Skovdalen.

Trioen som består af Emil Simonsen som er kendt under kunstnernavnene Orgi-E og Klamfyr, Andreas Bai Duelund der går under navnet Bai-D og ikke mindst Rune Rask, fik for alvor slået deres navne fast på den danske musikscenes hall of fame da de med Suspekt i 2015 tog hele 4 af de eftertragtede priser til Danish Music Awards med sig hjem.

Den populære trio har et kæmpe musikkatalog i bagagen og har gennem tiden udgivet hele seks studiealbums. Ørehængerne med de eksplicitte titler som ”Proletar”, ”Fuck af”, ”Misbrug” og ”Sut den op fra slap” har blandt andet været medvirkende til trioens 20 år lange succes.

Har man købt billet til Suspektkoncerten på lørdag kan man også se frem til at opleve kunstnerne Emil Lange og Jonny Hefty & Jøden.

Hvis du er hurtig kan du stadig nå at få fingrene i en billet her eller læse mere om koncerten her.

Hvad: Suspekt Koncert.
Hvor: Skovdalen, Kong Christians Alle, 9000 Aalborg.
Hvornår: Lørdag d. 24/8 kl. 20.00-23.00.

Cool Car Race og Romsmagning på Streetfood

Er du vild med benzin, store motorer og dyre bilmærker? Så er det på lørdag du skal slå vejen forbi Aalborg Streetfood når Cool Car Race gæster Aalborg.

Det er luksusbilmærker som Ferrari, Lamborghini, Porsche, Jaguar, Rolls Royce og Maserati som blandt andet vil være at finde til arrangementet.

Bilerne har tidligere gæstet Århus og København, og Aalborg bliver altså sidste stop og dermed også målstregen for de mange dyre biler når Cool Car Race ruten lørdag slutter.

Udover de luksuriøse biler vil der ved arrangementet være en DJ som sætter stemningen med god musik og en udendørs bar hvor der vil være mulighed for at fugte ganen – Man kan jo godt blive lidt tør i munden af at kigge på alle de flotte biler.

Læs mere om cool car race på deres hjemmeside her eller på begivenheden her.

Udover de seje biler er der lørdag også romsmagning med ROMeriet på Streetfood fra kl. 16.00.

Læs mere om Romsmagning her.

Hvad: Cool Car Race 2019.
Hvor: Aalborg Streetfood, Skudehavnsvej 35-37, 9000 Aalborg.
Hvornår: Lørdag d. 24. august kl. 16.30-17.30.

Fly-in træf på Blokhus strand

20 fly lander og letter søndag fra stranden i Blokhus i forbindelse med Fly-in træf, som er et samarbejde mellem Erhvervsforeningen Destination Blokhus og VisitJammerbugten.

Eventet har vist sig at være populært både for tilskuere, men bestemt også for piloter fra hele Danmark og udlandet.

Der er i år en pilot som skiller sig ud, nemlig den 18-årige Rebecca Roos Jensen, der som 17-årig fik sit flyvecertifikat og dermed kun har haft sit certifikat i mindre end et år.

Under de mange flyvemaskiner som vil lande nær vandkanten vil Nordjysk Faldskærmsklub også deltage med falskærmsudspringere der fra 4 kilometers højde vil lave et fantastisk show i luften og med stor præcision lande på stranden.

Læs den fulde artikel om Fly-in træf ved Blokhus strand her.

Læs mere om eventet her.

Hvad: Fly-in træf.
Hvor: Blokhus Strand.
Hvornår: Søndag d. 25. august kl. 12.30-16.30.

Events:

23-24/8 Nordjysk Madfestival  Læs vores artikel om NM her

23/8 Seafood buffet og DJ Carsten Schmdit på Mortens Kro

23/8 Skovrock med Jacob Dinesen og Hjalmer 

23/8 Fredagsfest Johnny Madsen Band og Jesper Theis

23-26/8 Menenskelige Kroppe Udstilling på Comwell Hvide Hus

24/8 KATO på Zurf 

24/8 Suspekt + support i Skovdalen

24/8 Skinz i Fårup Sommerland 

24/8 Fløs Fever & DJ Vivien Oldy

24/8 Åbent hus i DGI Huset

For Børnefamilier

24/8 Babyudstyr lagersalg

24-25/8 Toy Stroy 4 forpremiere 

25/8 Sjov søndagslegeland i DGI-Huset Nordkraft

Bon appétit: Ma Petite France lancerer pop-up-morgenmad

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

De fleste af os har måtte kigge langt efter morgensolen under de sydlige himmelstrøg – men det betyder ikke, at vi helt behøver at undvære stemningen.

Hos Ma Petite France har man nemlig besluttet sig for at udvide sit i forvejen hyggelige og franskinspirerede koncept med såkaldt pop-up morgenmad. Foreløbigt kan morgenlækkerierne nydes fra tirsdag til lørdag fra kl. 08.00 i hele august måned.

Menukortet er naturligvis også inspireret af det franske, og derfor er der især fokus på bagværk som fransk landbrød, sprød baguette og smørbagte croissanter i flere udgaver.

Bagværk lavet med kærlighed … og surdej

Den opgave har Majken og Christian Green, der står bag Ma Petite France, valgt at uddelegere til Git Becker, der tidligere har gjort karriere i erhvervslivet. Nu er hun sprunget ud som bagerjomfru i Nørregade.

“Jeg har hele mit liv været glad for at bage, men jeg syntes også, at det var svært at finde noget, der levede op til mine egne krav for, hvad et godt bagværk skal bestå af,” fortæller Git Becker, da vi i morges lagde vejen forbi vinbaren.

Git Becker er én af dem, der er utrolig begejstret for surdejens opblomstring, da hendes egen krop aldrig har været glad for det hvide og svært optagelige brød.

Derfor er alt bagværket i den nye pop-up-café også baseret på netop surdej.

“Jeg begyndte at eksperimentere og tage forskellige kurser inden for surdej, så jeg havde kompetencerne til at udvikle mine helt egne opskrifter. Og med en masse nørderi og passion føler jeg nu, at det er lykkes,” siger Git.

Sammensæt din egen morgenmad

Foruden det franske landbrød, baguettes og croissanterne – der kommer både med æble og i en klassisk udgave – kan du også bestille tilbehør i form af hjemmelavet syltetøj, franske oste, skiveskåret avocado eller æg i enten spejlet eller blødkogt format.

Det hele kan fås samlet på en morgentallerken – men afhængig af din sult kan du også vælge at bestille dem enkeltvis og dermed helt selv sammensætte, hvad dit morgenhjerte begærer den pågældende dag.

“Det skal være en simpel måde at få morgenmad på, hvor vi bibeholder vores fokus på kvaliteten. Det er ikke meningen, at vi skal have 27 ting på kortet – vi skal i stedet nørde med få ting og helst blive de allerbedste til det,” siger Git.

Salat til morgenmad?

Er man ikke til brød, smør og syltetøj, kan du også vælge at gå i en sundere retning og bestille en morgensalat med peberfrugt, tomater og årtidens krydderurter med en god dressing til.

Til at slukke tørsten kan du bestille alt fra café au lait, espresso, te – til en såkaldt morgendukkert, der består af bl.a. æblejuice og frisk lime.

“Det er som at tage et vinterbad – man bliver frisk og vækket af den,” siger Git med et grin.

Nok er konceptet nyt, men det giver samtidig plads til løbende at kunne udvikle på både menukort og rammerne. Og én ting er de gode intensioner, der uden tvivl skinner igennem hos både Git og resten af personalet – men hvordan smager det så?

Vi var forbi i morges, da morgenmadskortet kørte på sin tredje dag.

Allerede nu har modtagelsen været fantastisk, og Git har måtte arbejde ekstra hurtigt for at producere brød og baguettes nok til alle de sultne morgenmaver, der kigger forbi Nørregade.

“I morges havde vi allerede reservationer fra kl. 8, hvor folk eksempelvis kommer og afholder deres morgenmøder hernede. Det er virkelig hyggeligt!” fortæller hun og fortsætter:

“Vi har jo også åbent for to-go, hvilket også har været en kæmpe succes. Det er faktisk svært at følge med, så nu arbejder vi på at skabe de helt rigtige rutiner.” 

Et perfekt samarbejde

Ma Petite France har – indtil nu – nok primært været kendt som stedet, hvor du kan få et lækkert glas vin i de stemningsfulde lokaler. Og det kan du såmænd stadig – også før kl. 12.

“Det er da sket, at nogen bestiller et glas vin til morgenmaden. Og så er vi jo så heldige, at vi også sagtens kan klare det. Vi sørger for at udnytte vores indbyrdes ressourcer, så vi undgår spild af den ene eller anden slags.

Jeg håber, at vi også kan fortsætte med det, når august rinder ud. Men indtil videre er både vi og vores gæster rigtig postive omkring det,” slutter hun.

I næste uge vil Git og Co. også tilbyde lette frokostretter, som kan nydes fra kl. 12.

Noget til enhver smag – og pengepung

En morgentallerken med fransk landbrød/bolle, baguette el. croissant, en frisk “morgendukkert” og kaffe eller te  får du til 90 kr.

I weekenden kan du bestille weekendhygge med en halv baguette/bolle/landbrød samt croissant, blødkogt æg, grape med skyr og halv avokado, en frisk morgendukkert og kaffe eller te til 135 kr.

Der er også lidt til den lille sult i form af brød med smør til 35 kr, hvor du så kan tilkøbe hjemmelavet marmelade til 5 kr. eller fransk ost til 5 kr. Et blødkogt æg koster 25 kr – eller 40 kr. hvis du vil have avokado med.

En hjemmebagt croissant (med eller uden æble) får du til 35 kr. (eller 30 kr. to go)

Kaffe eller te koster 25 kr.

Hvad: Morgenmad på Ma Petite France
Hvor: Nørregade 6
Hvornår: Tirsdag – lørdag fra kl. 08.00

Fremtiden er grøn: Nyt projekt skal booste den grønne omstilling i nordjysk turisme

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Stine Kjølby Christensen
Foto: Stine Kjølby Christensen

Et nyt projekt under navnet Instant Green Tourism skal sætte skub i den grønne omstilling hos turismeaktørerne i Destination Nord.

Projektet har netop modtaget tilsagn om midler fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, og forventningen er, effekterne vil resultere i en forstærket bæredygtighedstankegang, øget turismeomsætning og mere konkurrencedygtige produkter.

Det skriver Destination Nord i en pressemeddelse.

Bæredygtighed som afgørende rejsemotiv

Danske og udenlandske turister efterspørger i stigende grad miljøvenlige alternativer på ferien, og bæredygtighed vinder fortsat indpas som et afgørende rejsemotiv. Det stiller store krav til landets turisterhverv, der i disse år arbejder målrettet på at øge graden af bæredygtighed i det danske turismeprodukt.

Direktør for Destination Nord, Tonny Skovsted Thorup

Det gælder også i Nordjylland, hvor et nyt projekt under navnet Instant Green Tourism skal bidrage til at udvikle og teste bæredygtige koncepter blandt turismeaktørerne i Destination Nord på tværs af forretningsområderne kyst- og naturturisme, erhvervs- og mødeturisme samt storbyturisme.

Instant Green Tourism har netop modtaget tilsagn om 2 mio. kr. fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse fra puljen til lokale og tværgående turismeprojekter.

“Turisme skaber omsætning og jobs i hele regionen, og turisterne er med til at skabe en efterspørgsel, der også kommer de lokale til gavn. Samtidig kan og skal turismen også være med til sikre et grønnere Nordjylland, og det er blandt andet det, vi gerne vil hjælpe på vej med projektet Instant Green Tourism.

Fra idé til forretningsplan

Initiativet skal sætte gang i en vigtig og nødvendig grøn omstilling hos turismeerhvervet i en ekstraordinær situation, hvor det er nødvendigt at tænke nyt og omstille sig nye forretningsvilkår, lyder det fra den netop tiltrådte direktør i Destination Nord, Tonny Skovsted Thorup.

Konkret kommer projektet til at bestå af en række SPRINT-forløb, som fører virksomhederne gennem en idéudviklingsfase, der blandt andet involverer udarbejdelse af en målrettet forretningsplan og efterfølgende udvikling af et bæredygtigt produkt eller service.

Det er forventningen, at Instant Green Tourism vil resultere i en ny og forstærket bæredygtighedstankegang, der kan medvirke til at konsolidere og øge den samlede turismeomsætning i det nye destinationssamarbejde samt styrke sammenhængen mellem virksomhederne i Destination Nord og bidrage til den bæredygtige fortælling om Nordøstkysten som feriedestination.

Det vækker glæde hos borgmester i Frederikshavn Kommune, der er en del af projektet gennem erhvervsudviklingsprojektet Energibyen Frederikshavn:

“Nordjylland er danskernes foretrukne feriedestination, og det skal vi udvikle endnu mere – ikke mindst i forhold til bæredygtig turisme, som i forvejen er en markant fællesnævner for mange aktører i Destination Nord.

Min forventning er, at det bliver en af de store vækstdrivere det kommende år, og det er derfor særdeles positivt, at vi nu viser både sammenhold og handlekraft i forhold til at involvere aktører på tværs af forretningsområder og udvikle Nordjyllands grønne profil yderligere,” siger borgmester i Frederikshavn Kommune Birgit Hansen.

Projektets øvrige parter består af Erhvervshus Nordjylland, Aalborg Kommune – Center for Grøn Omstilling, Aalborg Kongres- og Kulturcenter og Arena Nord i Frederikshavn. Hos Arena Nord ser direktør Per Malmberg frem til at udvikle sport- og kulturcenterets grønne profil yderligere det kommende år.

“Der er ingen tvivl om, at bæredygtighed kommer til at fylde mere og mere i alle aspekter af hverdagen – også i høj grad, når vi skal vælge ferier og oplevelser til.

Derfor fylder det også meget på vores agenda, og vi ser et stort potentiale i at udvikle Arena Nord i en mere bæredygtig retning. Vores håb er, at projektsamarbejdet vil styrke vores position som udbyder af bæredygtige turismekoncepter i Nordjylland inden for sport- kultur og erhvervsturisme.

 Arena Nord byder hvert år velkommen til mere end 500.000 gæster og er det største kultur-, konference- og sportscenter nord for Limfjorden.

Instant Green Tourism-projektet starter 3. august 2020 og løber frem til 31. juli 2021.

Hjælp politiet: Vidner til vold i midtbyen efterlyses

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Rigspolitiet
Foto: Rigspolitiet

Natten imellem fredag den 24. og lørdag d. 25. juli 2020 omkring kl. 0020 blev der på hjørnet af Borgergade og Vesterbro i det centrale Aalborg udøvet alvorlig vold, hvor 4 mænd i forening overfaldt to andre mænd med slag og spark.

Nu søger Nordjyllands Politi særligt efter fire vidner. Deres observationer kan nemlig bidrage til sagens fulde opklaring.

Nordjyllands Politi var hurtigt fremme på stedet med patruljer – hvorved man fik anholdt to af de formodede gerningsmænd.

Voldssagen er nu under efterforskning, oplyser den ansvarlige leder, politikommissær Kenneth Rodam.

”Det er en alvorlig sag. Vores efterforskning har fastslået, at de forurettede udsættes for slag og spark – også mens de ligger ned. Vores arbejde består nu i at få hele hændelsesforløbet fuldt belyst, så de kan skyldige kan blive stillet til ansvar,” forklarer politikommissær Kenneth Rodam.

Vidner bedes ringe 114

Og det er i den forbindelse, at Nordjyllands Politi nu efterlyser fire vidner – fire unge mænd – der kan sidde inde med vigtige informationer, som kan hjælpe politiets efterforskere med at få sagens omstændigheder opklaret.

Nordjyllands Politis efterforskning i sagen har dokumenteret, at de fire unge mænd opholdt sig inde på Elika Pizza på Vesterbro 88 kort efter midnat, inden volden blev udøvet umiddelbart derefter.

”Det er vores vurdering, at disse fire unge mænd kan have vigtig viden, som kan bidrage til sagens fulde belysning. Derfor vil vi gerne tale med dem så hurtigt som muligt,” lyder det fra Kenneth Rodam, der opfordrer de unge mænd til at ringe til politiet på telefon: 114.

De fire unge mænd signaliseres som:

A: sort-krøllet hår med lyse spidser, rød t-shirt med hvide striber på skulderen, grålige bukser, sneakers med påskriften w a l k

B: lyseblå kasket (sad omvendt på), blå eller mørk trøje, lyse bukser, hvide sneakers

C:  lyst hår, blå eller mørk jakke, lyser bukser, hvide sneakers

D: mørkblond hår, blå eller mørk polo t-shirt, lyse bukser

Begge de forurettede blev transporteret til sygehuset, og den ene havde pådraget sig hjernerystelse som følge af overfaldet.