Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Et scoop for Made in HimmerLand: Dansk golfturnering bliver kvalifikation til US Open

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Lars Møller
Foto: Lars Møller

For anden sæson i træk er der 10 pladser ved US Open på højkant til deltagerne i en Mini-Serie bestående af 3 Europa Tour turneringer.

Blandt de tre turneringer er Made in HimmerLand presented by FREJA, som tidligere er kendt under navnet Made in Denmark.

Den har siden 2014 indgået i PGA European Tour, og turneringen, der findes sted d. 27. – 30. maj, har en præmiesum på hele 1,5 millioner Euro.

Corona giver muligheder

USGA har bekræftet at Top 10 (som ikke på anden vis er kvalificeret) på en samlet point-rangliste dækkende over følgende tre turneringer vil sikre sig en plads ved US Open på Torrey Pines Golf Course fra 17. – 20. juni.

  • Betfred British Masters by Danny Willett (12. – 15. Maj)
  • Made in HimmerLand presented by FREJA (27. – 30. Maj)
  • Porsche European Open (3. – 6. Juni)
Et scoop for Made in HimmerLand: Dansk golfturnering bliver kvalifikation til US Open
Foto: Andrew Redington/Getty Images

Den traditionelle europæiske kvalifikation til US Open afvikles heller ikke i denne sæson grundet Covid-19, og derfor vil de 10 US Open billetter igen blive fordelt via denne mini-serie.

Første mulighed for spillerne for at sikre sig point i kampen om US Open billetterne kommer på The Belfry i England, når major vinder, Danny Willett påtager sig værtskabet ved Betfred British Masters. To uger senere, efter US PGA Championship, fortsætter kampen i Danmark ved Made in HimmerLand presented by FREJA, inden den sidste kvalifikationsturnering, Porsche European Open på Green Eagle Golf Courses i Hamborg.

Hos Made in HimmerLand promoter, Flemming Astrup, er glæden ikke til at tage fejl af.

“Selvom kvalifikations-systemet har ændret sig grundet Covid-19, så er US Open billetterne faktisk noget, vi har arbejdet på siden Made in Denmark ’18 i Silkeborg, hvor vi havde de første samtaler med Keith Pelley om netop dette,” fortæller Flemming Astrup, der mener, at værdien ikke kan overvurderes.

Et scoop for turneringen

“Det er et stort scoop for Made in HimmerLand. Vi ligger som den midterste turnering af de tre, og der er så mange point på højkant i HimmerLand i år, at alle de spillere, der vil have en chance for at kvalificere sig via denne rangliste, er nødt til at spille Made in HimmerLand by FREJA, siger Flemming Astrup.

Made in HimmerLand presented by FREJAs rolle I “kapløbet” er så afgørende, at det potentielt også kan sende en ekstra dansker eller to til US Open.

“De danske spillere har et godt kendskab til New Course i HimmerLand, og et topresultat her vil bringe dem meget tæt på US Open. Jeg tror på, at vi kan få en eller to danskere igennem kvalifikationen i år, så årets tredje major, US Open bliver ekstra interessant. Uanset hvad, så giver det ekstra krydderi til Made in HimmerLand by FREJA til maj,” siger Astrup.

I 2020 kvalificerede Rasmus Højgaard sig til US Open via netop denne kvalifikationsrangliste der dækkede over UK Swing’s 6 turneringer. Han vandt bl.a. ISPS Handa UK Championship på The Belfy, som netop er banen, hvor kvalifikationen til årets US Open starter. Mon dog ikke, at Højgaard til den tid allerede er sikret en plads ved US Open på anden vis.

Made in HimmerLand presented  by FREJA afvikles i HimmerLand fra 27. – 30. maj.

Del artikel

Andre læser også