Udvider cateringdel: Mette og Stefan fra Mest forkæler stadig aalborgenserne

Skrevet af: Michael Qureshi

Mange af os husker nok stadig, da Mette og Stefan Klausholm drev Restaurant Mest i Brandstrupsgade, hvor Rusk i dag ligger.

Restaurant Mest var en af Aalborgs mest populære spisesteder, indtil familielivet blev prioriteret, og de lukkede restauranten.

Men der er stadig rigtig mange mennesker, der dagligt nyder godt af parrets sans for kvalitet og innovative tanker omkring god mad.

Således driver de Svalegaarden Mest til selskaber og mad ud af huset med stor succes, og senest er deres cateringdel blevet så eftertragtet, at de nu har udvidet den del af forretningen.

Kantinefaciliteter er rykket i egne store lokaler

Deres kantineløsninger til især virksomheder i Aalborg har så stor efterspørgsel, at hele den del nu er rykket i egne større faciliteter på Kristinevej i postnummer 9000.

“Da vi lukkede restauranten ned i Brandstrupsgade, så startede vi faktisk med at lave kantineordning i vores egen kælder i Vejgaard.

Det rykkede så med videre, da vi overtog Svalegaarden i Hasseris.

Men vi har faktisk været i den situation det seneste år, at vi har måtte sige nej til rigtig mange forespørgsler fra virksomheder af kvalitetshensyn.

Det er vi fri for nu, hvor vi har langt større kapacitet i vores nye omgivelser på kantinedelen,” fortæller Stefan til MigogAalborg.

 

Ny medejer af Mad med Mest

Blandt de første kunder på kantineordning var større firmaer som Nowaco og Nordea i Prinsensgade.

Deres anbefalinger videre har blandt andet spredt sig som ringe i vandet, og der er ingen tvivl om, at der er stor interesse for den forkælelse på madfronten, som Mest-parret og deres personale leverer i hverdagene.

Til at stå i spidsen for cateringdelen Mad med Mest er den anerkendte kok Michel Lycoops. Han er udlært fra Ruths Hotel og vandt sammen med Allan Poulsen DM for kokke i hans elevtid.

Han blev ansat på Restaurant MEST, da den startede i 2010 og har siden fulgt med Stefan og Mette. Michel er blandt anden medejer af Mad med Mest.

“Jeg var med til at starte Restaurant Mest op, men valgte at stoppe, efter jeg fik børn, grundet arbejdstiderne.

Siden stod jeg for kantinemaden hos Intel i Novi bygningen. Men da det så blev truet med lukning, ringede Stefan til mig og spurgte om ikke jeg kunne tænke mig at arbejde på Svalegaarden,” fortæller Michel til MigogAalborg.

Han supplerer;

”For nyligt blev jeg så medejer af Mad med Mest. Og jeg glæder mig rigtig meget til at bygge videre på projektet.

Stefan og jeg kompenserer hinanden godt. Han har stor erfaring inden for selskaber og jeg inden for catering og kantine.

Jeg kommer til at stå for den daglige drift inden for kantine,” forklarer Michel.

Bedste set-up på fjernkantine i Aalborg

For Stefan Klausholm har det været vigtigt med en partner som Michel Lycoops, og derfor kan de også tilbyde et højt niveau på denne del.

“Vi mener, at vi kan byde ind med det bedste set-up på fjernkantine til virksomheder. Vi får leveret frisk fisk og kød hver dag, vi har frisklavet pålæg og alt bliver lavet på dagen af udlærte kokke.

Det er med friskbagt surdejsbrød, og det er den slags frokost, alle synes er rigtig lækker med et bredt udvalg også.

Der er heller intet arbejde i det for virksomhederne udover, at de skal stille det frem til medarbejderne,” forklarer Stefan.

Han supplerer;

“Vi lægger stor vægt på høj kvalitet, smag og sæsonens friske råvarer og kombinerer det med vores store kærlighed for mad  – det sikrer oplevelsen af god smag hver gang.”

Stefan Klausholm understreger, at det lige pt er minimum 25 personer til kantineordningerne, og man er klar til at tage nogle af de helt større virksomheder ind, hvis muligheden byder sig.

“Vi har prøvet det af igennem de sidste fire år, og vi har øvet os på at gøre det ordentligt. Vi får heldigvis rigtig positive tilbagemeldinger fra vores kunder, og det værdsætter vi. Kvaliteten skal der ikke være en finger at sætte på,” siger Stefan.

Med udvidelsen af de nye faciliteter kan Svalegaarden Mest også levere julefrokoster ud af huset, og der er et tæt samarbejde med Svalegaardens nytårsmenuer.

Man kan læse mere om både kantineordninger og hvad de ellers kan gøre med julefrokoster, nytårsmenuer, selskaber her

Halv pris på entréen: Springeren tilbyder maritime oplevelser for hele familien

Skrevet af: Aske Bisgaard Pedersen

Ude godt, men hjemme bedst.

Sådan lyder den famøse talemåde, som aldrig har været mere aktuel end nu.

I kølvandet på coronakrisen er ferien sydpå for mange aflyst, og sommeren skal i stedet nydes hjemme i skønne Danmark.

Men det betyder ikke, at sommeren er ødelagt. Tværtimod. Aalborg tilbyder nemlig masser af spændende aktiviteter for alle aldre.

Eksempelvis det maritime oplevelsescenter, Springeren, der lige nu byder på et hav af gode oplevelser.

Maritim oplevelse for hele familien

Om du er på udkig efter en spændende tur med hele familien, en lærerig voksentur eller de ideelle rammer for en børnefødselsdag… Ja, så er Springeren noget for dig.

Dyk ned i Aalborgs og Danmarks maritime historie – eller kom på dybt vand og test dine evner som kaptajn:

”Vi har sørget for en lang række sjove tiltag, så der er en masse for både store og små.

Med vores sejlsimulator kan du få en realistisk og udfordrende oplevelse som skipper, mens du prøver at navigere skuden helskindet gennem Limfjorden”, fortæller event- og administrationsansvarlig, Susi Bolander, og fortsætter:

”Vi har også sørget for et bassin med fjernstyrede modelskibe, en interaktiv piratquiz, hvor I skal på jagt efter svarene, og en masse andre sjove ting.”

De mange tiltag garanterer utallige timers sjov for børn og voksne legebørn. Er du også interesseret i en kulturel oplevelse og at lære mere om en af historiens største søfartsnationer, er der også rig mulighed for det.

På oplevelsescentrets imponerende 15.000 kvadratmeter kan du dykke helt ned i Aalborgs og Danmarks maritime historie:

”Der er mulighed for at udforske ubåden Springeren indefra, der har været en del af den danske flåde, eller tage på en historisk rejse tilbage til 1700-tallet i værftshallen.” fortæller Susi Bolander.

Rundt omkring på centret er der placeret en lang række forklarende skilte, der kan gøre dig klogere på historien – men der er også mulighed for at forudbestille en guidet tur.

Flere af guiderne har endda selv sejlet med ubåden Springeren.

Halv pris hele sommeren – og gratis matrosskole

Skulle pengene fra den aflyste charterrejse til den sydlandske hede endnu ikke være havnet på kontoen, er der ingen grund til frygt.

Springeren åbner sluserne fra kl. 10-20 hver dag i hele juli, og der er gode penge at spare.

”Vi er så heldige at være kommet med i Kulturministeriets sommerpakke, så vi kan tilbyde 50 % på entré. Det vil sige, at det hele sommeren kun koster 45 kr. for voksne og 25 kr. for børn – og børn under 6 år er gratis”, siger Susi Bolander.

Der er altså ingen undskyldning for ikke at smøre madpakken og tage hele familien med på tur.

Har du en spirende matros derhjemme, afholdes der desuden matrosskole mandag, onsdag og fredag i sommerferien fra 10-12:

”Matrosskolen er gratis og for børn fra 5-17 år, hvor man lærer at gebærde sig på et skib.

Her får man en hurtig rundvisning og sit helt eget matrosnavn. Ligesom en ægte matros skal man også lære at lave knob, prøve kræfter med tovtrækning, bygge sin egen båd … og bare have det supersjovt”, forklarer Susi Bolander.

Yo, ho og en hal… HEL flaske rom

Mens børnene render rundt i butikken og kigger på legetøj, piratting og magneter, kan de voksne på ægte sørøvermanér tage et kig – eller en smagsprøve – i spiritusafdelingen.

Butikken kan blandt andet byde på den eksklusive Royal Danish Navy rom eller et bredt udvalg af A.H. Riise.

Afdelingen byder desuden på gin, likør og andre lækre våde varer til familiens øverstkommanderende… Og er du vild med Baileys, vil du elske A.H. Riises cremelikør.

Bliver du også helt søsyg ved tanken om ikke at skulle afsted? Læs meget mere om alle de gode oplevelser hos Springeren her.

Gratis kajaktur på fjorden: Saml affald og hjælp havnemiljøet

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Foråret 2020 gav i den grad stof (og tid) til eftertanke.

Mange etablerede nye, sunde vaner og interesser – og lige præcis de to ting kan kombineres, nu hvor konceptet GreenKayak er tilbage i Aalborg.

Grundet covid-19 har GreenKayak, hvor du kvit og frit kan leje en kajak mod at samle affald i havnen, nemlig været sat på stand-by. Nu er der igen åbnet for booking.

Foreningen, der blev etableret i 2017, sigter mod at reducere mængden af affaldet verdens farvande, og ønsker at tilbyde som mange mennesker som muligt chancen for at tage aktiv del i bekæmpelsen af miljøforurening.

Heriblandt aalborgenserne.

Derfor er konceptet også henvendt til enhver, der har lyst til at være med.

Ingen erfaring nødvendig

Er du over 18 år, kan du – helt gratis – leje en kajak i to timer; på den betingelse, at du i løbet af sejlturen indsamler det affald, du støder på i havnen.

Den grønne kajak har plads til to personer, og dens stabilitet gør, at tidligere kajakerfaring ikke er nødvendig. Samtidigt er kajakken meget fleksibel, hvilket betyder, at du kan bevæge dig tæt på områder, der ellers er svære at komme ind i.

På kajakken er der placeret en affaldsspand, hvor passagererne med en gribetang kan smide det indsamlede skrald i løbende.

Tre tons affald indsamlet på én sæson

GreenKayak blev etableret i 2017 i København, og allerede i den første sæson indsamlede cirka 1000 frivillige i alt tre tons affald i de hovedstadens kanaler.

Og der er ingen tvivl om, at denne slags initiativer er nødvendige, hvis vi vil sikre en sund fremtid på vores klode.

Ifølge FN’s Miljøprogram UNEP udledes der hvert år omkring 6,4 mio. tons affald i verdens have – og heraf havner de 20.000 tons i Nordsøen.

En stor del af det affald, der flyder i havene og langs kysterne, er plastaffald, for eksempel flasker, dunke, kapsler, reb, fiskenet og poser.

Da plast flyder i vandoverfladen, er det også uden tvivl det mest synlige affald – hvorfor der også er meget fokus på netop dette.

Dog anslår kommunernes internationale miljøorganisation, KIMO, at 70 % af det dumpede affald i Nordsøen synker til bunds.

Ifølge Miljø- og Fødevarestyrelsen er 85 % af danskerne bekymrede over mængden af affald i havene og udviser bred opbakning for at gøre noget ved det.

En opbakning, der nu er mulig og lettilgængelig gennem GreenKayak.

GreenKayak udlejes gennem Aalborg Cable Park og er altså som udgangspunkt i to timer ad gangen.

Efter turen, hvor du forhåbentlig også tager dig tid til at nyde fjorden, fragter du affaldet tilbage til Kabelparken, får det vejet og registreret.

Du lejer din GreenKayak lige her.

Uheld ved Hobrovej: Fører kørte direkte ind i trafiklys

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Nordjyllands Politi
Foto: Nordjyllands Politi

Det blev ikke ligefrem en stille og rolig start på morgentrafikken i Aalborg.

Klokken 9.15 skete der nemlig et uheld på Hobrovej/Ny Nibevej på “toppen” i Skalborg. Det skriver Nordjyllands Politi på Twitter.

En fører kørte – på daværende tidspunkt af ukendte årsager – direkte ind i en lysmast samt trafiklys.

Masterne blev helt nedkørt og alt lys i trafiksignalerne er gået ud. Nordjyllands Politi fortæller, at det en reperatør er tilkaldt, men tidshorisonten er endnu ukendt.

Trafikken på Hobrovej har vigepligt når man kommer til krydset til info, som det fremgår af tavler på stedet.

De nyeste oplysninger fra politiet viser, at den 36-årige fører af ulykkesbilen var uskadt, men stak af fra bilen efter uheldet.

Med vidners hjælp blev han udfundet på nærliggende K. Christensens vej hvor han gemte sig bag en forretning.

Han er nu anholdt og sigtes for sprit og narkokørsel.

Aalborg Sushi Festival er tilbage

Prøv 22 stykker fra nyåbnede Yummi for 115 kr. eller gourmetmenuen fra Karma Sushi på 20 stk. for 210 kr. Se alle steder der er med og deres menuer lige her