Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Måltidskasser hitter – stor begejstring hos børnefamilier

Af Redaktionen

Annonce

Markedet for måltidskasser boomer som aldrig før. En af årsagerne til denne hastige udvikling skyldes, at udbuddet af leverandører af måltidskasser er vokset kraftigt de seneste par år. I dag findes der et stort antal af leverandører, som leverer massevis af måltidskasser til Aalborg og resten af Danmark hver eneste uge. Det gør, at udvalget af måltidskasser aldrig har været større. Det vækker stor glæde og begejstring hos børnefamilier, som særligt benytter sig af det populære koncept. Måltidskasser er med til at frigive tid og overskud, fordi det hele bliver leveret til din dør. På sammenligningstjenester kan du finde en oversigt over danske måltidskasser, så du nemt kan finde den måltidskasse, der passer til din familie.

Ingen madplaner eller indkøb

Noget af det, der får danskerne til at købe måltidskasser, er muligheden for at slippe for at planlægge den ugentlige madplan. I mange husstande resulterer det ofte i, at det er de samme 5-10 retter, der bliver serveret på spisebordet om og om igen. Måltidskasser kan for en stund eller i en længere periode give inspiration til nye lækre retter til hele familien. Opskrifterne fra måltidskasserne kan altid gemmes. Det gør, at du altid kan finde dem frem igen, hvis der er nogle successer, der skal gentages. Ingen madplan betyder også, at du skal lave færre eller mindre indkøb om ugen. Det gælder, uanset om du er typen, der handler ind til hele ugen om søndagen eller handle ind flere gange ugentligt. Med en måltidskasse bliver alle ingredienserne og opskrifter leveret til din dør, så du ikke skal bruge din mandag eftermiddag eller søndag formiddag i køen i brugsen.

Børnevenlig mad på 30 minutter

Danskerne tilvælger måltidskasser, fordi det er nemt. Convenience er uden tvivl en afgørende faktor for, hvorfor måltidskasser er så populært i dagens Danmark. Med mange forskellige leverandører at vælge mellem er det nemt at finde en måltidskasse, der falder i din og familiens smag. Der er måltidskasser, der passer til enhver livsstil. Eksempelvis tages der i større grad højde for dig, der lever vegetarisk eller spiser glutenfrie måltider. Leverandører tages også højde for dig, der ønsker at servere børnevenlige måltider, der kan laves i en fart. Når du kommer hjem fra en lang arbejdsdag til nogle børn, der gerne vil tilbringe tid med dig, er madlavning det sidste, som du har lyst til at bruge hele eftermiddagen på. Derfor er alle retterne lavet med simple opskrifter, som er nemme og hurtige at følge. Det betyder, at tilberedningstiden er kort, men smagsoplevelser er garanteret hver gang. Kokkene bag måltidskasserne kender til disse udfordringer, som mange danskere jonglerer med i hverdagen. Leverandørernes mission er at gøre god og sund madlavning nemt tilgængelig for dig og din familie.

Tilfredse børn OG forældre

Det er en kæmpe win/win situation. Du slipper for diverse gøremål i en travl hverdag og bruger mindre tid i køkkenet. Det frigiver dig langt mere tid i hverdagen, og det vil du komme til at mærke på dit overskud. Det samme vil dine børn. Din energi vil med garanti smitte omkring dig, og dine børn vil elske at spille et ekstra spil Uno med dig om eftermiddagen. Der er også noget hyggeligt ved at stå op eller komme hjem til en måltidskasse. Hele familien kan pakke varerne ud sammen og stille tingene pænt på plads. Fordi tilberedningstiden er 20-30 minutter på måltiderne, kan børnene sagtens give en hånd med. Det giver et suverænt socialt samspil, som glæder børn og voksne. Børnene vil garanteret også synes, at maden smager dét bedre, når de har givet en hånd med. Ofte hjælper det, at børnene kan følge med i, hvilke ingredienser der kommes i madlavningen.

Ny menu hver uge

Hver uge vil du opleve, at leverandørerne skifter menu. Det gør de naturligvis for at sikre, at du får varierede måltider og ikke går træt i de samme retter. Det giver en vis fleksibilitet. For du kan altid se næste uges menu, inden du bestiller en måltidskasse hjem til dig. Hos de fleste leverandører er der flere måltidskasser at vælge mellem. Derfor kan du hver uge tjekke menuen for næste uge og vælge de måltider, som du og familien bedst kan lide. Der er nemlig ingen grund til at få leveret retter, som du ved, der ikke bliver et hit hjemme hos dig. Hos nogle leverandører kan du udskifte de retter, som du gerne vil slippe for. Ved andre leverandører er det muligt, at du selv bestemmer ugens menu ud fra et udvalg på 20 opskrifter. Det er meget forskelligt fra leverandør til leverandør. Så hvis du overvejer en måltidskasse, er det en god idé at undersøge markedet for leverandører og se, hvad der fungerer bedst til din livsstil.

Færdiglavet mad eller færdigretter?

Hvis du på ingen måde trives i et køkken og allerhelst gerne vil være fri for at lave mad, er der også en løsning på det:  Flere leverandører tilbyder næsten færdiglavede måltider, som er tilberedt af kokke på forhånd. Disse måltider skal blot færdiggøres eller opvarmes. Det vil sige, at du slipper for at skylle og snitte grøntsager i 20 minutter, hvis du ikke føler dig som en ørn i et køkken eller har tiden til det. Det er en rigtig god løsning for dig, der vil minimere tiden i et køkken, men ikke på gå på kompromis med maden og kvaliteten. Og det er det, der gør måltidskasserne så populære i dag: Der tages hensyn til børnefamiliernes pressede hverdage og forskellige behov. Hvad der er optimalt i den ene familie, fungerer ikke nødvendigvis i en anden familie. Det tager leverandørerne af måltidskasserne højde for, for i dag findes der efterhånden en løsning på det hele. Derfor hitter måltidskasser hos børnefamilier.

Del artikel

Andre læser også