ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

1 år siden nedlukningen: En bro af lys skal markere årsdagen

Af Stine Kjølby Christensen
Foto: Lasse Winther
Foto: Lasse Winther

Bro af lys over Limfjorden på årsdagen for nedlukning

Torsdag den 11. marts er det et år siden, at Danmark lukkede ned for første gang i forbindelse med COVID19-pandemien. Siden har vi danskere levet med restriktioner i et eller andet omfang.

For at markere den fælles indsats aalborgenserne har ydet fra både i forhold til at overholde restriktionerne med de ofre, det har krævet, og i forhold til at arbejde under de helt særlige omstændigheder, der har hersket, har Aalborg Kommune og Profox i samarbejde lavet en lyssætning over Limfjorden, der vil kunne opleves fra kl. 19.00 til 23.00 den 11.- 14. marts.

Skal symbolisere fællesskabet

Lyssætningen kører i et loop af seks minutters varighed, hvorefter det gentages.

“Da Profox præsenterede idéen for os, synes vi, at det var en god mulighed for at lave en begivenhed, der symboliserer det fællesskab, som har hjulpet os under denne krise.

Det er desuden et arrangement, vi kan lave samtidig med at vi overholder forsamlingsrestriktionerne. Ved at lave det over fire aftener og på en måde, hvor man kan se det fra mange store områder på havnefronten, sikrer vi os, at folk kan undgå at stå tæt.

Vi har brug for noget at være fælles om, især i sådan en tid hvor afstanden er et grundvilkår i vores hverdag,” fortæller borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

“I forbindelse med 75 året for befrielsen lavede vi en lyssætning på Aalborg Tårnet.

Vi havde lyst til at lave et nyt projekt her på årsdagen for nedlukningen, og vi fik idéen til at lave en bro af lys over Limfjorden.

Broen er et symbol på det, der skaber forbindelse mellem mennesker, og vi håber meget på, at denne begivenhed kan tjene den funktion,” forklarer direktør Mikkel Rodkjær fra Profox.

Her kan du se det

På det vedlagte kort kan man se, hvor lysbroen kommer til at være.

De blå linjer langs havnekanten repræsenterer de steder, hvor man har det bedste udsyn til lysbroen.

Arrangørerne opfordrer til at man sørger for at holde afstand, hvis man tager til Aalborg Havn for at overvære lysshowet, og i øvrigt overholder de retningslinjer og restriktioner regeringen har indført.

1 år siden nedlukningen: En bro af lys skal markere årsdagen

Del artikel

Andre læser også