Luksus Sushi og Asian Gourmet: Ny restaurant er åbnet i Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Tirsdag aften var der åbningsfest på Strandvejen.

Den helt nye SushiManiaXO Restaurant blev officielt åbnet i lokalerne i den nu tidligere SushiSushi.

Det var en sørgmodig, men samtidig forventningsfuld indehaver vi mødte, da det blev offentliggjort, at SushiSushi pr. 29. oktober ville lukke og slukke for byens mest populære sushi-buffet.

Nathalie Ina Kühl, som til dagligt er driftchef og medindehaver af SushiManiaXO og tidligere SushiSushi fortalte dengang til MigogAalborg:

”Vi har kørt SushiSushi i seks år, og det har virkelig været vores hjertebarn. Restauranten er altid fuld, og vi ved, at konceptet vil blive savnet i byen.

Alligevel glæder vi os enormt meget til at lege videre med SushiManiaXO, hvor kvalitet, økologi og bæredygtighed fortsat bliver vores mærkesag.”

Luksuriøs opgradering

På trods af den ”altid fyldte restaurant”, så lykkedes det alligevel SushiSushi at slå bookingrekord efter afsløringen af den snarlige lukning.

”Det er helt klart vores opfattelse, at Aalborg kommer til at savne SushiSushi. Det har boomet med gæster i restauranten hele måneden. Det er dejligt at vide, at man har været med til at skabe et sted, som så mange kommer til at savne”, siger Nathalie.

Men nok om SushiSushi. Forude venter et helt nyt, men dog stadig asiatisk eventyr. Et eventyr, som hele holdet ser meget frem til at præsentere for byen fra og med i går aftes.

Det er er ikke mere end halvandet år siden, at SushiMania-kæden lancerede deres nye koncept SushiManiaXO.

SushiManiaXO blev en lækker og luksuriøs opgradering af det velkendte Take Away-koncept, som vi i forvejen kender fra SushiMania.

Og modtagelsen af SushiManiaXO gik over al forventning. Faktisk i så høj grad, at indehaverne valgte at tage endeligt afsked med SushiSushi – og i stedet fokusere 100 % på videreudviklingen af SushiMania-konceptet.

”Aalborg er endelig blevet klar til luksus asiatisk gourmetrestaurant, og efter fire år med SushiSushi er vi klar til både at nyskabe og nytænke,” fortæller Nathalie. Og netop nyskabelse og nytænkning bliver en afgørende faktor i det nye SushiManiaXO.

Mere end sushi

Siden beslutningen om lukningen har tiden ikke stået stille på Strandvejen. SushiManiaXO har lagt store planer, og er nu klar til at konkurrere imod branchens bedste.

Men overraskende nok bliver det fremtidige fokus ikke udelukkende rettet mod sushien.

”Da beslutningen om at lukke SushiSushi var blevet truffet, satte vi os ned og diskuterede hvad næste skridt skulle være. Vi snakkede om, hvad der karakteriserede en god restaurantoplevelse, og – foruden maden – så var det lige præcis oplevelsen, som en helhed,” forklarer Nathalie og fortsætter:

”Det er det ekstra, som gør, at man husker turen bagefter. Derfor har vi arbejdet meget på, hvordan vi kunne skille os ud og gøre det hele lidt mere spændende. Det synes jeg er lykkes os rigtig godt.”

I den nye restaurant på Strandvejen er væggene blevet mørkere, stemningen er blevet mere intim, og tjenerne bliver fremover specifikt oplært i at kunne levere en helt unik oplevelse for gæsterne.

”Vores tjenere kommer til at bære en asiatisk inspireret påklædning og make-up for at fuldende besøget. Derudover bliver det vigtigt for os, at de kender til, og altid kan svare på spørgsmål omkring maden og konceptet. De bliver bogstaveligt talt klædt på til opgaven fra start.”

Udover den gennemtænkte helhedsoplevelse, så vil det nye koncept afsløre endnu en iøjefaldende kontrast til den hektiske buffet-stemning.

Fremover vil SushiManiaXO nemlig satse på færre spisende gæster pr. aften – hvor man i SushiSushi-restauranten regnede med helt op til 120.

”Vi vil gerne invitere til at gæsterne sidder længere og generelt har en endnu hyggeligere aften. Der bliver tid til både forret, hovedret og dessert – og en masse lækre cocktails og sake.

Vi glæder os så meget til at præsentere alt det bedste fra Asien lige her i Aalborg,” afslutter Nathalie.

SushiManiaXO åbnede helt officielt i går, og i de kommende dage kører de flere åbningstilbud via deres Facebook-side.

Oplev SushiManiaXO med ClubAalborg

I anledning af den nye restaurants åbning er denne måneds ClubAalborg-goodiebag også blevet fyldt til randen med lækre fordele for de sushi-elskende aalborgensere.

Blandt andet får du muligheden for at opleve det nye SushiManiaXO til vores kommende ClubAalborg-aften d. 22. november.

Her får du en lækker tre-retters menu bestående af bao, sushi og brownie inkl. to glas vin for kun 298 kr. En oplagt mulighed, hvis du alligevel har planer om at besøge den nye restaurant.

Du kan melde dig ind i ClubAalborg her – gratis i november måned (uden binding) – normalpris 35 kr. om måneden for medlemsskab

Og er d. 22/11 ikke den perfekte dag for dig, så er der heller ingen grund til at fortvivle. Frem til d. 15. november får alle ClubAalborg-medlemmer nemlig -25% på hele regningen, når de besøger Aalborgs nye asiatiske gourmetrestaurant. Så kan det overhovedet betale sig at lade være?

Skal du købe eller sælge?: Disse særlige kendetegn spiller en stor rolle for prisen

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
danbolig.dk, Julius Posselts Vej 1D, 2. 3., 9400 Nørresundby
danbolig.dk, Julius Posselts Vej 1D, 2. 3., 9400 Nørresundby

Når der enten sættes en bolig til salg eller handles en, så har nogle helt særlige specifikationer indflydelse på udbudsprisen eller valget af boligen ved en handel.

En ny opgørelse fra Boliga viser, at sælgere af boliger med udsigt, elevator eller altan forventer en højere kvm. pris., hvor omvendt at køberne kan skrive boligen på den sorte liste, hvis boligen ikke opfylder særlige specifikationer.

Særlige faciliteter kan være afgørende

Helt særlige specifikationer har indflydelse for udbudsprisen for sælgerne.

Omvendt kan det for køberne have stor betydning, om disse specifikationer er tilgængelige i boligen.

“Særlige “features” kan have helt afgørende betydning for boligkøberne – alt efter hvor svært og dyrt, det er at tilføje det til boligen.

Og hvis den ønskede “feature” ikke er tilstede, kan det sagtens betyde, at boligen ryger på den “sorte liste”,” siger Henrik Hauthorn Jensen, der er boligmarkedsanalytiker hos Home.

Særligt ved lejligheder hvor der er en altan eller elevator kan være afgørende for et køb, da disse ikke er billige eller nemme at etablere.

”For lejligheder kan det for eksempel være “altan” eller “elevator”, som nogle købere har som et ufravigeligt krav, og det kan være umuligt eller meget besværligt og dyrt at etablere.

Drømmer man derimod om en terrasse, en udestue, en brændeovn eller lignende features i sit hus, så kan dette relativt let tilføjes boligen og har ikke afgørende betydning for om man vælger – eller fravælger – den,” siger Henrik Hauthorn Jensen.

Altan og elevator

Netop ordet “altan” er populært, når de boligsøgende selv tilføjer parametre i deres søgninger på Boliga‘s hjemmeside.

Netop dét ord er det mest benyttede ord i fritekstsøgefeltet. Og skal der være altan på lejligheden, så har prisforventningerne hos sælgerne også været højere.

32.638 kr. lød den gennemsnitlige udbuds kvm. pris for lejligheder på fra januar til slutningen af november.

34.872 kr. var den steget til, hvis “altan” var blevet skrevet ind i teksten om boligen. Det er en prisforskel på 2.234 kr.

“Altaner giver beboerne himmel over hovedet og et nyt rum, hvor de kan drikke morgenkaffe og grille om sommeren.

Når man bor i byen, savner mange et frirum, og der er altanen helt oplagt,” siger Casper Gorm Knudsen, administrerende direktør i altan.dk.

Priserne stiger dog endnu mere, hvis der er “elevator” til lejligheden. 36.852 kr. har de ifølge Boliga været udbudt til salg for, hvilket er lige over 4.000 kr. mere pr. kvm. end gennemsnittet.

Ordet udsigt er den største prispresser

For villaer var en af de helt store pris-pressere dog ordet “udsigt”, hvor den gennemsnitlige udbudspris gik fra 16.316 kr. til 18.127 kr.

“Udsigt er i rigtig høj kurs blandt boligkøberne, og især udsigt til hav og fjord trækker, men også til sø, skov og marker er eftertragtet.

Når det ikke slår hårdere igennem på priserne, skyldes det, at der også er masser af boliger med udsigt, som ikke nødvendigvis er specielt dyre men som ligger naturskønt,” siger Henrik Hauthorn Jensen.

“Have” fik villa-sælgerne til at sætte prisen op til 18.063 kr. – en stigning på 10,7 procent.

Boligas opgørelse har opgjort den gennemsnitlige udbudskvadratmeterpris på villa/rækkehuse, ejerlejligheder og sommerhuse i perioden 1. januar til 30. november 2018. Der er desuden lavet beregninger på udbuds kvm. prisen, hvis specifikke – populære – søgeord optræder i annoncen.

Har fået aalborgensere til at spise sundere: We Feat er nu klar til erobre København

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

De har netop fejret to års fødselsdag.

De var frontløbere på sundhedsfronten i Aalborg. De gav kål en helt ny mening.

Og snart åbner de deres fjerde butik.

Det var noget af en satsning, da Frederik Løwe og Benjamin Hvid åbnede We Feat i hjertet af Boulevarden, kort før kalenderen sagde 2017.

Det banebrydende koncept bød på sund takeaway, sammensat efter ideelle kostprincipper, og altid 100 % økologiske råvarer.

I starten fokuserede den newyorker inspirerede foodbar primært på spændende, friske salatbowls og drikkevarer, men siden er der både kommet morgenmadsfristelser, juice, shakes og snacks på menuen.

Overvældende start i Århus

I november 2017 kunne We Feat afsløre, at de netop havde landet en millioninvestering, der skulle realisere drømmen om at gøre konceptet til en kæde.

Denne drøm blev til virkelighed d. 15. juli i år, da dørene blev slået op til We Feat i Guldsmedgade i Århus. Tre måneder senere åbnede endnu en lillebror på Frederiks Allé.

Der er med andre ord sket lidt af hvert de sidste to år, siden de startede eventyret lige her i Aalborg.

Vi har derfor taget en snak med de to travle stiftere af den aalborgensiske foodbar. Travle – men stolte.

“Det var fuldstændig vanvittigt, da vi åbnede i Århus midt i juli. Der var fuld smæk på: meget mere end forventet.

Folk er generelt sindssygt positive, og vi har allerede mange stamkunder, der kommer igen og igen. Det er virkelig noget, vi hæfter os ved,” fortæller Frederik.

We Feat er skabt til udlandet

Efter en overvældende start er flowet igen blevet stabilt; hvilket var medvirkende til, at We Feat nemt og effektivt kunne udvide familien med endnu en Århus-afdeling.

Modsat Guldsmedgade, der er cirka dobbelt større af den i Aalborg, er butikken på Frederiks Allé stik modsat og med kun seks pladser i vinduerne.

Her håber We Feat at kunne få endnu mere gang i takeaway-delen, der også har været en ambition siden start.

Man må altså sige, at der er fart på de to Aalborg-drenge – men rejsen slutter bestemt ikke her: allerede i foråret har de nemlig ambitioner om at åbne endnu en butik. Denne gang i hovedstaden.

“Vi er rigtig glade for, at vi startede på vores hjemmebane. Hvis man kan åbne i Aalborg midt om vinteren, så kan vi også andre steder.

Der er rigtig mange københavnere, der efterspørger en We Feat. Derfor er vi allerede nu ved at kigge efter den rigtige location, så vi forhåbentlig kan åbne i løbet af foråret.” fortæller Benjamin.

Det er da heller ikke tilfældigt, at hele konceptet, der omkranser We Feat, har en international klang.

De to venners helt store mål er nemlig også at få bredt foodbaren udover landets grænser.

En komplet måltid

Men hvad er det så egentlig for nogle parametre, som har gjort We Feat til en succes? Frederik er ikke i tvivl.

“Vores fordel er helt bestemt, at vi ikke er bundet til noget bestemt køkken. Vi kan gøre, hvad vi vil og tilgodese alle.

Vi har fra start besluttet os for, at vi ville skille os ud og stræbe efter at kunne servere et mættende og komplet måltid, der er for alle.

Uanset om man er kødspiser, vegetar, veganer, allergiker eller bare sulten efter noget gennemført lækkert.” forklarer han, men slår også fast, at det ikke kun er maden, der er i fokus.

“Foruden selve maden er alle parametre også nøje overvejede. Stemningen skal være god, folk skal altid føle sig budt velkommen af vores fantastiske personale.

Folk skal komme herind for at få den samlede oplevelse, det er meget vigtigt for os.”

Smagen af sæsonen

Tiden flyver altså afsted i We Feat, men alligevel har de sørget for, at menukortet kan følge med.

En ny sæson betyder nemlig også nye retter på kortet, og vinteren byder blandt andet på en gennemført winter bowl med grønkål, blomkålsris, squash, tomat, belugalinser, persille/hvidløgsolie, falaffel, feta og græskarkerner.

Derudover er winter juicen Mean Green tilbage på kortet og byder på kål, selleri, agurk, lemon og æble.

Stærkt efterfulgt af en vaskeægte juleshake med kardemomme, kanel, appelsinskal, rå kakao, avocado og vanille soyamælk.

Halleluja!

Afslutningsvis vil vi altså gerne lige slå et slag for de nye, runde julelækkerier: Glutenfri havregrynskugler!

Disse er lavet på dadler, glutenfri havregryn, kokosolie, kakaopulver og fås med hhv. smag af kanel/appelsin, kokos eller appelsin.

Et helt perfekt treat, hvis du er blevet træt af den fede julemad, men stadig har lyst til den ægte smag af jul.

Og lad det blive de sidste ord for denne gang – men hvis vi kender Frederik og Benjamin ret, så går der nok ikke særlig længe, før vi er nødt til at tage en opfølgning med dem … igen, igen.

Meny i Kennedy sørger for nytårsmaden: Lækker 4 retters menu til nytårsfesten

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

Når det store juleræs er overstået – for de fleste omkring den 27. december – kan mange ånde lettet op, slå mave ovenpå ædegilderne og lade freden sænke sig.

For andre går den helt store nytårsplanlægning for alvor i gang.

Er du en af dem, der skal holde årets nytårsfest, og allerede nu stresser over planlægningen? Så har vi har et godt råd til dig:

Få mere tid til dine gæster og overlad maden til MENY!

”Vi vil gerne gøre det nemt for vores kunder, samtidig med at de stadig kan få lækker mad til en overkommelig pris.

Nytårsaften handler om at hygge sig med hinanden, og det kan være svært at få tid til, hvis man skal stå for en menu med flere retter,” siger købmand Michael Andersen til MigogAalborg.

Få mere tid til dine gæster nytårsaften

MENY Kennedy disker i år op med en overdådig 4-retters nytårsmenu til 298 kr. pr. person, bestående af:

APPETIZER
Tapas toast med peberfrugtcreme og grillede artiskok og tapas toast med røget laksesalat.

FORRET
Hummersuppe med cognac og kammuslinger.
Hertil pagnottellabrød og smør.

HOVEDRET
Oksemørbrad med kartoffelgratin med emmentaler, rødvinssauce pisket med frisk smør, gulerodspuré
og syltede italienske borettaneløg.

DESSERT
Chokolade/saltkaramelkage på krokantbund
med blodappelsincoulis, sprød cookiecrumble, marengs og friske bær.

”Vi vil gerne tage os af maden, så folk i stedet kan hygge sig om gæsterne. Nytårsaften skal være god for alle, og vi synes ikke, at man skal bruge al sin energi i et køkken,” siger Michael.

Få en gratis champagne med i købet

Bestiller du minimum seks kuverter inden den 23. december, så får du ovenikøbet en gratis flaske champagne med til en værdi af 219,95 kr.

Champagnen er ikke hvilken som helst – det er en Piper Heidsieck. Den er den bedst anmeldte non-vintage Champagne det sidste årti!

Den lys og gylden, let og frugtig, frisk og med en enorm kompleksitet for en non-vintage.

Champagnen kan med fordel nydes til appetizeren under Dronningens nytårstale eller til desserten senere på aftenen.

MigogAalborgs facebookside kan du lige nu deltage i konkurrencen om to kuverter af årets nytårsmenu til en samlet værdi af 596 kr.

Sådan vinder du:

  • Like opslaget (udgivet den 11. december)
  • Skriv i facebookopslaget hvad MENY Kennedys nytårsmenu koster
  • Skriv mindst en du gerne vil holde din nytårsaften sammen

Er du ikke den heldige vinder, kan du bestille din nytårsmenu ved henvendelse i delikatessen i MENY Kennedy, via besked på MENY Kennedys facebookside eller på telefon 99 34 04 32.