Luksus Sushi og Asian Gourmet: Ny restaurant er åbnet i Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Tirsdag aften var der åbningsfest på Strandvejen.

Den helt nye SushiManiaXO Restaurant blev officielt åbnet i lokalerne i den nu tidligere SushiSushi.

Det var en sørgmodig, men samtidig forventningsfuld indehaver vi mødte, da det blev offentliggjort, at SushiSushi pr. 29. oktober ville lukke og slukke for byens mest populære sushi-buffet.

Nathalie Ina Kühl, som til dagligt er driftchef og medindehaver af SushiManiaXO og tidligere SushiSushi fortalte dengang til MigogAalborg:

”Vi har kørt SushiSushi i seks år, og det har virkelig været vores hjertebarn. Restauranten er altid fuld, og vi ved, at konceptet vil blive savnet i byen.

Alligevel glæder vi os enormt meget til at lege videre med SushiManiaXO, hvor kvalitet, økologi og bæredygtighed fortsat bliver vores mærkesag.”

Luksuriøs opgradering

På trods af den ”altid fyldte restaurant”, så lykkedes det alligevel SushiSushi at slå bookingrekord efter afsløringen af den snarlige lukning.

”Det er helt klart vores opfattelse, at Aalborg kommer til at savne SushiSushi. Det har boomet med gæster i restauranten hele måneden. Det er dejligt at vide, at man har været med til at skabe et sted, som så mange kommer til at savne”, siger Nathalie.

Men nok om SushiSushi. Forude venter et helt nyt, men dog stadig asiatisk eventyr. Et eventyr, som hele holdet ser meget frem til at præsentere for byen fra og med i går aftes.

Det er er ikke mere end halvandet år siden, at SushiMania-kæden lancerede deres nye koncept SushiManiaXO.

SushiManiaXO blev en lækker og luksuriøs opgradering af det velkendte Take Away-koncept, som vi i forvejen kender fra SushiMania.

Og modtagelsen af SushiManiaXO gik over al forventning. Faktisk i så høj grad, at indehaverne valgte at tage endeligt afsked med SushiSushi – og i stedet fokusere 100 % på videreudviklingen af SushiMania-konceptet.

”Aalborg er endelig blevet klar til luksus asiatisk gourmetrestaurant, og efter fire år med SushiSushi er vi klar til både at nyskabe og nytænke,” fortæller Nathalie. Og netop nyskabelse og nytænkning bliver en afgørende faktor i det nye SushiManiaXO.

Mere end sushi

Siden beslutningen om lukningen har tiden ikke stået stille på Strandvejen. SushiManiaXO har lagt store planer, og er nu klar til at konkurrere imod branchens bedste.

Men overraskende nok bliver det fremtidige fokus ikke udelukkende rettet mod sushien.

”Da beslutningen om at lukke SushiSushi var blevet truffet, satte vi os ned og diskuterede hvad næste skridt skulle være. Vi snakkede om, hvad der karakteriserede en god restaurantoplevelse, og – foruden maden – så var det lige præcis oplevelsen, som en helhed,” forklarer Nathalie og fortsætter:

”Det er det ekstra, som gør, at man husker turen bagefter. Derfor har vi arbejdet meget på, hvordan vi kunne skille os ud og gøre det hele lidt mere spændende. Det synes jeg er lykkes os rigtig godt.”

I den nye restaurant på Strandvejen er væggene blevet mørkere, stemningen er blevet mere intim, og tjenerne bliver fremover specifikt oplært i at kunne levere en helt unik oplevelse for gæsterne.

”Vores tjenere kommer til at bære en asiatisk inspireret påklædning og make-up for at fuldende besøget. Derudover bliver det vigtigt for os, at de kender til, og altid kan svare på spørgsmål omkring maden og konceptet. De bliver bogstaveligt talt klædt på til opgaven fra start.”

Udover den gennemtænkte helhedsoplevelse, så vil det nye koncept afsløre endnu en iøjefaldende kontrast til den hektiske buffet-stemning.

Fremover vil SushiManiaXO nemlig satse på færre spisende gæster pr. aften – hvor man i SushiSushi-restauranten regnede med helt op til 120.

”Vi vil gerne invitere til at gæsterne sidder længere og generelt har en endnu hyggeligere aften. Der bliver tid til både forret, hovedret og dessert – og en masse lækre cocktails og sake.

Vi glæder os så meget til at præsentere alt det bedste fra Asien lige her i Aalborg,” afslutter Nathalie.

SushiManiaXO åbnede helt officielt i går, og i de kommende dage kører de flere åbningstilbud via deres Facebook-side.

Oplev SushiManiaXO med ClubAalborg

I anledning af den nye restaurants åbning er denne måneds ClubAalborg-goodiebag også blevet fyldt til randen med lækre fordele for de sushi-elskende aalborgensere.

Blandt andet får du muligheden for at opleve det nye SushiManiaXO til vores kommende ClubAalborg-aften d. 22. november.

Her får du en lækker tre-retters menu bestående af bao, sushi og brownie inkl. to glas vin for kun 298 kr. En oplagt mulighed, hvis du alligevel har planer om at besøge den nye restaurant.

Du kan melde dig ind i ClubAalborg her – gratis i november måned (uden binding) – normalpris 35 kr. om måneden for medlemsskab

Og er d. 22/11 ikke den perfekte dag for dig, så er der heller ingen grund til at fortvivle. Frem til d. 15. november får alle ClubAalborg-medlemmer nemlig -25% på hele regningen, når de besøger Aalborgs nye asiatiske gourmetrestaurant. Så kan det overhovedet betale sig at lade være?

Nordjysk firma har succes med ny likør: Har gode tips til den perfekte jule- og nytårsdrink

Skrevet af: Michael Qureshi

Efter i flere år at have gemt sig bagerst i barskabet er likøren nu igen kommet frem i lyset.

Det mærker man også hos Queens of Denmark, der i dag forhandles i flere end 120 vinbutikker over hele landet, og som har vundet flere internationale priser for de økologiske produkter.

Lige som danskerne i stadig højere grad går op i, hvilken gin, rom eller whisky de drikker, er likøren også fulgt med i popularitet og anerkendelse.

Med de lækre økologiske likører fra nordjyske Queens of Denmark, åbner der sig en helt ny verden, når du skal lave drinks, konfekt, sovsen til din risalamande eller andre af julens mange lækkerier.

Danskproduceret likør i fire varianter

Queens of Denmark er danskproduceret likør og findes i fire varianter: Hyldeblomst, solbær, jordbær samt æble og kvæde.

Deres likør er også lanceret på det perfekte tidspunkt, hvor de kan bruges til den perfekte jule- eller nytårsdrink.

Bag den internationalt prisbelønnede serie af økologiske kvalitetslikører står 42-årige Titte Skotlander fra Nordjylland, der med en smittende passion for smage og spiritus har skabt Queens of Denmark med udgangspunkt i de bær og frugter, hun finder i sin egen baghave.

I dag er produktionen dog for længst flyttet hjemmefra, men hendes lidenskab for likøren er stadig den samme. MigogAalborg har snakket med Titte Skotlander og fået hendes bedste fif til juledrinks med likør, der vil imponere familien og vennerne.

Det skal være ordentligt og lækkert

Hvorfor tror du likørens popularitet er steget i løbet af de sidste par år?

“Der er masser derude, der ikke har forstået likøren endnu. Men nu er der en gastronomisk bølge på mange planer i Danmark, der ikke kun handler om mad, men også alkohol.

Alt er blevet genopfundet fra de gode gamle dage – fra frikadeller til smørrebrød og likør – i det nye nordiske køkken.

Der er jeg gået ind og taget likøren seriøst.

Industrialiseringen har gjort det syntetisk og ikke særligt lækkert, men jeg har taget likøren under kærlig behandling og brugt ordentligt, økologisk råvarer.

Det begynder folk godt at kunne forstå, at det er ordentligt og lækkert, men de skal introduceres for det på ny.

De smager noget, der er anderledes end de ellers er vant til, og de tager det heldigvis til sig,”

Titte Skotlander

Hvad er det særlige, som likør kan?

“Det kan flere ting. Oprindeligt er langt de fleste cocktails baseret på spiritus og noget surt eller sødt; det er sådan de klassiske cocktails er bygget op. Likøren er et substitut for siruppen.

Dem jeg laver er ikke sindsygt søde, nogle af dem har en fin syrlighed,  bl.a. solblomst, man kan faktisk bruge det i stedet for både det søde og sure i en cocktail.

Det gør den sindsyg anvendelig.

Det er nemt at bruge det i drinks, man kender i forvejen – f.eks. gin og lemon, dark and stormy – nemt at give det et pist solbær på toppen eller en anden likør. Det bliver lidt mere festligt med likøren.”

Startede i Titte Skotlanders egen have

Hvordan vil du beskrive dine likører?

De smager rigtigt meget af det, der står på flasken. Står der jordbær, smager de af jordbær, fordi der er kun jordbær, sukker og spiritus i – intet andet.

Det er økologisk; der er ingen tilsætningsstoffer. Det smager som når man selv laver det.

Det startede også for mig i min egen have, hvor jeg lavede det udfra mine egne frugter. Jeg vil beskrive det som ikke for syrt, ikke for sødt, ikke for syntetisk – det smager lige som det skal.”

Hvis du skulle anbefale en personlig favorit drink at bruge likøren i, hvad skulle det være?

Jeg ville bruge solbær-likøren med hvidvin eller mousserende hvidvin. Det er en sindsyg god velkomstdrink, som alle kan bruge, og den passer også til både jul og nytårsaften, samt til både mænd og kvinder.”

I forbindelse med julen har Queens of Denmark samlet 16 vinter- og juledrinks, hvor der indgår likør – nogle er nyfortolkninger andre er mere klassiske drinks. Du finder blandt andet en “Solbær Sour”, “Hyldeblomst Spritz”, “Hot Queen”, “Black Tonic” og sågar en “Julesangria”.

Dem og mange flere finder du her

Du kan se her hvor du finder den nærmeste forhandler

Se en professionel bartender give gode tips på Youtube herunder

Gør en god gerning: Aalborgs butikker hjælper udsatte børn i juletiden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

Julen kan være en både stressende og hektisk tid, hvor der skal styr på alt fra julebag, julemad og julegaver.

Men det er også vigtigt at huske hvad julen i virkeligheden handler om. Julen er hjerternes fest, hvor vi i særlig grad tænker på andre end os selv.

Det er desværre ikke alle, der har de samme forudsætninger for en glædelig jul.

Men der er heldigvis mange initiativtagere i Aalborg, som gør en forskel for de mange børn, der også drømmer om en glædelig jul.

Gør en god gerning

En lang række af midtbyens butikker og erhvervsdrivende er blandt andet gået sammen med anerkendte organisationer om at opfylde juleønsker for lokale børn med behov.

Under navnet Projekt Juleglæde vil de gennem december sørge for at opfylde lokale børns juleønsker og give alle muligheden for at skabe mere juleglæde.

Gennem juletiden kan man finde ønskerne i forretninger i Aalborg Midtby, hvor lokale børns ønsker hænger på julehjerter i midtbyens butikker.

Ønskerne kommer fra børn fra lokalområdet, som især ved juletid kan have det svært.

“Tanken med Projekt Juleglæder har fra starten været, at vi i fællesskab i Aalborg midtby står sammen om at give børn, som har det svært i højtiden, en ekstra julegave.

Derfor er butikker, restauranter og erhvervsdrivende i Aalborg Midtby gået sammen om at lave en projekt, hvor de julehandlende aalborgensere kan være med til at opfylde et ønske for et lokalt barn i Aalborg, fortæller Kian Floor fra virksomheden Yodaway.

Alle kan være med til at skabe mere juleglæde ved at opfylde et juleønske.

Det kan gøres ved at tage et julehjerte, købe gaven i butikken og udfylde til-og-fra-kortet. Herefter sørger forretningen for at pakke gaven ind og give den videre.

“Vores vision er, at de handlende i fysiske butikker får muligheden for at give en fysisk gave til et barn i lokalområdet. Det er en anderledes måde at give på. Her rører og ser man selv gaven, inden den bliver pakket ind. Altsammen foregår lokalt, og det er også lokale frivillige, som har stablet projektet på benene i samarbejde med flere virksomheder i og omkring Aalborg, siger Kian Floor.

Gaverne uddeles til familierne i Budolfi Kirke 22. december klokken 10. Hvis man ikke kan nå at komme ind i en af butikkerne, så kan man også give en julegave ved at betale 200 på mobilepay til en af medarrangørerne, Restaurant MEAT, på 69972.

Du kan finde gaver og hjerter i følgende forretninger: Restaurant MEAT, Noa Noa Aalborg Gravensgade, Ecco Store Aalborg Føtex, Companys Aalborg, Arnold Busck Aalborg City, NordCraft, La Locanda, Søgaards Bryghus, By Lundtoft, Teeshoppen, NYT SYN Aalborg, Salling, NEYE Smykke-Form, Bog og Ide, advance.

Foto: Friis

Giv en julegave og glæd et barn

I Friis Shoppingcenter vil man også gerne gøre en forskel for udsatte børn.

De har igen i år opstillet et juletræ med julekort, hvorpå der står navn og alder på en masse håbefulde børn, som bor på lokale børnehjem, asylcentre eller er i en familie, hvor midlerne er små.

“Din betænksomhed og gavmildhed har stor betydning. Ved at give en gave er du med til at glæde et barn, som har det svært. Du hjælper både børn, som bor på børnehjem og børn på asylcentre forskellige steder i Nordjylland, som er endt i en situation, der ikke er et barn værdig,” siger Friis om initiativet.

Centrets besøgende kan ”plukke” et julekort fra træet og give en gave til et barn, som kan glæde sig over at få en helt særlig julegave i år.

SÅDAN GØR DU:

1. Tag et kort fra træet, der er placeret i stueplan ved Matas.

2. Køb eller lav en valgfri gave til barnet – du bestemmer, hvad du vil give
(se barnets navn, alder og køn på bagsiden af kortet).

3. Aflevér gaven sammen med kortet i Monki på 1. sal
senest d. 15. december.

VIGTIGT: Gem kortet, og aflevér det sammen med gaven, så man kan se, hvem gaven er til!

Vildere end stormagasinerne: Kom indenfor i Blomster Jonas’ julelejlighed

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Jonas Jensen, også kendt som “Blomster Jonas”, er efterhånden blevet en velkendt profil i Aalborgs bybillede.

Til dagligt driver Jonas sin egen blomsterbutik på hjørnet af Jernbanegade og Vingårdsgade. Det lille forretning er nærmest levende af de mange fortryllende blomsterdekorationer, som Jonas til dagligt fremstiller til sine kunder.

Jonas er kendt og elsket for sin kærlige og udadvendte facon, der ofte understreges af et stort og imødekommende tandpastasmil – og ikke mindst outfits, der kan lyse selv den mest grå vinterdag op.

Ikke nok med at Jonas er dygtig i sin butik, så har han også vundet flere priser inden for blomsterdesign. I 2017 rendte han eksempelvis med guld som Nordisk Mester i Blomsterkunst.

Når Jonas ikke befinder sig i sin forretning, nyder han at bruge tiden i sin smukke lejlighed i Algade. Men holder han så fri her? Sjældent.

I stedet har Jonas dedikeret højtiden til at forvandle sin by-lejlighed til et sandt julelandskab.

Jonas’ spisebord er så fyldt med pynt, at der dårligt var plads til et glas portvin.

Blomster Jonas går all in

De store glasvaser, der ellers bryder den 130 kvm. store lejlighed i løbet af året, er pakket væk og i stedet erstattet af et utal af juletræer, fyldt til randen med kugler, glimmer og julestemning, ornamenter i alle regnbuens farver, vinterlige naturelementer, en svane med sløjfe og … en guldglitrende penis.

Bemærk den dekorative penis i bunden af billedet.

“Mit bedste tip til folk er, at man bare skal gå all in.

Minimalistisk er yt, og maksimalistisk behøver overhovedet ikke at se rodet ud, hvis du sørger for at sammensætte tingene rigtigt,” forklarer Jonas.

“Det er eksempelvis en god idé at samle pynten i større grupper, hvor der så bare fyldes op.” 

Vi formåede at tælle mindst 1 juletræ i samtlige rum i lejligheden – pånær påklædningsværelset, der i forvejen er fyldt til bristepunktet med fjer, stiletter og forskellige udklædninger.

Ja, selv badeværelset var pyntet til den helt store guldmedalje

Selv toilettet har oplevet Jonas’ julemagi.

Masser af julenyheder i lejligheden

Modsat blomsterbutikken, så er det dog ikke mange levende organismer, der præger landskabet på 2. tv.

“Folk tror jo simpelthen, at jeg bor i en botanisk have,” siger han med sit smittende grin og fortsætter:

“Sådan et rædderligt, kunstigt træ kan sagtens blive smukt, hvis man bare fylder det med smukt pynt,” siger Jonas og peger på hans største træ, der dog ikke behøver en stjerne på toppen – den har nemlig ramt loftet.

 

Også køkkenet har fået en ordentlig (kane)overhaling.

Selvom der er godt fyldt i Jonas’ hjem, så får udsmykningen altid et lille retouch hvert år. I år er nyhederne mundblæst julepynt i den lange gang – og en timer, der kan holde batteriforbruget under kontrol.

“Når jeg kommer hjem kl. 16, så ligner det jo simpelthen Sallings juleudstilling herhjemme … men kl. 22 skal der være ro!” siger Jonas med et smil.

En klage fra udlejeren …

Også opgangens andre beboere har mærket et “lille” touch af Jonas’ julestemning.

“Det startede egentlig med, at jeg bandt en krans på min hoveddør … men en dag blev jeg opsøgt af Udlejer Per, der havde en klage til mig …

Jeg nåede selvfølgelig at tænke åh nej! – men han ville egentlig bare sige, at jeg da godt lige kunne dekorere de andres dør også, nu hvor jeg var i gang.

Så det gjorde jeg!”

Dermed starter Jonas’ jule-fetish allerede ved indgangsporten, hvor to store kranse pryder facaden.

Herefter fortsætter showet op ad trapperne, hvor stjerner, granranker og elektriske lys byder beboere såvel som gæster velkommen i bedste julestil.

“Der kan hurtigt blive så gråt og trist her om vinteren, men når man træder herind, så kommer julestemningen altså bare til én.

Alle i op gangen er så glade for det, og det har været alt arbejdet værd … Så jeg gør det sgu igen til påske!” slutter Jonas.