Lufthavns-direktør om sit kysse-skilt: Det har gjort os berømte

Skrevet af: Michael Qureshi

I Nordjylland kender vi det efterhånden så godt, at vi kan sige sloganet i søvne.

Jo, du har gættet rigtigt. Det er selvfølgelig No kisses above three minutes skiltet i Aalborg Lufthavn. Millioner verden over har efterhånden set det på de sociale medier, hvor især Instagram stadig er propfyldt med billeder af skiltet fra lufthavnen.

Mindst et par gange om ugen ser man det i forskellige hashtags vedrørende Aalborg fra turister, eller andre der synes, det er skønt. Skiltet er efterhånden blevet hverdag i Aalborg og for lufthavnens personale. Men de får stadig meget respons på det fra rejsende.

”Det bliver fotograferet hver eneste dag, kan vi konstatere. Og det er vi faktisk superglade for. Vi får stadig så meget respons for det, og det er vigtigt for os, fordi det sender det signal, vi gerne vil opnå. Vi vil gerne fremstå sådan lidt jordnære og friendly. Det er også derfor, at vi har gratis parkering, som vores gæster værdsætter rigtig meget,” fortæller Søren Svendsen, direktør i Aalborg Lufthavn.

For dem der ikke kan huske eller kender årsagen til skiltet blev sat for år tilbage, så forklarer Søren Svendsen det igen;

”Det startede med at være en måde at markere en afsætningsplads på med et glimt i øjet. Men så begyndte folk at bruge det til at parkere, og det der ikke var tiltænkt det. Så i stedet for at sætte et skilt op ved siden af, så lavede vi, at kyssene kun måtte vare tre minutter. Det var jo egentlig en venlig påmindelse om noget. Da det gik virkelig hedt for sig blev jeg interviewet til blandt andre brasilianske medier og en russisk radiostation. Den russiske journalist spurgte i ramme alvor, hvad konsekvensen var, hvis man kyssede over tre minutter,” forklarer Søren Svendsen og griner lidt.

Aalborg lufthavn
Direktør i Aalborg Lufthavn Søren Svendsen
Foto: www.aal.dk

Lufthavnen har dog ikke tænkt sig at dukke op med et nyt skilt, der kan gå viralt på sociale medier.

”Det skal helst være noget, der bare kommer af sig selv. Hvis man forsøger at efterligne nogen, eller det er påtaget, så får man bank på det. Mange har forslået os et kiss and goodbye corner, men vi vil ikke opfinde ting for at være smarte. Det skal mere bare komme af sig selv, som da vi havde en passager, der havde glemt en bamse. Så lagde vi et billede op, hvor den hjalp til i lufthavnen, og i virkeligheden var det bare en efterlysning af ejeren til bamsen,” siger Søren Svendsen.

Han har dødtravlt. Ikke blot fordi lufthavnen bliver ved med at vokse med nye spændende ruter, og chartergæsterne valfarter til lufthavnen i disse dage. Men efter Aalborg lufthavn overtog restaurantdriften i lufthavnen i januar er det gået ekstremt stærkt. En gigantisk cateringaftale gør, at Aalborg Lufthavn leverer flymad til blandt andet Billund Lufthavn og til Odense. Lidt ironisk når man tænker på, at de to lufthavne er store rivaler i Jylland.

”Efter halvanden måned fik vi ordren. Det har været så stor en ordre, at vi har ansat 30 nye medarbejdere oveni de omkring 46 ansatte, vi overtog i forbindelse med, at fik restaurantdriften selv,” lyder det fra Søren Svendsen.

Der har været spekuleret i, om Aalborg Lufthavn på et tidspunkt åbner op for kendte restaurant-brands som i Københavns Lufthavn, hvor blandt andet MASH hører til. Men det er ikke en del af de foreløbige planer.

”Fordelen ved at vi driver det selv, gør at, vi selv bestemmer pris og kvalitet. Vi søger blandt andet lige nu en head of food, fordi den her forretningsdel er blevet så stor,” siger Søren Svendsen.

Han forklarer også, at efter lufthavnen selv har overtaget driften af Tax Free Shoppen har man øget omsætningen med 23 mio. kr. årligt, og er nu på 26 mio. kr. i omsætning på den del af forretningskernen.

For Aalborg lufthavn er det i øvrigt ikke juli måned, der er den største rejsemåned. Det overrasker måske de fleste.

”Vores største måneder på året er juni- og september. Her kombineres ferietrafikken, hvor der stadig er gang i business-trafikken. September måned er faktisk vores allerstørste måned på året, hvor vi forventer mellem 150-160.000 rejsende i den måned,” slutter Søren Svendsen.

Fik du læst det inspirerende interview med Aalborg-parret Rune og Kamillas succes med Seeker urene?

Banken sagde nej: Så fik Aalborg-par denne geniale ide

Vejplejede negle og flotte vipper: Landsdækkende kæde åbner i Friis

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I går kunne vi her på MigogAalborg afsløre, at multibrand-konceptet Kings & Queens åbner endnu en en butik i Friis.

Det kan du læse meget mere om her.

Men her stopper nyhederne ikke i Friis Shoppingcenter.

Neglesalon med stort udvalg

Der er en stigende interesse for personlig pleje og selvforkælelse, og snart er der mulighed for at få velplejede negle og flotte vipper i Friis Shoppingcenter, når neglesalonen Scandic Nails åbner.

Det skriver Friis i dag i en pressemeddelelse.

Scandic Nails tilbyder kunderne at få lavet negle, vipper samt manicure og pedicure til gode priser og ikke mindst i god kvalitet – noget de går meget op i.

“Vi lægger vægt på service, faglighed og tilfredse medarbejdere. Vi ønsker at give en god oplevelse til vores kunder, og være det sted de foretrækker pga. vores gode priser, gode service og dygtige, kompetente medarbejdere,” fortæller ejer Vivian Duong.

Scandic Nails har saloner i Odense og Århus og er ekspert på netop personlig pleje og selvforkælelse. Og de har vokseværk.

Med tiden ønsker de at åbne flere saloner, og de starter med Aalborg, som de har store forventninger til.

“Aalborg er en virkelig spændende by med en attraktiv profil og mange turister. Der sker rigtig meget i byen, og det gør der også i Friis Shoppingcenter, særligt nu hvor en stor spiller som Magasin er kommet til. Så vi glæder os til at blive en del af det,” fortæller Vivian Duong.

Scandic Nails åbner i november på 1. sal ved siden af Tiger of Sweden. Kunder kan både kigge forbi og få behandlinger uden tidsbestilling, men det er også muligt at booke tid online.

Hotdogs og Fortnite: Hvem kan slå Jaxstyle i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Fortnite
Foto: Fortnite

Er du under 30 år, eller har du børn i skolealderen, så har du med garanti hørt om spilfænomenet Fortnite.

Over 125 millioner verden over spiller allerede det gratis spil, som kan spilles fra både Playstation, PC’er, mobiler og tablets.

Fortnite er et skydespil, hvor man enten er på hold sammen med andre spillere online, eller spiller solo mod andre online-spillere på nogle fede baner.

Søndag har du mulighed for at kombinere det bedste fra både spil – og madverdenen.

Streetammo på Boulevarden inviterer nemlig til vaskeægte spilhygge på søndag fra kl. 10-16. Det skriver de på Facebook.

Kom forbi til en hotter og et spil Fortnite

Her kan man duellere i Fortnite mod nordjyden Jaxstyle, som blandt andet har over 100.000 følgere på YouTube.

Hans videoer om Fortnite er især yderst populære, hvor han på underholdende vis, fører seerne gennem en masse spil.

Fik du læst historien om den unge gut, fra Aalborg, som er blandt verdens 10 bedst Fortnite-spillere?

Udover en spændende duel mod internetfænomenet Jaxstyle og måske en præmie, kan man også se frem til at Streetammo sætter grillen op udenfor og byder på en hotdog til alle, der kigger forbi.

Streetammo opfordrer folk til at komme i god tid, da der sikkert vil være kø for at spille mod Jaxstyle.

Læs meget mere om begivenheden her.

Tidsplanen holder: Snart åbner Carl’s Jr i midtbyen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I juni kunne vi fortælle, at den store store amerikanske burgerrestaurant-kæde Carl’s Jr.  åbner på Boulevarden 8 i hjertet af Aalborg. Læs mere her.

Hvis man er gået forbi bygningen på Boulevarden på det seneste kan man se, at håndværkerne arbejder på højtryk i byggerod og støv i lange baner.

De har nemlig en stram deadline. MigogAalborg har været i kontakt med Carl’s Jr. og de fortæller, at de åbner i slutningen af november.

De fortæller videre, at de lige nu er i fuld gang med at ansætte det personale, som skal servicere aalborgenserne med burgere.

Sådan så Boulevarden 8 ud, inden renoveringen.

Optakt til endnu større burgerkrig

Hvis man følger med på MigogAalborg, er man vist ikke i tvivl om, at vi er ramt af en decideret burger-epidemi i midtbyen.

Foruden de mange caféer og restauranter, der serverer burgere, ligger her i forvejen følgende burgerkæder:

  • The Burger Shack
  • Burger Boom
  • Grillen Burgerbar
  • WeDoBurgers
  • McDonalds
  • Burger King.

Nu bliver der endnu vildere kamp om de burgerglade aalborgensere inde i byen. Carl’s Jr. er et populært spisested i Aalborg Storcenter i City Syd, hvor de trækker mange kunder, der blandt andet har været inde og handle i Bilka.

Carl’s Jr. er blandt verdens 50 største fastfoodkæder, og blev stiftet i 1940 af Carl Karcher.

Carl’s Jr. har mere end 3900 restauranter på verdensplan, heraf 12 i Danmark: Næstved, Hundige, Rødovre, Odense, Sønderborg, Kolding, Vejle, Aalborg, Aarhus, Tilst, Viborg, Holstebro.

Foto: Gastromand.dk

Burgere – chicken tenders og lækre milkshakes

Carl’s Jr. er kendt for sine autentiske amerikanske burgere fremstillet af 100% oksekød, hvor bøffen grilles over åben ild for at bevare saft og smag. En anden stor favorit – de sprøde Chicken Tenders – tilberedes af ferske stykker kvalitets kyllingebryst, der paneres og tilberedes i restauranten.

Derudover er Carl’s Jr. berømte for de lækre milkshakes, rørt af kugler på en base af vaniljeis.

Carl’s Jr. forsøger at differentiere sig fra konkurrenterne på mange områder.

Blandt andet tilberedes maden først i det øjeblik, gæsten bestiller og serveres efterfølgende ved bordet. Derudover er der gratis ”refill” på sodavand.