ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bliv klar til nytår: Louis Nielsen uddeler gratis beskyttelsesbriller

Af Aske Bisgaard Pedersen

Det er året sidste og måske også største bedst, når det nye år skal skydes ind med et brag. Men for nogen ender det knap så festligt.

For selvom du bare er tilskuer til fyrværkeri, risikerer du øjenskader uden beskyttelsesbriller. Derfor tilbyder Louis Nielsen-forretningerne i Aalborg i år gratis beskyttelsesbriller.

Kom forbi den 27.-30. december

Hos Louis Nielsen Aalborg står ejerne – butikschef, Brian Kollerup, og chefoptiker, Henrik Dalager – og kollegerne klar til at dele gratis beskyttelsesbriller ud den 27.-30. december. Beskyttelsesbrillerne kan hentes i butikken, så længe lager haves.

At brillerne er gratis er naturligvis en venlig gestus fra optiker-kæden i et samarbejde med Dansk Blindesamfund. Men der er også en dybereliggende årsag.

En ny undersøgelse viser nemlig, at det betyder noget, om beskyttelsesbrillerne er lette at skaffe. 27 procent af danskerne ville i højere grad bruge beskyttelsesbriller, hvis de var gratis. Det viser en ny undersøgelse, som Voxmeter har lavet for Louis Nielsen.

”Hellere beskyttelsesbriller én gang om året, end blindestok resten af livet,” lyder det fra Louis Nielsen.

Bliv klar til nytår: Louis Nielsen uddeler gratis beskyttelsesbriller

35% af fyrværkeriulykker er tilskuere

Blandt de 178 fyrværkeriulykker ved årsskiftet 2021/2022 var det langt fra alle ofre, som selv fyrede krudt af. Faktisk var 35 procent af dem bare tilskuere til showet på nattehimlen, viser tal fra Ulykkes Analyse Gruppen (UAG) på Odense Universitetshospital.

I år sætter Louis Nielsen Aalborg i samarbejde med Dansk Blindesamfund derfor fokus på, at alle, der er ude nytårsaften, bør bruge beskyttelsesbriller – også selvom de ikke selv tænder lunten.

Det er altid vigtigt, at du husker beskyttelsesbrillerne, når du er ude nytårsaften. Sådan lyder budskabet fra Jens Lauritsen, som er professor og overlæge ved UAG:

“Jeg opfordrer på det kraftigste til, at alle overvejer: hvor meget skal jeg ændre i min hverdag, hvis jeg har mistet en finger eller en del af synet, fordi der faldt gløder ned, eller raketten sprang i jordhøjde?”siger han.

Tallene fra Odense Universitetshospital viser, at øjenskader udgør mere end hver fjerde ulykkestilfælde med fyrværkeri. Mange af de skader kan forebygges med beskyttelsesbriller.

“Uden beskyttelsesbriller og god afstand til antænding går det ikke – også godkendt kvalitetsfyrværkeri kan give alvorlige skader,” lyder det fra Jens Lauritsen.

Det er jo kun én gang om året

Landsformand for Dansk Blindesamfund, Ask Abildgaard, deler bekymringen over antallet af tilskuere, som bliver ofre for fyrværkeriulykker og kan miste synet ved øjenskader:

“Hellere beskyttelsesbriller én gang om året end blindestok hver dag resten af livet.

Bliv klar til nytår: Louis Nielsen uddeler gratis beskyttelsesbriller

Man er i risiko for at miste synet eller få betragtelige skader på synet, hvis man går udenfor nytårsaften uden beskyttelsesbriller – også selv om man ikke er den, der fyrer krudt af,” forklarer han og afslutter:

“Derfor er vores opfordring, at alle bruger beskyttelsesbriller – også dig, der bare kigger på.”

Hos Louis Nielsen Aalborg håber Henrik Dalager, at mange vil kigge ind mellem jul og nytår og få gratis beskyttelsesbriller til sig selv og familien.

Chefoptikeren oplyser, at brillerne har justerbare stænger, så de kan bruges af både børn og voksne.

Tips til en krudtsikker nytårsaften
I samarbejde med Analyse Ulykkes Gruppen på Odense Universitetshospital giver chefoptiker, Henrik Dalager, og kollegaerne i Louis Nielsen Aalborg dig her gode råd forud for nytårsaften:

  • Brug altid beskyttelsesbriller – og hjælp også dine børn til at huske deres
  • Hold sikkerhedsafstand, læn dig aldrig ind over fyrværkeriet og gå aldrig tilbage til en fuser
  • Brug kun godkendt fyrværkeri og aldrig hjemmelavet eller ulovligt
  • Dine almindelige briller beskytter ikke mod fyrværkeri. Brug derfor beskyttelsesbriller ud over dine almindelige briller.

Del artikel