Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Loppemarked og streetfood: Gør et kup på Frederikstorv i weekenden

Af Nathalia Hentze Nielsen

Loppemarkedssæsonen er for alvor skudt i gang i Aalborg, og nu melder endnu en arrangør sig på banen.

Det Frie Loppemarked åbner på søndag den 5. maj fra kl. 10.00 til 15.00 på Frederikstorv, hvor du vil kunne navigere rundt mellem mere end 100 forskellige boder med alt fra møbler til tøj og mere specielle ting som russisk julepynt.

Det er en gruppe lokale, der har taget initiativ til loppemarkedet, og de udnytter fuldt ud, at Aalborg Kommune for nogle år siden gav borgere lov til at benytte deres pladser kvit og frit.

Det, som adskiller Det Frie Loppemarked fra Aalborgs andre markeder er en meget væsentlig detalje: Det er gratis at have en bod.

”Loppemarkedet begyndte fra en holistisk idé, om at alle har ret til at sælge deres ting.

Det var et træthedstegn for mig, at der blev spundet så mange penge på bodholdere på andre loppemarkeder,” fortæller Pia Brask, formand for foreningen Mit Frederikstorv.

Pia har sammen med andre lokale stiftet foreningen med det formål at lave en masse spændende begivenheder for alle aalborgensere på den centrale plads.

Loppemarked og streetfood: Gør et kup på Frederikstorv i weekenden

Streetfood på Frederikstorv

Når maven begynder at rumle efter nogle timers skattejagt på torvet, er der heldigvis også mulighed for at få en bid mad.

Chuck Wagon, der efter vores mening laver en af Aalborgs lækreste burgere, dukker op fra morgenstund og holder klar til at servere burgere, hot dogs og pomfritter.

Hvis man er mere til kylling, holder Frederikstorvs faste madvogn, Byens Grill Kylling, også klar, mens Sarahs Saloner serverer kaffe i en udendørs lounge.

På lang sigt håber Pia Brask, at Frederikstorv kan facilitere flere madboder og blive sin egen lille streetfood oase.

Loppemarked og streetfood: Gør et kup på Frederikstorv i weekenden
En sommer fuld af loppemarkeder

Når du ikke med på loppemarked på søndag, er der gode nyheder: Det Frie Loppemarked har allerede fastsat de resterende datoer og er åben for tilmelding af (gratis) boder.

Find kalenderen frem og noter dig den 2. juni, den 7. juli og den 4. august.

Dermed kommer Det Frie Loppemarked til at ligge på samme tidspunkt som Lopper På Havnen, men Pia Brask forsikrer om, at de ikke er i konkurrence med hinanden – tværtimod:

”Vi tænker det som en god synergi, at loppemarkederne ligger på samme tidspunkt.

Kunderne kan nemt gå imellem markederne, og vi udbyder noget forskelligt.

Lopper På Havnen har et yngre publikum, mens vi tiltrækker en meget blandet gruppe. Her kan alle fra pensionister til studerende deltage,” forklarer Pia Brask.

Læs mere om weekendens loppemarked her.

Del artikel