Loppemarked og streetfood: Gør et kup på Frederikstorv i weekenden

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Loppemarkedssæsonen er for alvor skudt i gang i Aalborg, og nu melder endnu en arrangør sig på banen.

Det Frie Loppemarked åbner på søndag den 5. maj fra kl. 10.00 til 15.00 på Frederikstorv, hvor du vil kunne navigere rundt mellem mere end 100 forskellige boder med alt fra møbler til tøj og mere specielle ting som russisk julepynt.

Det er en gruppe lokale, der har taget initiativ til loppemarkedet, og de udnytter fuldt ud, at Aalborg Kommune for nogle år siden gav borgere lov til at benytte deres pladser kvit og frit.

Det, som adskiller Det Frie Loppemarked fra Aalborgs andre markeder er en meget væsentlig detalje: Det er gratis at have en bod.

”Loppemarkedet begyndte fra en holistisk idé, om at alle har ret til at sælge deres ting.

Det var et træthedstegn for mig, at der blev spundet så mange penge på bodholdere på andre loppemarkeder,” fortæller Pia Brask, formand for foreningen Mit Frederikstorv.

Pia har sammen med andre lokale stiftet foreningen med det formål at lave en masse spændende begivenheder for alle aalborgensere på den centrale plads.

Streetfood på Frederikstorv

Når maven begynder at rumle efter nogle timers skattejagt på torvet, er der heldigvis også mulighed for at få en bid mad.

Chuck Wagon, der efter vores mening laver en af Aalborgs lækreste burgere, dukker op fra morgenstund og holder klar til at servere burgere, hot dogs og pomfritter.

Hvis man er mere til kylling, holder Frederikstorvs faste madvogn, Byens Grill Kylling, også klar, mens Sarahs Saloner serverer kaffe i en udendørs lounge.

På lang sigt håber Pia Brask, at Frederikstorv kan facilitere flere madboder og blive sin egen lille streetfood oase.

En sommer fuld af loppemarkeder

Når du ikke med på loppemarked på søndag, er der gode nyheder: Det Frie Loppemarked har allerede fastsat de resterende datoer og er åben for tilmelding af (gratis) boder.

Find kalenderen frem og noter dig den 2. juni, den 7. juli og den 4. august.

Dermed kommer Det Frie Loppemarked til at ligge på samme tidspunkt som Lopper På Havnen, men Pia Brask forsikrer om, at de ikke er i konkurrence med hinanden – tværtimod:

”Vi tænker det som en god synergi, at loppemarkederne ligger på samme tidspunkt.

Kunderne kan nemt gå imellem markederne, og vi udbyder noget forskelligt.

Lopper På Havnen har et yngre publikum, mens vi tiltrækker en meget blandet gruppe. Her kan alle fra pensionister til studerende deltage,” forklarer Pia Brask.

Læs mere om weekendens loppemarked her.

Aalborg-restaurant fejrer World Cucumber Day: Byt din agurk til en Gin & Tonic

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Let’s face it … det er agurketid på Aalborgs største bymedie.

Derfor bør det ikke overraske nogen, at vi blev vildt begejstrede, da vi spottede en sommernyhed, der involverer både grøntsager og alkohol.

Skagen Fiskerestaurant på Budolfi Plads fejrer World Cucumber Day på fredag, og hvis du svinger forbi i tidsrummet 15.00 til 17.00 med en agurk – ja, du læste rigtigt, en AGURK – kan du bytte den til en Gin & Tonic.

Så er du ved at gå agurk over det manglende sommervejr, kan du i det mindste drikke dine sorger væk i restaurantens nystartede fredagsbar.

Nyt fredagskoncept

Tilbuddet gælder maks én gang, så hvis du øjnede en mulighed for at tømme det lokale supermarked for agurker, må vi desværre skuffe dig.

Til gengæld kan du gemme den i bukselommen, og hvis nogen spørger om du bare er glad for at se dem, kan du tørt konstatere, at det altså bare er en agurk.

Spøg til side.

Fredagsbaren kommer til at køre hver fredag og lørdag i juli og august med DJ, bobler og snacks.

Læs mere om Skagen Fiskerestaurants fredagstilbud og deres vinbar her.

Stadig ledige pladser: Tag en en 2-årig STX på Aalborg City Gymnasium

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Nedlukningen af Danmark de seneste par måneder har betydet, at danskernes hverdag er blevet væsentligt ændret.

For nogle har det betydet, at de bruger mere tid derhjemme i stedet for på arbejdspladsen eller på skolen, mens det for andre har betydet, at de har måttet se sig om efter et nyt arbejde.

De store ændringer har sat nogle tanker i gang – også på positiv vis. Mange er nemlig begyndt at nytænke deres liv og ønsker at skifte livsbane.

Går du for tiden og overvejer nye karrieremuligheder, så kan en 2-årig STX på Aalborg City Gymnasium være det rette valg for dig.

Som det eneste sted i Region Nordjylland er det muligt at læse en STX på kun 2 år, der åbner dørene for både de korte, mellemlange og lange videregående uddannelser.

STX på kun 2 år

Hvis du tænker ”jamen, tager en studentereksamen ikke 3 år?”, har du delvist ret.

Den traditionelle studentereksamen tager nemlig 3 år, men hos Aalborg City Gymnasium kan man klare den på kun 2 år.

Årsagen er, at man på en 2-årig STX kun har boglige fag og heller ikke starter uddannelsen med et grundforløb.

Det betyder, at du starter direkte i en stamklasse og samtidig ikke bruger timer på f.eks. idræt, billedkunst eller musik, men i stedet fylder dit skema med de fag, som du skal bruge for at komme ind på drømmeuddannelsen.

Uddannelsen giver dermed de samme muligheder, som hvis du tog den på et almindeligt gymnasium – forskellen er at du bliver hurtigere færdig på Aalborg City Gymnasium.

Samtidig bliver du også en del af et dynamisk og fagligt ambitiøst studiemiljø, der sætter høje krav til din motivation og modenhed.

Skridtet videre mod drømmeuddannelsen

Den 2-årige STX er relevant for mange forskellige typer af mennesker.

Nogle har måske været ude at rejse, før de starter, mens andre har gået på efterskole eller været ude på arbejdsmarkedet.

Fælles for alle er ønsket om at færdiggøre ungdomsuddannelsen på kort tid og tage skridtet videre mod drømmeuddannelsen.

Heri ligger også Aalborg City Gymnasiums styrke: forskelligheden blandt eleverne er med til at sikre et spændende og rummeligt studiemiljø.

Gymnasiet er en privatejet institution, hvilket betyder, at der er flere frihedsgrader, som er til gavn for den enkelte elev.

Der er løbende optag frem til studiestart den 11. august og stadig plads på alle studieretninger.

Er du også blevet interesseret i at søge den 2-årige STX, kan du kontakte studievejledningen for at blive optaget her.

Nye tal viser: Rekordmange tager i sommerhus i Aalborg Kommune

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Campaya
Foto: Campaya

Det kan godt være, at vejret ikke ligefrem er med os – men lysten til at tage i sommerhus er intakt.

Nye tal fra sommerhussøgemaskinen Campaya viser nemlig, at der i år har været ekstraordinær stor efterspørgsel på udlejningssommerhusene i Aalborg Kommune – særligt fra danske gæster de seneste par måneder.

Statistikken viser, at alle 575 sommerhuse, der findes i søgemaskinen, er optaget i juli måned. Dette giver en belægningsprocent på mere end 99 i Aalborg Kommune – særligt de store sommerhusområder ud til Kattegat.

Campaya beretter, at tallene er meget bemærkelsesværdige; på trods af, at der i 2019 blev sat udlejningsrekord, så var det kun i uge 29 og 30, at belægningsprocenten var så høj.

I år er der også tilfældet i de to andre juli-uger (28 og 31) – og den høje belægningsprocent fortsætter tilmed ind i august.

Det vil sige, at den store efterspørgsel fra de danske feriegæster helt konkret har udmøntet sig i, at sommerhusene er fyldte i en markant længere periode i år, end hvad de plejer.

Folk bliver oftere hjemme

Foruden corona, der naturligvis har “tvunget” mange til ferie i Danmark, så mener Campaya også, at andre faktorer spiller ind.

De seneste 5-6 år har man nemlig oplevet en generel stigning i belægningsprocenten. Dette skyldes primært tre forskellige forhold:

For det første er sommerhuset en ferieform, hvor man helt selv styrer tempoet og dagens gang.

Man skal ikke stå op på et bestemt tidspunkt for at få morgenmad, og der er ikke en masse forudbestemte arrangementer, man skal nå.

Den selvbestemmende ferieform tiltaler mange. Man kommer væk fra hverdages stress og jag og kan dalre omkring, som det passer en.

Der er også mulighed for at lave en helt masse, men det er noget, man helt selv styrer,” fortæller Jesper Kamp Kruse, der er kommunikationsansvarlig hos Campaya. 

“Samtidig er det let lige at invitere familien eller nogle venner over i sommerhuset et par dage eller tre. Den fleksibilitet er der ikke i ferierne sydpå, og det er også et plus for mange.”

Derudover mener Jesper Kamp Kruse også, at der er en stigende tendens til, at folk holder deres ferie hjemme – da lysten og behovet for at tage sydpå hele tiden bliver mindre.

“Folk har simpelthen ikke den samme trang til at flyve som tidligere, fordi flere og flere begynder at tage sig mere og mere af klimaet.” siger han.