Loppemarked, legeland og monster trucks: Her er din weekend i Aalborg

Skrevet af: Nana Veilov Carlsen

Næste uge bliver en begivenhedsrig uge i Nordjylland, hvor vi både kan se frem til Nibe Festival og Tall Ships Race med op mod 750.000 tilskuere.

Men inden da venter en herlig sommerweekend med op mod 25 grader og fuld sol i Aalborg.

I Fårup Sommerland med MigogAalborg

Der er så fuld af sjov, inde i en skov og i morgen, Lørdag d. 29. juni kan du komme i Fårup Sommerland med MigogAalborg for en entrépris på kun 195 kr. – du sparer knap 100 kr.  med vores særtilbud, som kun gælder denne dag.

Børnenes skoleferie starter i dag, så hvorfor ikke indlede ferien med et besøg i Nordjyllands sjoveste skov?

Udover et væld af forlystelser byder denne dag også på grilldyst i Webers Grillområde ved Eventpladsen fra klokken 11.30-13.00.

Derefter kigger YouTube-stjernerne Mika og Tobias forbi Eventpladsen klokken 13.00. De blev blandt andet landskendt sidste år med det uundgåelige mega-hit Mælk.

Book din billet her.

Fårup Sommerland

Loppemarked i hjertet af Aalborg

Er du på jagt efter fede retro- eller vintagegenstande, elsker du at prutte om prisen eller er du klimaforkæmper, så er der Søndag d. 30 Juni loppemarked på Louise Plads i hjertet af Aalborg fra klokken 10.00-15.00.

Det er blevet populært med loppefund i indretningen, og loppemarkederne byder ofte på et væld af finurlige og unikke indretningsgenstande.

Der er rigtig mange gode grunde til at slå vejen forbi Louise Plads, for arrangørerne garantere nemlig fede loppefund og vejrguderne lover samtidig godt vejr.

Har du selv lige ryddet op på loftet, i garagen eller i garderoben er det muligt at leje en stand for 80 kr.

Læs mere her.

Triathlon i Aalborg Midtby

Til de aktive byder weekenden Søndag d. 30. Juni på Aalborg Triathlon som afholdes i midtbyen.

Dagen byder blandt andet på en svømmetur i kridtgraven, en cykeltur på 45 km og en frisk løbetur.

Distancerne lyder på 1/4 jernmand, 1/2 jernmand og 1/2 jernmand Relay og der er medalje, t-shirt og drikkedunk til de deltagende.

Læs mere om Triathlon Aalborg her.

En tur med Limfjordsbanen i et damplokomotiv

Limfjordsbanen byder Søndag d. 30. juni indenfor på Hjulmagervej 56 fra klokken 10.00-15.00.

Remisen, der er fra år 1900, bærer titlen som den ældste industribygning i Aalborg, der stadig bruges til sit oprindelige formål og efter Aalborg Privatbaner i 1969 drejede nøglen om, har Limfjordsbanen kørt veterantoge i Aalborgområdet.

Der vil være rig mulighed for at se de gamle industribygninger og samtidig få en tur fra remisen til Lindholm station med et vaskeægte damplokomotiv.

Derudover vil der være mulighed for at se nogle af de gamle vogne og høre om jernbanerne i og omkring Aalborg gennem de sidste 150 år.

Se hele programmet her.

For Studenterne

Sommeren er over os og ligesom bladene på træerne, er årets studenter efter tre års hårdt slid sprunget ud, og weekenden ser ikke ud til at skuffe de nyslåede studenter.

Udover et væld af diverse studenteruge-tilbud på shots, helflasker og øl, byder weekendens festligheder i Jomfru Ane Gade også på en håndfuld begivenheder og kunstnere som lægger vejen forbi.

Fredag d. 28. Juni er det Lord Siva som sætter gang i festlighederne på The Gap og Lørdag d. 29. Juni toppes ugen med et College Party i bedste amerikaner stil med de famøse ’red cups’ og basketball-trøjer. Se mere her.

Sangeren Bro rejser, stikmodsat monster-hittet ’Sydpå’, en tur til det nordjyske når han lægger vejen forbi Zwei Grosse Fredag d. 28. Juni.

Derudover kan de nyklækkede studenter drikke sig til et 12-tal i bedste Afterski-stil efter de har sunget med på Bro’s mange hits. Se mere her.

Sprutten har ligeledes fejret 7 år fødselsdag hele ugen og weekendens begivenheder byder Fredag d. 28. Juni på pool turnering og Lørdag d. 29. Juni på Tour de Limfjord hvor der til de ’morgenfriske’ lægges fra land klokken 12.40 med MS/Kysten. Se mere her.

Events

27/6-30/6: Monstertruck Stuntshow

28/6: Sneakermarket på Street Food kl. 18.00

28/6 – 30/6 Jerslev Marked 2019

28/6 – 30/6 3 på 3 dage – Helmarathon, Halvmarathon og rundeløb, Saltum Strand Camping 

28/6 – 30/6 Danes N Dubs 2k19 biletræf kl. 9.00

29/6 MigogAalborg dag i Fårup Sommerland

29/6 The Green Party på Cafe Ulla Terkelsen kl. 21.00

29/6 BonderøvsLøbet i Svenstrup med distancer for hele familien kl. 10.00

29/6 DGI Hærvejsløbet 125 km fra Aalborg til Viborg kl. 9.30

29/6 Bageudstyr Lagersalg, Svenstrup kl. 10.00

Musik

29/6 Fløs Fever & Raggatech Sound kl. 21.00

29/6 Musik og ta’ selvbord hos Holle’s Vinstue kl. 12.00

30/6 K-Phax Hangout i Aalborg Friluftsbad kl. 14.55

For Børnefamilier

30/6 Kæledyrenes Hemmelige Liv 2 – Forpremiere kl. 12.00

30/6 Søndags legeland i DGI Huset Nordkraft kl. 12.00

Mere kø: Stort kryds i Aalborg indsnævres de næste to uger

Skrevet af: Redaktionen

Det ligner en ond cirkel for tiden.

Hvis du hader at sidde i kø, så bør du overveje en anden vej, hvis du normalt kører omkring Universitetsboulevarden/Th. Sauers.

I sidste uge var den gal med signalanlægget, der styrer trafiklyset i det store kryds på Universitetsboulevarden/Th. Sauers vej ved Sohngårdsholmsvej.

Nu venter der nye udfordringer, som allerede blev igangsat i går tirsdag.

Flere vognbaner spærres

Således meddeler Aalborg Kommune, at et vejarbejde vil spærre flere vognbaner samt cykelsti omkring krydset.

“Vi roder desværre igen ved krydset Th. Sauers Vej – Universitetsboulevarden – Sohngårdsholmsvej.

I dag begynder arbejdet med at omlægge en fjernvarmeledning i krydset og derfor bliver to vognbaner, samt cykelsti, på Universitetsboulevarden spærret.

Den manøvre kan desværre ikke løses uden at genere trafikken, så der forventes kø i krydset fra øst / Universitetsboulevarden mod Th. Sauers Vej og mod Sohngårdsholmsvej.

Vi skynder os alt hvad vi kan, men kom afsted i god tid og bær over med os i de to uger arbejdet står på.”

Så et godt råd herfra er at undgå krydset i myldretiden de kommende 14 dage.

Kæmpe nyhed: Aalborg Zoo tænder 100.000 julelys

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Juletiden nærmer sig med hastige skridt, og mange lokale virksomheder er allerede i fuld gang med den helt store planlægning.

Især i Aalborg Zoo bliver julen i år noget helt særligt.

Der venter nemlig gæsterne en helt enestående oplevelse i haven denne jul.

JUL I ZOO og fejrer julen med en gigantisk lysfest, hvor haven illumineres med 100.000-vis af lys, der fører gæsterne på en stemningsfuld julerejse verden rundt.

JUL I ZOO giver gæsterne en helt ny og anderledes oplevelse af haven og dyrene.

Her tændes lys i vintermørket og sætter særligt fokus på dyrenes tilpasning i den mørke tid og de kolde egne.

Lysvandring gennem haven

Med udgangspunkt i havens dyr, deres særkende, adfærd og de verdensdele de oprindeligt kommer fra inviteres gæsterne på en lysvandring gennem haven.

Fra Grønland i nord til Afrika i syd oplever gæsterne julens atmosfære og traditioner.

Ruten gennem Zoo er designet sådan at lys og stemninger skifter, og der hele tiden venter nye overraskelser på vejen.

Den eventyrlige oplevelse begynder allerede ved Bjørnemanden, Aalborg Zoos vartegn, der byder velkommen smukt oplyst af et stort rødt hjerte.

Herfra leder lyset gæsterne gennem haven: På bygninger og på telte, i hytter og på træer og i et stort juletræ på plænen.

På deres vej gennem haven går gæsterne blandt andet gennem en lystunnel, hvor de kan dele deres juleønsker på små røde hjerter.

De kan opleve den grønlandske jul med spektakulært nordlys, alternative juletræer og grønlandsk streetfood, og i den julepyntede afrikanske landsby venter et festfyrværkeri af farver.

Hyggelige juleaktiviteter

Det er selvfølgelig ikke en rigtig jul uden julemanden. Hans hytte ligger lige ved siden af rensdyrenes stald, og her kan alle artige børn komme og hviske deres største ønske i julemandens øre.

I løbet af november og december vil der desuden være en lang række arrangementer og events, der fejrer julen med blandt andet sang, gudstjeneste, og hyggelige workshops.

JUL I ZOO er udviklet i tæt dialog med Aalborg City, City Syd og Aalborg Storcenter, Aalborg Events og Visit Aalborg og bidrager til at styrke Aalborgs position som Nordjyllands jule- og handelsby nummer ét.

Aalborg Zoo vil således også aktivt være til stede på julemarkedet på Gammeltorv med en julehytte.

JUL I ZOO kan opleves fra fredag den 15. november.

Åbningstider:

15.-17. november, 22.-24. november samt 29.-30 november kl. 16-21

Alle dage i december kl. 16-21 (dog undtaget 24. og 31. december)

25 år med Fast Eddie’s Pool Hall: Fejres med tilbud og stor fødselsdagsfest

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

De seneste år er en række af Aalborgs helt legendariske steder lukket.

Der findes heldigvis stadig de berømte etablissementer, der lever i bedste velgående, og ét af dem kan nu fejre 25-års jubilæum.

Fast Eddie’s Pool Hall har eksisteret siden 1994 og bærer titlen som Aalborgs ældste  pool hall.

De 25 år skal fejres med stil, og Eddie’s inviterer alle til en stor jubilæumsfejring i deres nyrenoverede lokaler lørdag den 21. september på 1. sal af Maren Turis Gade 9. 

Festlighederne starter om eftermiddagen med en reception fra kl. 12.00 til 15.00 og fortsætter fra kl. 21.00 til 24.00 om aftenen med live musik fra bandet Upstairs og masser af god stemning.

Er du frisk på et udfordrende spil pool, vil der også være mulighed for at prøve kræfter med nogle af Fast Eddie’s Pool Hall turneringsspillere i løbet af aftenen.

Hvis du vinder over en af de erfarne spillere, har Eddie’s en gratis øl klar til dig i baren.

Fast Eddie's Poolhall

Old-school charme

Når man tager trappen op til Fast Eddie’s Pool Hall – eller bare Eddie’s som det hedder i folkemunde – er det som at træde ind i en anden tidsalder.

Mørkbejdset træ dominerer lokalerne og skaber en hyggelig, omfavnende atmosfære, hvor det virker som det mest naturlige i verden at lade sig sænke ned i de brune lædersæder i en af de mange båse og nyde en drink.

Renoveringen af lokalerne er sket i tråd med poolhallens sjæl, og der er både blevet plads til et lounge-område med ekstra siddepladser og storskærm samt en “ny” rustik bar, hvor du kan bestille øl fra en af 10 haner eller få dig en drink fra det ekstra store udvalg af spiritus.

Havde Eddie’s være placeret i USA og ikke Aalborg, kunne man snildt forestille sig, at den old-school poolhall med al sin charme ville have været et perfekt stamsted for pool-legenden Fast Eddie, som lægger navn til stedet – og som blev portrætteret af Paul Newman i The Hustler og The Color of Money.

Men man skal endelig ikke tage fejl; poolhallen er i høj grad også gearet til unge mennesker.

Man kan bl.a. udfordre ens venner i et spil bordfodbold eller dart, slå sig ned i sæderne og se fodbold på storskærm, spille brætspil i loungen eller prøve chancen på spilleautomaterne i spillehallen, hvor der er 88% udbetaling.

Og selvfølgelig er der poolborde – masser af poolborde.

Hele ni for at være eksakt, hvor man ikke er tvunget til at betale for en hel time, men derimod kan betale 0.75 kr i minuttet om dagen og 1.17 kr i minuttet om aftenen i hverdage eller 1.33 kr i minuttet fra fredag til lørdag.

Fast Eddie's Poolhall

En uge med gode tilbud

Hvis du ikke kan nå med til festlighederne om lørdagen, er der heldigvis masser af gode tilbud at benytte sig af i hele denne uge.

Du kan bl.a. spille pool til kun 25 kr hele ugen i én time mellem 12.00 og 18.00.

Udover at kunne spille pool til billige penge, vil der også være masser af gode tilbud på øl og sjusser i uge 38.

Du kan bl.a. købe en Classic Tuborg fad til 25 kr fra mandag til torsdag, sjusser til 25 kr fredag og lørdag, og 0,5 l sodavand til 25 kr om søndagen.

Kan du generelt ikke få nok af pool, kan du for 250 kr om måneden spille alt det pool, du vil – bortset fra når der er fuldt hus.

Fast Eddie’s er også med i ClubAalborg, og du kan hele september få 1 times pool samt 2 fadøl (0,4 l) eller 2 sodavand (0,5 l) til kun 100 kr.

Hvad: Fast Eddie’s Pool Hall jubilæumsfest

Hvor: 1. sal, Maren Turis Gade 9

Hvornår: 21. september, reception 12.00 – 15.00 og live musik 21.00 – 24.00

Gode tilbud hele denne uge