Loppemarked, legeland og monster trucks: Her er din weekend i Aalborg

Skrevet af: Nana Veilov Carlsen

Næste uge bliver en begivenhedsrig uge i Nordjylland, hvor vi både kan se frem til Nibe Festival og Tall Ships Race med op mod 750.000 tilskuere.

Men inden da venter en herlig sommerweekend med op mod 25 grader og fuld sol i Aalborg.

I Fårup Sommerland med MigogAalborg

Der er så fuld af sjov, inde i en skov og i morgen, Lørdag d. 29. juni kan du komme i Fårup Sommerland med MigogAalborg for en entrépris på kun 195 kr. – du sparer knap 100 kr.  med vores særtilbud, som kun gælder denne dag.

Børnenes skoleferie starter i dag, så hvorfor ikke indlede ferien med et besøg i Nordjyllands sjoveste skov?

Udover et væld af forlystelser byder denne dag også på grilldyst i Webers Grillområde ved Eventpladsen fra klokken 11.30-13.00.

Derefter kigger YouTube-stjernerne Mika og Tobias forbi Eventpladsen klokken 13.00. De blev blandt andet landskendt sidste år med det uundgåelige mega-hit Mælk.

Book din billet her.

Fårup Sommerland

Loppemarked i hjertet af Aalborg

Er du på jagt efter fede retro- eller vintagegenstande, elsker du at prutte om prisen eller er du klimaforkæmper, så er der Søndag d. 30 Juni loppemarked på Louise Plads i hjertet af Aalborg fra klokken 10.00-15.00.

Det er blevet populært med loppefund i indretningen, og loppemarkederne byder ofte på et væld af finurlige og unikke indretningsgenstande.

Der er rigtig mange gode grunde til at slå vejen forbi Louise Plads, for arrangørerne garantere nemlig fede loppefund og vejrguderne lover samtidig godt vejr.

Har du selv lige ryddet op på loftet, i garagen eller i garderoben er det muligt at leje en stand for 80 kr.

Læs mere her.

Triathlon i Aalborg Midtby

Til de aktive byder weekenden Søndag d. 30. Juni på Aalborg Triathlon som afholdes i midtbyen.

Dagen byder blandt andet på en svømmetur i kridtgraven, en cykeltur på 45 km og en frisk løbetur.

Distancerne lyder på 1/4 jernmand, 1/2 jernmand og 1/2 jernmand Relay og der er medalje, t-shirt og drikkedunk til de deltagende.

Læs mere om Triathlon Aalborg her.

En tur med Limfjordsbanen i et damplokomotiv

Limfjordsbanen byder Søndag d. 30. juni indenfor på Hjulmagervej 56 fra klokken 10.00-15.00.

Remisen, der er fra år 1900, bærer titlen som den ældste industribygning i Aalborg, der stadig bruges til sit oprindelige formål og efter Aalborg Privatbaner i 1969 drejede nøglen om, har Limfjordsbanen kørt veterantoge i Aalborgområdet.

Der vil være rig mulighed for at se de gamle industribygninger og samtidig få en tur fra remisen til Lindholm station med et vaskeægte damplokomotiv.

Derudover vil der være mulighed for at se nogle af de gamle vogne og høre om jernbanerne i og omkring Aalborg gennem de sidste 150 år.

Se hele programmet her.

For Studenterne

Sommeren er over os og ligesom bladene på træerne, er årets studenter efter tre års hårdt slid sprunget ud, og weekenden ser ikke ud til at skuffe de nyslåede studenter.

Udover et væld af diverse studenteruge-tilbud på shots, helflasker og øl, byder weekendens festligheder i Jomfru Ane Gade også på en håndfuld begivenheder og kunstnere som lægger vejen forbi.

Fredag d. 28. Juni er det Lord Siva som sætter gang i festlighederne på The Gap og Lørdag d. 29. Juni toppes ugen med et College Party i bedste amerikaner stil med de famøse ’red cups’ og basketball-trøjer. Se mere her.

Sangeren Bro rejser, stikmodsat monster-hittet ’Sydpå’, en tur til det nordjyske når han lægger vejen forbi Zwei Grosse Fredag d. 28. Juni.

Derudover kan de nyklækkede studenter drikke sig til et 12-tal i bedste Afterski-stil efter de har sunget med på Bro’s mange hits. Se mere her.

Sprutten har ligeledes fejret 7 år fødselsdag hele ugen og weekendens begivenheder byder Fredag d. 28. Juni på pool turnering og Lørdag d. 29. Juni på Tour de Limfjord hvor der til de ’morgenfriske’ lægges fra land klokken 12.40 med MS/Kysten. Se mere her.

Events

27/6-30/6: Monstertruck Stuntshow

28/6: Sneakermarket på Street Food kl. 18.00

28/6 – 30/6 Jerslev Marked 2019

28/6 – 30/6 3 på 3 dage – Helmarathon, Halvmarathon og rundeløb, Saltum Strand Camping 

28/6 – 30/6 Danes N Dubs 2k19 biletræf kl. 9.00

29/6 MigogAalborg dag i Fårup Sommerland

29/6 The Green Party på Cafe Ulla Terkelsen kl. 21.00

29/6 BonderøvsLøbet i Svenstrup med distancer for hele familien kl. 10.00

29/6 DGI Hærvejsløbet 125 km fra Aalborg til Viborg kl. 9.30

29/6 Bageudstyr Lagersalg, Svenstrup kl. 10.00

Musik

29/6 Fløs Fever & Raggatech Sound kl. 21.00

29/6 Musik og ta’ selvbord hos Holle’s Vinstue kl. 12.00

30/6 K-Phax Hangout i Aalborg Friluftsbad kl. 14.55

For Børnefamilier

30/6 Kæledyrenes Hemmelige Liv 2 – Forpremiere kl. 12.00

30/6 Søndags legeland i DGI Huset Nordkraft kl. 12.00

Kæmpe fodboldfest på Gammeltorv: Alle EM-kampe bliver vist på storskærm

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Aalborg City
Foto: Aalborg City

Gennemsnitspulsen var formentlig noget højere end sædvanligt i de danske hjem mandag aften, da det skulle afgøres om Danmark kunne kvalificere sig til EM-slutrunden, som finder sted næste sommer.

Men ét sted i Aalborg var spændingen næsten ikke til at holde ud.

“Vi har lige afholdt vores årlige årsmøde, hvor over 150 detailbutikker deltog, og her præsenterede vi også aktivitetskalenderen for 2020.

Vi havde valgt at tage klaphatten på og skrevet “EM på storskærm” på fra 12. juni – 12. juli.

“Men vi havde gjort slettelakken klar, hvis det utænkelige skulle ske.

Så jeg var da noget nervøs, da Irland pludselig udlignede til 1-1 … Men nu kan vi ånde lettede op, og smide slettelakken i skraldespanden,” fortæller direktør for Aalborg City, Flemming Thingbak, til MigogAalborg.

Foto: Aalborg City
Foto: Aalborg City

Derfor er det officielt, at samtlige EM-kampe bliver vist på storskærm på Gammeltorv fra 12. juni – 12. juli.

Nu kan Aalborg City sammen med samarbejdsparterne for alvor trække i arbejdstøjet og få alle detaljerne på plads, men Flemming Thingbak kan allerede nu afsløre lidt af planerne over for MigogAalborg.

Kæmpe fanzone med storskærm, ansigtsmaling og fadøl

Under VM 2018 var Gammeltorv omdannet til én stor folkefest, hvor samtlige VM-kampe blev vist – med en stor fanzone, hvor der både var mulighed for at købe fadøl, lækkert mad og ikke mindst få fodboldstemningen helt ind under huden.

“Vi glæder os til at lave en endnu større folkefest til sommer.

Vi er lige nu i dialog med DBU, om man kan gøre Aalborg til en officiel fanzone, men uanset hvad bliver stemningen helt i top, og når man ankommer til Aalborg midtby, vil byen summe af fodboldfeber og hyggeligt samvær”, siger Flemming.

Endnu større storskærm?

Som det helt store trækplaster under storskærmsvisningen i 2018, havde man lejet en 30 kvadratmeter storskærm, som svarer til godt 620 tommer.

Foto: Aalborg City

“Storskærmen bliver mindst lige så stor til sommer, og måske endda endnu større.

Til VM var vi nødt til at sætte en ekstra storskærm op, da Danmark skulle møde Kroatien i ottendelsfinalen. Det vil vi gerne undgå i år,” siger Flemming.

Aalborg City var sidste sommer meget spændte på, hvordan stemningen ville være til de lidt mindre kampe, men der var fans til samtlige kampe, som skabte en fantastisk atmosfære.

Foto: Aalborg City

“Det vil vi gerne bygge videre på til EM, så vi viser selvfølgelig samtlige kampe. Vi kan kun opfordre til, at man venter med at holde ferie til efter 12. juli,” siger Flemming Thingbak.

Hvad: Storskærmsvisning af samtlige EM-kampe (med fanzone)
Hvor: Gammeltorv
Hvornår: 12. juni – 12. juli 2020

Bøger, kaffe og hjemmebag: Ny café er åbnet i Aalborgs midtby

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

“Stedet hvor mennesker mødes, bøger læses, kaffe nydes og sulten tilfredsstilles.”

Sådan lyder sloganet for Aalborgs helt nye café, Café Nørregade, som sjovt nok ligger i Nørregade i centrum af Aalborg.

Den har til huse i forlængelse af Hovedbiblioteket, hvor bl.a. KaffeFair tidligere har haft café.

Du træder direkte ind på caféen, hvis du benytter indgangen ud til Nørregade.

Bag den nye café står Charlotte Egelund, som også driver Den Blå Café i Lønstrup, der kun har åbent om sommeren.

Derfor er der nu plads i kalenderen til at åbne et helt nyt sted i Aalborg, og det er bestemt ikke café-erfaringen, der mangler.

“Jeg har nærmest ikke lavet andet hele mit liv,” fortæller Charlotte til MigogAalborg.

Hovedbiblioteket er et populært sted, for både læselystne og travle studerende, og derfor har Charlotte også lavet en aftale med biblioteket om, at alt mad og drikke må tages med videre op i læsesalen.

Derudover er man også velkommen til at fordybe sig i faglitteratur eller den sidste nye krimi i caféen, hvor der er næsten 40 siddepladser.

 

Masser af lækkerier på menuen

På caféen kan du naturligvis få alt inden for varme drikke; fra filterkaffe til en flad 20’er, diverse espresso-varianter, luksus te eller varm chokolade lavet på Callebaut-chokolade. Det hele fås selvfølgelig også to go.

Af den kølende slags byder menukortet på alt fra hjemmelavet saft, sodavand, økologisk juice, is-latte og øl.

Ifølge børnesangen bor der jo en bager i Nørregade, og det er faktisk også tilfældet i Café Nørregade.

Hoveddelen af brødet er nemlig hjemmebagt, og du kan sætte tænderne i surdejsboller med valgfrit pålæg, diverse sandwich og så vores favorit: lun panini, som jo altid er et sikkert hit på farten.

Caféen åbner allerede kl. 08.00, sammen med biblioteket, og de morgenfriske kan stifte bekendtskab med en morgentallerken med surdejsbolle med pålæg eller ost og økologisk skyr med kompot og hjemmelavet müsli for 59 kr.

Der er også frokosttallerken (110 kr.), månedens varme suppe og årstidens friske salat på menuen.

Caféen går ind for at stoppe madspild, og derfor kan du købe 6 boller to go for 35 kr. mellem kl. 17.00-18.00 – selvfølgelig efter først-til-mølle.

Hvad: Café Nørregade er åbnet
Hvor: Nørregade (ved Hovedbiblioteket)
Hvornår: Åbent fra kl. 08.00 – 18.00 (mandag-lørdag)

Du kan finde mere info om Café Nørregade her.

Smagen af jul: McDonalds lancerer risalamande som Sundae-is

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto McDonalds
PR-foto McDonalds

Det er sjældent, at fastfood-giganten McDonalds lancerer et produkt kun tiltænkt det danske marked.

Men det er lige præcis, hvad der sker i denne uge, når McDonalds Danmark lancerer deres Sundae Deluxe Is à l’amande.

Altså en af deres klassiske Sundae-is, der smager af risalamande-is.

Julen begynder allerede på torsdag i de danske McDonald’s restauranter.

Her lancerer McDonald’s en variant i sundae-deluxe serien. Sundae Deluxe Is à l’amande. Den er på menuen frem til 20 januar.

Den består af klassisk sundae-is, mandelsplitter, kirsebærsauce og flødeskum.

Ingen jul uden risalamande

En tidligere sæsonvariant har været æble/kanel sidste efterår. McDonald’s har store forhåbninger til den. Varianten er helt igennem udtænkt og udviklet i Danmark.

Det skriver McDonalds i en pressemeddelelse.

“Der er selvfølgelig en del ikoniske produkter på vores menu, når vi er McDonald’s.

Derudover udvikler vi løbende danske produkter i tråd med danskernes præferencer og ønsker.

For mig er det ikke jul uden ris ala mande, og sådan er der mange danskere, der har det.

Man kan få traditionel ris ala mande mange steder.

Når vi lancerer en udgave, er det selvfølgelig med et McDonaldsk glimt i øjet.

Vi håber, at vi med vores kolde take på alle danskeres yndlingsjuledessert kan gøre vores til, at så mange som muligt kommer i julestemning,” siger Marie Halmø Hürdum, marketingdirektør, McDonald’s Danmark.

Hindbærsnitte-is og White Russian Is

Her i Aalborg er vi dog vant til, at der eksperimenteres med is. Paradis Is i Aalborg har tidligere også lavet en risalamande is, hindbærsnitte-is. Vi har haft den berømte romkugle-is og Guf & Kugler har haft en White Russian is med sprut i.

Det er en ny vej, McDonalds gerne vil tage, at de laver helt specifikke produkter rettet mod et lokalt marked som Danmark. Det fortalte McDonalds marketingsdirektør til Dansk Markedsføring forleden;

“Det er klart, at vi skal have ikoniske og populære produkter som Big Mac og McNuggets på menuen, men reelt har vi mulighed for også at produktudvikle og markedsføre i tråd med danskernes ønsker,” sagde hun.