Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Slut med skumle tunneler: Nu skal trafikeret skolevej gøres mere sikker

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Aalborg Kommune
Foto: Aalborg Kommune

Som led i et større projekt med at gøre skolevejen til Nr. Uttrup Skole mere tryg og sikker udføres et spændende kunstprojekt af eleverne i 3.-7. klasse i samarbejde med multikunstneren Jonny Hefty.

Det sker i tunnellerne under Hjørringvej og Sundsholmen fra tirsdag 31. maj kl. 10.00 og ugen ud i skoletiden, skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

De to tunneller bruges af børnene hver dag, når de går eller cykler på vej til og fra skole. Men børnene og deres forældre har givet udtryk for, at tunnellerne er mørke og utrygge at færdes i – og både elever og forældre bruger ord som “uhyggelige” og “skumle”.

Det skal der nu gøres noget ved, og derfor skal eleverne i samarbejde med Jonny Hefty udsmykke de to tunneller omkring skolen.

Kreativ løsning på problemet

Jan Nymark Thaysen, Rådmand i By og Land, glæder sig over, at børnene nu får en mere tryg og smukkere vej til skole:

“Arbejdet med at udvikle sikre skoleveje står højt på vores dagsorden. Tunnellerne er jo blandt andet til for, at eleverne kan komme sikkert i skole, uden at skal krydse en større vej.

Men det hjælper ikke meget, hvis eleverne ligefrem fravælger tunnellerne og dermed den sikre skolevej, fordi de er utrygge ved at passere igennem dem.

Jeg er derfor rigtig glad for, at vi i samarbejde med både børn, forældre og skoleledelsen på Nr. Uttrup Skole har fundet frem til en god og kreativ løsning, der gør vejen til skolen mere tryg”.

Glæden deles med Tina Møller Nielsen, der er skoleleder på Nr. Uttrup Skole:

“Som skole er det vigtigt, at elever og forældre føler sig tryg ved at færdes i nærområdet. At have eleverne med i et projekt omkring udsmykning af tunnellerne giver ejerskab, og hele fællesskabsfølelsen gennem processen har stor værdi.

Elevrådet har været med i hele processen, og det er meningsskabende at se resultatet af hele processen.

Som skole glæder vi os over, at udsmykningen af tunnellerne er bare en af flere forbedringer vi får i forbindelse med arbejdet med en tryg og sikker skolevej.”

Aalborg Kommune støtter projektet og sætter samtidig ny belysning op i begge tunneller. Udsmykningen af tunnellerne er blot et tiltag, blandt flere, der skal gøre skolevejen mere tryg og gøre det attraktivt at færdes til skole på cykel eller til fods.

Del artikel

Andre læser også