ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Løs gåden inden bomben sprænger: Aalborg får nyt Escape Room

Af Michael Qureshi

Man bliver aldrig for gammel til at løse spændende gåder, og Escape Rooms er et kæmpe hit verden over.

Nu ser et nyt Escape Room dagens lys her i Aalborg. Det er FunCenter på Eternitten, som udvider med endnu et, så de kan mønstre tre af slagsen.

De har haft stor succes med deres Escape Rooms “Morderen” og “Fængslet”. Nu er turen kommet til “Bunkeren”.

Det er et gammelt beskyttelsesrum som danner rammen for Bunkeren, hvilket indebærer rå vægge, gamle ståldøre og selvfølgelig en masse fede militærting som danner stemningen for en times sjov hjernegymnastik.

Løs gåden inden bomben sprænger: Aalborg får nyt Escape Room

Ægte beskyttelsesrum stod tomt og ulåst

Det fede beskyttelsesrum har stået tomt og ulåst i rigtigt mange år, hvilket rummet også bar præg af.

Her har over flere omgange været folk på besøg, og der blev fundet alt fra stole og stearinlys, til en masse skrald.

“Det syntes vi hos FunCenter var ærgerligt, og valgte derfor at undersøge mulighederne for at etablere et Escape Room i de rå rammer i stedet.

Da det juridiske var på plads begyndte processen for alvor.

Her blev der ryddet op og gjort rent efter mange års forfald, etableret strøm og varme, og selvfølgelig bygget på livet løs for at skabe et autentisk miljø for vores gæster.

Vi har lagt os i selen for at skabe et fantastisk og autentisk militærunivers, hvor man som deltager for alvor kan leve sig ind i temaet og de gådefulde opgaver,” lyder det fra Michael Goul fra FunCenter.

Løs gåden inden bomben sprænger: Aalborg får nyt Escape Room

Skal desarmere radioaktiv bombe

Selve opgaven som skal løses i en gruppe handler kort og godt om at desarmere en radioaktiv bombe, som militærets efterretningstjeneste mener er placeret i den ellers forladte bunker, inden den sprænger.

For at dette skal lykkedes skal man kæmpe sig igennem en række udspekulerede sikkerhedsforanstaltninger, alt imens man også kæmper mod tiden.

I december 2018 åbnede FunCenter deres 2 Escape Rooms Morderen og Fængslet og nu åbner det tredje rum i rækken dørene op på Eternitten i Aalborg.

Det sidste år har vist at Aalborg-området, og Danmark generelt, er vilde med Escape Room konceptet, og samtidig har de autentiske rammer med et ægte beskyttelsesrum, også givet muligheden for at skabe noget helt unikt, og give gæsterne en fed oplevelse.

“Som det tredje rum i rækken har vi forsøgt at skabe vores mest udfordrende Escape Room til dato, og rummet har også fået sværhedsgraden 6 ud af 6, og er måske det sværeste rum i hele Jylland.

Har man ikke prøvet kræfter med Escape Rooms før, anbefaler vi derfor at man starter ud med Fængslet eller Morderen, selvom man selvfølgelig også kan springe ud I det og forsøge sig med Bunkeren.

Som altid er det muligt at få hints og ledetråde undervejs af vores instruktører, og alle har derfor muligheden for at gennemføre, selvom det koster 2 minutter ekstra at få et hint.

Vores 3 rum kan rumme op til 5 personer ad gangen, og med tre rum er det nu muligt at have 15 personer i gang på samme tid,” forklarer Michael Goul fra FunCenter.

Alle FunCenters 3 Escape Rooms er lavet fra bunden, hvilket sikrer at man ikke finder lignede rum andre steder i Danmark.

Man kan booke det Escape Room her

Del artikel

Andre læser også