Løb 247 km på 30 timer: Nu vil Aalborgs superkvinde gøre det endnu vildere

Skrevet af: Michael Qureshi
Fotograf: Anne Mette Welling
Fotograf: Anne Mette Welling

Af Stine Kjølby Christensen

Sidste år krydsede Stine Rex målstregen efter at have kæmpet sig igennem ekstremløbet ”Spartathlon”, der rækker over intet mindre end 246,6 kilometer!

Og ikke nok med at Stine gennemførte løbet – hun gjorde det også på rekordtiden for en dansk kvinde: 30 timer, 13 minutter og 37 sekunder!

Læs også: Sej kvinde: Stine fra Aalborg løb 246,8 kilometer på rekordtid

Dengang var Stine ikke i tvivl: Det blev første og sidste gang, at hun gjorde det. Det var både hun og hendes krop fuldstændig enige om. Alligevel er Stine igen at finde på deltagerlisten for årets Spartahtlon… Og hun stræber efter endnu en rekord!

Man husker de gode ting

Da hele oplevelsen og de hævede ankler havde lagt sig, så stod Stine tilbage med minderne fra en helt uforglemmelig tur med hendes mand, Dan, ved sin side.

”Efter nogle måneder begyndte min mand og jeg at snakke om og tænke tilbage på den fantastiske oplevelse, vi havde haft sammen i Grækenland. Ikke på selve løbet, men alle de andre ting vi havde set op oplevet sammen dernede.” fortæller Stine og fortsætter:

Fotograf: Anne Mette Welling

”Helt stille og roligt glemmer man løbet og husker i stedet oplevelsen som helhed. Man kan sammenligne det lidt med en fødsel. Det er monsterhårdt, men følelsen og stoltheden bagefter er helt uvurderlig!”.

Selvtillid og respekt for løbet

”Selvom 246 km. er meget, og jeg var ekstremt presset, så tvivlede jeg ikke ét sekund på mig selv. Derfor har jeg også den tanke, at der er mange ting, jeg kunne forbedre og gøre anderledes, hvis jeg prøvede igen.” fortæller Stine, men pointerer samtidig at det at have respekt for løbet ofte er afgørende, for om man gennemfører, da mange andengangsløbere ikke når til målstregen.

Læs også: Stine løb 246,8 kilometer i rekordtid: Bjerget var det vildeste

Alligevel kan hun ikke lade være med at udfordre sig selv:

”Sidste år havde jeg besluttet hjemmefra, at det ikke skulle komme an på tid og placering – jeg skulle bare komme igennem. Men jeg endte jo faktisk med at blive den fjerde hurtigste kvinde. Så inderst inde har jeg da en drøm om at blive nummer tre næste gang og at slå min egen tid.”

DGI Aalborg
Stine Rex er en af Danmarks bedste kvindelige løbere

Med sin deltagelse håber Stine også at kunne hjælpe andre til at finde motivationen til en aktiv livsstil, hvor man kan opnå sine mål. Det gør hun bl.a. ved at tilbyde foredrag igennem de virksomheder, som har været med til at sponsorere hendes deltagelse økonomisk.

The sky is the limit

Udover at få oplevelsen på ny så drømmer Stine også om, at turen kan kvalificere hende til det hawaiianske ”Hurt 100” – et løb specielt designet til den eventyrlystne og velforberedte løber.

Selvom løbet ”kun” er 160 km. langt, så foregår en del af ruten i op til 8000 højdemeter!

”Hurt 100” er bestemt ikke for hvem som helst, og det gælder om at have tungen lige i munden, hvis man vil være en del af det. 150 løbere kvalificerer sig på verdensplan – men kun 30-40 ender med at gennemføre det.

Stine Rex forventes at blive én af dem.

Fotograf: Anne Mette Welling
Hjælp Stine på vej til Hawaii

Hvis man som virksomhed vil hjælpe Stine på vej mod det ikoniske ”Hurt 100”-løb, så har man lige nu muligheden for at blive hendes sponsor.

Ud over æren i at lægge navn til én af Aalborgs sejeste powergirls, så får virksomhederne som sagt et tilbud om at booke Stine Rex til et oplæg omkring hendes rejse, og hvordan man finder motivationen til at nå sine mål.

For kontakt eller yderligere information omkring at være sponsor kan Stine Rex kontaktes via følgende mail: sr@dgihus.dk

Stor juni-koncert tæt på Aalborg: Medina – Gulddreng – Phlake og Page Four

Verdens stærkeste chilisauce: Spis 10 ml og få maden til halv pris

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom det nok ikke bliver et problem at holde varmen i næste uge med temperaturer op mod 30 grader, så har vi fundet en sjov udfordring til dig, der virkelig kan lide at få varmen – i både mund, krop og sind.

Café Mumbai i Nordkraft serverer autentiske indiske retter, som jo ofte er noget mere krydrede, end de klassiske danske retter. På menukortet er der således også markeret den enkelte ret er: *Medium, **Stærk eller ***Hot.

Og selvom muligheden “hot” sikkert er spicy nok til de fleste af os, kan du krydre tilværelsen og de indiske serveringer lidt ekstra, når du nyder maden.

Den ultimative manddomsprøve

Café Mumbai kalder det selv den ultimative manddomsprøve, og udfordringen lyder da også som noget af en mundfuld:

Hvis du spiser deres hjemmelavede chili-sauce som tilbehør til din mad, så du halv pris på maden.

Det lyder da egentlig ret ligetil?

… Det er dog værd at bemærke, at chili-saucen har fået navnet Kill Switch af én grund: Den er lavet på verdens stærkeste chili!

For at få halv pris på maden, skal du spise alle 10 ml., som du eksempelvis kan få udleveret til din Chicken Tikka Masala eller Lamb Korma.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Mumbai Café (@mumbaiaalborg) den

Tør du tage udfordringen op?

Du finder Café Mumbai på Kjellerups Torv 1 i Nordkraft. De har åbent alle dage fra kl. 17.00 – 21.00

Hvad: Halv pris på maden – hvis du spiser 10 ml. chilisauce lavet på verdens stærkeste chili
Hvor: Café Mumbai
Hvornår: Alle dage

Du finde mere info om Café Mumbai her.

Afholdes for 22. år i træk: Den Blå Festival er klar med fed nyhed

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Den Blå Festival.
Foto: BrknRib Photo and Artwork.
Den Blå Festival. Foto: BrknRib Photo and Artwork.

Nibe Festival er knap nok overstået, før vi kan glæde os til den næste hyggelige festival i Nordjylland.

Den Blå Festival er den årlige jazz- og bluesfestival i Aalborg, der i fire dage forvandler hele midtbyen til et slaraffenland af musik, hygge, kolde drikkevarer og god stemning.

Det helt unikke ved festivalen er, at den er helt gratis at deltage i, og i år finder den sted fra torsdag den 15. august til søndag den 18. august.

Den Blå Festival 2019 har som altid de to store hovedscener på Toldbod Plads på havnefronten og på Gammeltorv ved Råshuset.

Derudover er der koncerter på mange af byen cafeer, værtshuse og spillesteder. Der er blandt andet koncerter på Café Ulla Terkelsen, El Mariachi, Aalborgs Slotskro, Hasseris Kirke, John Bull Pub, Egholm og som noget helt nyt i år: på Salling Rooftop.

Du kan se fulde program for Den Blå Festival lige her.

Jazz og blues på toppen af Aalborg

Den helt store nyhed i år er, at du kan nyde lækker jazz og blue i højderne.

Der er nemlig hele tre koncerter på Salling Rooftop,  hvor du kan glæde dig til at lytte til en række spændende artister på toppen af Aalborg.

Onsdag den 14. august fra klokken 15.00-17.30 gælder det Jesper Theis Duo. Jesper Theis spiller guitar i stil med gamle bluesmestre som Son House og Robert Johnson.

Han behandler deres sange med stor respekt, men han er ikke bange for lege med arrangementerne og puste nyt liv i de hævdvundne klassikere. Med sig har han Søren Lindholt på kontrabas.

Torsdag den 15. august klokken 15.00-17.30 er så Big Creek Slim Duo, der vil underholde på Salling Rooftop.  Big Creek Slim har en mørk og raspende stemme og spiller råt og udtryksfuldt på sin gamle guitar.

Han spiller klassisk Chicago- og Delta-blues inspireret af bl.a. Muddy Waters, Howling Wolf og John Lee Hooker. Han har på få år udgivet fem album, som alle har fået flotte anmeldelser og vundet et hav af priser.

Fredag den 16. august klokken 15.00-17.30 slutter koncerterne i de høje luftlag med Tim Lothar og HP Lange. Det er to af de travleste og mest velanskrevne bluesmusikere i Danmark, der mødes denne dag.

Tim Lothar har turneret 20 lande, har otte anmelderroste udgivelser bag sig, har modtaget priser i ind‐ og udland, og er en af de flittigst turnerende musikere i Europa. Han er lige nu en af DK’s skarpeste og mest respekterede bluesmusikere.

I mere end 30 år har HP Lange været bluesmusiker på landevejen, og er efterhånden en veteran på musikscenen i Danmark. På scenen leverer HP Lange et energisk mix at Delta – country- og folk-blues. Du finder mere info om koncerterne her.

Hvad: Den Blå Festival
Hvor: I hele Aalborg
Hvornår: 15. – 18. august

Du kan se fulde program for Den Blå Festival lige her.

Film under åben himmel: Sådan bliver vejret til Zulu Sommerbio på tirsdag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: TV 2 Presse
Foto: TV 2 Presse

På tirsdag starter TV2 Zulu deres årlige Zulu Sommerbio, hvor de tager rundt i det danske land for at vise gode film under åben himmel.

Traditionen tro åbner sommerbioen sæsonen lige her i Aalborg kl. 21.45, når A Star is Born vises i Skovdalen.

Men film under åben himmel, betyder også, at vejret har ret meget at sige; skal man tage afsted eller ej?

Hvordan bliver vejret?

Vejrprognoser kan ofte være uforudsigelige, men med kun to døgn til arrangementet, er der ret stor sandsynlighed for, at der kan stoles på vejrudsigten.

Og det bliver nærmest perfekt vejr til årets Zulu Sommerbio i Skovdalen. DMI lover tørvejr hele dagen, og temperaturen topper klokken 17.00 med 24 grader.

Når filmen starter omkring 21.45 kan vi se frem til mellem 18-22 grader, en let vind og ikke mindst: tørvejr.

Der er derfor al mulig god grund til at tage forbi Skovdalen på tirsdag, men tag da gerne et tæppe med – om ikke andet for hyggens skyld!

Stjernespækket drama

Filmen der vises er storfilmen A Star Is Born, som er produceret og instrueret af Bradley Cooper, der også spiller hovedrollen sammen med Lady Gaga.

Filmen er blevet en kæmpe succes over hele verden, og den var nomineret til intet mindre end 8 Oscars, hvor sangen Shallow vandt for bedste originale sang.

Filmen handler om den berømte rockstjerne Jackson Maine spillet af Bradley Cooper.

Han opdager stortalentet Ally, spillet af Lady Gaga, som spiller på en bar for dragartister.

De indleder et forhold, og Ally kommer med på Jacksons turné, hvor hun opdages af et berømt pladeselskab som vil gøre hende til en stjerne.

Jackson bliver jaloux, samtidig med at hans egen karriere er i fare på grund af store mængder alkohol og narkotika. I tillæg er Jackson på vaklende grund med sin storebror og turnémanager Bobby.

Gratis for alle

Traditionen tro er ZULU Sommerbio gratis for alle, så det er bare med at møde op med godt humør, en behagelig stol og måske en pakke kleenex til filmen.

Der kan købes snacks og drikkevarer, men du må også gerne medbringe det hele selv.

Hvad: Zulu Sommerbio (A Star Is Born)
Hvor: Skovdalen, Aalborg
Hvornår: Tirsdag d. 23. juli kl. 21.45
Pris: Gratis

Du kan læse mere her.