Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Som det første teater i Danmark: Aalborg Teater livestreamer premiere på nyt stykke

Af Michael Qureshi

Som det første teater i Danmark livestreamer Aalborg Teater premieren på deres egenproduktion af Herman Bangs ikoniske drama Tine.

Forestillingen kan ses næste lørdag den 23. januar 2021 kl. 19.00,  og der vil være optakt til forestillingen fra kl. ca. 18.30.

Det skriver Aalborg Teater i en pressemeddelelse.

Tine er pige i huset hos skovridderen på Als.

Hun er veninde med fruen i huset – og ulykkeligt forelsket i skovridderen selv.

Men den skygge i livet er for intet at regne mod det, der kommer, da krigen mod Preussen bryder ud i 1864 og de medfølgende grusomheder for alvor rammer det stille samfund på Als og skovridderen må til fronten.

Parallelt med krigen udvikler den forbudte kærlighed sig mellem Tine og skovridderen, og finder sin fuldbyrdelse til lyden af buldrende kanoner og altfortærende flammer, men krigen ender også deres forhold fatalt.

Prisvindende instruktør

Det er den prisvindende og internationalt anerkendte norske instruktør Runar Hodne, der står bag iscenesættelsen af Herman Bangs på én gang rystende skildring af tabet i 1864 og den vidunderlige og gribende historie om en desperat og fatal kærlighedshistorie i krigens skygge.

Runar Hodne har tidligere med store succes iscenesat flere forestillinger på Aalborg Teater.

Runar Hodne har tidligere iscenesat blandt andet Anna Karenina på Aalborg Teater.

Som det første teater i Danmark: Aalborg Teater livestreamer premiere på nyt stykke

Stemningsfuld musik af Lydmor

Den kendte sanger, sangskriver og komponist Lydmor, Jenny Rossander, har skabt et vidunderligt og stemningsfuldt lyddesign til Tine og med sin rørende og smukke elektronisk nykomponerede musik bliver Herman Bangs altfortærende kærlighedshistorie blot endnu mere gribende og rørende.

Scenografi og lysdesign til forestillingen er skabt af lysdesigner Ulrik Gad og kostumedesigner på forestillingen er Maria Gyllenhoff.

Hovedrollen som den unge Tine spilles af en af Aalborg Teaters nye fremadstormende skuespillere Line Nørholt, der er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i 2019 og siden da har været en del af Aalborg Teaters ensemble.

Skovridder Berg spilles af Thomas Kristian Bek, der fik sin professionelle debut på Aalborg Teater i forestillingen Snefald. Thomas Kristian Bek er uddannet på Den danske Scenekunstskole i 2020.

Tines forældre, Madam Bølling og Bølling, spilles af henholdsvis Annika Johannesen og Jørgen W. Larsen.

Derudover medvirker Bolette Nørregaard Bang, Maria Henriksen, Østen Borre Simonsen, Marie Knudsen Fogh, Steffen Berenthz Eriksen, Marcus Gad Johansen, Ferdinand Falsen Hiis og Lars Topp Thomsen.

2020 var 100-årets for genforeningen

Denne rædselsvækkende krig i 1864 fik fatale følger, ikke blot for Herman Bangs unge Tine og det sønderjyske folk, men også for Danmark, der efter krigens grusomme nederlag, måtte afstå en stor del af det gamle land til den tyske overmagt.

2020 var året, hvis vi kunne fejre 100-året for genforeningen. En folkeafstemning blandt de danske under tysk herredømmeafgjorde i 1919, hvilke dele af det gamle ringe der igen ønskede at høre under dansk herredømme, og hvor grænserne skulle drages og Danmark kom til at se ud som vi kender det i dag.

Hvad: Premiere på Tine
Hvornår: Lørdag d. 23. januar kl. 19.00
Hvor: Aalborg Teater – Forestillingen kan streames gratis på www.aalborgteater.dk/aat-stream/

Del artikel