Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Børnelopper med blændende start: Little Reusers deler succes med gode formål

Af Michael Qureshi
Anne Glinvad (tv) og Christina Bang
Anne Glinvad (tv) og Christina Bang

I november sidste år åbnede børneloppe-universet Little Reusers på Hjørringvej i Nørresundby.

Det er som en almindelig butik.

Forskellen er bare, at her kan alle leje en stand, hvor man kan sælge sit eget børnetøj, legetøj, udstyr til børn samt graviditetstøj.

Hver gang der sælges en vare, tager Little Reusers så en mindre kommision af salget, og dermed er den bæredygtige tankegang i fokus.

Trækker kunder fra alle dele af Nordjylland – og sågar Odense

Butikken er allerede velbesøgt og flittigt anvendt af både købende kunder og standlejere. Hovedparten kommer fra Aalborg og Nørresundby, men butikken har også trukket fra mange andre byer.

”Vi havde ikke i vores vildeste fantasi turde tro på så flot en velkomst – men vi havde selvfølgelig håbet på det,” siger den ene indehaver Christina Bang.

Hun tilføjer;

“Det at vi også kan trække kunder fra blandt andet Thisted, Fjerritslev, Skagen og Arden – ja sågar også Risskov, Læsø og Odense, dét gør os glade og giver os en følelse af, at vi er vellykket med vores koncept.”

Meget simpelt koncept

Konceptet er også ganske simpelt. Du booker en stand, medbringer dine børnelopper (såsom tøj, udstyr og legesager) og lader Little Reusers stå for resten.

“Vi har standleje helt ned til 12,5 kr./dag/person, hvis du deler med en veninde og har en lejeperiode på 30 dage,” siger Christina Bang.

Med den gode start har det også været muligt at følge deres drøm om at støtte velgørende formål.

Forleden fik de en  hjertevarm velkomst af de to hospitalsklovne Tut og Luici på børneafdelingen på Sygehus Nord i Aalborg, da deres første donation skulle overrækkes.

“Det at kunne være med til at donere 7.353,00 kr. til et så lokalt og virkelig godt formål, gør os varme om hjertet”, siger Anne Glinvad, der er den anden del af Little Reusers.

“Det er alle vores kunder – både de købende kunder og vores standlejere – som har været med til at samle sammen til vores første donationsformål”

Vi er ikke ét sekund i tvivl om, at vi er på vej i den helt rigtige retning, og vi håber på at kunne motivere andre hertil – både veletablerede virksomheder og nye iværksættere. Løfter vi i flok, når vi meget længere,” fortæller hun.

Børnelopper med blændende start: Little Reusers deler succes med gode formål

Har afsat stande udelukkende til donation

Little Reusers har i butikken afsat stande udelukkende til donation, og der udvælges et nyt formål 3-4 gange årligt.

”Formålet udvælges faktisk af vores kunder.

Vi har kun to krav hertil, og det er at det skal være lokalt og til formål med børn i fokus.

Det giver for os bedst mening at give vores kunder medbestemmelse heri, da det er dem der både leverer og køber varerne, og samtidig er det vigtigt at pointere, at kunderne selv bestemmer prisen på varen – der er ingen nedre eller øvre grænse.

Og alt går ubeskåret til det udvalgte formål,” forklarer Christina Bang.

Little Reusers næste donation går til en hjertevarm sag: Hjertebarnet.

 Du kan læse mere om Little Reusers her

Del artikel