Børnelopper med blændende start: Little Reusers deler succes med gode formål

Skrevet af: Michael Qureshi
Anne Glinvad (tv) og Christina Bang
Anne Glinvad (tv) og Christina Bang

I november sidste år åbnede børneloppe-universet Little Reusers på Hjørringvej i Nørresundby.

Det er som en almindelig butik.

Forskellen er bare, at her kan alle leje en stand, hvor man kan sælge sit eget børnetøj, legetøj, udstyr til børn samt graviditetstøj.

Hver gang der sælges en vare, tager Little Reusers så en mindre kommision af salget, og dermed er den bæredygtige tankegang i fokus.

Trækker kunder fra alle dele af Nordjylland – og sågar Odense

Butikken er allerede velbesøgt og flittigt anvendt af både købende kunder og standlejere. Hovedparten kommer fra Aalborg og Nørresundby, men butikken har også trukket fra mange andre byer.

”Vi havde ikke i vores vildeste fantasi turde tro på så flot en velkomst – men vi havde selvfølgelig håbet på det,” siger den ene indehaver Christina Bang.

Hun tilføjer;

“Det at vi også kan trække kunder fra blandt andet Thisted, Fjerritslev, Skagen og Arden – ja sågar også Risskov, Læsø og Odense, dét gør os glade og giver os en følelse af, at vi er vellykket med vores koncept.”

Meget simpelt koncept

Konceptet er også ganske simpelt. Du booker en stand, medbringer dine børnelopper (såsom tøj, udstyr og legesager) og lader Little Reusers stå for resten.

“Vi har standleje helt ned til 12,5 kr./dag/person, hvis du deler med en veninde og har en lejeperiode på 30 dage,” siger Christina Bang.

Med den gode start har det også været muligt at følge deres drøm om at støtte velgørende formål.

Forleden fik de en  hjertevarm velkomst af de to hospitalsklovne Tut og Luici på børneafdelingen på Sygehus Nord i Aalborg, da deres første donation skulle overrækkes.

“Det at kunne være med til at donere 7.353,00 kr. til et så lokalt og virkelig godt formål, gør os varme om hjertet”, siger Anne Glinvad, der er den anden del af Little Reusers.

“Det er alle vores kunder – både de købende kunder og vores standlejere – som har været med til at samle sammen til vores første donationsformål”

Vi er ikke ét sekund i tvivl om, at vi er på vej i den helt rigtige retning, og vi håber på at kunne motivere andre hertil – både veletablerede virksomheder og nye iværksættere. Løfter vi i flok, når vi meget længere,” fortæller hun.

Har afsat stande udelukkende til donation

Little Reusers har i butikken afsat stande udelukkende til donation, og der udvælges et nyt formål 3-4 gange årligt.

”Formålet udvælges faktisk af vores kunder.

Vi har kun to krav hertil, og det er at det skal være lokalt og til formål med børn i fokus.

Det giver for os bedst mening at give vores kunder medbestemmelse heri, da det er dem der både leverer og køber varerne, og samtidig er det vigtigt at pointere, at kunderne selv bestemmer prisen på varen – der er ingen nedre eller øvre grænse.

Og alt går ubeskåret til det udvalgte formål,” forklarer Christina Bang.

Little Reusers næste donation går til en hjertevarm sag: Hjertebarnet.

 Du kan læse mere om Little Reusers her

Nye regler i danske lufthavne: Du skal bære mundbind i Aalborg Lufthavn

Skrevet af: Michael Qureshi

Selv om Corona-virussen stort set lukkede Danmark ned, så ser man stadig ikke særligt mange danskere bære mundbind som i mange andre lande.

Men nu skal man vænne sig til at bære mundbind, hvis man opholder sig i en dansk lufthavn. Det står i nye retningslinjer fra myndighederne, som den danske luftfartsbranche har offentliggjort.

De skal implementeres seneste 15. juni i bl.a Aalborg Lufthavn.

Passagerer skal bære mundbind, fra de går ind i lufthavnen, mens de sidder i flyet, og til de forlader lufthavnsterminalen på destinationen.

Dermed følger den danske luftfartsbranche de internationale de nye anbefalinger fra den europæiske luftfartsmyndighed, Easa.

Kun personale og passagerer må opholde sig i lufthavne

Fremover må kun personale og passagerer desuden opholde sig i lufthavnsterminaler, så man skal vente uden for, hvis man skal hente en rejsende.

Har man ikke mundbind på, får man ikke lov til at komme ombord på flyet.

“Luftfarten er international, så det er helt nødvendigt med internationalt gældende retningslinjer. Vi er meget tilfredse med, at der nu er enighed om enkle og pragmatiske regler, som kan skabe en tryg rejse for passagererne,” siger Michael Svane fra Dansk Luftfart ifølge TV 2.

I går kunne vi fortælle, at Aalborg Lufthavn bliver hårdt ramt på udenrigstrafikken over sommeren grundet regeringens forlængede rejsevejledninger. KLM genåbner dog en populær rute meget snart – det kan du læse mere om her

Må vente lidt endnu: Problemer udsætter åbning af Aalborg Havnebad

Skrevet af: Redaktionen
Havnebadet
Havnebadet

Stærk strøm og dårlig sigtbarhed gør det umuligt for dykkere, at lave de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger.

Aalborg Kommune kunne i går melde en åbningsdato ud på Aalborg Havnebad, der hed fredag den 5. juni, men efter at erhvervsdykkere i to dage har kæmpet forgæves mod forholdene i vandet, er åbningsdagen nu udskudt til næste uge.

Regner med åbning i næste uge

Bademester Sevastianos Prenta fortæller:

“De net der omgiver havnebadet skal tjekkes efter, inden vi lader folk bruge anlægget. Vi afventer roligere vande og dykkerne udfører arbejdet hurtigst muligt.

Vi regner stærkt med at kunne åbne Aalborg Havnebad i uge 24,” lyder det fra bademesteren.

Vestre Fjordpark genåbner med vand stadig efter planen i morgen Grundlovsdag, mens Nibe Fjordbad åbner for publikum lørdag d. 20. juni.

Kan skabe yderligere kø: Mere vejarbejde ved centralt knudepunkt i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er ikke let for dem, der skal krydse Limfjorden i bil i myldretrafikken.

Et større arbejde på Limfjordsbroen har reduceret fra to til et spor i hver retning, og det skaber allerede en del kødannelse i hverdagene.

Men nu igangsættes endnu et vejarbejde på Vesterbro lige før Limfjordsbroen. Det meddeler Aalborg Kommune torsdag eftermiddag.

Søndag den 7. juni går de nemlig i gang med en række komplicerede ledningsarbejder i krydset Vesterbro / Borgergade, i forbindelse med arbejdet til den kommende Plusbus.

Er færdige i august

Arbejdet sker samtidigt med renoveringen af Limfjordsbroen. Aalborg Kommune forventer at være færdige i krydset midt i august. Det vil så være nogenlunde på samme tid, som arbejdet med Limfjordsbroen også er planlagt til at være færdigt.

Man pointerer dog, at de trafikale forhold på Vesterbro ikke ændrer sig væsentligt sammenlignet med i dag.

Der vil dog være spærret for trafik fra Vesterbro til Borgergade, i både østlig og vestlig retning.

På den måde optimeres trafikafviklingen på Vesterbro.

For nordgående trafik vil der være adgang til Borgergade via Toldbodgade og Vesterå.

For sydgående trafik vil der være adgang til Borgergade via Gammel Strandvej, Strandvejen og Badehusvej.

Trafikforholdene justeres i takt med opgravningsarbejdet i krydset.

Her skal du være opmærksom

Borgergade
Fra den 7. juni arbejder Aalborg Kommune i Borgergade, på den korte strækning fra Kattesundet til Vesterbro. Mens de arbejder, vil der være adgang til Kattesundet via Vesterå. Vær opmærksom på, at de også arbejder i den sydlige del af Vesterå.

Ved Stranden
Der arbejdes fortsat i Ved Stranden mellem Vesterå og Jomfru Ane Gade.

Aalborg Kommune skriver;

“Det er omfattende projekter, som finder sted i et kritisk og snævert område i byen, men mange ting bliver fixet på én gang – nu vi er i jorden og har spærret af.

Vi håber på jeres forståelse og tålmodighed – vi åbner op så hurtigt det kan lade sig gøre.”