Lisa blogger: Sådan går du fra drømmen til virkelighed

Skrevet af: Lisa Dalsgaard
Lisa Dalsgaard fra Aalborg blev kåret til Årets Kvindelige Iværksætter i Danmark
Lisa Dalsgaard fra Aalborg blev kåret til Årets Kvindelige Iværksætter i Danmark

Et nyt år, en ny begyndelse og nye udfordringer venter.

Jeg er blevet opfordret til at dele ud og sætte ord på mine tanker, så min nye udfordring består i at blogge om livet, som iværksætter og alt det, der motiverer mig!

Jeg er nok meget præget af min forkærlighed for tech og gadgets, og så er jeg kvinde i en meget mandsdomineret branche. Men jeg håber, at du vil følge med, og forhåbentlig kan bygge videre på mine tanker.

Så here we go. En præsentation er vids på sin plads, så her får du min historie og et par tips jeg har lært undervejs.

1. Find ud af hvem du er

Intet er tilfældigt, der er altid en grund til at vi er, som vi er. Jeg tror det er vigtigt, at vi har en forståelse for, hvem vi er, hvordan vi er og hvorfor vi er, som vi er.

Det gør nemlig, at vi bedre kan forstå, hvorfor vi reagerer, som vi gør. I forskellige situationer. Her får du mit eksempel. Jeg er vokset op ude på landet i St. Vildmose ved Aabybro. Min far er kartoffelavler og min mor folkeskolelærer. Jeg er enebarn.

Det var få facts, men mine grundsten til, hvorfor jeg er, som jeg er. Min far er selvstændig og har altid arbejdet super meget. Jeg er derfor vokset op med, at et arbejde ikke ‘bare’ er et arbejde. Et arbejde er et liv.

Min mor har bla. undervist i de kreative fag, og har påvirket mig til at skabe ting ud af ingenting. Som enebarn ude på landet har jeg helt sikkert fået forstærket min selvstændighed og min kreativitet. Som barn byggede jeg huler, som teenager byggede jeg møbler og i dag bygger jeg virksomheder

2. Find dit interesseområde

I dag har jeg indset, at jeg brænder for medier og marketing, men jeg har prøvet lidt forskelligt. Efter gymnasiet flyttede jeg til Aarhus, som egentlig nok var første skridt i min dannelsesrejse.

Jeg var 19 år og havde aldrig rigtig været i Aarhus før. Jeg faldt hurtigt til på Handelshøjskolen i Aarhus, men studiet og håndbolden blev hurtigt for lidt til at fylde min hverdag. Så jeg involverede mig i det sociale liv på skolen, blev instructor for de nye elever og endte som Chefredaktør på Skolebladet, da jeg var 20 år.

Her lavede jeg også mit første awardshow, og fik en masse kendte til at komme til arrangementet, som Bubber, Tina Dickow, Christian Stadil og Don Ø. De kom fordi jeg spurgte dem. Dét var første gang at jeg indså, at man kan alt, hvad man vil.

Key Note speaker at JCI Mors last night #JCI #KeyNoteSpeaker #FemaleEntrepreneur #Foredrag #Mors

A photo posted by Rethinking the Goodie Bag (@lisa_dalsgaard) on

Efter min bachelor flyttede jeg kort tilbage til Aalborg, mens jeg tog nogle ekstra fag for at komme ind på min drømmeuddannelse i KBH. Tiden på Copenhagen Business School gik super stærkt.

Jeg kan helt ærligt ikke huske særlig meget, ud over at vi havde Claus Meyer som gæsteforelæser en dag. Uddannelse har for mig været en måde at lære at tænke på, og jeg specialiserede mig forresten i kropssprog, fordi jeg synes det var skørt, at man generelt ikke få undervisning i dét, når det nu er det eneste globale sprog.

Mit første rigtige job var mellem min bachelor og min kandidat, hvor jeg arbejdede, som Media Manager hos magasinet Appetize i Aalborg. Men mit første rigtige betalte studiejob var i København hos det danske designbrand Architectmade.

Her blev jeg sælger for det engelske marked, skulle ringe til butikker og holde møder i London. Det var et super hårdt arbejde, men jeg fik presset mine grænser, hvilket gør, at jeg i dag tør tage telefonen og ringe til potentielle kunder.

Pludselig blev jeg headhuntet til modebranchen og fik jeg stillingen Commercial Coordinator hos YDE, som er et af Danmarks mest luksuriøse modebrands. Her fik jeg super meget ansvar, og skulle blandt andet lave modeshow for de kendte og kongelig i modeugen.

Det var en oplevelse, jeg aldrig glemmer, her fik jeg igen bekræftet at man sagtens kan drømme stort. Da lille mig fra Aabybro pludselig gav hånd til de kongelige prinsesser.

3. Flyt fødderne.. hen til interesserne

Da jeg var ved at færdiggøre mit speciale fik jeg så i 2013 tilbudt et job som Chefredaktør hos Trendsonline. Det var her jeg for første gang blev involveret i iværksættermiljøet.

Trendsonline var en iværksætterblog, der skulle blive til et rigtigt medie, som var først på pletten, når det kom til nye iværksættervirksomheder, apps osv. Jeg havde intet kendskab til branchen, men havde erfaring med at skabe og drive et medie fra skolebladet.

Jeg blev introduceret pænt til iværksættermiljøet, som var en tæt omgangskreds, hvor alle kendte hinanden i København. Jeg mødte en masse spændende mennesker, som virkelig brændte for deres arbejde. Og deres arbejde var deres liv.

Lisa og hendes partner i GoodiePack, Rene Jespersen

Jeg følte mig hurtigt hjemme, og følte at jeg havde fundet ‘nogle, som var ligesom mig’, eller hvert fald ‘nogle, som jeg gerne ville være’. Derfor indså jeg, at jeg sad på den forkerte side af skrivebordet.

4. Mærk efter, og gør dig selv glad

Den eneste, der kunne sørge for, at jeg var lykkelig, var mig selv. Så jeg måtte gøre noget. Jeg tænkte, at der var 2 ting, der kunne gøre mig lykkelig. Jeg skulle enten have min egen virksomhed eller bo i New York, eller begge ting. Så jeg sagde mit job op, og købte en flybillet til New York.

5. Brug tid på dem du kan lære noget af

I New York havde jeg umiddelbart ingen planer. Jeg lovede mig selv at go-with-the-flow og tage imod de muligheder, der ville opstå.

Jeg skaffede en billet til Verden største Tech events Tech Crunch Disrupt NYC, her mødte jeg en investor, som senere tilbød mig et job, som ansvarlig for Europa på sit reklamebureau.

Folk havde sagt til mig på forhånd, at man ikke bare kunne tage til NYC og få et job. Jeg havde ikke tænkt nærmere over det, for jeg havde ikke lagt en plan. Jeg ville se, hvor livet tog mig hen. Men da jeg fik 2 jobtilbud på 1 dag, besluttede jeg mig for aldrig igen at lytte til dem, der siger, man ikke kan. Man kan alt!

Lisa Bønsdorff Dalsgaard

Jeg endte med at sige ja til stillingen Chef for Europa på det amerikanske reklamebureau, vi forhandlede løn, visum og det hele gik stærkt. Jeg flyttede så tilbage til Danmark for at sige pænt på gensyn til min familie, men fik så besked fra reklamebureauet, at de gerne ville vente et par måneder med at ansætte mig.

Det var super ærgerligt, men min verden var på det tidspunkt fyldt med muligheder. Så jeg valgte i stedet at bruge min tid på AirHelp, som jeg kunne lære super meget af.

6. Gør dét du er god til

Til Tech Crunch Disrupt havde jeg nemlig mødt det danske startup AirHelp, som hjælper flypassagerer med at få kompensation for forsinkede fly. De tilbød mig jobbet som Landechef i Danmark, da de selv skulle flytte til NYC.

Så jeg takkede ja til stillingen, som Landechef for AirHelp, hvor jeg samtidigt gerne måtte starte egen virksomhed. Jeg oprettede mit første CVR nummer, en enkeltmandsvirksomhed, hvor jeg hjalp nystartede virksomheder med at komme i medierne.

Det største jeg opnåede var 16 artikler på 1 uge i de danske medier og i alt 141 artikler på et år, – ved siden af mit normale arbejde hos AirHelp.

7. Kom i gang, og lær af dine fejl

Fra min selvstændige fase var jeg pludselig klar til mere, jeg ville være iværksætter – og skabe noget banebrydende. Jeg gav mig i kast med mit første rigtige iværksætterprojekt en platform, som skulle matche upcoming design med bloggere. Mens jeg ventede på, at min tekniske partner skulle udvikle produktet gav jeg mig i kast med at skabe et brand, og lavede det første digitale event i Modeugen: #FlavorsInspire. Her lavede vi bla. digitale goodiebags.

When your logo illuminates the City, you know you did it! ?#Motivation #Startupdk #NordicMade #Cphftw #NextNord #Gomore #Aarsome #Copenhagen

A photo posted by Rethinking the Goodie Bag (@lisa_dalsgaard) on

8. Bliv ved!

Her så jeg lyset og det enorme potentiale i den digitale goodiebag, som et helt nyt medie. En digital goodiebag er en goodiebag, som du modtager på mobilen. Den er hurtig for virksomhederne at oprette, den mindsker papirspild og generer værdifuld data for sponsorer.

Så efter lidt research fandt jeg ud af, at det var den digitale goodiebag, der skulle blive mit nye liv. Så jeg startede virksomheden GoodiePack, og har nu brugt 1,5 år på at skabe en platform for virksomheder, der vil oprette goodiebags.

9. Netværk!

Da jeg startede GoodiePack, ville jeg gerne flytte tilbage til Aalborg, men havde brug for at være en del af et iværksættermiljø, og være omgivet af mennesker, der kunne forstå mig, og som også ville skabe noget stort.

Vi var så et par iværksættere, der fandt sammen og skabte NextNord, et socialt og gratis netværk for tech iværksættere i Nordjylland. Hurtigt indså vi, at vi kunne lære mere af hinanden, hvis vi sås dagligt. Derfor brugte vi vores tid og frivillige arbejdskraft på at skabe et fysisk iværksættermiljø ved navn StartupWorks for dé iværksættere, som vil skabe nye internationale virksomheder – i Aalborg.

Jeg nyder nu at gå på arbejde på Aalborghus Slot, og har selv mærket, at et sådan et miljø er altafgørende, hvis vi skal bevare de ambitiøse iværksættere i Nordjylland.

10. Tænk stort, og bliv stor!

I 2016 var jeg så heldig at Google, PwC, Ase og Ivækst nominerede mig til Årets Kvindelige Iværksætter i Danmark, – og jeg vandt. Begrundelsen var, at jeg havde skabt en ny markedsføringskanal: Den digitale goodiebag, men at jeg også havde gjort en forskel for iværksættermiljøet i Nordjylland.

Tusind tak til jer nordjyder, der stemte til Ivækstprisen!

Jeg håber, at du i denne præsentation har fået en idé om, hvem jeg er, hvordan jeg er og hvorfor jeg er, som jeg er.

Så giver det måske mening, hvorfor jeg skriver, som jeg skriver. Jeg betragter mig selv, som en helt almindelig nordjysk kvinde. Mit næste mål er at GoodiePack skal til udlandet i løbet af 2017, og jeg selvfølgelig skal have et kontor i New York.

Jeg har store drømme, og har lært, at man kan alt, hvad man vil. Så jeg gør noget ved tingene. Jeg både drømmer og flytter mine fødder – og det bliver jeg ved med! Håber du vil følge med!

Facts:

Alder: 28 år

Uddannelse: Bachelor i Marketing & Management Communications.

Uddannelse: Master of Social Science in Management of Creative Business Processes.

Er også blevet headhuntet af Google til et job i Dublin.

Er udvalgt til GURUbogen om inspirerende iværksættere.

Tilmeld dig gruppen for nordjyske tech iværksættere her: Facebook.com/groups/NextNord

Følge iværksætter-slottet her: Facebook.com/StartupWorksAalborg

Du kan følge med Lisas virksomhed her: Facebook.com/GoodiePack

 

Lisa blogger: Hjælp mig med at få nordjyder nomineret til stort award-show

Skrevet af: Lisa Dalsgaard
Foto: Nordic Startup Awards
Foto: Nordic Startup Awards

Lisa Dalsgaard blev kåret til Årets Kvindelige Iværksætter i Danmark 2016. Hun har stiftet virksomheden Goodiepack. Lisa blogger på migogaalborg.dk om iværksætteri og business.

Jeg er smadder beæret over at være udvalgt til ambassadør hos Nordic Startup Awards, hvor jeg skal være med til at udvælge danske startups, som vi skal sende i den Nordiske finale, der i år afholdes i Stockholm.

Nordic Startup Awards er Tech-Iværksætternes ‘Oscar-Show’. Både Nordic Startup Awards og Global Startup Awards anerkender nemlig de hårdtarbejdende iværksættere, organisationer, investorer, kontorfællesskaber, acceleratorprogrammer og kontorfællesskaber, som hver dag arbejder for at skabe et stærkere økosystem.

Min mission er at få nordjyderne ikke bare på Danmarks-kortet, men at fremhæve de nordjyske tech-iværksættere og få dem på den Nordiske scene, hvor de bedste tech-iværksættere fra Danmark, Norge, Sverige, Island og Finland hædres i et stort awardshow.

Derfor håber jeg, at du vil nominere en nordjysk *Tech-iværksætter… nu! Tryk her for at nominere

Tech-iværksættere er dem, der har skabt digitale koncepter, gerne med skalerbare forretningsmodeller.

Det kan være en ny app, du lige har downloadet, et nyt online koncept du lige har prøvet, en platform hvor du har oprettet en bruger, eller et fysisk produkt med en teknisk løsning, som kan gøre en forskel.

Kender du nogle nordjyder der laver dette, så nominér dem nu!

Deadline er 18. april​, og du kan vælge mellem kategorierne:

Startup of the Year
Founder of the Year
Investor of the Year
Best Newcomer
Best Bootstrapped
Best Social Impact Startup
Best loT Startup
Best FinTech Startup
Best Food Tech Startup
Best LifeStyle Startup
Best Startup Ecosystem Initiative
Best Accelerator Program
Best Coworking Space

Læs mere om Nordic Startup Awards her

eller her på deres Facebook-side

Har du hørt om migogaalborg.dk’s nye fordelsklub Club Aalborg i samarbejde med Goodiepack?

Få tilsendt en online Goodiebag hver måned med fordele og fantastiske tilbud til nogle af Aalborgs bedste spisesteder og butikker.

Tilmeld dig nu for at se alle dine fordele i din goodiebag for april måned. Resten af april er gratis for nye medlemmer og uden binding 
tilmeld dig på det her link

Lisa blogger: En uge i selskab med toppen af poppen

Skrevet af: Lisa Dalsgaard
Jesper Buch til Seedster
Jesper Buch til Seedster

Lisa Dalsgaard er Årets Kvindelige Iværksætter 2016. Hun er medstifter af Goodiepack.com og er en engageret iværksætter i Nordjylland. Lisa blogger for migogaalborg.dk

Her er min udsigt i dag. Jeg er til Seedster i Spanien, dét jeg vil kalde Danmarks bedste iværksætter-bootcamp.

Jeg blogger her lidt om min oplevelse med Seedster, Jesper Buch, Morten Larsen og 250 andre inspirerende iværksættere hernede.

Really nice to be working in the sun today! #BootcampBaby #Seedster

A post shared by Rethinking the Goodie Bag (@lisa_dalsgaard) on

 

Det ligner en badeferie ja, men de lækre rammer er bare et udtryk for den standard, der sættes til Seedster – og den er høj. Seedster har solgt sig selv på at være en iværksætter bootcamp med 25 mentorer, 250 iværksættere, 7 dages ophold i Puerto Banus, i Spanien, med fuld forplejning.

Jeg vil starte med at sige, at jeg næsten ikke har oplevet solen, eller nogen der talte spansk, som jeg ellers ville på en normal tur til Spanien. Men det er ikke derfor jeg er her.

Jeg er her for at lære af nogle af de dygtigste iværksættere vi har i Danmark, de mange mentorer.

Seedster har formået at samle det, jeg kalder ”Toppen af Iværksætter-Poppen” til at holde oplæg i løbet af ugen.

Der er lagt et stramt og skarpt program med talere som Morten Lund fra AirHelp og Skype, Morten Larsen fra Hungry og JustEat, Carsten Mikkelsen fra Cult og Crazy Daisy, Morten Wagner fra Dating.dk og Freeway, Matias Dalsgaard fra GoMore, og selvfølgelig vores 2 lokale helte Mads Peter Veiby og Jacob Risgaard, og mange mange andre.

I’m in Spain, but it feels like home – with a lot of #Aalborg presenters on stage! ? @madsveiby @jacobrisgaard ?#Seedster

A post shared by Rethinking the Goodie Bag (@lisa_dalsgaard) on

Førstehåndsindtrykket var vildt!

Mandag morgen startede for fuld musik, og der blev skabt en fantastisk stemning, energi og sammenhold blandt de 250 iværksættere.

Hver gang en taler er på scenen får de en temasang og kæmpe bifald fra publikum, så er linjen ligesom lagt. Dagens vildeste velkomst kom fra energibomben Carsten Mikkelsen, som gav den vildeste pep-talk jeg nogensinde har hørt.Det var en sal med 250 topmotiverede iværksættere, sikke en energi. Sikke en start!

Gennemsnitsalderen er denne gang 37 år, hvilket nok afspejler en prisstigning siden sidste gang, her er måske 20 kvinder og det lader til, at de fleste iværksættere faktisk er fra Jylland. Her er alt fra startups, som lige er startet til serieiværksættere.

Det bedste ved Seedster er den åbenhed og vidensdeling, der finder sted hernede.

Det er dén jeg er kommet for, og den overstiger alle forventninger. Især Morten Larsen fra Hungry er en publikumsfavorit, da han deler alle detaljer om Hungry lige fra følsomme tal til opsætning af konkrete værktøjer og processer, han bruger i hverdagen.

Jeg synes, at det er mega stort af både Jesper Buch og Morten Larsen, at dele så meget som de gør, og give så meget tilbage til de danske iværksættere.

Det motiverer os andre iværksættere super meget til selv at blive ’et godt menneske’ og dele ud af sin erfaring!

Generelt er arrangementet super gennemført. Jesper Buch lytter også til mentorernes oplæg, og bryder ind, hvis han synes, de mangler noget, eller kan udtrykke det lidt skarpere.

Det giver en følelse af at jeg får noget for pengene, en kvalitetssikring.

Fredag skulle vi ud i grupper og improvisere en super pitch, hver gruppe skulle vælge en pitch, som skulle til fælles afstemning. – Jeg vandt for bedste pitch ud af de 250 iværksættere, og vandt en uge i Marbella Fitness Camp.

Lørdag sluttede af med oplæg fra både Morten Lund og Martin Thorborg. Deres klare besked var med ordene ’sørg for at være omgivet af folk, der inspirerer dig.’ Det har jeg nu været i en uge – og det har jeg tænkt mig at blive ved med!

Har du hørt om migogaalborg.dk’s nye fordelsklub Club Aalborg i samarbejde med Goodiepack?

Få tilsendt en online Goodiebag hver måned med fordele og fantastiske tilbud til nogle af Aalborgs bedste spisesteder og butikker.

Tilmeld dig nu for at se alle dine fordele i din goodiebag for april måned. Resten af april er gratis for nye medlemmer og uden binding 
tilmeld dig på det her link

Lisa blogger: Disse nye nordjyske virksomheder har kæmpe potentiale

Skrevet af: Lisa Dalsgaard
Stiftere af Goodiepack. Rene Jespersen og Lisa Dalsgaard
Stiftere af Goodiepack. Rene Jespersen og Lisa Dalsgaard

Lisa Dalsgaard blev kåret som årets kvindelige iværksætter 2016. Hun er stifter af Goodiepack og blogger om iværksætteri på migogaalborg.dk

Som engageret nordjyde er jeg ofte nødt til at prale af Nordjylland og nordjyderne, fordi de ofte ikke praler så meget selv. Her er nogle af de virksomheder, som jeg praler mest af for tiden, når jeg omtaler iværksættermiljøet i Nordjylland.

Iværksætterne i Nordjylland har ikke altid haft kendskab til hinanden, men specielt det sidste års tid har de nordjyske tech iværksættere virkelig fået sat ansigt på hinanden.

Der er specielt tre steder, der har gjort en forskel, når det kommer til at samle iværksætterne med interesse for det tech eller digitale.

NextNord, et gratis netværk og Facebookgruppe for nordjyder med interesse for tech-iværksætteri. StartupWorks, et fysisk iværksættermiljø på Aalborghus Slot, for iværksættere med skalerbare forretningskoncepter og internationale ambitioner, og sidst men ikke mindst har Aalborg Universitets Incubator det sidste år trukket en masse tech-kendisser til Nordjylland, og således samlet miljøet.

De sidste par år har jeg været en aktiv del af det danske startup-miljø og med det nye sammenhold i Nordjylland er det efterhånden muligt at danne sig et overblik over, hvad der rør på sig, og hvem ikke blot får ideer, men også kan udføre – og skabe forretninger.

Jeg er selv direktør i virksomheden GoodiePack , der laver digitale goodiebags. Vi har skabt en software, der gør det muligt for events at oprette digitale goodiebags, og samtidig gør vi det muligt for butikker og spisesteder at nå ud til relevante event-gæster med et godt tilbud.

Min virksomhed har selvfølgelig også internationalt potentiale, og er en af dem du helt sikkert ikke kan undgå at lægge mærke til i 2017. Men jeg vil her gerne fremhæve en række af de virksomheder, som jeg også praler af som nordjyde, og dem tror jeg, at du kommer til at høre meget mere om i 2017.

Jeg har udvalgt virksomhederne alene på baggrund af min egen holdning til deres marked, produkt og team. Dét virksomhederne har tilfælles er, at de ikke er begrænset af en niche, men kan nå en bred kundeskare, samt at det er let for dem at skalere deres forretning og udvide deres koncept.

Med disse mange muligheder i et bredt marked af betalende kunder, har disse nordjyske virksomheder således også mange forsøg til hele tiden at stramme deres koncept mere og mere til, og derfor mener jeg, at de via dialog med deres kunder virkelig kan finde deres ‘gyldne opskrift’ på succes.

Nogle af dem har måske endda allerede fundet den. Bedøm selv, og følg med. Her får du nogle af de virksomheder, jeg praler af, når jeg taler om Nordjyllands iværksættermiljø.

AskCody 

En af de nordjyske tech virksomheder, som vokser hurtigt lige nu er AskCody. De har specialiseret sig i software-løsninger til møder, – det er lige fra gæsteregistrering, digitale møderumsskilte og til mødebookingsystemer.

Virksomheden hører til i Aalborg, men har nu også en salgsafdeling i Atlanta, Georgia. De har i dag over 100.000 brugere verden over fra Australien og Kina i øst, til USA og Canada i vest, og håndterer ca. 1 million møder om måneden. Sidste år på denne tid var de 4 fastansatte og 2 freelancere, og her et år efter har de netop ansat fuldtidsmedarbejder nummer 16, og er netop ved at flytte i nye kontorer. AskCody er bestemt en nordjysk virksomhed i vækst, der bliver spændende at følge.

RadiCover 

I Aalborg har vi også Nordens førende anti-mobilstrålings brand nemlig RadiCover. De både udvikler og sælger covers, poser og headsets, som reducerer op til 55-99% af farlige stråler fra fx mobiltelefonen.

Stifteren af virksomheden Enrico Kaarsberg oplevede selv bivirkningerne fra de skadelige mobilstråler, og blev opereret for et forstadie til kræft. Derfor tog han i 2013 selv initiativ til at gøre en forskel og begyndte at forske i, hvordan man kunne mindske de sundhedsskadelige stråler fra mobiltelefoner, iPads, computere og babyalarmer.

Enrico har med sin virksomhed RadiCover i dag antistrålings-produkter ude i over 200 butikker i hele Danmark, samt i Norge, Færøerne og på Grønland.

Det går rigtig stærkt for Enrico og team RadiCover lige nu, da de også har åbnet en webshop med levering i hele Europa. Enrico har skabt et produkt til forbrugerne, som hurtigt kan tage fart, og han er først lige begyndt.

Brandheroes 

En af de nyere succeshistorier vi har er Brandheroes, som hjælper virksomheder med at få omtale hos lokale indflydelsesrige Instagram-brugere. Brandheroes har udviklet en software til at identificere de mest indflydelsesrige privatpersoner i hvilken som helst by i Verden, og kan således aktivere dem som brandambassadører.

Brandheroes har et utroligt stærkt team og er stiftet af nogle erfarne gutter fra reklamebranchen, nemlig Rasmus Arendt Nielsen og Thomas Bro. De repræsenterer i dag 14.000 indflydelsesrige Instagram-brugere i 140 byer i hele Verden og buldrer fremad.

CompanYoung 

Historien om CompanYoung er lidt af en solstrålehistorie her i det nordjyske. Stifterne var blot 17-18 år da de startede virksomheden, og det er nu ca. 9 år siden. CompanYoung startede som en jobportal henvendt til unge nordjyder, og har i dag udviklet sig til full-service, hvor de hjælper alle former for virksomheder, uddannelsesinstitutioner og brancheorganisationer med at tiltrække elever, studerende og nyuddannede.

CompanYoung har blandt andet skabt egne portaler samt for nyligt et innovativt og omtalt CRM system. De har i dag over 30.000 profiler tilknyttet og et dagligt reach på over 1 million brugere i alderen 13-28 år. Nordjyderne kan stolt prale af CompanYoung, og deres nu 38 ansatte, som har vundet gazellepriser de sidste 2 år.

TeamEffect 

Sidst men ikke mindst findes der hos TeamEffect en af de tungeste profiler i det danske startupmiljø, nemlig Jonas Bruun Nielsen. Jonas har allerede skabt succesfulde tech virksomheder før, nemlig som partner og teknisk ansvarlig hos AutoUncle og som stifter af Screenmailer.com.

Jonas vandt en Nordic Startup Award som Developer Hero, den bedste udvikler i de nordiske lande for sit arbejde med Screenmailer og AutoUncle. I dag går Jonas selv forrest som CEO hos TeamEffect, der hjælper ledere med at få daglig finger på pulsen med deres medarbejdere. TeamEffect har udviklet en software platform, hvor medarbejdere dagligt bedømmer, hvordan deres dag har været.

Således bliver det nemmere for personaleledere at prioritere, hvor og hvem de skal bruge tid på. Med et stærkt team, og en stærk erfaring i bagagen har TeamEffect stort potentiale, så dem kan vi nordjyder godt begynde at prale af.

.. og hey, ved at sætte mig ned og reflektere over de tech virksomheder, som jeg mener er nogle af dem med størst potentiale i Nordjylland,-  så kan jeg nu tydeligt se, at de har endnu en fællesnævner.

Det er en ting og trend, som jeg kommer til at skrive om i et post for sig selv. Men har du også luret, hvad de her virksomheder også har til fælles, så tip mig på Instagram.

LISA DALSGAARD SENESTE BLOGINDLÆG