Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Lisa blogger: Disse nye nordjyske virksomheder har kæmpe potentiale

Af Lisa Dalsgaard
Stiftere af Goodiepack. Rene Jespersen og Lisa Dalsgaard
Stiftere af Goodiepack. Rene Jespersen og Lisa Dalsgaard

Lisa Dalsgaard blev kåret som årets kvindelige iværksætter 2016. Hun er stifter af Goodiepack og blogger om iværksætteri på migogaalborg.dk

Som engageret nordjyde er jeg ofte nødt til at prale af Nordjylland og nordjyderne, fordi de ofte ikke praler så meget selv. Her er nogle af de virksomheder, som jeg praler mest af for tiden, når jeg omtaler iværksættermiljøet i Nordjylland.

Iværksætterne i Nordjylland har ikke altid haft kendskab til hinanden, men specielt det sidste års tid har de nordjyske tech iværksættere virkelig fået sat ansigt på hinanden.

Der er specielt tre steder, der har gjort en forskel, når det kommer til at samle iværksætterne med interesse for det tech eller digitale.

NextNord, et gratis netværk og Facebookgruppe for nordjyder med interesse for tech-iværksætteri. StartupWorks, et fysisk iværksættermiljø på Aalborghus Slot, for iværksættere med skalerbare forretningskoncepter og internationale ambitioner, og sidst men ikke mindst har Aalborg Universitets Incubator det sidste år trukket en masse tech-kendisser til Nordjylland, og således samlet miljøet.

De sidste par år har jeg været en aktiv del af det danske startup-miljø og med det nye sammenhold i Nordjylland er det efterhånden muligt at danne sig et overblik over, hvad der rør på sig, og hvem ikke blot får ideer, men også kan udføre – og skabe forretninger.

Jeg er selv direktør i virksomheden GoodiePack , der laver digitale goodiebags. Vi har skabt en software, der gør det muligt for events at oprette digitale goodiebags, og samtidig gør vi det muligt for butikker og spisesteder at nå ud til relevante event-gæster med et godt tilbud.

Min virksomhed har selvfølgelig også internationalt potentiale, og er en af dem du helt sikkert ikke kan undgå at lægge mærke til i 2017. Men jeg vil her gerne fremhæve en række af de virksomheder, som jeg også praler af som nordjyde, og dem tror jeg, at du kommer til at høre meget mere om i 2017.

Jeg har udvalgt virksomhederne alene på baggrund af min egen holdning til deres marked, produkt og team. Dét virksomhederne har tilfælles er, at de ikke er begrænset af en niche, men kan nå en bred kundeskare, samt at det er let for dem at skalere deres forretning og udvide deres koncept.

Med disse mange muligheder i et bredt marked af betalende kunder, har disse nordjyske virksomheder således også mange forsøg til hele tiden at stramme deres koncept mere og mere til, og derfor mener jeg, at de via dialog med deres kunder virkelig kan finde deres ‘gyldne opskrift’ på succes.

Nogle af dem har måske endda allerede fundet den. Bedøm selv, og følg med. Her får du nogle af de virksomheder, jeg praler af, når jeg taler om Nordjyllands iværksættermiljø.

AskCody 

En af de nordjyske tech virksomheder, som vokser hurtigt lige nu er AskCody. De har specialiseret sig i software-løsninger til møder, – det er lige fra gæsteregistrering, digitale møderumsskilte og til mødebookingsystemer.

Virksomheden hører til i Aalborg, men har nu også en salgsafdeling i Atlanta, Georgia. De har i dag over 100.000 brugere verden over fra Australien og Kina i øst, til USA og Canada i vest, og håndterer ca. 1 million møder om måneden. Sidste år på denne tid var de 4 fastansatte og 2 freelancere, og her et år efter har de netop ansat fuldtidsmedarbejder nummer 16, og er netop ved at flytte i nye kontorer. AskCody er bestemt en nordjysk virksomhed i vækst, der bliver spændende at følge.

RadiCover 

I Aalborg har vi også Nordens førende anti-mobilstrålings brand nemlig RadiCover. De både udvikler og sælger covers, poser og headsets, som reducerer op til 55-99% af farlige stråler fra fx mobiltelefonen.

Stifteren af virksomheden Enrico Kaarsberg oplevede selv bivirkningerne fra de skadelige mobilstråler, og blev opereret for et forstadie til kræft. Derfor tog han i 2013 selv initiativ til at gøre en forskel og begyndte at forske i, hvordan man kunne mindske de sundhedsskadelige stråler fra mobiltelefoner, iPads, computere og babyalarmer.

Enrico har med sin virksomhed RadiCover i dag antistrålings-produkter ude i over 200 butikker i hele Danmark, samt i Norge, Færøerne og på Grønland.

Det går rigtig stærkt for Enrico og team RadiCover lige nu, da de også har åbnet en webshop med levering i hele Europa. Enrico har skabt et produkt til forbrugerne, som hurtigt kan tage fart, og han er først lige begyndt.

Brandheroes 

En af de nyere succeshistorier vi har er Brandheroes, som hjælper virksomheder med at få omtale hos lokale indflydelsesrige Instagram-brugere. Brandheroes har udviklet en software til at identificere de mest indflydelsesrige privatpersoner i hvilken som helst by i Verden, og kan således aktivere dem som brandambassadører.

Brandheroes har et utroligt stærkt team og er stiftet af nogle erfarne gutter fra reklamebranchen, nemlig Rasmus Arendt Nielsen og Thomas Bro. De repræsenterer i dag 14.000 indflydelsesrige Instagram-brugere i 140 byer i hele Verden og buldrer fremad.

CompanYoung 

Historien om CompanYoung er lidt af en solstrålehistorie her i det nordjyske. Stifterne var blot 17-18 år da de startede virksomheden, og det er nu ca. 9 år siden. CompanYoung startede som en jobportal henvendt til unge nordjyder, og har i dag udviklet sig til full-service, hvor de hjælper alle former for virksomheder, uddannelsesinstitutioner og brancheorganisationer med at tiltrække elever, studerende og nyuddannede.

CompanYoung har blandt andet skabt egne portaler samt for nyligt et innovativt og omtalt CRM system. De har i dag over 30.000 profiler tilknyttet og et dagligt reach på over 1 million brugere i alderen 13-28 år. Nordjyderne kan stolt prale af CompanYoung, og deres nu 38 ansatte, som har vundet gazellepriser de sidste 2 år.

TeamEffect 

Sidst men ikke mindst findes der hos TeamEffect en af de tungeste profiler i det danske startupmiljø, nemlig Jonas Bruun Nielsen. Jonas har allerede skabt succesfulde tech virksomheder før, nemlig som partner og teknisk ansvarlig hos AutoUncle og som stifter af Screenmailer.com.

Jonas vandt en Nordic Startup Award som Developer Hero, den bedste udvikler i de nordiske lande for sit arbejde med Screenmailer og AutoUncle. I dag går Jonas selv forrest som CEO hos TeamEffect, der hjælper ledere med at få daglig finger på pulsen med deres medarbejdere. TeamEffect har udviklet en software platform, hvor medarbejdere dagligt bedømmer, hvordan deres dag har været.

Således bliver det nemmere for personaleledere at prioritere, hvor og hvem de skal bruge tid på. Med et stærkt team, og en stærk erfaring i bagagen har TeamEffect stort potentiale, så dem kan vi nordjyder godt begynde at prale af.

.. og hey, ved at sætte mig ned og reflektere over de tech virksomheder, som jeg mener er nogle af dem med størst potentiale i Nordjylland,-  så kan jeg nu tydeligt se, at de har endnu en fællesnævner.

Det er en ting og trend, som jeg kommer til at skrive om i et post for sig selv. Men har du også luret, hvad de her virksomheder også har til fælles, så tip mig på Instagram.

LISA DALSGAARD SENESTE BLOGINDLÆG

[numblock num=”” style=”3″]Lisa blogger: Sådan går du fra drømmen til virkelighed[/numblock]

Del artikel

Andre læser også