Lisa blogger: Disse nye nordjyske virksomheder har kæmpe potentiale

Skrevet af: Lisa Dalsgaard
Lisa og hendes partner i GoodiePack, Rene Jespersen
Lisa og hendes partner i GoodiePack, Rene Jespersen

Lisa Dalsgaard blev kåret som årets kvindelige iværksætter 2016. Hun er stifter af Goodiepack og blogger om iværksætteri på migogaalborg.dk

Som engageret nordjyde er jeg ofte nødt til at prale af Nordjylland og nordjyderne, fordi de ofte ikke praler så meget selv. Her er nogle af de virksomheder, som jeg praler mest af for tiden, når jeg omtaler iværksættermiljøet i Nordjylland.

Iværksætterne i Nordjylland har ikke altid haft kendskab til hinanden, men specielt det sidste års tid har de nordjyske tech iværksættere virkelig fået sat ansigt på hinanden.

Der er specielt tre steder, der har gjort en forskel, når det kommer til at samle iværksætterne med interesse for det tech eller digitale.

NextNord, et gratis netværk og Facebookgruppe for nordjyder med interesse for tech-iværksætteri. StartupWorks, et fysisk iværksættermiljø på Aalborghus Slot, for iværksættere med skalerbare forretningskoncepter og internationale ambitioner, og sidst men ikke mindst har Aalborg Universitets Incubator det sidste år trukket en masse tech-kendisser til Nordjylland, og således samlet miljøet.

De sidste par år har jeg været en aktiv del af det danske startup-miljø og med det nye sammenhold i Nordjylland er det efterhånden muligt at danne sig et overblik over, hvad der rør på sig, og hvem ikke blot får ideer, men også kan udføre – og skabe forretninger.

Jeg er selv direktør i virksomheden GoodiePack , der laver digitale goodiebags. Vi har skabt en software, der gør det muligt for events at oprette digitale goodiebags, og samtidig gør vi det muligt for butikker og spisesteder at nå ud til relevante event-gæster med et godt tilbud.

Min virksomhed har selvfølgelig også internationalt potentiale, og er en af dem du helt sikkert ikke kan undgå at lægge mærke til i 2017. Men jeg vil her gerne fremhæve en række af de virksomheder, som jeg også praler af som nordjyde, og dem tror jeg, at du kommer til at høre meget mere om i 2017.

Jeg har udvalgt virksomhederne alene på baggrund af min egen holdning til deres marked, produkt og team. Dét virksomhederne har tilfælles er, at de ikke er begrænset af en niche, men kan nå en bred kundeskare, samt at det er let for dem at skalere deres forretning og udvide deres koncept.

Med disse mange muligheder i et bredt marked af betalende kunder, har disse nordjyske virksomheder således også mange forsøg til hele tiden at stramme deres koncept mere og mere til, og derfor mener jeg, at de via dialog med deres kunder virkelig kan finde deres ‘gyldne opskrift’ på succes.

Nogle af dem har måske endda allerede fundet den. Bedøm selv, og følg med. Her får du nogle af de virksomheder, jeg praler af, når jeg taler om Nordjyllands iværksættermiljø.

AskCody 

En af de nordjyske tech virksomheder, som vokser hurtigt lige nu er AskCody. De har specialiseret sig i software-løsninger til møder, – det er lige fra gæsteregistrering, digitale møderumsskilte og til mødebookingsystemer.

Virksomheden hører til i Aalborg, men har nu også en salgsafdeling i Atlanta, Georgia. De har i dag over 100.000 brugere verden over fra Australien og Kina i øst, til USA og Canada i vest, og håndterer ca. 1 million møder om måneden. Sidste år på denne tid var de 4 fastansatte og 2 freelancere, og her et år efter har de netop ansat fuldtidsmedarbejder nummer 16, og er netop ved at flytte i nye kontorer. AskCody er bestemt en nordjysk virksomhed i vækst, der bliver spændende at følge.

RadiCover 

I Aalborg har vi også Nordens førende anti-mobilstrålings brand nemlig RadiCover. De både udvikler og sælger covers, poser og headsets, som reducerer op til 55-99% af farlige stråler fra fx mobiltelefonen.

Stifteren af virksomheden Enrico Kaarsberg oplevede selv bivirkningerne fra de skadelige mobilstråler, og blev opereret for et forstadie til kræft. Derfor tog han i 2013 selv initiativ til at gøre en forskel og begyndte at forske i, hvordan man kunne mindske de sundhedsskadelige stråler fra mobiltelefoner, iPads, computere og babyalarmer.

Enrico har med sin virksomhed RadiCover i dag antistrålings-produkter ude i over 200 butikker i hele Danmark, samt i Norge, Færøerne og på Grønland.

Det går rigtig stærkt for Enrico og team RadiCover lige nu, da de også har åbnet en webshop med levering i hele Europa. Enrico har skabt et produkt til forbrugerne, som hurtigt kan tage fart, og han er først lige begyndt.

Brandheroes 

En af de nyere succeshistorier vi har er Brandheroes, som hjælper virksomheder med at få omtale hos lokale indflydelsesrige Instagram-brugere. Brandheroes har udviklet en software til at identificere de mest indflydelsesrige privatpersoner i hvilken som helst by i Verden, og kan således aktivere dem som brandambassadører.

Brandheroes har et utroligt stærkt team og er stiftet af nogle erfarne gutter fra reklamebranchen, nemlig Rasmus Arendt Nielsen og Thomas Bro. De repræsenterer i dag 14.000 indflydelsesrige Instagram-brugere i 140 byer i hele Verden og buldrer fremad.

CompanYoung 

Historien om CompanYoung er lidt af en solstrålehistorie her i det nordjyske. Stifterne var blot 17-18 år da de startede virksomheden, og det er nu ca. 9 år siden. CompanYoung startede som en jobportal henvendt til unge nordjyder, og har i dag udviklet sig til full-service, hvor de hjælper alle former for virksomheder, uddannelsesinstitutioner og brancheorganisationer med at tiltrække elever, studerende og nyuddannede.

CompanYoung har blandt andet skabt egne portaler samt for nyligt et innovativt og omtalt CRM system. De har i dag over 30.000 profiler tilknyttet og et dagligt reach på over 1 million brugere i alderen 13-28 år. Nordjyderne kan stolt prale af CompanYoung, og deres nu 38 ansatte, som har vundet gazellepriser de sidste 2 år.

TeamEffect 

Sidst men ikke mindst findes der hos TeamEffect en af de tungeste profiler i det danske startupmiljø, nemlig Jonas Bruun Nielsen. Jonas har allerede skabt succesfulde tech virksomheder før, nemlig som partner og teknisk ansvarlig hos AutoUncle og som stifter af Screenmailer.com.

Jonas vandt en Nordic Startup Award som Developer Hero, den bedste udvikler i de nordiske lande for sit arbejde med Screenmailer og AutoUncle. I dag går Jonas selv forrest som CEO hos TeamEffect, der hjælper ledere med at få daglig finger på pulsen med deres medarbejdere. TeamEffect har udviklet en software platform, hvor medarbejdere dagligt bedømmer, hvordan deres dag har været.

Således bliver det nemmere for personaleledere at prioritere, hvor og hvem de skal bruge tid på. Med et stærkt team, og en stærk erfaring i bagagen har TeamEffect stort potentiale, så dem kan vi nordjyder godt begynde at prale af.

.. og hey, ved at sætte mig ned og reflektere over de tech virksomheder, som jeg mener er nogle af dem med størst potentiale i Nordjylland,-  så kan jeg nu tydeligt se, at de har endnu en fællesnævner.

Det er en ting og trend, som jeg kommer til at skrive om i et post for sig selv. Men har du også luret, hvad de her virksomheder også har til fælles, så tip mig på Instagram.

LISA DALSGAARD SENESTE BLOGINDLÆG

Vild bolig til salg: Nu kan du købe din egen borg i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Thorkild Kristensen
Foto: Thorkild Kristensen

På Hobrovej kan du nu købe en villa på 303 kvm.

Det er der umiddelbart ikke så meget usædvanligt i. Men kigger man lidt nærmere på salgsopstillingen fra ejendomsmægler Thorkild Kristensen, så spærrer man lige øjnene op.

For det her er en unik chance for at købe din helt egen borg midt i Aalborg. Boligen er helt unik her i byen. Villa Varden, som boligen hedder, er en historisk ejendom opført i 1912.

Den er siden restaureret løbende fra 1997 og fremefter. De nuværende ejeres restaurering er blandt anden belønnet med Nykredits Boligpris, og haven er blevet vist i DR-programmet Drømmehaver.

Det skriver Thorkild Kristensen i salgsopstillingen, som blandt andet også har fået omtale på boliga.dk og i Jyllands Posten.

Ejendomsmægleren skriver også, at der er en myte om et husspøgelse, som dog skulle være et kærligt spøgelse.

Foto: Thorkild Kristensen

Hvis du er blevet fristet af at erhverve dig din helt egen borg i Aalborg, så kan du købe den for knap 7,5 mio. kr.

Der er hele otte værelser i huset fordelt på fire etager med en garage.

Selve grunden er på 1587 kvm.

Du kan se salgsopstillingen fra Thorkild Kristensen her

Aalborg-firma dækker hele landet med populære børnebrands

Skrevet af: Zjakalen

Annonce

Nyt Aalborg-firma er storsælger af populære børnebrands som Paw Patrol, Frozen, LEGO og Avengers.

Baratokids er navnet på det nye firma, som efter ganske kort tid allerede har opnået kæmpe popularitet, ikke bare i Aalborgområdet, men i hele landet.

Baratokids mission er nemlig meget klar – De vil sælge de lækre og kendte licens børneprodukter, lige fra legetøj til tøj og inventar til børneværelset, til fair priser hvor alle kan være med.

Vi tog en snak med Baratoskids stifter og direktør Mads Sørensen, omkring hvordan starten har været på det nye firma, og om den hurtigt eskalerende popularitet.

Mange efterspurgte børneprodukter

Hvordan opstod ideen til Baratokids? Hvordan kom I på at det lige skulle være børnebrands I ville sælge?

Baratokids udspringer jo af firmaet Barato, som vi har haft i små to år. På Barato sælger vi lidt af hvert, både til store og små, og det gik hurtigt op for os at der var rigtig stor efterspørgsel på børneprodukter.

Vi besluttede os derfor simpelthen at lave en afdeling, hvor vi ville gå all in på ting til børn. Og det har jo heldigvis vist sig at være en god ide.

Jeg er også selv far til to børn på 3 og 5 år, så på den måde er det jo også et projekt der står mig meget nær.

Jeg synes at børn fortjener ordentlige og fede legetøjsprodukter, og vi går meget op i at det skal være noget som er til at betale for alle familier. Vi vil sælge kvalitet til rimelige priser.

Hvordan har starten været på det hele?

Den har været rigtig god. Vi havde jo i forvejen en masse gode og trofaste kunder gennem Barato, men jeg må sige, at der med Baratokids er kommet flere nye til, end vi lige havde regnet med i første omgang.

Der er travlt for tiden, og det er jo bare et tegn på at man har ramt noget rigtigt. Så det er vi bare super glade for.

Er du overrasket over at folk har taget så godt imod jer?

Både ja og nej.  Som nyt firma kan man aldrig være sikker på hvordan man bliver taget imod. Det hele handler jo også meget om hvordan man brander sig selv.

Vi ved jo at vores produkter er af god kvalitet, så på den måde kommer det ikke bag på os at folk er glade og tilfredse, men vi er stadig overraskede over at vi allerede er nået så bredt ud i hele landet.

Vi gør meget ud af at vores kunder skal være tilfredse når de køber hos os, ellers giver det i mit hoved ingen mening at lave sådan noget her. Folk skal have lyst til at komme tilbage, ellers er det ikke en succes.

Hvilke brands sælger mest hos jer?

Vi er jo så heldige, at vi ligger inde med rigtig mange kvalitet licens-produkter, og vi er meget opmærksomme på, hvad der hitter hos de små lige nu. Så brands som Paw Patrol, Frost,  Doc. Mcstuffins, Minions og Pokemon er uden tvivl nogle af dem, vi sælger mest af lige for tiden.

Det er allesammen brands, som er voldsomt populære verden over, så på den måde er det meget naturligt, at det er dem, der storsælger hos os også. Her ved folk hvad de får, og hos os får de det uden at skulle betale overpris for det.”

Firmaet har dog også et stort åbent lager, hvor man kan komme forbi og købe produkterne på god gammeldags fysisk facon.

Lageret ligger Tostrupvej 33, 9230 Svenstrup og har åbent mandag til fredag fra kl. 10-16?

Du kan tjekke deres webshop ud lige her https://baratokids.dk

11 things I found strange about Denmark when I first arrived

Skrevet af: Veronicca Popova

Hey, hope everyone is well! It has been a long time since I posted anything, but I have been so busy with a new job and exams. But today I felt like sharing a short fun article on some of the things I found funny/strange when I first came to Denmark.

 

1.Bikes

 

It’s probably the most obvious one, but I cannot stress enough on how different this is from I came from. It’s so different that when I first arrived I would just walk freely on the bike lane, like a complete jerk #tourist. Danes will bike, winter or summer, snow or rain. And now I do it too! It’s not my favorite, but it’s doable, and I could never imagine doing something like that before.

2.The flag

The fact that the Danish flag is included in almost every sort of celebration. It’s really nice to see how much national pride Danes have. But what I found funny was the overuse of it when it comes to birthdays. Flag in front of the door, paper cups with flags on them, flag napkins, flags on the cake, flag inspired cake most likely, flag sprinkles, flag candles! I love it! Also now I have learned that the only way to pick someone from the airport is with flags, you don’t bring flags, better stay home.

3. Fitness & Health

It might sound super ridiculous to some, but when I first came to Denmark, I remember I had days where I would “count how many people run outside”. It’s definitely not something very popular in Bulgaria. Yeah, we do run, but in the park. Here people run everywhere, and it’s acceptable and it’s awesome! The only way it should be :). The Danish general health & fitness culture was absolutely inspiring (still is) and fascinating to me.

4. Cinnamon shower

This is by far, the most bizarre Danish tradition I have encountered and I love it! It’s so mind-blowing to me it has successfully kept its authenticity over the years, and up to today, people are still doing it. In case you don’t know what it is, it’s literally a spice shower for the unmarried man or women on their 25th birthday. You don’t want to know what happens if you hit 30 and you are not married! You can try google “pebersvend” .

5. Girls wear black, a LOT.

And everyone looks so stylish. The Scandinavian nations in general, I have realized, have an amazing sense of style and fashion. Streets look like a minimalistic fashion show. But at first, it was so weird to me, everyone was wearing skinny black jeans, most likely destroyed Converse (5 years ago) and a black jacket, no colors allowed.

6. Greenland people are not to be called Eskimos!

I had no idea it was offensive :X. But here I learned you just call people from Greenland, Greenland people. And “Eskimo” is borderline racist. Thankfully they are a really sweet nation, so I haven’t gotten in any trouble yet.

7.The wind

The wind always blows in your face. No matter where you are going, what direction you are taking, it will be blowing in your face. But don’t worry, 5 years later I almost don’t notice it :D.

8.Casual hair

Scandinavian girls have mastered the “casual bun” hairstyle! And they make it look so effortless and easy, which is not, trust me, I have tried.  It’s some sort of Scandinavian magic only Vikings are capable of.

9.Drinking games
Oh boy, do Danes love their drinking games! It’s very unpopular concept in Bulgaria, while here there are all sorts of creative ways to get drunk 😀 . Back in Sofia we will just chit chat, dance, maybe eat while drinking, here the possibilities of keeping your drinking super entertaining and action packed are unlimited!

10.Everyone is tall

Okay not everyone, but the majority. And I mention that only because at home I used to feel like a giant (m.1.71). I was the tallest girl in my class, much taller than some boys even. And here not only that I am pretty normal size, most people are way taller than me 😀 ! Love it!

11.Remoulade?

“You just need to try” Is what people would tell me for that lumpy, yellow, weird looking salad dressing? And I did, and oh my, I loved it! Nothing like fiskefilet med remoulade :D.

 

Okay that was it with my short entry for today, hope you enjoyed, hope some related and I am looking forward to hear what you think :)! Have a great day and talk to you soon!

 

Aalborg boomer på madfronten: Disse nye restauranter skal du kende

Skrevet af: Michael Qureshi

Der bliver bare ved med at dukke nye restauranter og spisesteder op i Aalborg.

Senest slog den landsdækkende restaurant-kæde Dalle Valle dørene op til en 700 kvadratmeter stor restaurant med udeservering i Friis Shoppingcenter.

Ugen før var det Aalborgs nye autentiske spanske restaurant D’Wine i Algade, der åbnede.

For at fejre det udlover vi her en superfed præmie. Under hver restaurant vi nævner, så skriver vi, hvad man kan vinde på den pågældende restaurant.

Du skal på Facebook-opslaget skrive, hvilken restaurant du helst vil vinde præmien på. Vi trækker to forskellige heldige vindere.

Dalle Valle

Det er Danmarks buffet-konge, der er kommet til Aalborg. Det er den tolvte Dalle Valle i Danmark, og man skal ikke underkende, at de er dygtige til buffeten som hele tiden er frisk i løbet af dagen. De er supersparke på deres brunch/frokost samt aftenbuffet. Priserne er også supergode med buffet for 129 kr.

Præmie: Gavekort til 4 x valgfri buffet (ekskl. drikkevarer)

Restaurant D’Wine

Hvad siger du til Tour de Espana serveret på en tallerken? Restaurant D’Wine skaber det autentiske spanske køkken og bruger de bedste råvarer fra Spanien. Det bliver ikke tapas som vi i Danmark normalt forbinder spanske restauranter med, men langt mere fokus på spanske egnsretter fra alle mulige dele af landet.

Restaurant D’Wine kører fra 3 retter og opefter, og vinen kan man jo slet ikke være i tvivl om er af ypperste kvalitet.

Præmie: Gavekort til middag for 2 personer. 3 retters menu inkl. vin 

 

WeDoBurgers

WeDoBurgers åbnede deres første sted i Aalborg i Sankelmarksgade for lidt over et år siden. I takt med deres popularitet både her i byen og landet over er de vokset i størrelse.

Derfor var det en rigtig god nyhed, da de åbnede deres første rigtige burgerrestaurant med plads til omkring 50 gæster. Det er deres Flagship Store i Danmark, og det er fedt, at de satser så meget på Aalborg.

Præmie: Gavekort til 4 x burgermenuer

Grillen Burgerbar

Deres koncept er skarpt, og de har fået en flyvende start i Aalborg. Selve restauranten inde på Nytorv er superflot og lækkert indrettet. Deres burgere er smagsfulde og originale.

Og så er det bare klasse, at man også kan få ægte bølgefritter. Man forstår godt, at Grillen Burgerbar er ved at få godt fat hele landet over.

Præmie: Gavekort til 4 x burgermenuer

SushiMania XO

Det er Aalborgs første asiatiske gourmet Take Away. Folkene bag SushiMania-kæden har åbnet en rigtig lækker luksus Take Away med fokus på de seneste asiatiske trends og naturligvis lækker sushi.

Prøv blandt andet deres Bao, som er et godt alternativ til en sandwich. Vi er allerede store fans her på redaktionen.

Præmie: En Menu 5 til 500 kr. 

Amanda blogger: Du kan vinde et par lækre støvler

Skrevet af: Amanda Palm

Sponsoreret indhold

Jeg har længe været på udkig efter den perfekte støvle, jeg går i støvler hele tiden!

Jeg synes altid det er flot, det gør looket lidt mere råt, hvilket er helt perfekt for mig!

Forleden var jeg en tur i Skagen med Josefine Valentin (super sød og smuk blogger fra Aalborg også)

Vi havde os en rigtig tøsetur, hvor hun fortalte mig om denne webshop ved navn www.Perfec2.com . Jeg tjekkede den ud og blev helt forelsket i hvad jeg så!

Forhandler fede mærker

Denne hjemmeside forhandler en masse rigtig flotte mærker so bla. Gestuz, Sofie Schnoor, Rue De Femme, Ivylee og mange flere!

Jeg faldt over disse smukke, smukke støvler fra Sofie Schnoor, jeg er helt skudt! Jeg lever nærmest i dem nu! De er så flotte med ALLE de detaljere der er på! Og så behagelige at gå i!!

Eeeeej men det er virkelig blevet min yndlings støvle til dato!

Vild med den spidse snude

Derudover havde jeg slidt mine tidligere sorte støvler ned, og man kan jo ikke leve uden den klassiske sorte støvle! Så jeg faldt over denne fra Ivylee!! Jeg er helt vild med den spidse snude! Og så er den bare god til alle outfits nærmest!

Som i kan se på min instagram, har Jeg nu i samarbejde med Perfect2 fået lov at lave en giveaway til jer!

Og det eneste i skal gøre er at følge Perfec2 på instragram, følge mig på instagram, Like opslaget og skrive i kommentarfeltet hvilken af de to støvler du ønsker at vinde og i hvad størrelse! Vi trækker en vinder på tirsdag!