Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stort event: Sådan påvirkes trafikken i Limfjordstunellen

Af Ane Johanne Damgaard
Foto: DGI Nordjylland
Foto: DGI Nordjylland

To store motionsløb løber af stablen i weekenden.

På søndag den 2. juni bliver både Aalborg Halvmarathon og WALKin Nordjylland nemlig afholdt.

Hvis du er en af dem, der ikke selv deltager, men enten ønsker at opleve de mange glade motionister, eller gerne vil køre gennem byen så ubesværet som muligt, har vi samlet den relevante information for dig her.

Trafikken

Aalborg Halvmarathon og WALKin Nordjylland præger bybilledet i Aalborg søndag på flere måder.

Der vil være en masse glade løbere i byen, og når omkring 6.000 nordjyder deltager i både Aalborg Halvmarathon og WALKin Nordjylland, vil det naturligvis kunne mærkes – blandt andet på trafikken.

Først og fremmest skal man være opmærksom på at trafikken gennem Limfjordstunnelen er påvirket allerede fra klokken 06.30. Her ledes trafikken over i det østlige rør.

Det er dog vigtigt at understrege, at både Limfjordsbroen og Limfjordstunnelen er åbne hele dagen igennem.

Herudover er der enkelte steder i Aalborg, hvor man skal være ekstra opmærksom på trafik – og det er en generel opfordring at køre i god tid, hvis ikke man har mulighed for at lade bilen stå.

De vigtigste steder at kende til ændringerne er:

  • Nyhavnsgade mellem ”Ved stranden” og Rendsburggade (foran Aalborg slot) er afspærret for al trafik i tidsrummet 04.00 til 17.00. I P-huset i Friis er der udkørsel hele dagen og indkørsel er ikke mulig mellem klokken 08.30 og 09.30 pga. eventstart. I forhold til p-huset ved Musikkens hus, er der spærret for ind- og udkørsel i tidsrummet 08.30 – 09.30.
  • Kong Christians Alle og Dannebrogsgade i Nordgående retning (fra Vesterbro til Kvickly) er fra afspærret for al trafik i tidsrummet 09.00 til 10.30.
  • Kong Christians Alle fra Hasserisgade til Vesterbro er åben i hele tidsrummet. Det er muligt at køre fra Hasseris ud på Vesterbro ad den rute.
  • Strandvejen mellem Dannebrogsgade og Limfjordsbroen er påvirket. Vi anbefaler man finder alternativ vej i tidsrummet 09.00 – 10.30
  • Man kan uhindret køre mellem Vestbyen/Hasseris og centrum via Vestre Allé/Stolpedalsvej hele dagen.
  • Vi fraråder al trafik på Skudehavnsvej mellem klokken 10.00 – 12.00 (Der vil være parkering forbudt på hele Skudehavnevej fra fredag morgen til søndag aften)

www.aalborghalvmarathon.dk findes et interaktivt kort med alle punkter, der berøres – og i hvilke tidsrum der er afspærret.

Har man lyst til at opleve motionsfesten i Aalborg, er der rig mulighed for at komme ned og deltage i festlighederne.

Der er underholdning flere steder på ruterne og havnefronten kommer til at syde af aktivitet, når de mange tusinde aktive kommer i mål.

Aalborg Halvmarathon starter klokken 09.00, og WALKin Nordjylland starter klokken 07.30 fra Slotspladsen ved havnen i Aalborg.

Del artikel

Andre læser også