Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Donerer overskud: Den lille togbane på Banegården giver penge til børn og unge

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Aalborg Kommune
Foto: Aalborg Kommune

Har du været igennem forhallen på Aalborg Banegård i løbet af de seneste 29 år, har du uden tvivl bidt mærke i den fine modeljernbane, der pryder forhallen.

Udseendemæssigt er der ikke sket meget over årene, og man skulle næsten tro, at den kun har en nostalgisk værdi.

Men, men… du kan stadig putte mønter i maskinen for at få toget til at køre, og de mønter går hvert år en god sag.

Aalborg Kommune skriver i en pressemeddelelse, at det seneste års overskud lyder på 15.650 kr, og at de overrækkes til foreningen Børns Voksenvenner.

DSB uddeler hvert år overskuddet til et gratis arrangement, som alle er velkomne til at deltage i.

Denne gang bliver det på fredag den 2. december klokken 14.00, hvor man kan komme forbi og drikke en kop kaffe eller te og få lidt sødt til ganen, mens jernbaneorkestret spiller velkendte julesange på banegården.

Lange ventelister til at få hjælp

Beløbet overrækkes til Børns Voksenvenner af rådmand Nuuradiin S. Hussein, Job og velfærd.

Børns Voksenvenner er en frivillig forening der har til formål at skabe venskaber mellem børn og en ekstra fortrolig voksen, der kan være rollemodel i deres hverdag.

“Børn og unges trivsel er i den grad udfordret. Her gør Børns Voksenvenner en afgørende forskel for børn og unge, der savner voksne rollemodeller, der har tid og overskud til at deltage i fælles aktiviteter med dem.

Netop fællesskabet mellem det enkelte barn og en ressourcestærk voksen har ofte en livslang betydning”, siger rådmand Nuuradiin Salah Hussein.

Birgit Klitgaard Leong, der er regionskonsulent ved Børns Voksenvenner, er beæret over, at overskuddet går til netop dem i år:

“Vi er meget glade for, at overskuddet går til Børns Voksenvenner i år. Og der er ingen tvivl om, at pengene skal gå til flere aktiviteter mellem børn og voksne, som bidrager til et større fællesskab.

Derudover har vi lange ventelister fra børn og familier, der mangler en ekstra voksen. Derfor vil nogle af pengene også gå til at rekruttere flere frivillige, så vi på den måde kan hjælpe endnu flere børn og deres familier”.

Del artikel

Andre læser også