Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efter ændring: Den lille togbane på Banegården fordobler sit overskud

Af Stine Kjølby Christensen

De fleste kender den lille modeljernbane på Aalborg Banegård.

Dens historie går nemlig langt tilbage i tiden. Den nuværende model blev bygget i 1993 og fylder i år 30 år.

Selvom den har mange år på bagen, er det nostalgiske tog nu gået ind i en ny tidsalder.

Nu er det slut med at stå at rode efter mønter i bunden af tegnebogen, for den lille togbane er nu overgået til kontaktløs betaling.

Fordobler sit overskud

Det er der blevet taget rigtig godt imod af de mange forældre og børn, der hvert år glæder sig over synet af de små tog.

Årets overskud fra modelbanen lyder nemlig på imponerende 28.000 kroner. Det er næsten en fordobling i forhold til sidste år.

“I DSB er det en årelang tradition, at vi donerer overskuddet fra modeljernbanen til velgørende formål.

Med overgangen til kontaktløs kortbetaling har vi gjort betjeningen mere tilgængelig i en tid, hvor stadig færre bruger kontanter, og vi har i år kunnet levere et næsten dobbelt så stort overskud.

Det er noget, som vi i DSB er meget glade for og stolte af,” siger Per Ubbe Vestergaard, der er chef for DSB Stationsservice.

Overskuddet bliver i år overrakt til Foreningen BROEN Aalborg i forhallen på Aalborg banegård fredag den 1. december 2023 kl. 14.00 af rådmand Nuuradiin S. Hussein, Job og Velfærd.

Efter ændring: Den lille togbane på Banegården fordobler sit overskud

Kig forbi til fejringen

Pengene kommer til at glæde børn, hvor familierne ikke har råd til at give dem adgang til de samme fritidsaktiviteter som kammeraterne, fortæller Formanden for BROEN Aalborg, Ida Maria Christensen:

“Alle de penge, vi får ind, går ubeskåret til at betale kontingenter til de klubber og foreninger, hvor børnene er medlemmer.

Vi er meget glade og taknemmelige over, at overskuddet går til BROEN Aalborg. Det gør en stor forskel.

De tilskud, som vi får ind, har alene i år gjort det muligt at give lidt over 350 børn og unge mulighed for at kunne deltage i fritidsaktiviteter sammen med deres venner.”

Traditionen tro er alle velkomne til at kigge forbi banegårdshallen, hvor man kan nyde at høre jernbaneorkestret spille julemusik og se modeltoget køre i det flotte landskab, der både rummer en model af Aalborg Banegård og Aalborg Tårnet.

Især for mange rejsende er det et sjovt afbræk i en hektisk hverdag, når de bliver mødt med jernbaneorkestrets julemusik, kaffe og lidt sødt til ganen.

Del artikel

Andre læser også