Lige afsløret: Sådan ser det nye Friis Shoppingcenter ud

Skrevet af: Michael Qureshi

Friis Shoppingcenters nuværende facade med det markante røde logo er snart fortid.

Omdannelsen af facaden på Friis Shoppingcenter er gået i gang, og man har netop afsløret planerne for, hvordan den nye med Magasins indtog kommer til at se ud.

Skal ligne et vaskeægte shoppingcenter

Den helt store forandring for Friis bliver, når Magasin åbner formentlig i efteråret 2018. Det vil facaden også bære tydeligt præg af.

“Det kommercielle udtryk har været et bærende element i vores planlægning. Friis Shoppingcenter skal fremstå som det, det er – et shoppingcenter.

Man skal ikke være i tvivl om, at man her kan shoppe i kendte internationale modekoncepter, spise på restauranter og caféer, ordne sine daglige, praktiske indkøb, snuppe en kop kaffe på vejen ned til sin bil, parkere, træne og opholde sig i detailhandlen i centrum af Aalborg. Det skal bygningen udstråle udadtil,” forklarer center manager i Friis Shoppingcenter Lotte Vestergaard Skou.

Indgangsparti forvandles også med nye døre

Til både designet og udførelsen har man valgt lokale aktører i form af arkitektfirmaet C.F. Møller og entreprenøren TL Byg, der begge har base og lokal forankring i Aalborg.

Selve indgangspartiet på Gabels Torv bliver også forvandlet. Indgangen flyttes, og de nuværende rondeldøre skiftes ud med pinolhængte døre i glas, der åbner indgangspartiet op.

Dermed fremstår indgangen mere imødekommende og med mere storhed end traditionelle rondeldøre. Det er med til at gøre shoppingcentret mere tilgængeligt for de besøgende.

Samtidig øges tilgængeligheden med masser af lys og endnu flere indgangspartier. Udover de nuværende indgange på Gabels Torv og Nyhavnsgade samt indgangen til Magasin på Nytorv og i Nørregade kommer der en ny indgang under gangbroerne på Nytorv.

På den anden side af Friis åbner Magasin en café

Udeservering på Dalle Valle og Joe & The Juice

Derudover åbnes der op med udeservering til Dalle Valle og Joe & The Juice – noget der også er med til at skabe mere liv på Gabels Torv, mener Lotte Vestergaard Skou.

Da vi begyndte at lægge planer for ombygningen, og hvad Friis Shoppingcenter skulle være, så havde vi én vigtig mission: det skal være et centralt mødested, som aalborggenserne kan være stolte af.

Et sted hvor man kan gøre sine indkøb, og hvor man kan opholde sig og bruge byen aktivt. Detailhandel er med til at skabe en levende bymidte, og Aalborg har en fantastisk detailhandel med en god blanding af lokale købmænd, store kædebutikker, hyggelige caféer og mange gode aktiviteter. Det ønsker vi at bidrage til,” siger center manageren.

Forbipasserende og kunder kan følge med i ombygningen af facaden undervejs, da der ikke vil være lukket af på noget tidspunkt.

Den nye facade forventes at stå klar til sommer, og Friis Shoppingcenter holder åbent under hele ombygningen.

Magasin har også planer om at åbne en lækker café ud til Nørregade. Det kan du læse mere om her