Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Når mørket falder på: Levende lys lyser hele Kildeparken op

Af Michael Qureshi

Der tændes for en af årets store traditioner i dag.

Når mørket falder på senere i dag, så kan man opleve smukke Kildeparken helt oplyst af levende lys.

Tusindvis af aalborgensere og besøgende udefra lægger vejen forbi Kildeparken hvert år, for at trykke på de mange musikstandere ved De Syngende Træer, der i anledning af julen bliver udsmykket med julemotiv og spiller julemusik ved de internationale kunstnere, der har lavet julemusik.

Julehygge til den store guldmedalje

I anledning af 1. søndag i advent, så bliver der julehygge til den helt store guldmedalje i Kildeparken.

Aalborg Kommune tænder traditionen tro 250 levende lys i en smuk formation omkring træerne hver søndag i advent kl. 15.30 og tre timer frem.

Særligt i år, hvor der mange steder vil blive sparet på den elektroniske juleudsmykning, vil søndagene med de levende lys være en yderst stemningsfuld og musikalsk oplevelse.

Når de levende lys er tændt omkring kl. 15.30, vil det rytmiske pigekor HighNotes fra Aalborg Kulturskole synge 4 hyggelige julesange i skæret fra de smukke lys, akkompagneret af pianist Poul Skafte og under ledelse af Tanya Hestbech.

Restaurant AKKC by MEST disker samtidig op med en julebod, hvor man kan købe gløgg, æbleskiver og andre julelækkerier for både store og små.

Og så er det ellers bare at lade julefreden sænke sig over os i den krisefyldte tid, vi lever i lige nu.

“Vi ser hvert år frem til at julehygge med Aalborg ved De Syngende (Jule)Træer, og det er skønt, det er blevet et tilløbsstykke for så mange mennesker gennem årene, hvor både børn og voksne får en stor juleoplevelse ud af at komme forbi.

I år tror jeg, vi får ekstra meget brug for at samles omkring julen og finde ro i traditioner og positive oplevelser sammen.

Derfor har vi valgt at skabe lidt ekstra julehygge 1. søndag i advent, som alle har mulighed for at komme og tage del i,” forklarer Nicolaj Holm, direktør i AKKC.

Disse julehits kan du høre

Parken med De Syngende Træer har efterhånden vokset sig stor. 96 internationale kunstnere har plantet et træ i parken, og til daglig spiller musikstanderne udvalgte stykker af stjernernes mest kendte hits.

I år vil 60 af træerne blive omdannet til ”juletræer”, hvor standerne i stedet spiller stjernernes julemusik.

Her vil man kunne opleve julemusik fra blandt andet Mariah Carey, Jeff Dunham, Katie Melua, Cliff Richard, Bob Dylan, Sissel Kyrkjebø, Tom Jones, Elton John og ikke mindst parkens nyeste træ, som Jason Derulo plantede i juni i år.

Del artikel

Andre læser også