Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En gevinst for alle: Nyt skattefrit gavekort hjælper Aalborgs spisesteder

Af Nathalia Hentze Nielsen

En af de brancher, der har haft det allerhårdest under Corona, har uden tvivl været restaurationsbranchen.

De har været ramt af nedlukning efter nedlukning og forskellige, forvirrende restriktioner.

De hårde tider har dog også bragt noget positivt med sig.

I forbindelse med Folketingets lov om en skattefri corona-gave, gik 57 af Aalborgs restauranter i 2020 sammen under navnet Let’s Eat Aalborg for samlet at skabe opmærksomhed og aktivitet til restaurationsbranchen i byen – et initiativ, der er faciliteret af Nordjysk Mad og Turisme.

På rekordtid sammensatte de muligheden for, at arbejdsgivere kan belønne ansatte med et gavekort til spiseoplevelser, og her i 2021 kan virksomheder købe et skattefrit gavekort til deres medarbejdere på helt op til 1.200 kr., som gælder til alle 57 restauranter.

Bestemt ikke overflødigt

På overfladen kan det måske virke overflødigt, nu hvor byens spisesteder er åbnet op.

Men sandheden er faktisk, at der er mere brug for støtten nu end nogensinde før.

Corona-pas og øvrige restriktioner holder fortsat mange hjemme samtidig med at mange af sommerens selskaber er blevet aflyst.

For virksomheder i Aalborg og øvrige Nordjylland er det en mulighed for at forkæle sine medarbejdere og støtte en vigtig lokal del af bylivet.

MigogAalborg har taget fat i tre lokale restauratører, der er en del af Let’s Eat Aalborg, for at høre, hvorfor de synes, at det er vigtigt, at virksomheder bakker op omkring Aalborgs restauranter og caféer.

Fantastisk med støtte

På Nørregade 6 ligger den hyggelige franske vinbar Ma Petite France, der straks fik en helt særlig plads i hjertet hos alle vinelskende aalborgensere efter åbningen i 2019, og som er én af de 57 restauranter, gavekortet gælder til.

Som det er tilfældet hos byens andre restauratører har nedlukningen også været en gevaldig hæmsko for Ma Petite France, som ejes af Majken Green og hendes mand, Christian Green.

“Det er super frustrerende at være lukket ned.

Selvom vi hele tiden forsøger at finde på noget, vi kan tilbyde vores gæster, så vi ikke bliver glemt, er det meget op af bakke,” fortæller Majken Green.

En gevinst for alle: Nyt skattefrit gavekort hjælper Aalborgs spisesteder
Majken Green foran Ma Petite France.

Let’s Eat Aalborg initiativet er derfor en håndsrækning, som sendt fra himlen.

“Jeg tror virkelig, at det kan skubbe vores branche i den rigtige retning, at folk får nogle penge, der er dedikeret til restaurationsbranchen.

Det betyder noget både økonomisk og psykologisk, at virksomhedsejere siger ‘prøv at hør, vi skal passe på, det vi har, og derfor bruger vi penge på dette’.

Det er fantastisk at opleve at folk, der ikke har noget med branchen at gøre, gerne vil støtte os,” siger Majken Green.

Vigtigt med gode initiativer

En af Aalborgs mest populære caféer, Penny Lane, har gennem hele corona-perioden forsøgt at holde fanen højt med diverse initiativer som f.eks. samarbejdet med Aktuel, Peace og Penny Lane og nu deres sangria ad libitum.

Nemt har det dog ikke været for ejer Jonas Hütscher Hejlesen.

“Det har været hårdt, fordi vi ikke har tjent penge. Vi har haft bagerbutikken åben, men har lavet stort underskud.

Vi havde også gang i en masse gode ting, som blev bremset pga. corona, og som vi nu forsøger at starte op igen; men vi ved ikke om det kan lykkedes nu, fordi markedet er et andet sted,.

Så det er møg trælst, rent ud sagt,” forklarer han.

En gevinst for alle: Nyt skattefrit gavekort hjælper Aalborgs spisesteder

Netop derfor er Let’s Eat Aalborg samarbejdet så vigtigt for hele restaurationsbranchen og ikke mindst Penny Lane, understeger Jonas Hütscher Hejlesen.

“Det er vigtigt, at virksomhederne får mulighed for at bruge penge hos os, og at der i det hele taget stables initiativer på banen.

Det er meget positivt, at f.eks. revisionsfirmaer, der har haft det godt det seneste år, går ind og støtter dem, der ikke har haft det så godt.”

Glæder sig til indløsninger

Applaus, der er kendt for deres prisvindende gourmetmad, har også holdt godt gang i hjulene under corona med takeaway – til stor glæde for mange aalborgensere – men ligesom resten af branchen, har social dining restauranten også haft det hårdt.

“Det har da været hårdt naturligvis, fordi vi har levet i uvished om, hvornår vi kunne åbne igen,” forklarer indehaver Mads Hyllested, der også ejer Dejavú og er medindehaver af SMAEK.

“Vi valgte så at køre med takeaway, og det er blevet taget super godt imod. Det er vi vanvittigt glade for.”

En gevinst for alle: Nyt skattefrit gavekort hjælper Aalborgs spisesteder
Mads Hyllested

Nu, hvor restauranterne igen kan invitere gæster indenfor, håber han, at aalborgensernes entusiasme for at få god restaurant-mad fortsætter, og at Applaus lokaler igen bliver fyldt.

“Det er fantastisk, at de skattefri gavekort blev vedtaget, og lige så fantastisk at folk bakker op omkring det.

Der er allerede masser af virksomheder, der har købt gavekortene, og nu glæder vi os til, at de kommer og indløser dem,” fortæller Mads Hyllested afslutningsvis.

Læs mere om Let’s Eat Aalborg og køb gavekort her.