ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Flere store nyheder: Salling afslører årets LEGO-udstilling

Af Stine Kjølby Christensen

Man ved, at det snart er jul, når Salling præsenterer årets LEGO-juleudstilling … og det er lige præcis, hvad de har gjort her til morgen.

Siden 2015 har aalborgenserne hvert år kunne se frem til præsentationen af Sallings imponerende LEGO-udstilling, hvor tre granvoksne mænd har brugt mere end 200.000 klodser på at kreere det mest lokale nisselandskab, man kan forestille sig.

Udstillingen kan ses fra stormagasinets vinduer, hvor nysgerrige næser år efter år står klar til at blive trykket mod ruden.

Traditionen tro er der igen i år gjort meget ud af de mange detaljer, og når man kigger rundt i LEGO-landskabet, finder man bare flere og flere sjove og finurlige tiltag, som vil glæde både stolte aalborgensere og barnlige sjæle.

Flere store nyheder: Salling afslører årets LEGO-udstilling

Nye ind, gamle ud

Henrik Garder er en af de tre, der har bygget udstillingen op i år, og han garanterer, at der bliver masser af grunde til at kigge forbi.

“Igen i år er vi blevet enige om nogle nye bygninger, der skulle indgå i årets julelandskab. Personligt har jeg haft til opgave at bygge Aalborg Banegård, der bliver én af årets nyheder,” fortæller han til MigogAalborg.

“Aalborg Banegård er et karakteristisk sted, som alle nok kender. Når vi bygger nye bygninger, er det vigtigt for os, at det hele er lavet så virkelighedstro som muligt, så folk nemt kan genkende dem i vinduet.”

Flere store nyheder: Salling afslører årets LEGO-udstilling

Banegården er bygget i målestoksforholdet 1:45 og består af omkring 10.000 klodser, hvilket altså er cirka 5 % af det samlede antal LEGO-klodser, der er brugt i alt.

Og siden, at vinduet ikke er blevet større, har det selvfølgelig været nødvendigt at udskifte andre Aalborg-bygninger.

“Vi har jo den samme plads at bygge på hvert år, så denne gang er Aalborg Zoo og Musikhuskvarteret røget på depotet for en stund. Dermed er det altså ikke udelukket, at de kan komme ind igen på et senere tidspunkt,” forklarer Henrik.

Flere store nyheder: Salling afslører årets LEGO-udstilling Flere store nyheder: Salling afslører årets LEGO-udstilling

Helt ny lydteknologi

De sidste par år har Salling valgt at integrere et interaktivt system i ruderne, der giver forbipasserende mulighed for selv at lege med i udstillingen – uden at pille!

Det er sket, ved at du ved at lægge hånden på ruden kunne starte forskellige bevægelser i landskabet.

I år bliver klodserne dog endnu mere levende, fortæller Henrik:

“Der er jo højtalere foran vinduet ved Salling, så vi øjnede muligheden for at kombinere det med de interaktive ruder. Det vil sige, at der for eksempel kommer toglyde ved banegården eller en cirkus-lyd ved karrusellen.

Flere store nyheder: Salling afslører årets LEGO-udstilling

Derudover vil der hele tiden være en form for bylarm i baggrunden, som biler, der dytter, en knallert, der kører forbi eller lignende.

Det er blevet virkelig godt,” lover han.

Historier fra lokalmiljøet

Du husker måske det herrens år, hvor det helt store samtaleemne i Aalborg var et besøg fra en særlig delfin. En delfin, der også fik en plads i LEGO-udstillingen.

I især Aalborg-afdelingen er det nemlig vigtigt at kigge på de lokale historier, der har præget året, der gik – og få dem til at indgå i udstillingen. I år bliver ingen undtagelse.

“Delfinerne svømmer stadig i fjorden, men derudover vil man blandt andet kunne se en zipline fra Aalborgtårnet.

Vi overvejede også at smide en lastbil ud i havnen, men vidste ikke helt, om det var politisk korrekt,” fortæller Henrik med et grin.

Flere store nyheder: Salling afslører årets LEGO-udstilling

Henrik og hans to makkere har siden januar arbejdet på det store projekt og gennem månederne bygget på det hjemmefra. Når alle bygningerne er færdige, samles de i Sallings vindue.

Til spørgsmålet om, hvordan det er at være en voksen mand, der får lov at bygge med LEGO i sin arbejdstid, var svaret klart:

“Det er fandme dejligt! Og folk omkring mig er da også misundelige.

Jeg tror, at vi bruger omkring 100 timer på at sætte det op i vinduet, selv når det er forberedt hjemmefra, så det er jo lang tid, vi sidder med det.

Men det er en skøn tjans, som vi glæder os til hvert år,” slutter Henrik.

Del artikel

Andre læser også