Leasing er populært som aldrig før

Skrevet af: Anders Larsen

Et stigende antal af danskerne vælger at lease deres nye bil frem for at købe. Det er der rigtigt mange gode grunde til! Du får blandt andet en lang række økonomiske fordele ved at vælge leasing – uanset om det er i privaten eller til erhverv. 

Når du vælger at lease en bil, betyder det i princippet, at du lejer bilen. Leasingselskabet ejer bilen, men du kan betragte den som din i den aftalte leasingperiode og det er dig, der har brugsretten. Du skal blot betale en fast månedlig ydelse. Der kommer ikke nogle ubehagelige og dyre overraskelser og alle omkostninger såsom indregistrering, toldsyn og klargøring er med i ydelsen. Det giver ro i maven og sikkerhed i budgettet. 

Leasing giver dig også mulighed for at køre i en både nyere og dyrere bil – de fleste leasingbiler har det nyeste udstyr og du kan med fordel gå både en motorstørrelse og et udstyrstrin op, uden at det vil vælte dit budget. 

Hos Flexto er der fokus på flexleasing og du kan både som privatperson og virksomhed indhente gode leasingaftaler på fede luksusbiler. Det kan du læse meget mere om lige her

Kender du til de mange fordele ved flexleasing?  

De fleste ved hvad leasing er, men hvad med flexleasing? 

Ved flexleasing betaler leasingselskabet registreringsafgiften af rater hen over den periode, hvor du benytter bilen. Er bilen f.eks. over 36 måneder gammel, betales der kun 0,5% registreringsafgift om måneden. Det er 6% om året. Det vil sige, at du sparer en masse penge i forhold til at købe bilen kontant, hvor man skal betale 150% i registreringsafgift. Flexto leaser gode, brugte kvalitetsbiler. Bilerne importeres fra udlandet, da det giver mulighed for at købe dem uden moms og afgift.

Flexleasing er også en særlig attraktiv løsning til erhvervsleasing af biler, da virksomheden ikke skal betale en købspris for bilen, men i stedet nøjes med at betale afgiften i leasingperioden. Leasing giver altså bedre likviditet i virksomheden, da man ikke skal i banken for at låne penge til bilen som aktiv i virksomheden. 

For medarbejderen betyder flexleasing, at der er mulighed for at få en lækker kvalitetsbil med det nyeste udstyr – og hvem vil ikke gerne have det? 

Kend reglerne for beskatning af firmabil og undgå skattesmæk 

Hvis din virksomhed eller arbejdsplads flexleaser en bil til dig, og du samtidigt anvender bilen privat, skal du selv sørge for beskatningen af den leaset firmabil. Det er det, som vi kalder ‘fri bil’. Anvendes bilen derimod kun i forbindelse med dit arbejde, skal du ikke beskattes heraf. 

Ved leasing af firmabil, som også må anvendes i privaten, betaler du altså en firmabilsbeskatning, som trækkes af din løn. Din arbejdsgiver betaler derimod alle andre udgifter i forbindelse med leasingen – dette indebærer selve bilen i form af førstegangsydelse, månedlige ydelser mv. 

Beskatningen af en leaset firmabil beregnes ud fra bilens handelspris og hvis handelsprisen falder, genberegnes prisen. På den måde kan dit årlige beskatningsgrundlag falde. 

Du kan læse meget mere om beskatning af leasingbiler lige her.