Lav et godt medarbejdergrundlag

Skrevet af: Martin M. Jørgensen

Annonce

For alle virksomheder og institutioner er det vigtigt, at have et medarbejdergrundlag. Dette grundlag er med til at sætte ord på de værdier, der er sat i fokus på arbejdspladsen og, hvordan virksomheden eller institutionen skal nå de målsætninger, som er sat for. Du tænker måske, at dette kan være en krævende opgave, men i alt sin enkelthed er det sjældent så svært. Grundlaget skal være menneskeligt og grundlæggende for arbejdet. Du kan læse om de vigtigste punkter herunder.

1.      Pejlemærkerne

Pejlemærkerne kan være forskellige alt efter målsætningen og værdigrundlaget i netop din virksomhed. Det kunne være ord som fællesskab, udvikling, mod og handlekræft, der kunne være pejlemærkerne for din virksomhed. Fællesskabet ligger i, at medarbejderne skal have det godt med hinanden, således de har modet til at udvikle på nye ideer og arbejde stærkt og handlekraftigt. Således er de øvrige pejlemærker indfriet. For at medarbejderne kan udvikle på nye ideer, er det vigtigt, at de har de rette ressourcer. Det kunne være at de ikke kender alle afkroge af de mange muligheder med office-pakkerne på Windows, så se mere på Officekursus.dk og hold dine medarbejdere opdateret med gode kurser.

2.      Samhørighed og social kapital

På enhver arbejdsplads har samspillet, medarbejderne iblandt, en central rolle for den generelle effektivitet på arbejdspladsen. Des mere samhørighed der er på arbejdspladsen, des større og social kapital vil din virksomhed opnå. Det vil altså betyde, at dine medarbejdere skal lære at kende hinanden, således de er glade og derigennem arbejder mere effektivt. Samarbejdet vil yderligere styrkes og udvikling samt innovative tanker vil sættes i værk. Samhørigheden og den sociale kapital, kan I styrke gennem sociale arrangementer og fælles frokost på kontoret. Der skal sjældent meget til for at dine medarbejdere føler sig trygge ved hinanden.

3.      Værdier i forhold til kunderne

Det er ligeledes vigtigt at sætte ord på virksomhedens værdier i forhold til kunderne. En god virksomhed handler meget om den rette kundekontakt og derfor skal værdier som inddragelse og samarbejde ligge til orde. Det handler om at arbejde med kunderne og møde dem i øjenhøjde, så I sammen kan opnå svar på problemstillinger. Samarbejdet opstår når du inddrager kunden i arbejdet og tager højde for dennes stemme. Alle ved, at glade kunder betyder grønne tal på omsætningskontoen.

4.      Vigtigheden af tværfaglighed

I de fleste virksomheder vil der opstå et samarbejde blandt eksterne eller interne samarbejdspartnere. Det tværfaglige arbejde er en central del af medarbejdergrundlaget, da medarbejderne skal kunne trække på alle de ressourcer de kan for at opnå de bedste resultater. Tværfagligt samarbejde, udvider handlemuligheder og giver større mulighed for mod, handlekræft og udvikling.

Officielt: Træningscentre og svømmehaller må åbne på mandag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Tidligere i dag kunne vi meddele, at Regeringen var klar til at åbne alle indendørs idrætsfaciliteter, som en del af genåbningens fase 3.

Og lørdag aften er de allerede nået til enighed med Folketingets partier.

Regeringen og Folketingets partier er netop blevet enige om at fremrykke åbningen af fitnesscentre, svømmehaller og legelande til 8. juni, oplyser Kulturministeriet.

“Jeg er rigtig glad for, at vi nu igen kan spille badminton, dyrke fitness, yoga eller tage en tur i svømmehallen rundet omkring i Danmark.

Vi trænger til at komme i gang igen, og det er godt, at det nu kan lade sig gøre på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde, lyder det fra kulturminister Joy Mogensen (S) i en pressemeddelelse.

Aftalen indebærer alle indendørs idræts- og fritidsfaciliteter:

Spillehaller, lege- og badelande

Svømmehaller

Sportshaller

Træningscentre

Kulturministeriet oplyser til TV 2, at der endnu ikke er udarbejdet retningslinjer for indendørs sportsaktiviteter, men at planen er, at de ligger klar mandag.

Fristende sommernyhed: Kom til rosé ad libitum på Budolfi Plads

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Finder der noget bedre end et køligt glas rosé på en solbeskinnet terrasse?

Det skulle da lige være fri rosébar i 3 timer på en af byens bedste adresser.

Den hede sommerdrøm bliver til virkelighed på næste lørdag, d. 13/6, hvor man fra 15.30 – 18.30 kan nyde alt det rosé man vil for 299 kr.Aktuel.

Aktuel er et af de absolut bedste steder at nyde solen, maden og lidt koldt at drikke.

De har bl.a. en fuldstændig fabelagtig terrasse, og ikke mindst et populært koncept, hvor gæsterne selv er med til at vælge, hvad de vil spise til morgen, middag og aften – man vælger typisk 3 retter, hvor man så kan smage en masse forskelligt.

Men de våde varer, har de altså også fuldstændig styr på.

I går kunne vi skrive, at DMI regner med, at sommervarmen vender retur i næste uge – så det ligner en fuldstændig oplagt mulighed for at nyde lidt lækkert i glasset, godt vejr og (forhåbentlig) godt selskab.

Ejer Lars Helmuth lover, at fri rosébar vil være et tilbagevenende event i løbet af sommeren.

Men de gode nyheder stopper ikke der.

Aktuel er nemlig også klar med det nye koncept Terrassen.

Cocktailbar, DJ og fed stemning

En af byens bedste terrasser skal naturligvis udnyttes i det danske sommervejr, og på fredag den 12/6 fra klokken 15.30 er Aktuel klar med den første officiele udgave.

Vi kan blandt andet se frem til cocktailbar under ledelse af Dennis Messerschmidt, DJ Tom NeedleSplit og naturligvis også en fristende rosébar.

Vi spår et stensikkert sommerhit i Aalborg!

Alene i Vildmarken med et twist: DR søger nye deltagere

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Andreas Roosvall
Foto: Andreas Roosvall

Alene i Vildmarken er et af DR’s mest populære TV-programmer, og seersuccesen har indtil videre haft fire sæsoner på bagen.

Serien går i al sin enkelhed ud på, at 10 deltagere bliver overladt til sig selv i den norske vildmark, hvor de så skal forsøge at overleve så længe som muligt – med et minimum af hjælpemidler og uden kontakt med andre mennesker.

Rekorden i den danske udgave af programmet er 60 dage, og den har du nu mulighed for at slå.

DR og tv-produktionsselskabet United søger nemlig nye deltagere til programmet.

Sådan melder du dig til

Denne gang søger de faktisk nye makkerpar til ‘Alene i Vildmarken’, og det kan være par i alle mulige konstellationer, lige fra vennepar, brødre/søstre, fætre/kusiner, kæreste- og ægtepar, samt forældre/børn.

“Den yngste af jer skal være mindst 21 år – og I skal være stærk motiverede til et eventyr sammen. Som deltagere finder I selv mad, bygger jeres shelter og klarer jer ude i den rå natur,” skriver DR om kravene.

“I skal selv filme hinanden og jeres oplevelse; både når det går op og ned og fortælle om det til seerne.

Så har I modet og stædigheden til at holde ud, selv når forholdene kan blive svære, så hører vi gerne fra dig,” skriver de.

Hvis du har modet til at prøve kræfter med vildmarken, skal du sende en mail til alene@unitedtv.dk, hvor du fortæller om jer som makkerpar og jer selv og jeres erfaring med med vildmarken, samt jeres styrker og svagheder – hver for sig og sammen.