Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Textur, Struktur og Latur: Her åbner Dennis Juhl fransk Deli & Vinbar

Af Stine Kjølby Christensen

I Aalborg har vi mange ting at være stolte af.

At en anerkendt kokkeprofil som Dennis Juhl har kastet sin kærlighed på netop vores postnummer, er én af dem.

I 2017 sagde Dennis farvel til Ruths Hotel i Skagen og satte i stedet kursen længere sydpå. Her, lige midt i Nordens Paris, åbnede han gourmetrestauranten Textur.

Et spisested, der siden har høstet flotte og anerkendende ord fra branchens mest erfarne munde.

I 2019 gjorde han det så igen. Denne gang ganske få hundrede meter væk, hvor det mangfoldige madhus Struktur skød op i Vesterå.

Textur, Struktur og Latur: Her åbner Dennis Juhl fransk Deli & Vinbar
Struktur

Begge er i dag blandt byens mest populære spisesteder – men festen stopper selvfølgelig ikke her.

Her åbner Dennis Juhl nyt sted

Nu afslører han nemlig over for MigogAalborg, at han og partneren Frederik Østeraa inden for nogle måneder vil åbne deres tredje spisested i rækken. Denne gang en franskinspireret deli & vinbar.

Navnet bliver – selvfølgelig? – Latur.

“Udover, at Latur selvfølgelig passer ind i i Textur- og Struktur-temaet, så er “La Tur” også navnet på en italiensk friskost, jeg selv har nydt ude i verden – mens “La Tour” er navnet på en fin, fransk kultvin.

Så på den måde gav navnet jo næsten sig selv,” fortæller Dennis med et grin.

Textur, Struktur og Latur: Her åbner Dennis Juhl fransk Deli & Vinbar
Dennis Juhl (th.) med hans partner Frederik Østeraa (tv.)

Lokationen på den nye Deli & Vinbar bliver Hasseris Bymidte, hvor håndværkere lige nu er i fuld gang med at lægge mursten til det, der bliver Dennis og Frederiks nye (og meget anderledes) projekt.

“Latur bliver vores eget lille madmekka, hvor gæsterne kan finde alle de bedste elementer fra vores restauranter.

Her vil man kunne finde alle vores specialiteter og enten nyde dem i selve caféen eller tage dem med sig hjem,” forklarer Dennis og fortsætter:

“Alt kan købes med hjem – lige fra sylterier, saucer, anderilette til klassiske oste og charcuteri – sådan, at man selv kan sammensætte et måltid derhjemme.

Skal det være ekstra lækkert, så vil der også kunne købes simreretter som coq au vin samt kaviar, østers og hjemmerørt tatar.”

Textur, Struktur og Latur: Her åbner Dennis Juhl fransk Deli & Vinbar

Er du ekstra modig kan den populære tatar også købes i forskellige dele, så du selv kan agere stjernekok og røre den op derhjemme.

Lækker bar med udvalgte vine

Derudover vil du i Latur kunne finde de bedste og mest populære vine fra både Textur og Struktur; og har du ikke allerede smagt dig til en favorit i restauranterne, så kan du naturligvis gøre det hér.

“Vi får en ret omfattende vinbar med eget vinrum og omkring 200 flasker vin.

Her vil vi også gøre brug af vores erfaringer fra restauranterne og sammen med både vores tjenere, sommelier og gæster komme frem til, hvad der er efterspørgsel på,” forklarer han.

Her vil vin-universet strække sig lige fra glaspriser startende ved 70 kr. og til kult-flasker fra Latour og Romanee Conti – og selvfølgelig alt derimellem.

Textur, Struktur og Latur: Her åbner Dennis Juhl fransk Deli & Vinbar

Planen er ligeledes, at lokalerne skal danne ramme for særlige vinaftener og selskaber, hvor maden fra søsterrestauranterne skal kunne nydes i et privat dining lokale.

“Selskabslokalet kan rumme en 50-60 personer, og vil man have en femretters fra Textur, så kan man dét.
Er man mere til de klassisk franske menuer og vine, så kan Struktur levere dét.

Det bliver med andre ord et alsidigt sted, hvor tankegangen fra den franske deli og vinbaruniverset kan mødes,” fortæller Dennis Juhl.

Synergi mellem restauranterne

Latur bliver med andre ord et tredelt samarbejde mellem de to andre restauranter, hvor Dennis & Co’s erfaringer bringes videre ind i et luksuriøst madmekka – hvor det hele alligevel skal være løst og uformelt.

“Ved at lave det her tredje ben på taburetten, får vi mulighed for at lave en synergi mellem stederne, sådan at gæsterne også er garanteret, at alt er i top og altid superfriskt.

Eksempelvis skal Latur bage brødet til restauranterne, mens Struktur sørger for delikatesser og Textur leverer syltevarer.”

Textur, Struktur og Latur: Her åbner Dennis Juhl fransk Deli & Vinbar

Dennis Juhl håber at kunne skabe en stemning ala den man kender, når man rejser (sulten) rundt i verden.

“Vi vil gerne kunne tilbyde den følelse, man kender, når man dalrer rundt nede i Paris og går forbi en lille, hyggelig fortorvsdeli, hvor du kan vælge en skive af dét, denne her paté og et godt glas vin.

Det skal være nonchalant og lækkert – for det er lige præcis, hvad jeg synes, at Aalborg mangler,” siger han.

“Jeg savner selv den stemning, når man rejser rundt og lige bliver sulten eller tørstig efter et-eller-andet-lækkert og så finder sig et lille, hyggeligt sted, hvor man bare kan sætte sig ned og bare bestille lige præcis, hvad man har lyst til.”

Café i dagtimerne

Udover delikatessen og vinbaren, der bliver hjertet i Latur, så kommer stedet – med sine 130 kvm. – også til at fungere som café og spisested i dagstimerne.

Her vil gæsterne kunne nyde alt fra en nybagt surdejsbolle med en god skive ost til en sandwich med valgfrit charcuteri eller en varm simreret – selvfølgelig magen til dem, du kan købe med hjem om aftenen.

“Vi åbner sammen med butikkerne ved en 9-10 tiden, og herfra kan man hele dagen komme ind både for at spise og handle ind til madlavningen derhjemme,” siger han.

Indretningen i Latur bliver, som vi allerede kender det fra både Textur og Struktur: En kombination af den franske deli og den nordiske stilrene linje.

Byggeriet er som sagt i fuld gang, og Dennis forventer, at man kan åbne rigtigt op fra midt juli/start august.

“Det bliver virkelig et anderledes og sjovt projekt for os, men vi glæder os selvfølgelig helt vildt,” slutter Dennis Juhl.

Flere gode tilbud med MigogAalborg i denne uge

Er du vild med gode tilbud, så har vi altså et par stykker lige nu her på MigogAalborg.

Først og fremmest – så kan du lige nu støtte lokalt med vores lækre Påske Takeaway.

Vi har nemlig samlet ni af Aalborgs gode spisesteder, som alle har sammensat en helt særlig påskemenu til jer. Vores Påske Takeaway kan bestilles i perioden fra d. 29. marts frem til 4. april.

Du finder blandt andet alt fra 8 serveringer på Fandanko til en pris på 175 kr. per person til en 3 retters menu fra Azzurra til 229 kr. per person til det lækre påskebræt fra Salling ROOFTOP til 150 kr. per person.

Læs mere her 

Derudover kan du, i denne uge frem til på søndag d. 28. marts helt eksklusivt få Aalborgs billigste burgermenu.

Her får du en valgfri saftig burger, pommes frites og en dåsesodavand til kun 49 kr.

Du sparer over 33% på normalprisen, og det gælder alle Bogøs afdelinger rundt omkring i Aalborg-området.

Læs mere her

Del artikel

Andre læser også