Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

To spillesteder går sammen: Stor metalfestival kommer til Aalborg

Af Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

Med ambitionen om at vise, hvad de mørkeste afkroge af Aalborgs musikscene og dens forgreninger ud i Danmark og resten af verden har at byde på, er metalfestivalen Lasher Fest født.

Festivalen, der for første gang finder sted i Aalborg den 16. september 2023, er skabt i et nyt samarbejde mellem de to aalborgensiske kulturinstitutioner Musikkens Hus og 1000Fryd samt det lokale agentur Lasher Agency.

Det skriver de i en fælles pressemeddelelse.

“Samarbejdet med 1000Fryd omkring Lasher Fest er udtryk for en delt ambition om at tilføre scenen en platform for en ny type kompromisløst, eksperimenterende metalmusik, som vokser i Aalborgs undergrund lige nu, og samtidig vise hvordan den hænger sammen med lignende bevægelser i resten af Skandinavien og længere ude i verden.

Festivalplakaten vil indeholde en række lokale og nationale bands, men også store internationale navne, der til sammen vil være garant for de reneste, tungeste og mest følsomme former inden for genren.

To spillesteder går sammen: Stor metalfestival kommer til Aalborg
PR-foto

Således ønsker vi at skabe en helt ny type metalfestival, der med et stærkt og utraditionelt line-up skal tiltrække både aalborgensere men også et publikum fra resten af landet,” lyder det fra Silas Bjerregaard, Booking Manager hos Musikkens Hus.

Stort hovednavn fra USA

Lasher Fest er således en festival for ekstrem musik, der bevæger sig både inden for og uden for de traditionelle opfattelser af metalgenren.

Hovednavnet, amerikanske Full Of Hell, er kendt for deres abrasive grindcore men har bl.a. også lavet grænsesøgende kollaborative udgivelser med japanske Masami Akita og hans harsh noise-projekt Merzbow.

To spillesteder går sammen: Stor metalfestival kommer til Aalborg

Første runde af annonceringer indeholder også aalborgensiske Vægtløs, der genremæssigt placerer sig et sted mellem post-metal og screamo, det australske doom-projekt Divide and Dissolve, svenske Vi som älskade varandra så mycket samt danske Hiraki, Telos, Puke Wolf og Syl.

“Vi er meget begejstrede over det program, vi allerede nu kan præsentere på Lasher Fest ’23, og der vil komme flere navne til. Der er tale om voldsom men også følsom musik, der kommer ud i alle kroge af genren.

For store dele af programmets vedkommende er det musik drevet af en helt særlig inderlighed, der ikke så ofte opleves i denne ende af genrespektret, siger bestyrer Troels Højgaard Sørensen fra 1000Fryd og fortsætter:

“Vi er spændte på at være med til at præsentere denne type musik i Musikkens Hus. Den nedre foyer og de tilhørende scener under jorden er den perfekte ramme for en intim og stemningsfyldt festival af den her type.

Både 1000Fryd og Musikkens Hus lægger scener til festivalen.

De resterende navne på Lasher Fest 23 offentliggøres i løbet af maj 2023.

Billetinfo finder du her.

Del artikel

Andre læser også