Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Larm og støj i Hammer Bakker: 30 hektar skov skal fældes

Af Stine Kjølby Christensen

Er man på udkig efter ro og fred i den grønne natur, så er det måske ikke Hammer Bakker, man skal sætte kursen mod det næste stykke tid.

Frem til marts 2021 vil der nemlig være besøg fra store maskiner og kværnende motorsave, der er inviteret til at fælde 30 hektar plantet nåleskov. Dette skal ske for at give plads til sjældne sommerfugle, vilde planter og flere løvtræer.

Dermed bliver en tur i Hammer Bakker endnu vildere og smukkere i området fremover.

Det lover Den Danske Naturfond og Aalborg Kommune, som snart starter det store maskineri for den vilde naturs skyld.

“Vi er virkelig kede af, at vi kommer til at larme mere end de fleste synes om i skovens ellers dybe stille ro de næste måneder. Især, nu hvor rigtigt mange søger ud i naturen for at få lidt adspredelse fra corona-restriktioner.

Men vi håber, vores mange gæster i området kan leve med det, fordi vi gør det for at hjælpe den vilde natur,” siger Frederik Møller, biolog i Den Danske Naturfond, til Naturfonden.dk. 

Mere lys og variation

Men hvordan i alverden kan al den larm og det, nogle kan opleve som en massakre på nåletræer, dog være til gavn for naturen?

Frederik Møller forklarer, at nåletræerne er plantet af mennesker for at give træ til byggeri. Men der er ikke meget natur i sådan en plantet mørk og ensartet nåleplantage. Den skal derfor erstattes af løvskov og lysninger med vilde planter.

“Nu skaber vi mere lys og variation, så den vilde natur kan flytte ind igen. Om et år eller to kan man opleve de mange vilde planter med blomster i mange forskellige farver og med farverige og flaksende sommerfugle og andre insekter i hobetal, hvor der tidligere var mørkt og dødt.

Der kommer også flere løvtræer, som får lov at vokse op og give mad og bolig til flere dyr, planter og svampe end nåletræerne,” siger biologen.

De fleste dyr holder pause fra forårets og sommerens hektiske yngletid. Derfor er disse måneder det bedste tidspunkt at fælde nåletræerne. Man tager mest hensyn til skovens dyr ved at overstå fældningen, før dyrene igen skal til at yngle.

Til næste år græsser kvæg og heste i området, som til den tid vil sværme og summe af nyt vildt liv.

Du kan læse mere om den nye skov lige her

Del artikel

Andre læser også