Hele sommeren: Aalborg-butik inviterer til hyggelige intimkoncerter i gården

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Hvis du drejer ned ad den brostensbelagte gyde mellem SPORT 24 og Matas og fortsætter forbi rækken af farverige huse, støder du på porten til én af Aalborgs kulturperler.

Lange Kunsthåndværk – eller Lange Keramik – ligger som en lille kunstoase i Aalborgs travle centrum og er stort set gået fri af diverse moderniseringer, ligesom resten af Hjelmerstald-gaden.

Alt handler dog ikke om keramik hos familievirksomheden.

Familien Lange elsker også musik og inviterer til gratis intimkoncerter i butikkens gård hver torsdag i juni og august; en tradition de har holdt fast i de sidste 12 år.

Den næste koncert bliver på torsdag den 13. juni fra kl. 16.00 til 17.00, hvor den unge singer/songwriter R.NOOR, med det borgerlige navn Rikke Mølbæk Noor, skal optræde med egne numre.

Sangerinden er blevet spået til at være en af Danmarkest mest lovende upcoming musikere.

”Vi har haft torsdagskoncerter i 12 år, og vores gæster er vildt henrykte over musikken.

Koncerterne er meget nede på jorden. Musikerne kan spille, hvad de har lyst til, og tale med publikum undervejs,” fortæller Peter Lange, der overtog firmaet fra sin far i 1982.

Forleden var det jazzduoen Svaneborg Kardyb, der optrædte, og kunsthåndværkeren er ikke bleg for at indrømme, at det var noget af et scoop for dem:

De to århusianske musikere, Nikolaj Svaneborg og Jonas Kardyb, vandt Jazzkonkurrencen 2019 og har været ugens album på P8 Jazz.

Unge musikere med noget på hjertet

Familievirksomheden, der består af far Peter Lange, mor Lisbeth Lange og datter Louise Lange, har eksisteret siden 1968 og er blevet både lands- og verdenskendte pga. deres unika keramik og glas.

De kan bl.a. prale af at få New York Times journalisten Sebastian Modak til at tabe kæben, da han besøgte værkstedet for få uger siden – det er samme Modak, der akkurat har skrevet en blændende artikel om Aalborg.

Det er kendetegnede for Langes kunst, at der kun findes én udgave af hver enkelt genstand og er den først solgt, får du ikke fingrene i den igen.

Kunderne befinder sig som regel i den ældre aldersgruppe, men nu vil Langes gerne tiltrække et yngre publikum, bl.a. ved at invitere kunstnere som R.NOOR og Tundra.

Musikernes stilarter varierer fra jazz til pop og americana, men fælles for dem er, at de er dygtige og skriver deres egen musik.

“Det handler ikke om, hvilken stilart de spiller. Det vigtige er, at de har noget på hjertet,” siger Peter Lange afslutningsvis.

Program for torsdagskoncerter:

  • Den 13. juni, kl. 16.00 til 17.00 – R.NOOR
  • Den 20. juni, kl. 16.00 til 17.00 – Tundra
  • Den 27. juni, kl. 16.00 til 17.00 – Ginne Marker m. band
  • Den 1. august, kl. 16.00 til 17.00 – Bjarke Kirk solo
  • Den 8. august, kl. 16.00 til 17.00 – Freja Würtz

Genoplev magien: Se Harry Potter og De Vises Sten i biografen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Det har været mere end op ad bakke, for biograferne i Danmark de seneste måneder, der både har været ramt af corona-restriktionerne i forhold til publikum og ikke mindst de mange storfilm, der lader vente på sig på grund af den særlige situation.

Det har blandt andet tvunget biografen i Kennedy til at holde lukket midlertidigt, men den genåbner heldigvis igen fra på torsdag. Det kan du læse mere om her.

Den helt særlige corona-situation gør (heldigvis), at biograferne har plads til en masse gensyn med mange af de film, som har tryllebundet gæsterne gennem årene.

Og i næste weeekend er der særdeles gode nyheder til alle jer, der elsker filmene om Harry Potter.

Harry Potter-magi for 100 kr.

Nu kan nemlig tage med tilbage til Hogwarts, når Nordisk Film Biografer i både Kennedy og City Syd viser Harry Potter og De Vises Sten, som er første film i serien om den sympatiske troldmand.

Der bliver altså mulighed for at få et gensyn med Harry, Ron, Hermione, Hagrid og alle de andre, når de blænder op for J.K. Rowlings magiske trolddomsunivers.

Billetter koster 100 kr. pr. stk., og filmen vises med danske undertekster. Filmen vises i Kennedy lørdag den 15/8 klokken 15.30, mens du kan se den i City Syd søndag 16/8 kl. 14.00.

Du finder billetinfo lige her.

Mere magi weekenden efter

Kan du bare ikke få nok af Harry Potter, er der heldigvis flere gode nyheder.

For allerede weekenden efter blænder biograferne op for anden film i rækken, Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer, hvor Harry, Ron og Hermonie gør klar til deres andet år på Hogwarts, hvor der venter endnu mere spænding og flere udfordringer.

Det kan du finde billetinfo om her.

Mad og koncerter på toppen af Aalborg: Kom til sprødt event på ROOFTOP i næste uge

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvert år er der normalt Blå Festival rundt omkring i Aalborg med de fedeste Live Jazz-koncerter.

Grundet Covid-19 er selve festivalen i sin helhed aflyst, men der bliver heldigvis et par events som sikrer, at der stadig sker noget i Aalborgs midtby.

I næste uge afholdes der fire sprøde jazz-koncerter på Salling ROOFTOP med udsigt over Aalborg. DMI lover sol og lune temperaturer, så der bliver helt sikkert rift om pladserne.

Salling ROOFTOP frister med to stykker af caféens populære smørrebrød og en øl/et glas vin/sodavand samt koncert ved et bord til 175 kr. per person.

“Er du vild med jazz og blues? Så kom på Salling Rooftop, hvor du kan glæde dig til en række spændende artister på toppen af Aalborg,” skriver Salling i et pressebrief.

Kører fra onsdag til fredag

Det hele løber stablen fra onsdag d. 12. august i næste uge og kører torsdag samt fredag hvor der bydes på hele to fede koncerter med masser af god musik og livlig stemning.

Fredag d. 14. august er der som nævnt to koncerter både i løbet af eftermiddagen, som er perfekt til en slags fredagsbar, der skyder weekenden i gang.

Der er også koncert igen om aftenen. Begge koncerter er med populære HP Lange, som er et stort navn inden for jazz og blues.

I mere end 30 år har HP Lange været bluesmusiker på landevejen, og er efterhånden en veteran på musikscenen i Danmark. På scenen leverer HP Lange et energisk mix at Delta – country- og folk-blues.

Sangene får altid en historie med på vejen og repertoireret er en blanding af egne sange og sange, samlet op blandt andet i USA’s sydstater. Sangene og fortolkningerne er hans egne men dybt forankrede i traditionen.

Programmet ser således ud;

Tim Lothar og Holger Daub
Onsdag den 12. august kl. 15-17
Se mere og book plads her

Lundbye og Gudnason
Torsdag den 13. august kl. 15-17
Se mere og book plads her

HP Lange Duo
Fredag den 14. august kl. 15-17
Se mere og book plads her

HP Lange Duo
Fredag den 14. august kl. 18.30-20:30
Se mere og book plads her

12.000 besøgende sidste år: NORTH Kunstmesse 2020 er aflyst

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Den store, nordjyske kunstmesse, NORTH, der har etableret sig som en stærk tradition første weekend i september, bliver alligevel ikke afholdt i år.

NORTH har vokset sig større år for år, og i 2019 solgte man kunst for over 12 mio. kr. og havde over 12.000 besøgende over hele weekenden.

“Jeg har fulgt med i smittetallene, og da det allerede nu går den forkerte vej, og forsamlingsforbuddet samtidig ikke hæves, som det ellers tidligere var annonceret fra regeringen, vælger vi at tage konsekvensen i tide.

NORTH tiltrækker hvert år tusindvis af kunstinteresserede, gallerister og kunstnere fra ind- og udland over de tre dage, messen varer.

Med udviklingen i smittetrykket mener jeg ikke, det i år er hverken sundhedsmæssigt eller økonomisk forsvarligt at gennemføre,” siger arrangør og galleriejer Kent Wolfsen, i en pressemeddelelse.

NORTH Kunstmesse 2020 skulle have været den femte af slagsen.

Messen tiltrækker hvert år over 50 gallerister fra hele landet, der fylder P-kælderen ved Musikkens Hus med kunst.

Derudover er der madboder og mulighed for at møde landskendte kunstnere.

“NORTH har hvert år haft fremgang i antallet af gæster. I 2019 var der cirka 12.000 mennesker forbi, og jeg mener, NORTH har været med til at fremme den brede interesse for kunst.

Jeg havde personligt glædet mig rigtig meget, og det ved jeg, at mange andre også havde. Det er en tung beslutning, men set i forhold til, at mennesker på grund af denne forbandede virus for alvor er ramt på deres helbred eller levebrød, så er det eneste rigtige at aflyse,” siger galleriejeren.

NORTH Kunstmesse 2021 afholdes indtil videre som planlagt.