Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ekstra dato: Landstræner Nikolaj Jacobsen holder unikt foredrag i Aalborg

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Tikko
Foto: Tikko

Det er kun to dage siden, at Danmarks håndboldherrer spillede en skuffende EM-semifinale kamp mod Spanien, som de tabte.

Næste mål er bronzekampen, der spilles senere i dag mod Frankrig.

Man kan selvfølgelig ikke altid vinde, men det er nemt at blive forvænt, når man har så dygtigt et landshold og ikke mindst en så dygtig landstræner som Nikolaj Jacobsen.

Der er en grund til, at han kaldes “guldtræneren”, og skulle det blive en bronzemedalje eller en fjerdeplads i dag, ændrer det heller ikke på det flotte regnskab, som lyder på to VM-guldmedaljer og en OL sølvmedalje, siden han fik posten i 2017.

Han har dermed skrevet sig ind i den danske håndboldhistorie både som spiller og træner – og han kan også tilføje foredragsholder til CV’et.

I 2022 tager han på landsdækkende foredragsturné, og Aalborg er ét af stoppestederne. Det første foredrag i Musikkens Hus den 2. marts er allerede udsolgt, men heldigvis har AKKC booket Nikolaj Jacobsen ind til et ekstra foredrag mandag den 30. maj kl. 19.00.

Mandskabsbehandling, anekdoter og løgnehistorier

Nikolaj Jacobsens 15 mål i en kamp mod Grækenland i 1998 er stadig scoringsrekord for en dansk landsholdsspiller i en kamp, og landstræneren har også skrevet sig ind i historiebøgerne som den eneste træner, der har gjort håndboldherrerne til verdensmestre.

Og de to verdensmesterskaber kommer helt sikkert til at fylde meget på foredragstouren.

Derudover fortæller landstræneren blandt andet om de menneskelige tricks, han benytter for at få sine spillere til at yde mere og bedre, end de selv troede var muligt.

Med masser af underholdende anekdoter forklarer Nikolaj Jacobsen, hvordan han flere gange har taget hårde opgør med det eksisterende, fordi der altid er andre veje at gå end de konventionelle.

“Nikolaj ved langtfra altid bedre – men han ved, hvad der fungerer for ham, når han skal få en samling individualister til at fungere som en homogen enhed. Og det er derfor, han er Verdens Bedste Nikolaj,” skriver Tikko om arrangementet.

Læs mere og find billetter her.

Hvad: Nikolaj Jacobsen foredrag
Hvor: AKKC
Hvornår: 30. maj 2022